Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ WORLD στο ΝΤΟΥΜΠΑΙ






Με νερό και άμμο καλύπτεται σταδιακά το τεχνητό σύμπλεγμα νησιών «The World» στο Ντουμπάι, που δημιουργήθηκε ως πόλος έλξης για τους απανταχού rich and famous! Το πάλαι ποτέ σύμβολο ευημερίας και χλιδής «καταβροχθίζεται» από την θάλασσα εξαιτίας των τεχνικών λαθών αλλά και της οικονομικής ύφεσης.

Το «The World» έχει το σχήμα της υδρογείου και τα νησάκια του επρόκειτο να φιλοξενήσουν ξενοδοχεία και πολυτελείς βίλες, όπως συμβαίνε με το έτερο σύμπλεγμα νησιών, το «Palm Jumeirah» σε σχήμα φοίνικα.

Την κατασκευή έχει αναλάβει η κρατική εταιρεία Nakheel, ωστόσο, η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα να κατοικείται μόνο η Γροιλανδία, που αγοράστηκε από τον εμίρη του Ντουμπάι.

«Τα νησιά βυθίζονται σταδιακά μέσα στη θάλασσα» ανέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Γουίλμοτ-Σμιθ, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία Penguin Marine, που είχε αγοράσει τα δικαιώματα για τη μετακίνηση των επισκεπτών προς τα νησιά.
Μάλιστα, η εταιρεία προσπαθεί να σπάσει το «χρυσό» συμβόλαιό της με τους κατασκευαστές, υποστηρίζοντας πως το «The World» δεν έχει δουλειά.



Από την άλλη, η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει ότι το σύμπλεγμα έχει επιτυχία και το 70% από τα 300 νησάκια έχει πουληθεί, βάζοντας στην λίστα των ιδιοκτητών και το ζεύγος Brant Pitt - Angelina Jolie που φέρεται να αγόρασε την Αιθιοπία. Εκπρόσωπος της εταιρείας απέρριψε τα επιχειρήματα της Penguin Marine, λέγοντας πως το έργο δεν έχει καταρρεύσει αλλά βρίσκεται σε κώμα και σύντομα θα ανακάμψει.

ΠΗΓΗ :STAR.GR