Σάββατο 18 Μαΐου 2013

VOUCHER 29-VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

VOUCHER ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ -VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ "Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους νέους εώς 29 Ετών στον Κλάδο του Τουρισμού Tο ΚΕΚ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών». Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενίσχυση του τουρισμού και η προώθηση ολοένα και περισσότερων νέων στο συγκεκριμένο κλάδο. Το πρόγραμμα συνδυάζει 80 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 500 ώρες πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας. Επιχειρήσεις που δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρινών, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του ΣΕΤΕ. Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 2.000 απόφοιτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 8.000 αποφοίτους Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν : • 80 ώρες θεωρητική κατάρτιση και • 5 μήνες (500 ώρες) πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού Εκπαιδευτικό Επίδομα: Περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται σε: α) 2.700€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης, β) 2.400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης Για Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων ΟΛΑ ΤΑ Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης Οι Αιτήσεις γίνονται μέχρι τις 27 Μαϊου 2013

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο


Τα ξενοδοχεία κάνουν τα πάντα προκειμένου να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Πέρα από τη χλιδή και το design σε δωμάτια, εστιατόρια και μπαρ, οι έξτρα υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στην επιλογή. Τι γίνεται, όμως, όταν οι ανέσεις που προσφέρουν ξεπερνούν κατά πολύ τη φαντασία και απαιτούν να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη; Από υπηρεσίες spa για τα κατοικίδια και μπάτλερ υπεύθυνο για την προετοιμασία του μπάνιου μέχρι αυτόματο μηχάνημα πώλησης… μαγιό, οι 10 πιο ασυνήθιστες παροχές σε ξενοδοχεία συμπεριλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα…

1. Αυτόματος πωλητής μαγιό

Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Αν ποτέ βρεθείτε χωρίς μαγιό στις διακοπές σας, το ξενοδοχείο «Standard Spa Miami Beach» σάς δίνει τη λύση. Ένας αυτόματος πωλητής μπικίνι προσφέρει με το ανάλογο αντίτιμο μαγιό σε ό,τι χρώμα και σχέδιο θέλετε!

2. Εμφιαλωμένο νερό 5 αστέρων

Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Από 10 μέχρι 25 ευρώ για ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό με… Swarovski, σε πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο όπου κάθε γουλιά είναι υπερ-πολύτιμη!

