Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Το Μουσείο της Ακρόπολης ,το καλύτερο στον κόσμο






ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


Το Μουσείο της Ακρόπολης επέλεξαν ως το καλύτερο του κόσμου οι Βρετανοί δημοσιογράφοι που καλύπτουν θέματα τουρισμού


Ως το "Καλύτερο Μουσείο του Κόσμου" αναδείχτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, μέσα από το διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας, ενώ το βραβείο παρέλαβε το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην βρετανική πρωτεύουσα.

Ο τίτλος του καλύτερου μουσείου στον κόσμο εκτιμήθηκε από πολλούς ότι ανοίγει την πόρτα της επιστροφής των μαρμάρων της Ακρόπολης στον τόπο τους.

Ο Γ. Νικητιάδης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία, τονίζοντας ότι με την κίνηση τους τιμούν τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Ο υφυπουργός, εξήρε τη σημασία των εξελίξεων αυτών για τον ελληνικό πολιτισμό και επεσήμανε την αισιοδοξία για την υπόθεση της επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα.

Η βράβευση απέσπασε ευμενή σχόλια σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας, όπως ανέφεραν Βρετανοί σχολιαστές, ενώ το βραβείο δεν αποκλείεται να ενισχύσει την τουριστική προσέλευση.

Το Μουσείο της Ακρόπολης

Το Mουσείο Ακρόπολης είναι επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως των Αθηνών.

Το μουσείο κτίσθηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως και στους πρόποδές του, καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.

Το μουσείο θεμελιώθηκε το 2003 ενώ ο Οργανισμός Μουσείου Ακρόπολης ιδρύθηκε το 2008. Τέλος άνοιξε στο κοινό στις 21 Ιουνίου 2009. Περί τα 4.000 αντικείμενα εκτίθενται σε ένα χώρο 14.000 τετραγωνικών μέτρων. Πρόεδρος του οργανισμού του μουσείου είναι ο επίτιμος καθηγητής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτριος Παντερμαλής.

ΠΗΓΗ :NEWS 247

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ από 11% σε 5,5%





H κυβέρνηση μειώνει το ΦΠΑ στις τουριστικές και ξενοδοχειακές υπηρεσίες από το 11% στο 6,5% σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον παραπαίοντα κλάδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες την εφαρμογή του μέτρου θα προβλέπει το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην φορολογία των επιχειρήσεων που θα καταθέσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αρχές Δεκεμβρίου στην Βουλή.

Η κυβέρνηση μετά από αρκετό καιρό όπως φαίνεται τείνει ευήκοον ους στις δραματικές εκκλήσεις των φορέων του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι επανειλημμένως έχουν ζητήσει να μειωθεί η φορολογία.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν την μείωση του ΦΠΑ ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση που θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Να σημειωθεί ότι οι αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ευρώπη επιβαρύνονται με συντελεστές ΦΠΑ πολύ χαμηλότερους από αυτόν που εφαρμόζει η Ελλάδα ( 11%).


Για παράδειγμα στη Γαλλία ο συντελεστής ΦΠΑ για τις τουριστικές υπηρεσίες είναι 5,5%, στην Πορτογαλία και την Κύπρο 5%, στην Ισπανία 7%, στην Τουρκία 8% και στη Γερμανία 7%.

Η μείωση των φόρων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις γίνεται σε μια χρονική στιγμή που η Ελλάδα εξαρτάται άμεσα από τον τουρισμό που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης.

Η ύφεση το 2011 θα είναι πολύ μεγαλύτερη από το 2,6% που εκτιμούσε αρχικά η κυβέρνηση, πιθανότητα να φτάσει και το 3% με αποτέλεσμα οι εισπράξεις από τον τουρισμό να είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την ελληνική οικονομία.

Δίνοντας ένα στίγμα της συμβολής που έχουν οι τουριστικές εισπράξεις στην αύξηση του ΑΕΠ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι μία υστέρηση των εσόδων από τον τουρισμό της τάξεως του 10% μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης κατά 1%.

Το ποσοστό αυτό είναι αρκετά υψηλό από την στιγμή που η Ελλάδα αδυνατεί να βρει για κάποιο ισχυρό παραγωγικό κλάδο για να κρατηθεί και να πάρει βαθιές ανάσες από την ύφεση. ( σ.σ. οικοδομή, εμπόριο παρουσιάζουν διαρκή συρρίκνωση).
Η σπουδαιότητα των εσόδων από τον τουρισμό δεν περιορίζεται μόνο στο επίπεδο της συναλλαγματικής ενίσχυσης.

Συμβάλλει σημαντικά και στην μείωση της ανεργίας αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος καλύπτει το 10% της συνολικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους οι δύο φετινές αυξήσεις που έγιναν στον ΦΠΑ και τις οποίες κλήθηκαν να «απορροφήσουν» οι ίδιες οι εταιρίες επιβάρυναν σημαντικά τις επιχειρήσεις του κλάδου που αναγκάστηκαν να ρίξουν σημαντικά τις τιμές τους για να υποστηρίξουν τα τουριστικά τους προϊόντα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό να οδηγηθούν σε «λουκέτο».

