Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τουριστικά γραφεία και ξεναγοί ζητούν την εφαρμογή του νόμου (393/75) για την διενέργεια εκδρομών απο τρίτες χώρες οπως ΤΟΥΡΚΙΑ


Τουριστικά γραφεία και ξεναγοί ζητούν την εφαρμογή του νόμου
 


Τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων και της Ένωσης Ξεναγών, αποφάσισαν από κοινού να ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου, όσον αφορά στα τουριστικά γκρουπ που φτάνουν στην Ελλάδα από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ο σχετικός νόμος (393/75) ο οποίος υπάρχει εδώ και δεκαετίες άλλα ήταν ουσιαστικά ανενεργός, προβλέπει ρητά πως ένα γκρουπ από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (πχ Τουρκία) πρέπει να κάνει την κράτηση του ξενοδοχείου στην Ελλάδα και ότι άλλο αφορά στην εξυπηρέτηση του γκρουπ μέσω ελληνικού τουριστικού γραφείου και όχι απευθείας στο ξενοδοχείο. Αυτή η διαδικασία σε άλλες χώρες όπως η Τουρκία είναι νόμος απαράβατος και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα. Δηλαδή στην Τουρκία ένα ελληνικό τουριστικό γραφείο δεν μπορεί να κλείσει τα δωμάτια απευθείας από το ξενοδοχείο, αλλά μόνο μέσω τοπικού τουριστικού γραφείου.
Καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα τουριστικά γκρουπ ιδιαιτέρα από την Τουρκία, οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν την εφαρμογή του νόμου. Έτσι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων που προαναφέραμε ξεκίνησαν μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με τον ΕΟΤ, την Τουριστική Αστυνομία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς, προκειμένου να τους ενημερώσουν και να ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου. Θα ενημερώσουν επίσης επισήμως την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας, την περιβόητη Toursab, τους συνοριακούς σταθμούς, τους ξενοδόχους και όλους όσους εμπλέκονται. 

Στην συνέχεια και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την ενημέρωση όλων θα ζητήσουν επιτακτικά ελέγχους στα σύνορα ή το αεροδρόμιο. 

ΠΗΓΗ : ΟΜΟΡΦΑ ΤΑΞΙΔΙΑ by Sakis PAPADOPOULOS 

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

FAM TRIP για ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ 9/11-10/11/2013 ΣΤΟ NEVE HOLIDAYS της DOMOTEL



Αυτό  το σαββατοκύριακο 9/11-10/11/2013  ένα από τα πιο δημοφιλή  γραφεία της πόλης  το ΤΖΙΜΑS TRAVEL με  περγαμηνές και εξειδίκευση στον χειμερινό τουρισμό διοργάνωσε εκπαιδευτικό ταξίδι στον ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ένα από τα τουριστικότερα  χωριά της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ .
Πολλά γραφεία της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ τίμησαν με την παρουσία τους για να γνωρίσουν την περιοχή και το πολυτελές νεόδμητο ξενοδοχείο 4 **** στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο (Καϊμακτσαλάν) Domotel Neve Mountain Resort & Spa, το τέταρτο μέλος της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Domotel, ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2009, στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού του Παλαιού Άγιου Αθανάσιου.
Χτισμένο στις πλαγιές του Βόρα,  με θέα τη λίμνη Βεγορίτιδα, αποτελεί ένα κόσμημα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, μία ανάσα χαλάρωσης και ηρεμίας. Σε υψόμετρο 1200 μ., 30 χλμ από την Έδεσσα και 16 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν , το Domotel Neve Mountain Resort & Spa, από τα καλύτερα ξενοδοχεία στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο στο Καϊμακτσαλάν είναι μοναδική επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Το Domotel Neve είναι ένα οργανωμένο ξενοδοχείο που ξεχωρίζει για την υψηλού επιπέδου παροχή πλήθους υπηρεσιών, ευέλικτων για προσαρμογή σε προσωπικό επίπεδο με σκοπό την πολυδιάστατη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των επισκεπτών. Ένα μοναδικό resort αποδράσεων και διακοπών, μία «ένωση» μεταξύ του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμάκτσαλαν και της λίμνης Βεγορίτιδας, ένα αναζωογονητικό spa hotel που καταφέρνει να προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Το ταξίδι στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και ολοι οι πράκτορες  εξέφρασαν την ελπίδα οτι ο προορισμός θα αγαπηθει  από το ταξιδιωτικό κοινό της θεσσαλονίκης γιατί ειναι πολύ κοντά και παρέχει οτι θα ήθελε ο καθένας για  στιγμες χαλάρωσης .

