Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΟΤ









«Ελληνική παραλία» στον Τάμεση


Σε τόνωση της τουριστικής κίνησης από τη βρετανική αγορά μέσω κρατήσεων της «τελευταίας στιγμής» στοχεύει η «ελληνική παραλία» που έχει στηθεί στο κέντρο του Λονδίνου, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), από τις 20 ως τις 27 Ιουνίου.

Για τη δημιουργία της στην όχθη του Τάμεση μεταφέρθηκαν 550 τόνοι άμμου, τοποθετήθηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες, κιόσκια που προσφέρουν ελληνικά τοπικά προϊόντα και μία γιγαντοοθόνη που παρουσιάζει τουρίστες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της καμπάνιας που υλοποιείται στο Διαδίκτυο με τον τίτλο «Υou in Greece».

Τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης καλώντας τους βρετανούς τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Α.Σάντης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Ν.Κανελλόπουλος , εκπρόσωποι ξένων και ελληνικών ταξιδιωτικών οργανισμών, δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

Η σχέση αξίας, ποιότητας και προσιτής τιμής καθιστά ελκυστικότερο και ανταγωνιστικότερο το ελληνικό τουριστικό «προϊόν», επισήμανε ο υφυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΒΒC που εκπέμπει παγκοσμίως σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι η ποιότητα στο επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών δίνει υψηλή προστιθέμενη αξία στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενώ απαντώντας σε ερωτήματα για τις συνέπειες στον τουρισμό από απεργίες και κινητοποιήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους φορείς του τουρισμού λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις για τους τουρίστες.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο υφυπουργός είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των ταξιδιωτικών οργανισμών ΤUΙ και Τhomas Cook, από τους οποίους έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα συμπεριλάβουν στα sites τους τη νέα διαφημιστική εκστρατεία «Υou in Greece», ενώ ζήτησε να ενισχύσουν την παρουσία τους και να εκπονήσουν τριετή προγράμματα για την Ελλάδα.



ΠΗΓΗ :ΤΟ ΒΗΜΑ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Στόχος του ελληνικου τουρισμου θα πρέπει να ειναι η γενικώτερη προβολή της ΕΛΛΑΔΑΣ και η αλλαγή της εικόνας της




THE NEW GREEK BRAND OF GREEK TOURISM

Η εξαίρετη δημοσιογραφική εκπομπή Νέοι Φάκελοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, συμβάλλοντας στην αποτύπωση του brand equity της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων μηνών, παρουσίασε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου αναλυτικό ρεπορτάζ αναφορικά με την αρνητική επίδραση της πρόσφατης οικονομικής κρίσης στη διαμόρφωση της διεθνούς Εικόνας της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας κατέθεσαν τις απόψεις τους σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Π. Γερουλάνος (Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού), Γ. Δρακόπουλος (Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ), Ν. Κανελλόπουλος (Πρόεδρος ΕΟΤ), S. Anhold (σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας) , G. Grant (Διευθυντής Burson-Marsteller Λονδίνου), Θ. Αντωνιάδης (Διευθύνων Σύμβουλος Critical Publics) και Α. Κουρής (Πρόεδρος Altervision και Critical Publics).

Κατα την διάρκεια του ρεπορτάζ παρουσιάστηκε διαχρονικά η αδυναμία της ΕΛΛΑΔΑΣ να σταθεί επάξια του ονόματος της στην παγκόσμια κοινοτητα όπως και τα λάθη στην επικοινωνιακή πολιτική της με επισημάνσεις ωσ πρός στην στρατηγική που θα πρέπει στο μέλλον να χαράξει για να ξαναδημιουργήσει ενα BRAND EQUITY (δυνατή φήμη) που θα την φέρει στην πρώτη θέση στο διεθνές γίγνεσθαι .

Δείτε το πλήρες ρεπορτάζ μην το χάσετε στο http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=201197

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

INFO ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΣΚΙΑΘΟ -ΣΚΟΠΕΛΟ ME TO ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ANNA MARU






ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010 για πρώτη φορά
η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΑΙΚΗ Ν.Ε σχεδίασε και πραγματοποίησε το πάγιο ονειρο της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ να ενώσει τουριστικά την ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΛΟ 2 απο τα ωραιώτερα ελληνικα νησιά Τα δρομολόγια αρχισαν απο 1/6/2010 και θα συνεχίσουν μέχρι και αρχές Οκτωβρίου.

