Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

INFO GROUP BANSKO 12/9-13/9/09
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 12/9-13/9/2009


Το γραφειο γενικού τουρισμού VELAS TOURS εδρεύων στην ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
στα πλαίσια της χειμερινής σαιζον οργάνωσε μια εκπαιδευτική εκδρομη στο ΜΠΑΝΣΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ για 2 μέρες με σκοπό την προώθηση των χειμερινών πακέτων και την γνωριμία των νέων ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής σε ταξιδιωτικούς πράκτορες .
Κατά την διάρκεια της εκδρομής οι πράκτορες ειχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν καινουργιες μονάδες 5 ***** ,4 **** να δούν το νεο απόκτημα των βαλκανίων που λέγεται σήμερα PIRIN GOLF COUNTRY 1500 στρεμμάτων 18 οπών και να γνωριστούν με ξενοδοχειακά στελέχη και παράγοντες της περιοχής να ανταλλάξουν απόψεις ως προς την συσφιξη συνεργασίας.

Τα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή ηταν
ΚΕΜΠΙΝΣΚΙ -PERUN - PREMIER και PIRIN GOLF .Στο ταξίδι συμετείχαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ,TV 100 και τα τουριστικά γραφεία
ALEXANDER travel-CARAVEL -APEIROS TRAVEL-hara tours-ONLINE travel-TRAVEL plan -ZIRPIADIS -ELVITA TRAVEL-KIROUSIS TRAVEL-MIDEAST TOURS -TEMPI TRAVEL Κ.ΑΛΛΑΤο ΜΠΑΝΣΚΟ

Η πόλη του Bansko βρίσκεται σε ύψος 936 μ. και οι πίστες του σκι είναι σε ύψος 2.000 - 2.500 μ. Το Bansko είναι ένα νέο θέρετρο, το οποίο αναπτύχθηκε πρόσφατα από ξένους σκιέρ και τουρίστες, αλλά είναι αρκετά γνωστό στη Βουλγαρία. Το Bansko παρέχει έναν θαυμάσιο συνδυασμό παρθένας φύσης του βουνού Pirin και της ατμόσφαιρας των παλαιών Βουλγαρικών μικρών πόλεων. Το Bansko δεν είναι μόνο ένα θέρετρο αλλά και ένα όμορφο ιστορικό μνημείο.

Το θέρετρο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Pirin, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς. Η απόσταση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Bansko είναι 210 χλμ. και μεταξύ Αθήνας και Μπάνσκο είναι 720 χλμ.

Οι συνθήκες για σκι στο Bansko είναι άριστες. Το βουνό Pirin έχει έναν κυρίως αλπικό χαρακτήρα με 2 βουνοκορφές πάνω από 2900 μ. Υπάρχουν πίστες και διαδρομές για όλους τους σκιέρ, αρχάριους και έμπειρους.
Η ίδια η πόλη προσελκύει τους επισκέπτες με τα 120 πολιτιστικά μνημεία της, τα μουσεία της και τις μόνιμες εθνογραφικές εκθέσεις. Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη είναι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τον υψηλό πύργο των 30 μ. και το ρολόι, τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τα ξυλόγλυπτα. Τοποθετημένο ανάμεσα στο βουνό Pirin, το βουνό Rila και τα βουνά της Ροδόπης, το Bansko είναι ένα συμπαθητικό θέρετρο, με σύντομο καλοκαίρι και μακρύ χειμώνα. Η περίοδος του σκι αρχίζει στα μέσα Δεκεμβρίου και τελειώνει στα μέσα Απριλίου.

Οι 2 σημαντικές περιοχές για σκι βρίσκονται πάνω από την πόλη, στις βόρειες κλίσεις του βουνού Pirin, περίπου 10 χλμ. από την πόλη. Ένας νέος σύγχρονος ανελκυστήρας, που αρχίζει σε απόσταση 1 χλμ. από την πόλη, έχει πλέον κατασκευαστεί και δίνει εύκολη πρόσβαση στις πίστες.

Το Slalom και οι τεράστιες διαδρομές slalom είναι διαθέσιμες. Το Bansko προσφέρει μια ανώμαλη διαδρομή με ένα συνολικό μήκος 5 χλμ. Μία πίστα 3 χλμ. τρέχει τη διαδρομή Rollbahn και βρίσκεται 2 χλμ. μακριά από την πόλη. Όλες οι πίστες του σκι έχουν συνολικό μήκος 14 χλμ. και υποστηρίζονται από 2 ανεβατήρες (13 ski lift).