Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΗΣΑΚΙΑ ,ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ






ΝΗΣΑΚΙΑ ,ΕΠΙΓΕΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΓΙΑ ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΥΣ
Ονειρευτήκατε ποτέ να είχατε στην κατοχή σας ένα ερημικό, παραδεισένιο νησί με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά, όπου ο μόνος θόρυβος που θα ακούγατε θα ήταν αυτός της φύσης; Ο παράδεισος υπάρχει, και πολλοί τον έχουν ήδη βρει.
Ο Nicholas Cage, ο Mel Gibson και ο μεγιστάνας της Virgin, Richard Branson, είναι μερικοί μόνο από τους διάσημους που έχουν ήδη αποκτήσει ένα ιδιωτικό καταφύγιο για να αποφεύγουν τους paparazzi.

Η συγκεκριμένη πολυτέλεια, βέβαια, προϋποθέτει την επένδυση ενός ποσού που ελάχιστοι μπορούν να διαθέσουν.
Οι τιμές κυμαίνονται από περίπου 40.000 ευρώ, που κοστίζει ένα μικρό νησάκι 2 στρεμμάτων που λέγεται Pulareken στις Φιλιππίνες, μέχρι 33 εκατομμύρια ευρώ που κοστίζει το νησί Sa Feradura, στην Ίμπιζα.

Νησί Sa Feradura, Ibiza

Το έκτασης 60 στρεμμάτων νησί είναι, σύμφωνα με το Forbes, ένα από τα ακριβότερα του κόσμου. Η πρόσβαση πραγματοποιείται δια θαλάσσης ή δια αέρος, μέσω του λιμανιού και του ελικοδρομίου του. Στην τιμή πώλησης συμπεριλαμβάνονται αρκετά καράβια, ιστιοφόρα, jeep και γήπεδα γκολφ.

Η κεντρική έπαυλη, 1.200 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει διάφορα σαλόνια, ένα εκ των οποίων με τζάκι, bar και τραπέζι του μπιλιάρδου. Υπάρχει επίσης αίθουσα πιάνου, εσωτερικός κήπος με τροπικά φυτά, ιδανικός για διάβασμα, και κινηματογραφική αίθουσα.
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Η κατοικία περιλαμβάνει αρκετά μπαλκόνια, μία πισίνα με καταρράκτη και μία σοφίτα αφιερωμένη στη χαλάρωση, με Jacuzzi, bar, barbecue και μια μικρή κουζίνα –αλλά και εξελιγμένο σύστημα ήχου και φωτισμού και πίστα για χορό.

Συνολικά, το νησί φιλοξενεί επτά σουίτες με ιδιωτικό μπαλκόνι και κήπο και δύο συγκροτήματα με όλες τις απαραίτητες παροχές, για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε την πολυτελέστατη απομόνωσή σας. Λιμνούλες με σιντριβάνια, solarium, αρωματικά μπάνια, τροπικό ντους και sauna συνθέτουν ένα σκηνικό που θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα απ’ ότι στο σπίτι σας. Την προσφορά συμπληρώνει ένα ινστιτούτο ομορφιάς και ένα αραβικό λουτρό.

Αν σας αρέσει η Μεσόγειος, αλλά οι οικονομικές σας δυνατότητες είναι περιορισμένες, μπορείτε, με 30 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα, να αγοράσετε το νησί Kistak στην Τουρκία που φιλοξενεί, στα 53 στρέμματά του, περισσότερες από 3000 ελιές. Τα κτίρια του νησιού, όπως και οι εγκαταστάσεις ηλεκτρικού και νερού, βρίσκονται προς το παρόν στη διαδικασία κατασκευής.

Νησί Blue Lagoon

Βγαίνοντας από τη Μεσόγειο, οι τιμές ανεβαίνουν και πάλι. Στον Ειρηνικό Ωκεανό, το Νησί Blue Lagoon, που πρωταγωνίστησε σε βιβλία και ταινίες του 20ου αιώνα, κοστίζει 25 εκατομμύρια ευρώ. 930 στρέμματα γης, 27 βαθμοί Κελσίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και εκπληκτικές παραλίες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν έναν ασύγκριτο επίγειο παράδεισο.

Επάνω στο νησί βρίσκεται ένα συγκρότημα 5 αστέρων, το οποίο διαθέτει spa και 20 βίλες σε απόσταση αναπνοής από την παραλία, εξοπλισμένες με κάθε λογής πολυτέλεια. Ενώ απολαμβάνετε τη σαμπάνια σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας να παίζουν golf, τένις, ή να κολυμπούν στα κρυστάλλινα νερά του Ειρηνικού.

