Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Παραμένει το πρόβλημα μεταφοράς 4.000 μαθητών

Για τέσσερις χιλιάδες παιδιά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης  έχει σταματήσει η μεταφορά τους στις σχολικές μονάδες που φοιτούν, καθώς η σύμβαση  της Περιφέρειας με τους λεωφορειούχους έχει λήξει, ο νέος διαγωνισμός, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί , ενώ  οι τιμές που ορίζει η σχετική ΚΥΑ για τα δρομολόγια κρίνονται ασύμφορες από τους ιδιοκτήτες λεωφορείων,

indexΉδη γονείς, μαθητές, και δήμοι έχουν αποφασίσει σειρά κινητοποιήσεων, διεκδικώντας λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τα σχολεία τους.
Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών και Μαθητριών Δήμου Θέρμης, αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα στα Πράσινα Φανάρια.  Χθες το πρωί μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Θέρμης ενώ συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης καλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θώμογλου,  είχε επισημάνει -κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας- την ανάγκη να υπάρξει συνολική και ριζική λύση στο πρόβλημα, και τόνισε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων δεν θα πρέπει να κλείνουν σχολικές μονάδες. Ο ίδιος υπολόγισε τον αριθμό των παιδιών που επηρεάζονται στις 4.000, ενώ αναφερόμενος στις περιοχές που δεν εξυπηρετούνται είπε ότι εκτός της Θέρμης είναι και ο Λαγκαδάς αλλά και η Χαλκηδόνα.
Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στο Mega, διαβεβαίωσε ότι η νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ότι το θέμα θα επιλυθεί άμεσα ενώ εξήγησε ότι η νέα σύμβαση ήρθε αργά στη Βουλή, στις αρχές Ιουλίου ειδικότερα. Παράλληλα  έκανε λόγο για «ωμό εκβιασμό» των ιδιοκτητών λεωφορείων που δεν αποδέχονται κάποια συγκεκριμένα δρομολόγια.
Ο δήμαρχος της Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος από την μεριά του έκανε λόγο για απελπιστική κατάσταση, άκουσε όμως, όπως είπε, με ικανοποίηση τον υπουργό να λέει ότι το ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα.
ΠΗΓΗ :localit.gr