Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2011




Επιβεβαιώνεται το ανοδικό τουριστικό ρεύμα από τις διεθνείς αγορές προς την Ελλάδα, σύμφωνα και με νέα στοιχεία που προέρχονται από τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα (Tour Operator) στην Ευρώπη TUI, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα αλλά και η Ισπανία με την Τουρκία απορροφούν το κύμα των τουριστών που θα κατευθύνονταν σε Αίγυπτο και Τυνησία.

Μάλιστα ο εν λόγω ταξιδιωτικός οίκος έχει προσαρμόσει πλέον τα προγράμματα του για τις συγκεκριμένες περιοχές, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Παρά την πολιτική αναταραχή στη λεκάνη της Μεσογείου οι πελάτες της TUI συνεχίζουν να θέλουν να πάνε διακοπές, αν και σε εναλλακτικούς προορισμούς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Πίτερ Λονγκ.

Την ίδια στιγμή, ο έτερος μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook σημειώνει ότι η πολιτική αναταραχή στη Μέση Ανατολή της κόστισε 20 εκατ. στερλίνες, καθώς ξόδεψε 5 εκατ. για τον επαναπατρισμό των πελατών της που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ έχασε 15 εκατ. στερλίνες λόγω των ταξιδιωτικών οδηγιών. Συνολικά, υπήρξαν 150.000 ακυρώσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία. Τέλος οι μετοχές της TUI Travel έχουν απωλέσει το 20% της αξίας τους από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα φτάνοντας τις 233 πένες η μετοχή.

Με τις εκτιμήσεις για άνοδο των κρατήσεων προς την Ελλάδα να διαδέχονται η μια την άλλη, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει άνοδο των αφίξεων σε διψήφιο νούμερο, εκτίμηση που έχει κάνει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δια στόματος υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη. Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εκτίμηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ανδρέα Ανδρεάδη.

Πηγή: Express.gr