Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Γιατί οι Έλληνες πληρώνουν ακριβά ξενοδοχεία στην Ελλάδα και ακριβότερα αεροπορικά για εσωτερικές πτήσεις;





Πόσες φορές δεν έχω ακούσει το περίφημο… «μια φίλη μου έκλεισε να ταξιδέψει στη Μύκονο μέσω Αγγλίας και πλήρωσε το 1/3 της τιμής», «μια γνωστή μου έκλεισε ξενοδοχείο στην Κω μέσω Γερμανίας και πλήρωσε €50 all inclusive σε 5άστερο»… Σας ενημερώνω προκαταβολικά ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και της παπαρολογίας.

Φυσικά οι ξένοι ταξιδεύουν πιο φθηνά στην Ελλάδα από ό,τι οι Έλληνες, αλλά για …εντελώς διαφορετικούς λόγους από αυτούς που, ως συνήθως, υποπτευόμαστε – ως ο πιο «έξυπνος» λαός του κόσμου… Θέλω να πω ότι δεν μας μισούν οι Έλληνες ξενοδόχοι και μας πουλάνε πιο ακριβά το δωμάτιο• στη ζωή όλα έχουν να κάνουν με την προσφορά και τη ζήτηση!

TripAdvisor: 26 συνήθειες των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο

Εσύ ρε φίλε αποφάσισες στις 30 Ιουλίου να πας διακοπές στη Νάξο στις 10 Αυγούστου. Δηλαδή, τι περίμενες, να βρεις δωμάτιο τσάμπα; Έχουμε απαίτηση ως λαός να πληρώσουμε αυτά που θα πληρώσει να έρθει στη Νάξο ο Γερμανός, που έχει προγραμματίσει τις διακοπές του 9 μήνες πριν; Εμ, τι νομίζατε; Ότι παίρνει το ξενοδοχείο τσάμπα επειδή του τη βάρεσε να έρθει από τη Βαυαρία στις 30 Ιουλίου για να είναι 5 Αυγούστου στη Νάξο;
Μετά, ο άλλος ο μύθος για τα αεροπορικά εισιτήρια… Μα έρχονται στη Σαντορίνη από την Κίνα με €300 το εισιτήριο και εμείς θέλουμε τα ίδια που ταξιδεύουμε από την Αθήνα για το νησί. Ρε αδέλφια, εγώ προσωπικά έβαλα στο Travelstyle.gr 10 προσφορές αεροπορικών εταιρειών από την Αθήνα για όλα τα νησιά του Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και του Ιονίου με τιμές εισιτηρίων από €26… Εγώ, δηλαδή, πού τα βρήκα;
Απάντηση: Tα εισιτήρια τα βρήκα τον Μάρτη για τον Ιούλη. Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει; Οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες βγάζουν δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές, αρκεί να τα κλείσεις οργανωμένα και στο χρονικό διάστημα εκείνο που βγαίνουν οι προσφορές. Θέλεις να μου πετάξεις από Παρασκευή για Σάββατο Μύκονο μέσα στον Αύγουστο και να μου γυρίσεις Δευτέρα. Εμ, θα το πληρώσεις €300 το εισιτήριο και θα πεις κι ένα τραγούδι.
Σας τα γράφω αυτά όχι για να το παίξω έξυπνος, αλλά γιατί δεν μπορώ να ακούω πλέον αυτή τη μίρλα των δήθεν αδικημένων Ελλήνων ταξιδιωτών. Ο Έλληνας ταξιδιώτης-τουρίστας που θα κλείσει διαμονή και εισιτήρια από τα Χριστούγεννα για το καλοκαίρι θα ταξιδέψει κατά 30% πιο φθηνά σε οποιοδήποτε προορισμό της Ελλάδας από ό,τι ο Άγγλος και ο Γερμανός. Θέλετε παράδειγμα; Κλείστε τώρα αεροπορικά και ξενοδοχείο για σκι στο Saint Moritz για τα ερχόμενα Χριστούγεννα. Πόσο στοίχημα πάτε ότι θα ταξιδέψετε πολύ φθηνότερα από τον Ελβετό ή τον Γάλλο που θα αποφασίσει Δεκέμβρη μήνα να πάει στο Saint Moritz για σκι στις 25 του Δεκέμβρη;
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΑΞΙΔΙ

