Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα γιοτ του πλανήτη μαγνητίζουν τα βλέμματα στο Ιόνιο



ECLIPSE  του ROMAN ABRAMOVITS
Τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα γιοτ του πλανήτη μαγνητίζουν τα βλέμματα στο Ιόνιο

Τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται στα νερά μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης μια άτυπη «ναυμαχία» καθώς στο καταγάλανο Ιόνιο πλέουν δύο από τα πιο μεγάλα και πολυτελή γιοτ του κόσμου, το Azzam και το Venus.
Αμφότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» προκαλούν δέος σε όσους τα αντικρίζουν με την ομορφιά και τον πλούτο που αποπνέουν.
Azzam: Το γιοτ που έκανε τον Αμπράμοβιτς να «σκάσει»
Ιδιοκτησίας του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εμίρη του Αμπού Ντάμπι, Χαλίφα Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν, με μήκος 180 μέτρα είναι το μακρύτερο γιοτ στον κόσμο, αφού το Eclipse του Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι «μόλις» 163 μέτρα.
AZZAM το μεγαλύτερο γιώτ στον κόσμο
Σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» η ναυπήγησή του κόστισε 465 εκατομμύρια ευρώ, 100 περισσότερα από το αντίστοιχο του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, και όταν εμφανίστηκε τις προηγούμενες ημέρες έξω από το Φισκάρδο έμειναν όλοι άφωνοι.
Διαθέτει 50 σουίτες, κινηματογράφο, ντίσκο, γυμναστήριο, σάουνα, αλλά και αρκετά μπαρ.
Μάλιστα ο Χαλίφης Μπιν Ζαγιέντ ή κάποιος από τους φιλοξενούμενούς του μπορεί να κάνει μια κατάδυση στο βυθό με το ειδικό βαθυσκάφος. Το Azzam, ωστόσο, αν χρειαστεί δαγκώνει, καθώς, έχει ειδικό πυραυλικό σύστημα για καταστάσεις κινδύνου.
Είναι, επίσης, το ταχύτερο σουπερ γιορ στον κόσμο καθώς φτάνει τους 31,5 κόμβους.
Venus: Αλλη μια παρακαταθήκη του αείμνηστου Στιβ Τζόμπς
Το υπερπολυτελές Venus είναι ένα ακόμη διαμάντι που άφησε πίσω του ο αδικοχαμένος Στιβ Τζόμπς, εκτός από την αυτοκρατορία της Apple.
Ανήκει στην οικογένειά του και αφού έκανε ένα σύντομο πέρασμα από Υδρα και Βουλιαγμένη, εθεάθη στην Ιθάκη όπου παραθέρισε η οικογένεια του ιδρυτή της Apple.
Το σκάφος όπως είναι γνωστό σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Στιβ Τζομπς σε συνεργασία με τον Φιλίπ Σταρκ, της εταιρείας Ubik και τελικά ναυπηγήθηκε από την εταιρεία Feadship έναν χρόνο μετά τον θάνατο του αφεντικού της Apple, στις 28 Οκτωβρίου του 2012. Το συνολικό του κόστος ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Εχει συνολικό μήκος 76 μέτρα, διαθέτει τρία επίπεδα με τζαμαρίες, βεράντα με τζακούζι.
venus steve jobs

Οπως ήταν αναμενόμενο σε όλο το γιοτ κυριαρχεί η Apple, καθώς οι οθόνες είναι iMac, στα δωμάτια των καλεσμένων υπάρχουν iPod και appletv και, σε γενικές γραμμές, όπου υπάρχει ηλεκτρονική συσκευή, αυτή φέρει την υπογραφή του Στιβ Τζόμπς.


Και το «φτωχικό» του Αμπράμοβιτς

eclipse ABRAMOVITS
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ του ECLIPSE