3. Spa για σκύλους

Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Ρέικι μασάζ, σοκολατοθεραπεία και χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο είναι μερικές μόνο από τις παροχές που προσφέρονται στα συμπαθή τετράποδα, ενώ γκουρμέ δείπνα προετοιμάζονται πυρετωδώς γι’ αυτά στο «Topnotch Resort and Spa» στο Βερμόντ.
4. Social Media Μπάτλερ
Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Υπεύθυνος να λαμβάνει τα μηνύματα των πελατών σε Twitter και Facebook και να απαντά σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες τους, ο μπάτλερ είναι ειδικός στα social media,ενώ στο ξενοδοχείο «Loews Madison Hotel» στην Ουάσιγκτον που εφαρμόζεται η εν λόγω παροχή… κάνει θραύση!
5. Υπεύθυνος μουσικής επένδυσης δωματίου
Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Στο ξενοδοχείο «Ritz-Carlton» υπάρχει ειδικός επαγγελματίας, γνώστης της μουσικής σκηνής που επιλέγει την κατάλληλη ηχητική επένδυση για το δωμάτιο, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη, οι οποίες μπορεί να αλλάζουν από ώρα σε ώρα.
6. Συνοδός τένις
Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Φροντίζει να μαζεύει τις μπάλες των πελατών και να καθαρίζει τα γυαλιά τους από τον ιδρώτα. Ακολουθεί κατά πόδας τον επίδοξο τενίστα και αποτελεί απλά προέκταση του εαυτού του. Εφαρμόζεται στο ξενοδοχείο «Las Ventanas al Paraiso».
7. Μπάτλερ για την προετοιμασία του μπάνιου
Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Αρωματικά αφρόλουτρα, άλατα όλων των ειδών, σαμπάνιες, κεριά και λουλούδια, αλλά και το νερό στην ιδανική θερμοκρασία για ένα χαλαρωτικό ή αισθησιακό μπάνιο είναι οι αρμοδιότητες που έχει ο συγκεκριμένος μπάτλερ, τουλάχιστον στο «Ritz-Carlton» όπου εφαρμόζεται η παροχή αυτή.
8. Υποβρύχια ακουστικά
Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Οι χρήστες της πισίνας στο «Hyatt» μπορούν να ακούσουν μουσική υποβρυχίως εάν φορέσουν τα ειδικά ακουστικά που διατίθενται στους χώρους της πισίνας. Μια υποβρύχια ντίσκο στη διάθεσή τους…
9. Υπηρεσία… νεράιδας!
Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Με το μαγικό της ραβδί μπορεί να μεταμορφώσει το δωμάτιο σε παραμυθένιο σκηνικό, με μπαλόνια, καρδούλες, λουλούδια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, αρκεί να διαμένετε στο «Barnsley Gardens Resort» όπου εφαρμόζεται η εν λόγω παροχή.
10. Υπεύθυνος μαξιλαριών
Οι 10 πιο παράξενες παροχές ξενοδοχείων στον κόσμο | dailyarticle.gr
Έρχεται στο δωμάτιο με πολλά διαφορετικά είδη μαξιλαριών για κάθε περίσταση. Το ξενοδοχείο «The Benjamin» στη Νέα Υόρκη δίνει μεγάλη σημασία σε έναν ευχάριστο, ξεκούραστο και άνετο ύπνο.
Πηγή: perierga.gr


Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου
Δεν έχει περάσει και πολύ καιρός από τότε που τα αεροδρόμια θύμιζαν απλά μεγάλες βιομηχανικές περιοχές. Το design ήταν μάλλον άγνωστη λέξη κατά την δημιουργία ενός νέου αεροδρομίου ενώ και στο εσωτερικό τους η κατάσταση δεν ήταν και πολύ διαφορετική με κλειστοφοβικούς, «αδιάφορους» διαδρόμους. Ευτυχώς αυτή η όχι και τόσο λαμπερή εποχή για τις αεροπορικές μετακινήσεις έχει περάσει ανεπίστρεπτη. Πλέον τον πρώτο λόγο στην δημιουργία ή την επέκταση ενός αεροδρομίου έχουν οι αρχιτέκτονες – τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα μεγάλα ονόματα που καλούνται να δημιουργήσουν αεροδρόμια – έργα τέχνης.
Αν και η τάση αυτή ξεκίνησε στην Άπω Ανατολή με αεροδρόμια όπως της Μπανγκόκ, του Πεκίνου, της Σεούλ και της Σιγκαπούρης, με την αεροπορική μετακίνηση εκεί να αποκτά μια διαφορετική σημασία και μεγέθη φυσικά ενώ σήμερα εξαπλώνεται και στις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τι άλλο, την Μέση Ανατολή.
Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου. Αεροδρόμια που θα μπορούσαν να αποτελούν από μόνα τους έναν προορισμό.

Marrakech-Menara Airport, Terminal 1

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Στην περίπτωση της σχεδίασης του Διεθνούς αεροδρομίου του Μαρακές το παραδοσιακό ισλαμικό στοιχείο δείχνει να έχει δέσει απόλυτα με το minimal σύγχρονο στοιχείο. Πνευματικό τέκνο της σχεδιαστικής ομάδας Ε2Α Architecture έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις ακμές και τα έντονα γεωμετρικά σχήματα μέσα δημιουργούν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα ενώ χαρίζουν και άπλετο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του κτιρίου.