Έτσι η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% που θα προβλέπει το νομοσχέδιο θα είναι λύση επιβίωσης για τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα.

Με χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ θα επιβαρύνονται επίσης και οι υπηρεσίες ( εστιατόρια, καφετέριες ) που λειτουργούν εντός των ξενοδοχειακών μονάδων.

πηγή:
www.bankingnews.gr

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

SENIOR TRAVEL - FAM TRIP ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 01-4/11/2010 με KAVALIERO VIAJES

VIDEO με τα στιγμιότυπα από το ταξίδι






ακολουθούν φωτογραφίες από το ταξίδι








ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΑΠΟ KAVALIERO-VIAJES 1-4/11/2010

Το Kavaliero Viajes ως specialist της Ιβηρικής χερσονήσου θέλοντας να φέρει πιό κοντά την Β.ΕΛΛΑΔΑ στην ΙΣΠΑΝΙΑ με εξειδικευμένα καινοτόμα ελκυστικά τουριστικά προίοντα , οργάνωσε ενα από τα πιό πολυάριθμα εκπαιδευτικα ταξίδια (fam trip )των τελευταίων χρόνων .

Στο ταξίδι συμετείχαν πάνω απο 100 ατομα με τους συνοδούς οι οποίοι εμειναν κατενθουσιασμένοι από τον σχεδιασμό-χάραξη του προγράμματος ,την άρτια υλοποίηση και την πληθώρα των εντυπώσεων .

Σκοπός του ταξιδιού ηταν να δείξει ο tour operator KAVALIEROS-VIAJES στους πράκτορες το προγραμμα shopping ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 4 και 5 μέρες με τισ δικές του απευθείας πτήσεις με την ASTRA airlines κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρόγραμμα ηταν το αυθεντικό οπως θα εκτελείται κάθε εβδομάδα και αυτο για να γνωρίζουν οι επαγγελματίες-πράκτορες τις πραγματικές εντυπώσεις ως πελάτες διακρίνοντας τα μειονεκτήματα αν υπάρχουν και να συμβάλουν στην διόρθωση τους .

Κατα την διάρκεια της εκδρομής ελαβε χώρα σε κατάλληλη αίθουσα του ξενοδοχείου CATALONIA PLAZA 4 **** FORUM παρουσίασης των προγραμματων της εταιρείας KAVALIEROS VIAJES προς ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ,αλλες χώρες της ΕΥΡΩΠΗΣ ,ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΗΠΑ,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ ,ΜΕΞΙΚΟ.ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ και ΒΡΑΖΙΛΙΑ και αναπτύχθηκε εκτενέστερα η φιλοσοφία των προγραμμάτων TRAVEL SENIOR 55 PLUS

Στο εκπαιδευτικο αυτο ταξίδι συμμετείχαν οι εξείς ταξιδιωτικοί πράκτορες :

Alexander Travel (Thessaloniki) ο κ Θεόδωρος Κριθαρίδης
Κanidis tours (THESSALONIKI )o k ΓΕΟΡΓΙΟΣ ΚΑΝΙΔΗΣ
Giotis tours (THESSALONIKI ) H k.Σοφία Χαραλάμπους
stella tours (KAVALA ) η κ. Αννα Δομοτζόγλου
NRG Travel (Larisa) ο κύριος Χρήστος Ντεκίδης
Tsarouchas Travel (Xanthi) ο κύριος Δημήτρης Τσαρούχας
Liakas Holidays (Thessaloniki) η κυρία Πέτρα Λιάκα
Emmanouilidis Travel (Kastoria) η κυρία Ουζούνη
Alkyon Travel (Kavala) η κυρία Μαρία Οικονομοπούλου
Thessalos Travel (Larisa) η κυρία Πολυξένη Αδάμη
Orfeus Travel (Komotini) η κύρία Αρτεμισία Νασσοπούλου
SP Holidays (Thessaloniki) ο κύριος Αντώνιος Παπαιωάννου
Hyper Travel (Thessaloniki) ο κύριος Αλέξανδρος Κατσόπουλος
Gubili Tours (Komotini) η κυρία Όλγα-Παναγιώτα Γκουμπίλη
Voulgaris Travel (Larisa) η κυρία Δήμητρα Λογκόρη
Topsikiotis Travel(Katerini) η κυρία Παγώνα Χαρισίδου Γεωργίας
Dimokriteio Travel (Alexandroupoli) ο κύριος Δημήτριος Δολιανίτης
Katsiokalis Travel (Naoussa) η κυρία Μαρία Ιωαννίδου και Διονύσης
Vis Travel (Volos) ο κύριος Νικόλαος Βισβίκης
Business Travel (Thessaloniki) η κυρία Γεωργία Λαμπροπούλου
Maas Travel (Thessaloniki) η κυρία Πόπη Κερεστετζοπούλου
Chalkidis Tours (Thessaloniki) η κυρία Γιώτα Χαλκίδου
Top Line (THESSALONIKI ) ο κ. Γεώργιος Φόφλης
Olympic Air (Thessaloniki) η κυρία Γεωργία Γκευρού
Kostinou Travel (Thessaloniki) η κυρία Ελένη Κωστίνου
Magiopoulos Travel (Kavala) η κυρία Χρυσάνθη Μαγιοπούλου
Meli Tours (Thessaloniki) η κυρία Περσεφόνη Τζελέπη
Mita Travel (katerini) η κυρία Iouliana Tudor
Mandelas Travel (Larisa) η κυρία Αναστασία Μαντέλα
Avenue Travel (Thessaloniki) η κυρία Παναγιώτα Γκουζέλη
Advance Travel (Thessaloniki) η κυρία Αλίκη Πηλίδου Ελένης
Perperidis Travel (Giannitsa) ο κύριος Κυριάκος Περπερίδης
Pleasure Travel (Katerini) η κυρία Εμμανουέλλα Παπαδοπούλου
Budapest Tours (Thessaloniki) η κυρία Όλγα Βαλμά
Marine Tours (Thessaloniki) η κυρία Κατερίνα Βαριεμέζη και κυρία Γ.Ψαλίδα
Wiki Travel (Thessaloniki) ο κύριος Γεώργιος Φαρμάκης
Origin Skg (Thessaloniki) Travel η κυρία Σοφία Καριώτη


