Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Τρέξε να προλάβεις: Η Ιταλία δίνει δωρεάν κάστρα!

Εμείς οι Ελληνες θα ήθελα να ξέρω τι δίνουμε;


Το επενδυτικό σχέδιο της χώρας, με στόχο την αξιοποίηση της περιουσίας της και την αποσυμφόρηση δημοφιλών τουριστικών περιοχών. Ποια η μοναδική προϋπόθεση
Adtech Ad
Αν έχεις ποτέ ονειρευτεί να μείνεις σε κάστρο, τώρα είναι η ευκαιρία...Η Ιταλία, στο πλαίσιο προγράμματος επενδύσεων που "τρέχει", δίνει δωρεάν κτίσματα και στα οποία συμπεριλαμβάνονται βίλες, μοναστήρια και αρχαία κάστρα.

AdTech Ad

Η μοναδική προϋπόθεση που θέτει ο Οργανισμός Δημόσιας Περιουσίας της χώρας είναι ο νέος ιδιοκτήτης του καθενός εκ των 103 κτισμάτων που παραχωρεί, να το αποκαταστήσει ώστε να μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Το ιταλικό κράτος μάλιστα δίνει την ελευθερία στον νέο ιδιοκτήτη να το χρησιμοποιήσει όπως θέλει, μετατρέποντάς το από ξενοδοχείο και σπα έως εστιατόριο.

"Το πρόγραμμα θα προωθήσει και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού. Στόχος είναι ιδιωτικά και δημόσια κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται πλέον να μετατραπούν σε εγκαταστάσεις για προσκυνητές, πεζοπόρους, τουρίστες και ποδηλάτες", δήλωσε στο The Local ο Ρομπέρτο Ρέτζι από τον Οργανισμό Δημόσιας Περιουσίας.

Οι αρχές ελπίζουν ότι το σχέδιο αυτό θα "ανακουφίσει" τις πιο δημοφιλείς και υπερπλήρεις από τουρίστες, περιοχές της χώρας, όπως είναι η Βενετία.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 26 Ιουνίου να υποβάλουν την σχετική αίτηση. Οι επιτυχόντες θα λάβουν προθεσμία 9 ετών για να "συμμορφώσουν" το κτίσμα, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 9 έτη.

Εάν, ωστόσο, η αίτηση απορριφθεί, δεν υπάρχει λόγος στενοχώριας, αφού η Ιταλία σκοπεύει να δώσει 200 ακόμα κτίσματα με τον ίδιο τρόπο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

(Φωτό: Agenzia del Demanio - Οργανισμός Δημόσιας Περιουσίας)