Η ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΉ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΑΙΚΗ Ν.Ε προκειμένου να κάνει γνωστό στο ευρύ τουριστικό κοινό την πρόθεση κάλεσε τον συνδεσμο και τα μέλη του στις 5/6/2010 ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ να συμετάσχουν στην μονοήμερη κρουαζιέρα απο τα ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ για ΣΚΙΑΘΟ-ΣΚΟΠΕΛΟ με σκοπό να την γνωρίσουν και να την προωθήσουν με ζήλο στην ελληνικη τουριστική και διεθνή αγορά . Ο πρόεδρος του συνδεσμου Κ ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και παραχώρησε με δικά του έξοδα πολυτελές πουλμαν της εταιρείας του για να μεταφέρει ολους τους καλεσμένους μέλη , φορείς της πόλης και μέσα μαζικής ενημέρωσης στα ΜΟΥΔΑΝΙΑ απ'οπου ξεκίνησε η κρουαζιέρα . ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ Αναχωρηση με πούλμαν για ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ επιβίβαση στο πλοίο ΑΝΝΑ ΜΑΡΟΥ πολυτελες κρουαζιερόπλοιο 600 ατόμων ,θερμή υποδοχή του εκπροσώπου της εταιρείας Κ ΝΙΚΟΥ ΣΥΜΙΑΚΑΚΗ και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της εταιρείας κ ΜΑΡΙΑΣ για την πρώτη γνωριμία με τους χώρους του πλοίου.
Μετά από 4 ωρες διαδρομής αφιξη στην ΣΚΙΑΘΟ στάση 2 ωρες γνωριμία με το νησί ,επιβίβαση και πλούσιο γευμα εν πλώ ,αφιξη στην ΣΚΟΠΕΛΟ στάση μίάς ωρας για γνωριμία και εκ νέου επιβίβαση στο πλοίο οπου συνεχίζεται το ταξίδι με χορό και κέφι απο την πενταμελή ορχήστρα του πλοίου.
Αποβίβαση και επιστροφή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αργά το βράδυ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ :

ALEXANDER travel
ARMA tours
ASTORIA
APOSTOLIDIS tours
ANTHIMOS travel
GAGAMANIS TOURS
GIANNIS travel
CRAZY holidays
CHORIV TRAVEL
MANIOS TRAVEL
POLIZAS TRAVEL
THERMAIKOS TOURS
SIMOS TRAVEL
SISMANIDIS TOURS
LIOTSIS TRAVEL
VIEW TURISTIKI
VENETIKIDIS TOURS
THEMELIS TRAVEL
NOUZGAR TRAVEL
CHALKIDIS TOURS
S.P HOLIDAYS
CHALDEOPOULOS TOURS
OLYMPOS TOURS
PATRIDIS TOURS
MANIOS TOYRS

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ :
1. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ απο την εφημεριδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
2. ΓΙΑΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ απο την TV VERGINA
3. TV THESSSALONIKI
4. TV 100

ΦΟΡΕΙΣ :
1. ΕΟΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με εκπροσώπους
2. ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με εκπρόσωπο τον κ. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗ

Συγχαρητήρια στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ και στον δραστήριο πρόεδρο του κ ΜΙΧΑΛΗ ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ που για αλλη μια φορά πρωτοστατεί με την αρωγή του στην προώθηση καινοτόμων ενεργειών που κατά καιρούς λαμβάνουν χώρα στο χώρο του Τουρισμού με απώτερο στόχο τον εμπλουτισμό και την διάδοση του ελληνικου τουρισμού .

Συγχαρητήρια επίσης στην ΥΔΡΑΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που ειχε το θάρρος να ρισκάρει επιχειρηματικά το μεγαλεπήβολο αυτο PROJECT, προσθέτοντας ακόμα ενα τουριστικό προιόν στην τουριστική αγορα της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ .