Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

DIGI TOURISM - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 60% ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΩΣ 20.000€



Νέα δράση Digi-Tourism για την ψηφιακή προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων εν όψει της σεζόν του 2012.
ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ (αναμένεται άμεσα)
Προϋπολογισμός Προγράμματος 40.000.000€
Δικαιούχοι 3.200 επιχειρήσεις (περίπου)
Έργα προβολής επιχείρησης: έως 20.000€ , Επιδότηση: 60%

Ρευστότητα €40 εκατ. για τουριστική προβολή – Δράση Digi-Tourism
«Ένεση» ρευστότητας για την προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων εν όψει της σεζόν του 2012 και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στην παγκόσμια αγορά µπορεί να αποτελέσει η νέα δράση Digi-Tourism και τα 40 εκατ. ευρώ που περιµένουν το «πράσινο φως» από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Σε µια περίοδο κατά την οποία ο Ελληνικός Οργανισµός Τουρισµού (ΕΟΤ) βρίσκεται σε διαδικασία διεκδίκησης κονδυλίων για την τουριστική προβολή της χώρας ύψους 30 εκατ. ευρώ, η πρόταση δράσης ψηφιακής ενίσχυσης «Digi-Tourism», η οποία χρηµατοδοτείται από το ΕΣΠΑ, αφορά ενέργειες µάρκετινγκ και διαφήµισης µέσω Διαδικτύου.
Στόχος του Digi-Tourism «η ενίσχυση της διεθνούς και εγχώριας προβολής όλων των τουριστικών επιχειρήσεων µε ψηφιακά µέσα και παροχή νέων, στοχευµένων ψηφιακών υπηρεσιών υψηλής προστιθέµενης αξίας» σηµειώνει ο κ. Α. Μπρέγιαννης, διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ. Η εταιρεία υποστηρίζει την υλοποίηση Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η εισήγηση για τη νέα δράση Digi-Tourism, που είναι άµεσα υλοποιήσιµη, έχει υποβληθεί από τα µέσα του καλοκαιριού στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θ. Μωραΐτη, υπογραμμίζει ο κ. Μπρέγιαννης, εξηγώντας ότι η υποδοµή είναι έτοιµη από την προηγούµενη δράση «digi-lodge» που «έτρεξε» πριν από δυόμιση χρόνια, µε αντικείμενο την ψηφιακή ενίσχυση σε ξενοδοχειακά ή τουριστικά καταλύµατα της χώρας, στην οποία είχαν ενταχθεί περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις.
Παράλληλα επισημαίνει ότι από το προηγούμενο πρόγραµµα «υπάρχουν αδιάθετα κονδύλια», τα οποία μεταφέρονται στα 40 εκατ. ευρώ της νέας δράσης Digi-Tourism, η οποία απευθύνεται πλέον σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισµό, όπως τουριστικά πρακτορεία, επιχειρήσεις εστίασης και εστιατόρια, επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων και ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύµατα. Δικαιούχοι στο Digi-Tourism είναι περίπου 3.200 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, µε το μέγιστο προϋπολογισµό να ανέρχεται σε 20.000 ευρώ ανά υποβαλλόμενο σχέδιο, κλιµακωτά βάσει κύκλου εργασιών, και την ανώτατη επιχορήγηση να φθάνει το 60% του συνολικού προϋπολογισµού της επένδυσης. Η υλοποίηση γίνεται µέσω της εταιρείας Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ και η υποβολή επενδυτικών σχεδίων γίνεται ηλεκτρονικά.
«Απεξάρτηση» από τους tour operators
Τα αναμενόμενα οφέλη για τις τουριστικές επιχειρήσεις από τη νέα δράση Digi-Tourism είναι πολλαπλά, όπως η δυνατότητα άμεσων ηλεκτρονικών κρατήσεων, η παροχή νέων ψηφιακών υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας (κρατήσεις, προβολή τουριστικού προϊόντος κτλ.) και η βελτίωση της παραγωγικότητας της επιχείρησης ως και 20%, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στις εσωτερικές διαδικασίες τους. Παράλληλα εξασφαλίζεται άμεση πρόσβαση σε νέα και περισσότερο δυναμικά κοινάστόχους, με σταδιακή απεξάρτηση από tour operators, και βελτιώνονται οι δυνατότητες δικτύωσης και κοινών προσφορών μεταξύ συνεργαζόμενων τουριστικών επιχειρήσεων με τεχνολογικά μέσα.
Πηγή: ΒΗΜΑ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Νέες ταυτότητες από το φθινόπωρο


