Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι το Νοέμβριο εκτιμάται ότι θα παραταθεί η καλοκαιρινή σεζόν στη Θεσσαλονίκη, χάρη στα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της πόλης. Οι αφίξεις θα είναι πολλές και ορισμένα πλοία θα δέσουν στο λιμάνι της πόλης για πρώτη φορά, μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες

Σύμφωνα με πληροφορίες που έθεσε στη διάθεση του ΑΠΕ-ΜΠΕ το αρμόδιο τμήμα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 20 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων..



Μάλιστα, τις επόμενες εβδομάδες, ο αριθμός τους εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει -ή και να ξεπεράσει- τις 30, καθώς πολλές από τις μικρότερες εταιρείες κρουαζιέρας οριστικοποιούν τα προγράμματά τους στα μέσα Μαρτίου.


Ανάμεσα στα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στη  Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά το 2013 ξεχωρίζει το Costa Pasifica της ιταλικής εταιρείας Costa Crociere, λόγω  του μεγέθους του: το πλοίο μπορεί να μεταφέρει  3.780 επιβάτες και 1.100 άτομα  προσωπικού. 

Διαθέτει  17 καταστρώματα, αλλά και το μεγαλύτερο spa, που υπάρχει εν πλω, το οποίο αναπτύσσεται σε εμβαδόν 6000 τετραγωνικών μέτρων.

To Costa Pacifica αναμένεται να αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 23/9, ερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη. Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο αντίστοιχου μεγέθους, που είχε δέσει στην πόλη πριν χρόνια, ήταν το Navigator of the Seas της Royal Carribean.


Τα υπόλοιπα κρουαζιερόπλοια, που θα επισκεφτούν για πρώτη φορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είναι -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΛΘ- τα εξής: το "Astor", γερμανικών συμφερόντων, που θα φτάσει στην πόλη στις 18/10 και το επίσης γερμανικό "Artania", που αναμένεται στις 28/11.

πηγή : www.tanea.gr