Ενθαρρυντικές οι τάσεις από την Ρωσία για τον ελληνικό τουρισμό  το 2012 .

ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ
Ενθαρρυντικές είναι οι τάσεις για τον ελληνικό τουρισμό από την πλευρά της Ρωσίας, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία έκδοσης θεωρήσεων από το Γενικό Προξενείο Μόσχας. Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού προξένου Ιωάννη Πλώτα στο ΑΜΠΕ, τον Μάιο εκδόθηκαν 84.469 βίζες, έναντι 69.526 τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Η ποσοστιαία αύξηση για τον κρίσιμο μήνα του Μαΐου είναι 21,5%. Εξίσου θετικά είναι και τα στοιχεία συνολικά για το πρώτο πεντάμηνο του έτους, κατά το οποίο εκδόθηκαν 127.393 θεωρήσεις, έναντι 107.480 την περυσινή χρονιά (αύξηση 18,5%).
ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατά την εκτίμηση του κ. Πλώτα, αυξητική θα είναι η τάση και στο υπόλοιπο διάστημα της τουριστικής περιόδου, καθώς από τις μειωμένο σε ανθρώπινο δυναμικό προσωπικό του Προξενείου εκδίδονται πλέον 4.500 με 5.000 βίζες ημερησίως. Αρκετά αισιόδοξος δείχνει στις προβλέψεις του και ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδης διευθυντής Ρωσίας και πρώην ΕΣΣΔ του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου στο διμερή τουρισμό Mouzenidis Travel, ο οποίος διαβλέπει μια κάποια μείωση στις αρχικές προβλέψεις, αν και η γενική πρόγνωση για τη σεζόν παραμένει εξαιρετικά θετική, στο 30-40% συνολικής αύξησης σε σχέση με πέρυσι για τους Ρώσους τουρίστες.
ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ  στα νοτια της  ΡΟΔΟΥ
«Θα ήταν ωφέλιμο να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι προθεσμίες έκδοσης των θεωρήσεων -που κινείται σήμερα στη Μόσχα στο 48ωρο, αυξάνεται όμως στα μικρότερα Προξενεία -έτσι ώστε να επιτραπεί και στα τουριστικά πρακτορεία να μπορούν να πωλούν επείγοντα πακέτα με άμεση μετάβαση για τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής, που δεν είναι λίγοι στη Ρωσία», σημειώνει ο κ. Τσαντεκίδης, ο οποίος επισήμανε και το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης προϋπολογισμού διαφήμισης για την Ελλάδα, σε Ρωσία και Ουκρανία.


πηγή : Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