Tο kavaliero-viajes ειναι ο tour operator που επέλεξε η ισπανική κυβέρνηση για την ανάθεση του συντονισμόύ και της υλοποίησης του προγράμματος travel senior 55+ (Επιδοτούμενος τουρισμός απο την ισπανική κυβέρνηση για 16 χώρες της Ευρώπης για ατομα τρίτης ηλικίας με στόχο την αναθέρμανση του τουρισμού κατά την χειμερινή περίοδο) στην ΕΛΛΑΔΑ

Από την πρώτη κιόλας χρονιά υλοποίησης του, το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους Ευρωπαίους πολίτες και ειδικά από τους Ελληνες φίλους των ταξιδιών.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κατά την πρώτη περίοδο υλοποίησής του (1/10/2009-7/05/2010) ο τελικός συνολικός αριθμός ηταν 45.000 ταξιδιωτες από 16 χώρες της ΕΕ, και οι Ελληνες που αγκάλιασαν το πρόγραμμα ηταν 19.000 .

Σημαντικό είναι οτι το KAVALIEROS -VIAJES ηταν το γραφείο που ήταν το πρώτο σε αριθμό μετακινήσεων σε σύγκριση με τις αλλες 15 χώρες που συμμετείχαν .

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και φέτος με τις προαναφερόμενες πτήσεις και από Θεσσαλονίκη.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο ταξιδιωτικό γραφείο KAVALIEROS-VIAJES για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος που ερχεται να βοηθήσει την τουριστική βιομηχανία επιμηκύνοντας την τουριστική σαιζόν προγραμματίζοντας πλήθος τουριστικών πακέτων απο ΕΛΛΑΔΑ πρός ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ και τρίτες χώρες και αντιστοίχως προσδίδοντας αντικείμενο εργασίας σε ολους τους συναδέλφους κατά την νεκρή περίοδο αφυπνίζοντας την τουριστική διάθεση και δημιουργώντας ενα νέο εντελώσ ταξιδιωτικό κοινό.

Oπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του γραφείου στο FORUM
Oι Κρατήσεις και πωλήσεις θα γίνονται μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων εφαρμόζοντας μια ενιαία πολιτική πωλήσεων αναπτύσοντας την φιλοσοφία business to business B2B

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το KAVALIERO VIAJES

ΑΘΗΝΑ
Διεύθυνση:Απόλλωνος 1 & Νίκης
E-mail: info@kavaliero-viajes.com
Τηλέφωνο: 210 3248448
φαξ : 210 3255435

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΡΜΟΥ 36
E-mail: info@kavaliero-viajes.com
Τηλέφωνο: 2310283800
φαξ : 2310283803

ΚΥΠΡΟΣ
E-mail: info@kavaliero-viajes.com
Τηλέφωνο: 0035726818690
φαξ : 0035726818692















ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ με τον διευθυντή Β.ΕΛΛΑΔΑΣ κ
ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΕΡΕΜΠΑΚΑΝΗ
και την Yπεύθυνη SENIOR 55+ K.ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

O ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ KAVALIEROS VIAJES με ΖΕΥΓΟΣ ΚΑΝΙΔΗ

ΟΙ ταξιδιωτικοί ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ κ Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ +Κ.Γ.ΚΑΝΙΔΗΣ


ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ KAVALIEROS-VIAJES στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ + κ .ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΓΕΡΕΜΠΑΚΑΝΗΣ διευθυντής Β.ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ +ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ


















Κ.ΝΙΚΟΣ ΒΙΣΒΙΚΗΣ (VIS TRAVEL)+ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ALEXANDERTRAVEL)














VIDEO κατά την διάρκεια του ταξιδιού