Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Οι δέκα καλύτερες δουλειές στον κόσμο!

Οι δέκα καλύτερες δουλειές στον κόσμο!


Aν είστε απογοητευμένοι από τη δουλειά σας, μην διαβάσετε το παρακάτω κείμενο.









Υπεύθυνος νησιού


Ο Ben Southall διεκδίκησε μια θέση εργασίας στο Hamitlon Island και ξεχώρισε ανάμεσα σε 35.000 υποψηφίους. Πέρασε από συνέντευξη, δοκιμασίες (όπως να κολυμπήσει στη θάλασσα, να προετοιμάσει ένα γεύμα μπάρμπεκιου και να γράφει κείμενα σε blog). Αυτή τη στιγμή παίρνει 111.000 δολάρια το εξάμηνο για να ελέγχει πως όλα λειτουργούν ρολόι στο τροπικό νησί της Αυστραλίας. Έχει ένα τεράστιο σπίτι με πολλά δωμάτια, κήπο και πισίνα για να περνά εκεί τον ελεύθερό του χρόνο.

Δοκιμαστής πολυτελών κρεβατιών

Η δουλειά των ονείρων! Η Roisin Madigan κερδίζει 1.000 λίρες για να κοιμάται σε πολυτελή κρεβάτια κάθε νύχτα για ένα μήνα. Η Roisin εργάζεται για την εταιρεία Savoir Beds και προσελήφθη έτσι ώστε να δίνει την αντικειμενική της γνώμη για το πόσο άνετα είναι, αν έχουν πρακτικά προβλήματα, αν τα στρώματα είναι καλά, αν ο ύπνος της ήταν γαλήνιος.

Δοκιμαστής νεροτσουλήθρας

Ό,τι πρέπει για άτομα που αγαπούν τις καλοκαιρινές διακοπές! Ο Tommy Lynch, 29 ετών, εργάζεται για την εταιρεία First Choice και δοκιμάζει νεροτσουλήθρες πριν πωληθούν. Για παράδειγμα εξετάζει αν είναι επικίνδυνες, αν είναι γρήγορες, αν το νερό είναι αρκετό ή αν χρειάζεται λιγότερη πίεση και κάνει τις πρώτες βουτιές για να είναι όλοι σίγουροι πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Ο ίδιος έχει ταξιδέψει αρκετά, μιας και δοκιμάζει και τσουλήθρες αφού τοποθετηθούν σε resort και πάρκα σε όλο τον κόσμο.


Σομελιέ (δοκιμαστής κρασιών)

Φανταστείτε να ταξιδεύετε στον κόσμο και να δοκιμάζετε κρασιά. Αυτό. Ο Hardy Wallace από την Ατλάντα δοκιμάζει κρασιά και έπειτα γράφει στο blog του την άποψή του. Ο Hardy ήταν ο πρώτος που έστειλε αίτηση στη Murphy Goode Winery και πληρώνεται 10.000 δολάρια το εξάμηνο για να μπλογκάρει. Πώς κέρδισε τη δουλειά; Ανάρτησε ένα video στο YouTube στο οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους είναι ο καλύτερος για τη θέση.

Δοκιμαστής ζαχαρωτών

Ο Harry Willsher δοκιμάζει ζαχαρωτά, καραμελάκια, τσίχλες και όλα τα καλούδια του εργοστασίου. Εϊναι, όπως λέει κι ο ίδιος, σαν να παίζει στην ταινία "Ο Τσάρλι Και το Εργοστάσιο Σοκολάτας"! Πρέπει να περιγράφει ακριβώς τη γεύση και τη μυρωδιά τους και να τα βαθμολογεί.



Δοκιμαστής προφυλακτικών

Εταιρεία προφυλακτικών στην Αυστραλία έψαξε να βρει τους κατάλληλους άντρες για να δοκιμάζουν προφυλακτικά. Η θέση δεν πληρώνεται, όμως οι 200 άντρες που πέρασαν τη συνέντευξη έφυγαν με πολλά προφυλακτικά. Δουλειά τους είναι να λένε τη γνώμη τους για το πώς ήταν η σεξουαλική επαφή φορώντας το προφυλακτικό. Είναι, όπως λένε, η μοναδική δουλειά που θες να την πάρεις σπίτι!

Παίκτης του World Of Warcraft

Παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια; Και αν ναι, είστε καλοί; Οι καλύτεροι μπορούν να προσληφθούν από την εταιρεία και να δοκιμάζουν το παιχνίδι. Θα παίζετε το λιγότερο 4 ώρες τη μέρα, χωρίς ενοχές και βγάζοντας λεφτά.





Διευθυντής ψυχαγωγίας σε μουσείο

Ο μικρός Sam Pointon έστειλε γράμμα στο διευθυντή του Σιδηροδρομικού Μουσείου στο York και ζήτησε να γίνει υπεύθυνος του τμήματος που έχει να κάνει με τη ψυχαγωγία των παιδιών. "Είμαι ο καλύτερος!" έγραψε ο Sam. Ο διευθυντής εντυπωσιάστηκε από τον 6χρονο πιτσιρικά και τον έκανε επίτιμο διευθυντή και κάθε τόσο ο Sam πηγαίνει να ελέγξει αν τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή τα παιχνίδια είναι αρκετά διασκεδαστικά.

Ποδηλάτης-φωτογράφος για το Google Maps

Η Google είχε προσλάβει 2 ποδηλάτες για να γυρνούν τη Γαλλία με το ποδήλατό τους βγάζοντας φωτογραφίες από σημεία τα οποία το αυτοκίνητο της Google δεν μπορούσε να περάσει. Έτσι οι ποδηλάτες είδαν κάθε ομορφιά της Γαλλίας, ακόμη και τις κρυμμένες της γωνίες... για το καλό της τεχνολογίας!




Πηγη: krotida.blogspot.com