Incheon International Airport

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Για την σχεδίαση του νέου αεροδρομίου της Σεούλ οι Νοτιοκορεάτες απευθύνθηκαν στον αναγνωρισμένο αρχιτέκτονα Curtis Fentress (έργο του οποίου είναι και το αεροδρόμιο του Denver). Πριν ξεκινήσει να σχεδιάζει ο Fentress ταξίδεψε σε ολόκληρη την χώρα, είδε από κοντά τους πιο διάσημα αρχαιολογικά μνημεία και μελέτησε την σχεδίαση των παραδοσιακών θρησκευτικών χώρων. Το αποτέλεσμα; Ένα εξαιρετικά μοντέρνο αεροδρόμιο με έντονα τα σημάδια της Κορεατικής παράδοσης χτισμένο σε ένα τεχνητό νησί.

Barajas Airport, Terminal 4

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Αν και τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια δεν φημίζονται για το design του, οι Ισπανοί είπαν να κάνουν την διαφορά με την κατασκευή του καινούριο Terminal 4 στην Μαδριτη. Την σχεδίαση του νέου terminal ανέλαβαν οι Antonio Lamela και Richards Rogers με το επίκεντρο της σχεδίασης να βρίσκεται στην προσπάθεια τους να μειώσουν το άγχος του ταξιδιώτη πριν την πτήση. Για να το πετύχουν αυτό χρησιμοποίησαν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες με σκοπό όσο το δυνατόν καλύτερο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό και έντονα, ανοιχτούς χώρους και έντονα χρώματα όπως το κίτρινο χρώμα της οροφής.

King Abdulaziz International Airport, Jeddah Hajj Terminal

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Το περίεργο με το Terminal Hajj του αεροδρομίου της Jeddah είναι ότι λειτουργεί μόνο για έναν μήνα, τον τελευταίο μήνα του έτους κατά την διάρκεια του Hajj όταν η Mecca γίνεται το επίκεντρο του Μουσουλμανικού κόσμου. Αν και με αυτή την ιδιαιτερότητα το design χαρακτηρίζει το terminal με περισσότερες από 210 λευκές τέντες κατασκευασμένες από fiberglass να δίνουν μια εντυπωσιακή εικόνα αλλά και να φροντίζουν την διατήρηση του δροσερού κλίματος παρόλο την έλλειψη κλιματισμού.

Kansai International Airport

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Το γεγονός πως το αεροδρόμιο Kansai της Οζάκα είναι χτισμένο σε ένα εξολοκλήρου τεχνητό νησί και αυτό από μόνο του τα κατατάσσει στα πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου. Ωστόσο οι Ιάπωνες έδωσαν μεγάλο βάρος και στην σχεδίαση του αεροδρομίου «επιστρατεύοντας» τον βραβευμένο Renzo Piano. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και εμπνευσμένο του από το εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου, δημιουργώντας μια οικειότητα στον επιβάτη και ως συνέπεια λιγότερο άγχος!

Lyon-Saint Exupéry

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Αν έχετε επισκεφθεί το αεροδρόμιο της Λυών σίγουρα θα σας θυμίζει κάτι… Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαία αφού ο σχεδιασμός του αεροδρομίου είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Ισπανού αρχιτέκτονα Santiago Calatrava. Κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι οι μεγάλες αψίδες που δημιουργούν ένα σχήμα εμπνευσμένο από το πέταγμα των πουλιών και η προσεχτική χρήση του φυσικού φωτισμού στο εσωτερικό του κτιρίου.

Changi Airport Terminal 3

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Αν αναζητάτε το πιο εντυπωσιακό και πράσινο αεροδρόμιο τότε το Terminal 3 του αεροδρομίου Changi της Σιγκαπούρης σας δίνει την απάντηση. Στις υπηρεσίες του θα βρείτε αίθουσα κινηματογράφου, πάρκα για τα παιδιά και την θρυλική 4όροφη τσουλήθρα για τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά! Ακόμα πιο εντυπωσιακοί όμως είναι οι κάθετοι κήποι που διατρέχουν το terminal και σε συνδυασμό με τους 4 μεγάλους καταρράκτες δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Wellington Airport «The Rock» Terminal