Tα  9 πράγματα που μπορείς να ζητήσεις και είναι εντελώς δωρεάν στο αεροπλάνο

Πάμε τώρα, όμως, να πούμε και μια αλήθεια, που δεν είναι μύθος. Ταξιδεύουμε οι Έλληνες ακριβά στην πατρίδα μας χειμώνα καλοκαίρι με τις αεροπορικές εταιρείες; Ναι, ταξιδεύουμε. Ειμαι σχεδόν βέβαιος ότι πληρώνουμε από τα πιο ακριβά εσωτερικά δρομολόγια στην Ευρώπη και παγκοσμίως για αποστάσεις 45-50 λεπτών. Γιατί πληρώνουμε ακριβά; Γιατί, πολύ απλά, δεν υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός αεροπορικών εταιρειών. Σας δίνω ένα παράδειγμα: Αθήνα–Θεσσαλονίκη. Άδειο να πάει το αεροπλάνο με 50 θέσεις, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανταγωνιστική εταιρεία για τον προορισμό, αυτή που έχει το μονοπώλιο θα βάλει την τιμή όσο θέλει. Άρα θα πληρώσεις Αθήνα–Θεσσαλονίκη aller retour €320 και το αεροπλάνο θα είναι και άδειο. Θα μου πείτε: είναι δίκαιο αυτό; Δίκαιο ξε-δίκαιο, η ελληνική αγορά απέδειξε ότι δύο εταιρείες (Aegean – Ολυμπιακή) δεν τις χωράει.

Skyscanner: Αυτά είναι τα 8 μυστικά για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Οι αερομεταφορές είναι… ακριβό σπορ και η Ελλάδα μικρή χώρα. Τι πρέπει να γίνει; Θα πρέπει η εταιρεία που κατέχει το μονοπώλιο στις αεροπορικές πτήσεις να εφαρμόσει μια πολιτική κέρδους και όχι αισχροκέρδειας. Προσέξτε, για να μην παρεξηγηθώ• δεν λέω ότι η Aegean αισχροκερδεί, λέω όμως ότι η δεσπόζουσα θέση στην αγορά μπορεί να την οδηγήσει σε υπερβολές και λάθη. Οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης εταιρείας εκτιμώ και πιστεύω ότι πέρα από το κέρδος πρέπει να βάλουν τον άνθρωπο και την κοινωνία. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν σημαντικά βήματα και να υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια για τα αεροπορικά εισιτήρια ακόμη και σε μια ιδιωτική εταιρεία. Εκεί, άλλωστε, φαίνεται και το μεγαλείο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο (αν υπάρχει αυτό).
Δείτε, όπου ας πούμε υπάρχει ανταγωνισμός στα εσωτερικά δρομολόγια πχ με Ryanair όπως ας πούμε στα Χανιά οι τιμές πέφτουν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Όπου η Aegean παίζει μόνη της όπως ας πούμε Κω στο θεό τα εισιτήρια…
Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Το απλό τρικ για να βγαίνει πάντα πρώτη η βαλίτσα σας στον ιμάντα παραλαβής!

Συμπέρασμα: Οργανώστε νωρίτερα τις διακοπές σας για να ταξιδέψετε φθηνότερα. Αμελήστε την οργάνωση των διακοπών σας και ταξιδέψτε σαν να ήσαστε Ωνάσης. Διαλέξτε και πάρτε, αλλά μην γκρινιάζετε!

Δείτε όλες τις προσφορές των αεροπορικών εταιριών!!! Βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια & ταξιδέψτε σε Ελλάδα & εξωτερικό στις καλύτερες τιμές!

πηγή : travelstyle.gr