Από το προσεχές φθινόπωρο θα ξεκινήσει η αντικατάστασης, σταδιακή, των αστυνομικών ταυτοτήτων που κατέχουν όλοι οι έλληνες πολίτες, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που έδωσε στη δημοσιότητα και δείγμα της νέας μορφής που θα έχει η ταυτότητα.
Το μέγεθός της δε δεν θα ξεπερνά αυτό της πιστωτικής κάρτας και θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.
Η διαδικασία αντικατάστασης του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2012 και θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσης του (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά.
Σημειώνεται ότι όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.

ΠΗΓΗ : DAILYNEWS24.GR

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ελληνικός Τουρισμός: Στοιχεία & Αριθμοί, έκδοση 2012



Ο ΣΕΤΕ δημοσιοποίησε "πακέτο" στατιστικών στοιχείων της χρονιάς 2011 που αφορούν στον ελληνικό τουρισμό. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της παρακολούθησης των βασικών στατιστικών μεγεθών του ελληνικού τουρισμού και της ενημέρωσης των μελών του.

 

 



Τα περιεχόμενα της έκδοσης “Ελληνικός Τουρισμός: Στοιχεία & Αριθμοί”, είναι τα ακόλουθα:
1. Βασικά Μεγέθη του Ελληνικού Τουρισμού, 2011
2. Διεθνείς Τουριστικές Αφίξεις, Διεθνείς Ταξιδιωτικές Εισπράξεις και Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη, 2011
3. Ελλάδα & Ανταγωνιστές – Θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη, 2011
4. Διεθνείς Τουριστικές Αφίξεις σε Ελλάδα και Ανταγωνιστές, 2011
5. Μερίδιο των 5 Κυριότερων Αγορών Προέλευσης στο Σύνολο των Διεθνών Τουριστικών Αφίξεων, 2000 & 2011
6. Οι 10 Κυριότερες Αγορές Προέλευσης Βάσει Μεριδίου στις Διεθνείς Τουριστικές Αφίξεις, 2011
7. Διεθνείς Τουριστικές Αφίξεις ανά Χώρα Προέλευσης, 2011
8. Εποχικότητα Διεθνών Τουριστικών Αφίξεων, 2011
9. Τα 10 Ελληνικά Αεροδρόμια με τις Περισσότερες Διεθνείς Τουριστικές Αφίξεις, 2011
10. Διεθνείς Ταξιδιωτικές Εισπράξεις από Μεμονωμένους Ταξιδιώτες και Οργανωμένα Ταξίδια, 2011
11. Κατανομή Διεθνών Ταξιδιωτικών Εισπράξεων ανά Χώρα Προέλευσης, 2011
12. Διανυκτερεύσεις Μη Κατοίκων στην Ελλάδα, 2005-2011
13. Οι 10 Κυριότερες Χώρες Προέλευσης Βάσει της Μέσης Διάρκειας Παραμονής ανά Ταξίδι Μη Κατοίκων στην Ελλάδα, 2011
14. Ποσοστό των Ξενοδοχειακών Κλινών κάθε Περιφέρειας ανά Κατηγορία ως προς το Σύνολο της Χώρας, 2011
15. Αριθμός Ξενοδοχειακών Κλινών, 2011
16. Ποσοστιαία Κατανομή Ξενοδοχειακών Μονάδων, Δωματίων, Κλινών, ανά Κατηγορία, 2011
17. Ποσοστιαία Κατανομή Ξενοδοχειακών Κλινών ανά Περιφέρεια, 2011
18. Αριθμός Ταξιδιών Εξωτερικού ανά Χώρα Προορισμού, 2011
19. Οι 10 Κυριότερες Χώρες Προορισμού Βάσει των Ταξιδιωτικών Πληρωμών, 2011
20. Οι 10 Κυριότερες Χώρες Προορισμού, Διανυκτερεύσεις και Μέση Διάρκεια Παραμονής Ελλήνων στο Εξωτερικό, 2011.


ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ     

 ΣΕΤΕ ΜΕΛΕΤΗ & ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ  ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 2012


ΠΗΓΗ : TRAVEL DAILY NEWS