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αρχιτέκτονες εμπνέονται από την αίσθηση της πτήσης, την παράδοση κ.λπ. Στην περίπτωση όμως του διεθνούς αεροδρομίου του Wellington οι υπεύθυνοι ζήτησαν από τον Nick Barratt Boyes να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό, κάτι θεατρικό! Έτσι λοιπόν δημιούργησε τον «Βράχο» όπως τον ονομάζουν. Εδώ λειτουργικότητα, φυσικός φωτισμός, ανοιχτοί χώροι παραχωρούν την θέση τους στο design. Το αποτέλεσμα σίγουρα εντυπωσιακό αν και αμφιλεγόμενο για πολλούς, αλλά οι Νεοζηλανδοί σίγουρα ξεχώρισαν.

Carrasco International Airport

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Την δημιουργία του νέου Terminal του αεροδρομίου του Μοντεβιδέο ανέλαβε το Ουρουγουανός Rafael Vinoly και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα εντυπωσιακό. Η ομορφιά του terminal έγκειται απλότητα του. Μια αψιδωτή οροφή στα 356 μέτρα από το έδαφος δημιουργεί έναν τεράστιο εσωτερικό χώρο με άπλετο φυσικό φωτισμό ενώ δένει απόλυτα με τον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου.

Winnipeg International Airport, Terminal 2

Τα 10 πιο εντυπωσιακά αεροδρόμια του κόσμου | dailyarticle.gr
Οι Καναδοί επέλεξαν τον Cesar Pelli, πνευματικό τέκνο του οποίου είναι οι δίδυμοι πύργοι της Petronas στην Μαλαισία και το International Financial Centre στο Χόνγκ Κόνγκ για τον σχεδιασμό του νέου Terminal 2 του αεροδρομίου Winnipeg. Ο Pelli εμπνεύστηκε για τον σχεδιασμό από τον συνδυασμό των καταπράσινων εκτάσεων και του ουρανού της περιοχής και το αποτέλεσμα είναι ένα απόλυτα εντυπωσιακό και λειτουργικό αεροδρόμιο με έμφαση στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 
Πηγή: capital.gr

Οι 20 καλύτεροι τρόποι για να σου έρθουν καταπληκτικές ιδέες








Σοβαρά. Πάντα. Είτε είμαι στο μπάνιο, τρώω, διαβάζω, οδηγώ, γυμνάζομαι, μιλάω, στέλνω email, εργάζομαι, γράφω ή παίζω με τα παιδιά μου, πάντα σκέφτομαι: “αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο άρθρο”.
 
 Με αυτό κατά νου, αν προσπαθείς να βρεις πηγές μεγάλων, υπέροχων, μοναδικών ιδεών, είτε είναι για ένα άρθρο ή ζωγραφική, είτε είναι για ζωγραφική ή ένα νέο προϊόν, ορίστε οι αγαπημένοι μου τρόποι.

1. Έχε ένα σημειωματάριο μαζί σου. Σοβαρά, έχε το πάντα μαζί σου. Δεν μπορώ να πω πόσες φοβερές ιδέες έχω χάσει μόνο και μόνο επειδή είχα ξεχάσει το σημειωματάριο μου. Και ξέρεις γιατί δεν μπορώ να πω; Γιατί δεν είχα το σημειωματάριο μαζί μου για να τις γράψω. Κουβάλα το σημειωματάριο παντού και όταν σου έρχεται κάτι, γράψε το αμέσως. Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις το αυτοκίνητο σου στην άκρη για να αποφύγεις κάποιο ατύχημα ή απλά να χρησιμοποιείς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα. Άλλο ένα καλό άρθρο σχετικά με την σύλληψη ιδεών.

