Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ

Πεζίκογλου Μιχάλης ΝΥΝ ΠΡΌΕΔΡΟΣ του συνδέσμου με μέλη του συνδέσμου στο ΣΟΥΛΙ στο πρόσφατο συνέδριο τουρισμού.



ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ομιλών σε πρόσφατο συνέδριο στο ξενοδοχείο REGINA MARE hotel στην ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ μπροστά σε φορείς τουρισμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ -ΗΠΕΙΡΟΥ .


ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ στο ξενοδοχείο REGINA MARE



Σπουδαίος και σημαντικός ειναι ο ρόλος του συνδέσμου Πρακτόρων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελληνική οικονομία ,ο τουρισμός και ειδικότερα ο κλάδος των μεταφορών .


Η '' ισχύς εν τη ενώσει '' ειναι το σύνθημα που επικρατει ,φίλοι συνάδελφοι ελάτε να ενωθούμε για να γινουμε ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ κάτω απο την ομπρέλα ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ που τα τελευταια χρονια ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ του προέδρου ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ και με την βοήθεια των υπόλοιπων μελων του συμβουλίου εχει επιτελέσει σπουδαίο εργο ενάντια στο παρανομο εργο που πραγματοποιείται από μη εχοντες την ικανότητα παροχής του συμμετέχει δε δραστήρια οσο κανείς αλλος στην αναβάθμιση του κλάδου προσφέροντας ανιδιοτελώς με βοήθεια οικονομική και οργανωτική οποιαδήποτε εκδήλωση η ενέργεια που εχει σαν στόχο την αναβάθμιση του τουρισμου και την βελτίωση των συνθηκών των μελών στον κλάδο των μεταφορών τουρισμού.

Ειναι παρόν δε στο κάλεσμα κάθε μέλους συναδέλφου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο .

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης είναι η παλαιότερη επαγγελματική οργάνωση στο είδος της σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.
Μέλη του είναι 120 τουριστικά γραφεία σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Ο Σύνδεσμος που ανήκει στην Ομοσπονδία Τουρισμού Βορείου Ελλάδος, διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία στην οδό Τερτσέτη 6 στην Θεσσαλονίκη τα οποία λειτουργούν καθημερινά με πλήρη μηχανογράφηση, γραμματειακή και νόμιμη υποστήριξη, προς όφελος των μελών του.

Ο Σύνδεσμος παρέχει στα μέλη του ουσιαστικές για την επαγγελματική τους δραστηριότητα υπηρεσίες:


· Έχει συνάψει συμφωνίες με τράπεζες και Ασφαλιστικές εταιρίες για την έκδοση εγγυητικών επιστολών και ασφάλιση περιουσιακών στοιχείων των μελών του.


· Προστατεύει το μεταφορικό έργο, που ανήκει δικαιωματικά στα μέλη του, από τις παράνομες μεταφορές που γίνονται από λεωφορεία των ΚΤΕΛ ή των Δήμων για την διακίνηση μαθητών, εκδρομέων, εργατών κτλ


· Συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή της τουριστικής έκθεσης Philoxenia και εκπροσωπείται με εκθεσιακό χώρο περιπτέρου στην ίδια,καθώς επίσης και στην Νομαρχιακή Επιτροπή Προβολής & Ανάπτυξης του Τουρισμού.


ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης παρέχει ακόμα στα μέλη του μια σειρά από πρόσθετες υπηρεσίες πολύ σημαντικές για την εργασία τους.


Συγκεκριμένα:

* Ενημερώνει τακτικά για εγκυκλίους, αποφάσεις και νόμους του κράτους που ενδιαφέρουν άμεσα και καθοριστικά.
* Προστατεύει τα συμφέροντα των μελών του σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και τους οργανισμούς στον Εθνικό και Διεθνή χώρο (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες, ξεναγούς κτλ)
* Παρέχει νομικές συμβουλές που αφορούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην επαγγελματική δραστηριότητα των μελών του.
* Εκπροσωπεί τα μέλη στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους συνδέσμους ξεναγών, Υπαλλήλων Γραφείου και Οδηγών.
* Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την κατάρτιση των υπαλλήλων τουριστικών γραφείων και τους οδηγούς.
* Προβάλλει στον τύπο και τα Μ.Μ.Ε. τις θέσεις και τις προτάσεις του κλάδου.
* Στα πλαίσια των Δημοσίων Σχέσεων που καλλιεργεί, πραγματοποιεί μια σειρά συναντήσεων με επικεφαλής φορέων που έχουν άμεση σχέση με τον κλάδο (Τροχαία, Τουριστική Αστυνομία).


Ύστερα από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 4/4/2009 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης, σας ενημερώνουμε για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΑΥΓΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΚΑΡΑΣΤΕΦΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ : ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΜΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
2310533069 ΦΑΞ :2310547024
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΤΕΡΤΣΕΤΗ 6 Τ.Κ 54630 -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
WEB SITE :www.thessaloniki-tours.gr
blog ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ :http://sydesmos.blogspot.com/
e-mail syndesmostourismou@gmail.com



ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