Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ATHENS AIRWAYS NEA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ




Τη νεότερη αεροπορικη εταιρεια απέκτησαν, πριν από λίγο καιρό, οι αεροδιάδρομοι του Ελευθέριος Βενιζέλος.
Αυτή τη φορά, όμως, δεν πρόκειται για μια ακόμη ευρωπαϊκή low cost εταιρεία, αλλά για μία ελληνική αεροπορική, που ιδρύθηκε το 2008, φιλοδοξώντας να εισάγει νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά των εγχώριων –ίσως μελλοντικά και ευρωπαϊκών– πτήσεων.
Αεροπλάνα τύπου τζετ χωρητικότητας μόλις 49 επιβατών το καθένα, παροχές πρώτης θέσης σε όλο το αεροσκάφος και τιμές… γνωριμίας είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να την προτιμήσετε στο επόμενο ταξίδι εντός συνόρων.

Η νεοσύστατη εταιρεία ξεκίνησε δρομολόγια στις 31 Ιανουαρίου, με πρώτο προορισμό από Αθήνα την Αλεξανδρούπολη, ενώ ακολούθησε η Καβάλα στις 12 Φεβρουαρίου, η Μυτιλήνη στις 27 Φεβρουαρίου και έπεται η Θεσσαλονίκη στις 12 Μαρτίου.
Μέσα στους επόμενους μήνες, θα ακολουθήσουν και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί, όπως η Ρόδος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, τα Χανιά και το Ηράκλειο, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά. Μέσα στο καλοκαίρι του 2009, στόχος είναι να αυξηθούν οι προορισμοί αυτοί καθώς και η ημερήσια συχνότητα των πτήσεων, ώστε να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση της περιόδου.
Επίσης από Παρασκευή 2 Οκτωβριου ξεκινάνε πτήσεις από Αθήνα προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας,Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται 3 φορές την εβδομάδα.
Στην Athens Airways, όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν τα προνόμια της Business Class σε οποιαδήποτε θέση. Η επιβίβαση θα γίνεται ταχύτερα από το συνηθισμένο, ενώ το εσωτερικό του αεροσκάφους είναι εκ κατασκευής διαμορφωμένο με δερμάτινα καθίσματα και απόσταση 78εκ μεταξύ τους, έτσι ώστε να παρέχει τη μέγιστη δυνατή άνεση στον επιβάτη.
Τα τζετ αεροσκάφη Embraer ERJ-145 διαθέτουν αθόρυβη καμπίνα και εξασφαλίζουν ήσυχες και ευχάριστες πτήσεις ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Εξοπλισμένα με κινητήρες turbofan - Rolls Royce, είναι άκρως αξιόπιστα και ευέλικτα, ενώ παράγουν όχι μόνο χαμηλά επίπεδα θορύβου αλλά και χαμηλά επίπεδα ατμοσφαιρικών ρύπων.

Κάθε θέση εξοπλίζεται με αναπαυτικά μαξιλάρια μέσης και αυχένα, και κουβέρτες της εταιρείας Cocomat καθώς και ειδικό welcome kit με τα απαραίτητα για την πτήση. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, θα σερβίρονται τρία είδη σάντουιτς, ενώ στις πρωινές πτήσεις οι επιβάτες θα απολαμβάνουν φρεσκοψημένα muffin και στις απογευματινές αλκοόλ και συνοδευτικά.
Οι κάτοχοι flex εισιτηρίων θα απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, όπως γρήγορο check in, fast lane, priority baggage tags, μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο ή ΙΧ προς στο αεροσκάφος και από αυτό στο Αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος και ελεύθερη διπλανή θέση για περισσότερη άνεση.

Οι καινοτομίες, όμως, δε σταματούν εδώ.
Η Athens Airways λανσάρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον νεανικό ναύλο. Συγκεκριμένα, για ηλικίες από 12 μέχρι και πριν τη συμπλήρωση των 24 ετών, καθώς επίσης και στρατιώτες χωρίς κάρτα επιβίβασης, αλλά και για φοιτητές έως 28 ετών, υπάρχει έκπτωση 20% σε όλες τις κατηγορίες ναύλων.
Παράλληλα, παρέχεται έκπτωση 15% στο ναύλο της επιστροφής, σε όλες τις κατηγορίες ναύλων με τους ανάλογους περιορισμούς.

Για τις πρώτες πτήσεις της εταιρείας, τα εισιτήρια των οποίων διατίθενται αυτές τις μέρες προς αγορά τόσο από το site της εταιρείας όσο και από τα τηλεφωνικά της κέντρα, ισχύει η τιμή γνωριμίας που ξεκινά από 1 ευρώ χωρίς τους φόρους αεροδρομίου. Ενδεικτικά, η αναζήτησή μας για την πτήση Αθήνα – Θεσσαλονίκη με αναχώρηση στις 16 και επιστροφή στις 24 Μαρτίου έβγαλε τελική τιμή, με φόρους και λοιπές χρεώσεις, 102 ευρώ. Σπεύσατε, διότι η προσφορά θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι κρατήσεις και οι εκδόσεις εισιτηρίων της Athens Airways γίνονται μέσω Internet στη διεύθυνση www.athensairways.com, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Athens Airways, στα 8018014000 (πανελλαδικά μόνο από σταθερό), 210 6... (από σταθερό ή κινητό) και 6971496600 (Από σταθερό ή κινητό) και μέσω του δικτύου των ταξιδιωτικών πρακτόρων πανελλαδικά.

www.alexander
travel.gr