2. Κράτα μια λίστα. Έχω ένα απλό έγγραφο Google Doc, το οποίο μπορώ να το ανοίξω αμέσως με το πάτημα λίγων πλήκτρων. Σε αυτή την λίστα γράφω όλες τις ιδέες μου. Έτσι, όταν πρέπει να γράψω ένα άρθρο, ποτέ δεν ξεμένω από ιδέες. Στην πραγματικότητα, έχω πολύ περισσότερες ιδέες από όσες πρόκειται να χρησιμοποιήσω ποτέ. Οπότε, αν κάποιος χρειάζεται κάτι, ας με ειδοποιήσει. 5 € η ιδέα. 

3. Ασκήσου. Οκ, ξέρω ότι θα το προσπεράσεις αυτό. Εντάξει, δεν λέω ότι πρέπει να αρχίσεις να γυμνάζεσαι για να σου έρθουν καταπληκτικές ιδέες, αλλά από προσωπική εμπειρία, η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σου έρθουν νέες ιδέες. Από ότι φαίνεται, είναι σχεδόν αδύνατο να πας για τρέξιμο και να μην σου έρθει έστω μια φανταστική ιδέα που θα σε κάνει να χάσεις το βήμα σου.

4. Οδήγηση. Υπάρχει κάτι όταν οδηγάω ανέμελα που με κάνει να μου έρχονται οι καλύτερες ιδέες. Για να δουλέψει αυτό, θα πρέπει να οδηγείς πιο αργά από ότι όλοι αυτοί οι μανιακοί εκεί έξω και να αγνοείς την αγένεια των άλλων οδηγών. Επικεντρώσου στην αποφυγή ατυχημάτων, αλλά μην ανησυχείς αν κάποιος σε κόβει οδηγώντας πιο αργά και από ότι πάει ο γιος σου περπατώντας. Απλά μείνε στην ανέμελη ζώνη σου και παρακολούθα τις ιδέες να σου έρχονται αβίαστα.

5. Διάβασε. Διαβάζω βιβλία κάθε μέρα. Μπορεί να μου πάρει μια εβδομάδα να τελειώσω ένα βιβλίο, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί παίρνω τον χρόνο μου και απολαμβάνω το βιβλίο. Επιπλέον, πάντα διαβάζω πράγματα στο internet. Το διάβασμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρεις νέες ιδέες. Και ναι, πρέπει να διαβάζεις και το κείμενο αντί να βλέπεις μόνο τις εικόνες.. 

6. Βρες έμπνευση. Βρίσκω έμπνευση σε πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων άλλων μπλογκ, τους φίλους, την οικογένεια και από την ζωή την ίδια. Μερικές φορές, μια ιδέα μπορεί να είναι τελείως άσχετη με την πηγή της έμπνευσης σου, αλλά το κλειδί είναι αυτή η σπίθα, αυτή η ενέργεια, αυτή η ανάφλεξη που κάνει το μυαλό σου να πάρει μπρος. Οτιδήποτε το κάνει αυτό σε εσένα, αξίζει το βάρος του σε χρυσό.

7. Άκουσε. Μια από τις αγαπημένες μου πηγές έμπνευσης είναι να ακούω τους άλλους ανθρώπους να μιλάνε. Όταν κάποιος μου μιλάει, προσπαθώ να μιλάω όσο το δυνατόν λιγότερο και απλά να ακούω τι μου λέει και να τα κατανοώ. Αυτό είναι δύσκολο όταν μιλάς με ένα μηχανικό, βέβαια. Μου αρέσει επίσης, να παρακολουθώ συνομιλίες που κάνουν άνθρωποι που μιλάνε δυνατά, όταν είμαι σε δημόσιους χώρους. Ναι, αυτό με κάνει περίεργο.

8. Διαμόρφωσε. Βρήκες μια φανταστική ιδέα από κάποιον άλλο; Αν δεν έχεις έμπνευση από κάποιον άλλο, απλά αντέγραψε τις ιδέες τους. Αλλά, όχι απλά να κοπιάρεις τις ιδέες επί λέξη, αλλά να τις πας σε ένα άλλο επίπεδο διαμορφώνοντας τες. Πως μπορείς να πάρεις μια φανταστική ιδέα (ακόμα και μια απλή ιδέα) και να της δώσεις ένα νέο νόημα; Μερικές φορές, μπορείς να βρεις τις καλύτερες ιδέες απλά παίρνοντας μια παλιά ιδέα και δίνοντας της νέα πνοή.

