Είναι πολύ νωρίς για να σκεφτείς τα Χριστούγεννα; Όχι για το ταξίδι. Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις στο εξωτερικό προλαβαίνεις για το σαφάρι των φθηνών πτήσεων. Για να μην χάνεις χρόνο δες τα tips που ετοιμάσαμε για τις εορταστικές αποδράσεις και καλό ταξίδι!

Πότε να κάνεις κράτηση

Προλαβαίνεις μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Ξεκίνησε όμως την αναζήτηση από τώρα και μην ξεχάσεις να σβήνεις τα cookiess.
Ποιές μέρες να κάνεις αναζήτηση
Μπορεί να σε βολεύει το Σαββατοκύριακο, αλλά ξέχνα το.
Εχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις φθηνό ναύλο τις υπόλοιπες μέρες.
Την Δευτέρα για παράδειγμα θα βρεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι τιμές να πέσουν την Τρίτη τα ξημερώματα.

Πώς θα βρεις την καλύτερη προσφορά

Για ταξίδια μακρινών αποστάσεων ξεκίνησε την αναζήτηση με την Google Flights – το απόλυτο εργαλείο ημερολογίου που θα σας βοηθήσει να βρείτε τις φθηνότερες ημερομηνίες ταξιδιού.
Εάν θέλετε να ταξιδέψετε σε συγκεκριμένο προορισμό για δύο εβδομάδες τα Χριστούγεννα, ας πούμε, θα δείξει αμέσως τις φτηνότερες ημερομηνίες που πρέπει να αναχωρήσετε και να επιστρέψετε.
Για παράδειγμα, οι μετακινήσεις από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου ενδέχεται να είναι σημαντικά φθηνότερες από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου.
Με το Google Flights εντοπίζεις εύκολα τις ημερομηνίες που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα.
Να συγκρίνεις τιμές
Στο Google Flights συγκρίνονται μόνο τις τιμές που προσφέρονται από τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες και όχι από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες μέσω διαδικτύου.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις οι καλύτερες προσφορές σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες εντοπίζονται σπάνια με κράτηση απευθείας μέσω της ίδιας της αεροπορικής εταιρείας.
Με την κράτηση μέσω Onnline Travel Agency (ΟΤΑ), θα βρεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.
Ο καλύτερος τρόπος για να συγκρίνεις μαζικά τις τιμές που έχεις εντοπίσεις σε Google Flights είναι η Expedia και Kayak.
Και ναι, μπορείς να εμπιστευθείς τα OTAs -γνωστούς και σημαντικούς ιστότοπους – απλά να γνωρίζεις ότι χρεώνουν υψηλά τέλη αν χρειαστεί αλλαγή στην κράτησή σου.

Δες και τα γειτονικά αεροδρόμια

Η πτήση από/προς αεροδρόμια κοντά στον προορισμό σου μπορεί συχνά να κάνει ακόμα πιο φθηνό το αεροπορικό εισιτήριο και το κόστος ταξιδιού.
Για παράδειγμα αν θέλεις να πας Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα και το εισιτήριο είναι πανάκριβο, αναζήτησε επιλογές και σε κοντινούς κόμβους όπως η Φιλαδέλφεια .
Το κόστος με το λεωφορείο αεροδρόμιο Φιλαδέλφεια-Νέα Υόρκη είναι 18€ /απλή διαδρομή και κάνει 2,5 ώρες.
Ψάξτο όμως, για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων.

Προσοχή στα αεροδρόμια low cost-Για να μην πληρώσετε τον «κούκο αηδόνι» στην μετακίνηση

Εμείς ωστόσο προτείνουμε να κάνετε τις κρατήσεις σας γρήγορα ,έξυπνα,οικονομικά και εγγυημένα ΕΔΩ