Κατά την διάρκεια της εκδρομής δεν δίστασαν οι συναδέλφοι να μπανιαριστούν στους καταράκτες της  ΕΔΕΣΣΑΣ ,να φωτογραφίσουν  την λίμνη ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ ,να γευματίσουν σε ενα απο τα καλύτερα εστιατόρια της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ  το εστιατόριο ΝΑΟΥΜΙΔΗ  και να κάνουν τα ψώνια τους  στο  κτήμα ΝΑΟΥΜΙΔΗ  οπου παράγονται με  χειροποίητο τρόπο  καινοτόμα προϊόντα, που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς Φλωρίνης.
Δεν απέφυγαν να δοκιμάσουν  τις διάφορες λιχουδιές των οποίων η νοστιμάδα    αναγκάσε πολλούς να αγοράσουν τα  χειροποίητα προϊόντα, απομακρυσμένα από τη λογική της τιμής πλησιάζοντας τις σπιτικές γεύσεις.


ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ :


KRITHARIDOU MAGDA ALEXANDER TRAVEL (THESSALONIKI).
PROKOPAKI EVANGELIA DIPLOMAT TRAVEL (ATHINA), 
KAZAKI ELLI KAZAKIS TOURS (SERRES). 
ANDREADOU MARIA ANDREADIS TOURS (VEROIA), 
KARAISKOU ELENI TIME TO TRAVEL (PATRA), 
CHATZISTAVRIDOU SOFIA &CHATZISTAVRIDOU ANNA BRITANNIA TOURS(THES/NIKI), 
ANGELOGLOU ALEXANDRA TRAVEL GUIDE (THESSALONIKI). 
TSIGGA ELENI AIR TRAVEL CLUB (THESSALONIKI), 
DAGKOU MARIA KANIDIS TOURS (THESSALONIKI), 
PARASKEVOPOULOU ATHANASIA TRAVEL LOOK (THESSALONIKI), 
LIAPOPOULOU KATERINA LARISSA EXPRESS (LARISA), 
GISGAKI AFENTRA RELAX TRAVEL (THESSALONIKI). 
KAPETANOU MARIA & KAPETANOS ALEXANDROS FLOWER TRAVEL (POLYGYROS), XANTHOPOULOU DESPOINA ROBISSA TRAVEL (THESSALONIKI), 
GEROFOTIS ALEXANDROS GEROFOTIS TOURS (THESSALONIKI), 
MILEOUNIS STELIOS ASTRA AIRLINES (THESSALONIKI), 
KAISIDOU CHRYSA ICONS TRAVEL (THESSALONIKI), 
TZIMAS STERGIOS, DIMITROU NINA, 
BOFILIOS DIMITRIS & TZIVITZIDOU GIORGIA TZIMAS TRAVEL (THESSALONIKI)
O κ. Σ. ΤΖΗΜΑΣ με την κόρη και τον γαμπρό του κ ΚΡΙΘΑΡΙΔΗ Θ.













Ο επαγγελματικός τουριστικός κόσμος συγχαίρει τον ιδιοκτήτη  του ταξιδιωτικού γραφείου ΤΖΙΜΑS TRAVEL γιατί πάντα πιστός κάθε χρόνο με τις εκπαιδευτικές εκδρομές σεβόμενος την πελατεία του και ανακαλύπτοντας πάντα νέα προιόντα με σκοπό την ικανοποίηση του κοινού και των συναδέλφων .

Και συνεχίζει ακάθεκτος με την νέα του προσφορά για 
εκπαιδευτικό στο ΚΕMPINSKI  5 *****BANSKO ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ για 3 μέρες 22-24/11/2013 
Δηλώσατε συμμετοχή !!!!!

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Κεφαλογιάννη: «Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την επόμενη τουριστική σεζόν»


H υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό  για την επόμενη χρονιά, δήλωσε τη Δευτέρα από το Λονδίνο η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση World Travel Market (WTM).

Στην ομιλία της η κυρία Κεφαλογιάννη είπε χαρακτηριστικά, ότι «μπορούμε να περιμένουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μέσω της ανάδειξης περισσότερων πτυχών του τουριστικού μας προϊόντος και επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο όσο το δυνατόν περισσότερο».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στη νέα καμπάνια για τη «Μυστική Ελλάδα» («Secret Greece»), μέσω της οποίας το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ «θα επικεντρωθούν στην προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ελληνικής γαστρονομίας, της ελληνικής υπαίθρου, της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και των ελκυστικών ελληνικών πόλεων».

Στο περιθώριο της WTM η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού είχε συναντήσεις με κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι «το 2014 θα είναι μια χρονιά ακόμη μεγαλύτερης ανάκαμψης για τον ελληνικό τουρισμό».

Ειδικότερα, όσον αφορά την πορεία της τρέχουσας χρονιάς, επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφερε το μεγάλο άλμα και κέρδισε το στοίχημα στον τουρισμό. Για το 2014, τονίστηκε, ότι «θα δοθεί έμφαση στα νέα τουριστικά προϊόντα που ανεβάζουν υψηλά τον πήχη, όσον αφορά τον ποιοτικό τουρισμό».