9. Εξέτασε την ζωή σου. Αφιέρωσε λίγα λεπτά, πήγαινε πίσω στον χρόνο και ρίξε μια ματιά στην ζωή σου. Τι κάνεις; Που πας; Ποιος είσαι; Τι είναι σημαντικό; Τι προσπαθείς να κατορθώσεις; Τι κάνεις σωστά και τι λάθος; Ρώτα τον εαυτό σου τέτοιου τύπου ερωτήσεις, σκέψου τι κάνεις κάθε μέρα και γιατί. Αυτού του είδους η «αναζήτηση» μπορεί να παράγει χιλιάδες νέες ιδέες.

10. Αμφισβήτησε τα πάντα. Όταν βρίσκεις τον εαυτό σου να σκέφτεται ή να ακολουθεί παραδοσιακές ιδέες που ο καθένας υποθέτει ότι είναι σωστές, αμφισβήτησε τες. Αναρωτήσου αν είναι όντως σωστές και αν ναι, γιατί; Γιατί όλοι το πιστεύουν αυτό; Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να γίνει; Αμφισβήτησε τα πάντα και μπορεί να βρεθείς μπροστά σε εκπληκτικές απαντήσεις.

11. Αναζήτησε νέες πηγές. Μερικές φορές, αν κάνεις την ίδια διαδρομή για το σπίτι κάθε μέρα, είναι καλό να αλλάξεις την διαδρομή, ακόμα και αν είναι λίγο μεγαλύτερη. Άλλαξε τα πράγματα. Ομοίως, επισκέψου νέες ιστοσελίδες, διάβασε νέους συγγραφείς, μίλα σε νέους ανθρώπους, ξεκίνα να πατάς σε συνδέσμους σε blogs και δες που θα σε πάνε. Βγες έξω από τα γνωστά σου εδάφη και ανακάλυψε νέες ιδέες σε νέα μέρη.

12. Μοιράσου πράγματα με άλλους. Έχεις μια ιδέα; Μοιράσου την με ένα φίλο ή ένα συμφοιτητή. Μερικές φορές, οι απαντήσεις τους μπορεί να σου δώσουν μια νέα ιδέα και αντιστρόφως. Είναι καταπληκτικό τι μπορούν να επιτύχουν δυο άνθρωποι αν ενώσουν τις δυνάμεις τους. Ωστόσο, απέφυγε να συζητάς τις ιδέες σου με παραπάνω από τρία άτομα. Οι «Ιδέες από Επιτροπή» δεν είναι και τόσο έξυπνη προσέγγιση.

13. Μηνύματα αναγνωστών. Λαμβάνω πολλά μηνύματα από αναγνώστες και αν και μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να τα διαβάσω όλα και να απαντήσω, αξίζει τον κόπο. Μερικές από τις καλύτερες δημοσιεύσεις, έχουν έρθει από προτάσεις άλλων. Αν δεν λαμβάνεις πολλά μηνύματα από αναγνώστες, μην αφήνεις αυτό να σε σταματήσει. Βρες ένα τρόπο να ζητάς προτάσεις από άλλους, να ζητάς για email ή σχόλια στο blog ή οτιδήποτε έχεις. Άφησε τους άλλους να έρχονται με τις ιδέες.

14. Φόρουμ. Παρόμοια με κάποια από τα παραπάνω, τα φόρουμ μπορούν να είναι καταπληκτικά μέρη για αναζήτηση ιδεών. Μπορείς να πάρεις προτάσεις από άλλους, να αντιγράψεις ιδέες, να διαβάσεις και να εμπνευστείς από φανταστικές ιδέες άλλων ανθρώπων στα φόρουμ. Και υπάρχουν τόσα πολλά φόρουμ online, που είναι αδύνατο να στερέψεις από ιδέες μέσα από αυτά.

