Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΚΙΝΑ ,ΡΩΣΙΑ ,ΙΔΙΑ




Την πιθανότητα κατάργησης της βίζα για τους πολίτες της Κίνας, της Ρωσίας και της Ινδίας, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, κίνηση η οποία εφόσον υλοποιηθεί αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στο ελληνικό τουρισμό.

Στο περιθώριο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Μόσχας ΜΙΤΤ ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε πως εντός του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο άτυπη Σύνοδος υπουργών Τουρισμού της ΕΕ, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι υπουργοί Ρωσίας, Κίνας και Ινδίας.

Στη Σύνοδο θα ληφθεί κοινή απόφαση σχετικά με τη διευκόλυνση ως και την κατάργηση των θεωρήσεων για τους πολίτες των χωρών αυτών, μια πρόταση, που προωθείται από καιρό από την ελληνική πλευρά και έγινε αποδεκτή τόσο από τον Επίτροπο Τουρισμού, Ταγιάνι, όσο και από τον προεδρεύοντα Ούγγρο υπουργό Τουρισμού.


Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος εξετάζεται η διευκόλυνση έκδοσης visa και από πόλεις που δεν υπάρχει ελληνικό προξενείο. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να λειτουργήσει πιλοτικά ένα προξενικό γραφείο στο Νοβοσιμπίρσκ, το οποίο θα διευκολύνει την έκδοση visa στους Ρώσους, ενώ στη συνέχεια με βάση τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του θα δημιουργηθούν αντίστοιχα γραφεία και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, όπου δεν υπάρχει προξενείο.
Επίσης ο κ. Νικητιάδης είπε ότι λύθηκε και ένα σημαντικό θέμα που αφορά την έκδοση πολλαπλής visa καθώς ήδη ξεκίνησαν να εκδίδονται τέτοιες vises στους Ρώσους, ικανοποιώντας ένα βασικό αίτημά τους.

Ακόμα ο υφυπουργός ανέφερε ότι εξετάζεται να δοθεί, ίσως και από του χρόνου, η δυνατότητα έκδοσης visa και από μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς και γραφεία (tour operators) όπως ακριβώς σήμερα γίνεται από τα visa centers.


ΠΗΓΗ : TOURISTNEWS.GR