Ηδη, βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για την ανάπτυξη των ειδικών θεματικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός, θρησκευτικός, αθλητικός, γαστρονομικός τουρισμός.

Οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης του Λονδίνου, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και με την ελληνική γαστρονομία, καθώς το περίπτερο του ΕΟΤ περιλαμβάνει στοιχεία της γαστρονομικής παράδοσης της Σαντορίνης και του τουρισμού της Αθήνας.

Η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε τις σημαντικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις δράσεις ανάπτυξης του ιστότοπου Athens Live, στη διοργάνωση σειράς ταξιδιών εξοικείωσης για τους παράγοντες του τουρισμού, καθώς και σε νέες εφαρμογές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου στη WTM προβλήθηκε και το νέο βίντεο του ΕΟΤ που προβάλλει τη χώρα μας, ως ένα εξαιρετικό προορισμό καθ όλη τη διάρκεια του έτους.
πηγή : τα νέα.gr 

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Το υπουργείο Τουρισμού προτρέπει τους ξένους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη «μυστική Ελλάδα»

Το υπουργείο Τουρισμού προτρέπει τους ξένους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη «μυστική Ελλάδα»

Η υπουργός Τουρισμού κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στοιχείων για τις επικοινωνιακές δράσεις και τα διαφημιστικά προγράμματα προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού
Το υπουργείο Τουρισμού προτρέπει τους ξένους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη «μυστική Ελλάδα»
3-μερο ή 6-μερο στο Πήλιο από 119€ Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Κρατήσεις ΕΔΩ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επικοινωνιακές δράσεις και τα διαφημιστικά προγράμματα προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού, για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Οπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, την Τετάρτη, κατά την παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού προγράμματος του ΕΟΤ, στο διάστημα Οκτωβρίου 2013-Απριλίου 2014 θα αναπτυχθούν ειδικές δράσεις και πρωτοβουλίες στο εξωτερικό, που θα προτρέπουν τους ξένους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν τη «μυστική Ελλάδα» (secret Greece).

«Η επιτυχία στον τουρισμό είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων», είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι φέτος τα έσοδα του τουρισμού θα ξεπεράσουν τα 11,5 δις. ευρώ. Όπως ανέφερε, τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία για τον τουρισμό δείχνουν το ταξιδιωτικό ισοζύγιο να έχει πλεόνασμα 579 εκ ευρώ (αύξηση 30,4% σε σχέση με το 2012).

Φέτος την χώρα μας -είπε η υπουργός Τουρισμού- επισκέφθηκαν μέχρι στιγμής 760.000 περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι (αύξηση 11%), ενώ τα έσοδα οχταμήνου του 2013 εμφανίζουν αύξηση 17,9% σε σχέση με το 2012.

Η ρωσική αγορά με αύξηση 47%, η αμερικανική με +27%, η γαλλική με +17,4% και η γερμανική με +13,6% κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των χωρών προέλευσης τουριστών για φέτος.

Πρωταγωνιστές του φετινού καλοκαιριού αναδείχθηκαν η Καλαμάτα, η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Κως.

Κεντρική κατεύθυνση της νέας επικοινωνιακής καμπάνιας για την επόμενη χρονιά είναι η σύνδεση του τουρισμού με την παραγωγή, την Ιστορία, τον πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα.

Η κυρία Κεφαλογιάννη, προανήγγειλε επικοινωνιακή αντεπίθεση της Ελλάδας μέσω του Διαδικτύου για το διάστημα Οκτωβρίου - Απριλίου 2014, με στόχο να επηρεαστεί κατά το δυνατόν θετικότερα για την Ελλάδα η απόφαση των ξένων για τον τόπο που θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Στη σημασία του διαδικτύου στην προβολή του ελληνικού τουρισμού και τη διείσδυση του στις ξένες αγορές, εστίασε και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, κατά την παρουσίαση των επικοινωνιακών δράσεων του ΕΟΤ.

Φέτος υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση της παρουσίας στο Διαδίκτυο και τα Social Media, θα τρέξουν κοινά προγράμματα προβολής με τουροπερέιτορς σε Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ κ.λ.π., ενώ η συμμετοχή του ΕΟΤ στις τουριστικές εκθέσεις θα περιοριστεί λόγω των οικονομικών δυσκολιών.

Το ύψος της φετινής καμπάνιας θα ανέλθει στα 7,5 εκατ. ευρώ, έναντι 9 εκατ. ευρώ πέρυσι, από τα οποία 3 εκατ. ευρώ αφορούν τις δαπάνες συμμετοχής του ελληνικού τουρισμού σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Ανακοινώθηκε ταυτόχρονα, ότι θα τρέξει ειδική καμπάνια στην αμερικανική αγορά, αλλά και η διοργάνωση ελληνορωσικού επιχειρηματικού συνεδρίου στην Ελλάδα το 2014.