15. Ρώτησε. Όταν στερεύω από ιδέες, ρωτάω τους αναγνώστες μου. Θα κάνω ένα post και θα ζητήσω να μου προτείνουν ιδέες για άρθρα. Δεν υπάρχει καμία έλλειψη μεγάλων θεμάτων όταν το κάνω αυτό. Λίγους μήνες πριν, είχα ζητήσει να μου προτείνουν ιδέες για άρθρα σχετικά με “Υγεία & Καλή Φυσική Κατάσταση”. Ακόμα δεν είμαι ούτε στα μισά της λίστας με τις προτάσεις που έλαβα.

16. Πάγκος με περιοδικά. Όταν πάω σε ένα βιβλιοπωλείο ή ένα περίπτερο, ξοδεύω λίγα λεπτά στον πάγκο με τα περιοδικά. Δεν διαβάζω όλα τα άρθρα, απλά διαβάζω τις επικεφαλίδες στα εξώφυλλα ή απλά ξεφυλλίζω τα περιοδικά. Και δεν κοιτάω απλά αυτά που με ενδιαφέρουν, ρίχνω μια ματιά σε όλα. Έχω βρει κάποιες καταπληκτικές ιδέες σε αυτούς τους πάγκους.

17. Κοίταξε βαθιά μέσα σου. Αυτό είναι δύσκολο. Είναι παρόμοιο με το “Εξέτασε την ζωή σου”, αλλά περιλαμβάνει μια πιο βαθιά ματιά στον εαυτό σου. Ψάξε πραγματικά βαθιά μέσα σου το άτομο που είσαι, ψάξε στην ψυχή σου για τις πιο κρυφές σου επιθυμίες, τα βαθύτερα μυστικά σου, τα πιο κρυφά σου όνειρα και φιλοδοξίες. Μπορείς να βρεις μερικές από τις πιο υπέροχες ιδέες βαθιά μέσα σου.

18. Μάθε από τα λάθη σου. Αν και τα λάθη, αρκετές φορές, μπορεί να είναι ντροπιαστικά, μου αρέσει να κάνω λάθη. Σίγουρα, είναι επικλινή και οδυνηρά, αλλά είναι οτιδήποτε άλλο παρά μη παραγωγικά. Τα λάθη είναι συνήθως ο τρόπος για να μάθουμε και αν μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη από αυτά για να καταλήξουμε σε μεγάλες ιδέες, τότε χρησιμοποιούμε τα λάθη μας στο έπακρο των δυνατοτήτων τους. Σκέψου για τα λάθη που έκανες στην ζωή σου, πρόσφατα και κατά την διάρκεια των περασμένων ετών. Τι μπορείς να μάθεις από αυτά; Τι μπορούν να μάθουν οι άλλοι;

19. Εμπνεύσου από την φύση. Μου αρέσει να βγαίνω έξω στην φύση, να αναπνέω καθαρό αέρα, να βλέπω φυσικό φως με τα τυφλωμένα από τον υπολογιστή μάτια μου. Και να βλέπω την ομορφιά της φύσης που με περιβάλλει. Ο κόσμος μας έχει μια από τις πιο απίστευτες φυσικές ομορφιές στο σύμπαν. Επωφελήσου από την φύση γύρω σου και βρες έμπνευση από αυτήν.

20. Μουσική. Μου αρέσει να παίζει ένα καλό CD ή ο αγαπημένος μου ραδιοφωνικός σταθμός, για να κάνω τον εαυτό μου να ξυπνήσει, να καταπραΰνει το πνεύμα μου και να γεμίσει την ψυχή μου ευχαρίστηση. Η μουσική μπορεί να είναι από τα πιο εμπνευσμένα πράγματα στην ζωή μας, αν ανοίξουμε τις καρδιές μας και το μυαλό μας.