Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ NEW YORK TIMES ΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ





Προορισμός η Θεσσαλονίκη για τους «NEW YORK Times»

Ημερομηνία: 10/01/2011



Να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη προτείνει στους αναγνώστες της η γνωστή εφημερίδα «New York Times», συμπεριλαμβάνοντας την ελληνική συμπρωτεύουσα στην ετήσια λίστα με τους αγαπημένους προορισμούς.


Η Θεσσαλονίκη είναι η μόνη ελληνική πόλη που φιγουράρει μεταξύ γνωστών και πολυδιαφημιζόμενων προορισμών διαφόρων χωρών.

Η λίστα, που ανακοινώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα, αφορά προορισμούς τους οποίους αξίζει να επισκεφτεί κάποιος στο τρέχον έτος.

Για τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται στην 38η θέση σε σύνολο 41, οι «New York Times» κάνουν ιδιαίτερη μνεία στην ακμάζουσα πολιτιστική ζωή της.

Αναφέρονται επίσης με κολακευτικά σχόλια στους παρακάτω φορείς:

- Στη μη κερδοσκοπική Dynamo Project Space, που διοργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, performance και πειραματικές εκδόσεις από το χώρο των εικαστικών, της αρχιτεκτονικής και του design από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

- Στην κολεκτίβα «Σφήνα», που σκοπό έχει την οργάνωση «σουρεαλιστικών» εκδηλώσεων, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, στους δρόμους της πόλης.

- Στην εταιρεία deisgn 15173, η οποία σχεδιάζει λάμπες και άλλα αντικείμενα, που παραπέμπουν στο Bauhaus αλλά και στον Joan Miro.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα οι απευθείας πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, που αναμένεται να προωθήσει σειρά δράσεων για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, πρόκειται να δώσουν επιπλέον ώθηση στην πόλη.

Ακολουθεί πλήρης η λίστα.

1. Σαντιάγκο, Χιλή
2. Νήσοι Σαν Χουάν, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
3. Κο-Σαμούι, Ταϋλάνδη
4. Ισλανδία
5. Μιλάνο, Ιταλία
6. Γεωργία
7. Λονδίνο, Μεγ. Βρετανία
8. Λορέτο, Μεξικό
9. Παρκ Σίτυ, Γιούτα, ΗΠΑ
10. Κάλι, Κολομβία
11. Δούναβης
12. Νισέκο, Ιαπωνία
13. Οάχου, Χαβάη, ΗΠΑ
14. Αντβέρπη, Βέλγιο
15. Μελβούρνη, Αυστραλία
16. Τλέμσεν, Αλγερία
17. Σόπο & Γκντανκ, Πολωνία
18. Ερζουρούμ, Τουρκία
19. Χιντεραμπάντ, Ινδία
20. Μάντσεστερ, Μεγ. Βρετανία
21. Τάλιν, Εσθονία
22. Νήσος Φόγκο, Καναδάς
23. Σιγκαπούρη
24. Πορτ Γκάλιμπ, Αίγυπτος
25. Ουίστλερ, Καναδάς
26. Γκιμάρεζ, Πορτογαλία
27. Ολύμπικ Παρκ, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
28. Δρέσδη, Γερμανία
29. Ουαλιδία, Μαρόκο
30. Ζανζιβάρη
31. Κολόνια ντελ Σακραμέντο, Ουρουγουάη
32. Τοζέρ, Τυνησία
33. Χανγκζού, Κίνα
34. Ιρακινό Κουρδιστάν
35. Ντούρχαμ, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ
36. Κόσοβο
37. Πινγκγιάο, Κίνα

38. Θεσσαλονίκη

39. Οκινάουα, Ιαπωνία
40. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
41. Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ


Έγραψαν και άλλοι
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε λίστες τουριστικών προορισμών. Πριν από έναν χρόνο ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet τη συμπεριέλαβε στους δέκα κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο όσον αφορά τη διασκέδαση.
Υπό τον τίτλο «Χίλιες Απόλυτες Εμπειρίες» η έκδοση κατάρτισε μία λίστα με 1.000 ιδέες, προορισμούς και δραστηριότητες που υπόσχονται να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες να διασκεδάσουν και να εμπνευστούν. Στους προορισμούς αυτούς την πέμπτη θέση καταλάμβανε η Θεσσαλονίκη, περιστοιχιζόμενη από πόλεις όπως το Μόντρεαλ, το Μπουένος Άιρες, το Λα Πας και το Ντουμπάι. Επίσης την ίδια περίοδο στην αυστραλιανή εφημερίδα «Sun Herald» η Θεσσαλονίκη συγκαταλεγόταν στους προτεινόμενους ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Παρουσιαζόταν ως μία πόλη ελκυστική, με πλούσια πολιτιστική προσφορά, με ενδιαφέροντα μουσεία αλλά και καλά εστιατόρια και νυχτερινή ζωή.
Τέλος την Ελλάδα και δη τη Θεσσαλονίκη προτιμά και η πλειοψηφία των μαθητών της γ’ λυκείου για την πενθήμερη εκδρομή τους. Ειδικότερα το 52% των μαθητών επιλέγει προορισμούς εσωτερικού με δημοφιλέστερη τη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ :ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,SKY