Pakatoa, Νέα Ζηλανδία

Στον ίδιο ωκεανό, αν και λίγο πιο απομονωμένο, βρίσκουμε το νησί Pakatoa, απέναντι από τη Νέα Ζηλανδία. Με περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε αυτή την έκταση των 240 στρέμματων –στην τιμή συμπεριλαμβάνονται 24 μικρές βίλες στην παραλία και 38 bungalows δύο ή τριών δωματίων κτισμένα στο λόφο του νησιού, με εκπληκτική θέα. Πολλά εστιατόρια και bar, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα, γυμναστήριο, solarium και γήπεδα τένις και squash συμπληρώνουν το συγκρότημα.

Αν πάλι σας τρομάζουν τα tsunami και προτιμάτε την Καραϊβική, μπορείτε να διαλέξετε ένα εκ των δύο νησιών που είναι ακόμη διαθέσιμα εκεί.
Μία καλή επιλογή είναι το νησί Pierre στις Μπαχάμες, το οποίο έχει έκταση περίπου 60 στρέμματα και κοστίζει 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει ηλεκτρική γεννήτρια και σύστημα υδροδότησης, καθώς και προβλήτα και μονοπάτια σε όλη την έκταση.
Το δημοφιλές νησί Harbour απέχει μόλις 15 λεπτά με το καράβι, για την περίπτωση που θέλετε να βγείτε για φαγητό ή βόλτα στα μαγαζιά.

Στην ιστοσελίδα της Ρrivate Ιslands φιγουράρουν προς πώληση περίπου 15 ελληνικά ιδιωτικά νησιά με τιμές που κυμαίνονται από 1,5 εκατ. ευρώ ως 15 εκατ. ευρώ.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά το νησάκι Αγιος Θωμάς, στον Κορινθιακό, με έκταση 1.200 στρέμματα και τιμή 15 εκατ. ευρώ, ο Αγιος Αθανάσιος με έκταση 10 στρεμμάτων δίπλα στην Ιτέα που αποτιμάται σε 1,5 εκατ. ευρώ, ο Βούβαλος στον Αμβρακικό κόλπο έκτασης 125 στρεμμάτων με τιμή που ανακοινώνεται μόνο ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, η Ναυσικά στο Ιόνιο αντί 8 εκατ. ευρώ κ.ά.


ο γνωστός έλληνας εφοπλιστής κ. Β. Ρέστης απέκτησε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγίου Στεφάνου, το οποίο αποτελεί το landmark του νεοσύστατου κράτους που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Σερβία το 2006. Η First Βusiness Βalkan, ο επενδυτικός βραχίονας του ομίλου Ρέστη στον τουρισμό, ξόδεψε 30 εκατ. ευρώ και απέκτησε την άδεια εκμετάλλευσης του θερέτρου για τα επόμενα 30+30 χρόνια.
Στο νησί θα αναπτυχθούν 47 βίλες και η συνολική επένδυση του ελληνικού ομίλου θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.


Πρόσφατα η κροατική κυβέρνηση έβαλε πωλητήριο και στο γνωστό νησί Μπριόνι στην Αδριατική, που αποτελούσε το αγαπημένο μέρος διακοπών του Γιόζιπ Μπροζ Τίτο , με τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ αν κάποιος πιο ανοιχτοχέρης επιθυμεί να αποκτήσει όλο το αρχιπέλαγος με τα άλλα 14 μικρότερα νησάκια και ένα εθνικό πάρκο θα πρέπει να πληρώσει στο Δημόσιο της Κροατίας το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.

Η Αθηνά Ωνάση λέγεται οτι εβαλε πωλητήριο στον Σκορπιό με το χαμηλό τίμημα των 120 εκατ. ευρώ που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι «ψαλιδισμένο» σε σχέση με τα 300 εκατ. ευρώ που φέρεται να ζητούσε πριν από τρία χρόνια η Αθηνά Ωνάση για τον Σκορπιό.
Ηδη κυκλοφόρησαν φήμες ότι ένας από τους ενδιαφερομένους θα είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έκανε πριν από λίγες ημέρες κρουαζιέρα στο Ιόνιο, ωστόσο θεωρείται δύσκολο ο ιδιοκτήτης της Μicrosoft να επενδύσει στον Σκορπιό αφού έρχεται σπάνια στα μέρη μας και γενικά δεν ξοδεύει πάνω από 10 ημέρες τον χρόνο για διακοπές στη Μεσόγειο.