Ακόμα, αναφέρθηκε ότι γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την προβολή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως προορισμών για ταξίδια σύντομων αποδράσεων (city brakes). 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον βυθό παραμένουν κονδύλια για καταδυτικό, αλιευτικό τουρισμό

Στον βυθό παραμένουν κονδύλια για καταδυτικό, αλιευτικό τουρισμό

Τέσσερα επενδυτικά σχέδια στο ψυγείο επειδή περιμένουν ακόμη υπουργικές αποφάσεις

Στον βυθό παραμένουν κονδύλια για καταδυτικό, αλιευτικό τουρισμό


Βουλιάζoυν ο αλιευτικός και καταδυτικός τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς τουλάχιστον τέσσερα έτοιμα επενδυτικά σχέδια παραμένουν στον πάγο με τον κίνδυνο να χαθούν σημαντικά κοινοτικά κονδύλια επειδή δεν ακόμη έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις που ενεργοποιούν τον σχετικό νόμο.
Τον κίνδυνο να χάσει η Ελλάδα τα κοινοτικά κονδύλια, 12 εκατ. ευρώ που της αναλογούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας (2008-2013) για επενδύσεις στον αλιευτικό τουρισμό, έχει κρούσει πολλές φορές στα συναρμόδια υπουργεία η επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, χωρίς αποτέλεσμα από ό,τι φαίνεται.
Τέσσερα έτοιμα επενδυτικά σχέδια κοντά στα 20 εκατ. ευρώ από ιδιώτες, δήμους και συνεταιρισμούς για αλιευτικό και καταδυτικό τουρισμό σε Δωδεκάνησα, Κάλυμνο, Λέσβο - Λήμνο - Αϊ-Στράτη και Χίο - Οινούσσες - Ψαρά παραμένουν ανενεργά, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού δεν έχουν υπογράψει ακόμη τις σχετικές αποφάσεις.
Ετσι, δύο μήνες πριν από τον Δεκέμβριο οπότε λήγει η τρέχουσα προγραμματική περίοδος 2008-2013, η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει ούτε μία πρόταση προς χρηματοδότηση στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας, κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύει να χάσει όλα τα κονδύλια που της αναλογούν.
Και όμως, όπως αναφέρουν κύκλοι της επιτρόπου Αλιείας, στη νησιωτική και παράκτια χώρα υπάρχουν τουλάχιστον 11 τοπικά εταιρικά σχήματα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ένα είδος συμπράξεων, που έχουν συσταθεί ακριβώς για να «εμπλουτίσουν» τις παραδοσιακές δραστηριότητες του ψαρά με νέες, τουριστικές όπως ο καταδυτικός τουρισμός. Στην ομάδα της Καλύμνου, για παράδειγμα, συμμετέχουν ο δήμος, ο αλιευτικός σύνδεσμος (τράτες) και ο τοπικός συνεταιρισμός παρασκευής παστών αλιευμάτων. Σε καθεμία από τις ομάδες αυτές αναλογούν περίπου 1-2 εκατ. ευρώ από κοινοτικά κονδύλια, που κινδυνεύουν να χαθούν.
Από το 2005 οπότε και ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα έως σήμερα, ελάχιστες επενδύσεις έχουν γίνει. Διότι η εφαρμογή του νόμου απαιτούσε την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων από τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος σχετικά με το περιεχόμενο των αιτήσεων, τα δικαιολογητικά κ.λπ. Ωστόσο, οκτώ χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου η κοινή υπουργική απόφαση ακόμη δεν έχει εκδοθεί! Τον Αύγουστο του 2013 ψηφίστηκε νέος νόμος που μεταξύ των άλλων προβλέπει και διατάξεις για τον αλιευτικό τουρισμό. Η εφαρμογή του όμως απαιτεί την υπογραφή... δύο κοινών υπουργικών αποφάσεων, που επίσης δεν έχουν εκδοθεί: μία για ζητήματα ασφάλειας από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας, και μία για την έκδοση εισιτηρίων από τα προαναφερόμενα υπουργεία, συν του υπουργείου Οικονομικών. Το μεν υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τις έχει υπογράψει, τα δε Τουρισμού και Ναυτιλίας όχι ακόμη. «Αναμένουμε να μας στείλει την απόφαση η διεύθυνση Αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να υπογράψουμε», λένε στα «ΝΕΑ» κύκλοι του υπουργείου Τουρισμού. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, η καθυστέρηση οφείλεται σε ενστάσεις του Λιμενικού Σώματος), το οποίο θα υποχρεωθεί να ασκεί στο εξής ελέγχους και στα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη που μεταφέρουν τουρίστες για το αν τηρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας.
ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ .GR