Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλες επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό


Κατηγορία: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 

1. Δύο επενδύσεις στη Ρόδο, συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ, υλοποιεί η εταιρεία Colossos. 
Η πρώτη επένδυση θα ανέλθει σε 45 εκατ. ευρώ και αφορά στη μετατροπή του πρώην «Louis Colossos Beach» (4 αστέρων, 697 δωματίων), στο 5άστερο «Amada Colossos Resort». Η ίδια εταιρεία κατασκευάζει ήδη το ξενοδοχείο 5 αστέρων «Marvel Luxury», 222 δωματίων, στην ίδια περιοχή (Καλλιθέα) της Ρόδου. 
Η δημιουργία της μονάδας θα απορροφήσει επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ. 
Η εταιρεία Colossos διαχειρίζεται ήδη τη μονάδα «Rodos Park Suites & Spa», δυναμικότητας 59 δωματίων, στην πόλη της Ρόδου. 2. 
Το 2017 προγραμματίζεται να λειτουργήσει το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων «Atlantica Dreams Resort» του κυπριακού ξενοδοχειακού ομίλου Atlantica, συμφερόντων του επιχειρηματία Ν. Νικολαΐδη.
 Η νέα μονάδα θα ενταχθεί στην αλυσίδα Sensatori του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης TUI και θα είναι δυναμικότητας 684 κλινών. 3. Το σχήμα της εταιρείας Σάνη Α.Ε (συμφερόντων Σταύρου και Ανδρέα Ανδρεάδη) με το αμερικανικό επενδυτικό fund Oaktree πρόκειται να δημιουργήσουν στην Κω ένα νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα της αλυσίδας «Ikos». Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του Club Mediterranee στην Κέφαλο της Κω. 
Για τη δημιουργία της νέας μονάδας θα απαιτηθούν σημαντικές επενδύσεις καθώς το συγκρότημα παρέμενε κλειστό κατά την τελευταία τετραετία. 4. 
Η εταιρεία ΣΑΝΗ ξεκίνησε νέα επένδυση 24,2 εκατ. ευρώ στο Sani Resort, με σκοπό τη δημιουργία του 5άστερου συγκροτήματος «Sani Dumes», το οποίο θα διαθέτει 136 δωμάτια και σουίτες και θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Επιπλέον, άλλη μια επένδυση ύψους 13,3 εκατ. ευρώ στο Sani Resort, αφορά στην επέκταση και αναβάθμιση του «Sani Club», στο οποίο θα προστεθούν 46 junior σουίτες και 16 σουίτες με ιδιωτική πισίνα. 5.
Η αραβικών συμφερόντων RSR Eagle Resort σχεδιάζει τη δημιουργία επένδυσης 200 εκατ. ευρώ, σε έκταση 1.600 στρεμμάτων στην Κύμη της Εύβοιας, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολυτελές ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, μαρίνα, συνεδριακό κέντρο και spa. 6. Επένδυση 400 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η ρωσικών συμφερόντων κοινοπραξία Mirum Hellas, στη Ελούντα Λασιθίου, που θα περιλαμβάνει τρία 5άστερα ξενοδοχεία, 380 παραθεριστικές κατοικίες, μαρίνα, spa, αθλητικό κέντρο και πάρκο αναψυχής.

 Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Παναγιώτη Υφαντή στο euro2day.gr
Αντιγράφηκε από: http://www.e-travelnews.gr/megales-ependyseis-ston-elliniko-tourismo/