Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΕΟ SITE ΤΟΥ ΕΟΤ www.visitgreece.gr



Επιτέλους το επίσημο site του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό ανανεώθηκε ριζικά και τρέχει απο αρχες Απριλίου !

Η νέα ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας 28 ημερών.

Βασιστήκε στην πολύτιμη βοήθεια του προσωπικού του ΕΟΤ, στην εθελοντική προσφορά εμπειρογνωμόνων αλλά πάνω απ’ όλα στην πίστη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ότι είναι άμεσα και απόλυτα αναγκαία για τη χώρα μας και την προβολή της στο εξωτερικό η συγκροτημένη και στοχευμένη διαδικτυακή της παρουσία.

Ανασχεδιάσθηκε το site δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας, ειδικά μέσα από φωτογραφικό υλικό, βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει ο τόπος μας στον επισκέπτη.

Αναπτύχθηκαν βασικές πλην όμως αυτονόητες υπηρεσίες, που έλειπαν από την προηγούμενη ιστοσελίδα, Όπως η εγγραφή σε newsletter, με στόχο την τακτική ενημέρωση των χρηστών μας για τα νέα της χώρας μας, και η ελληνική επικράτεια στη πρώτη σελίδα μέσω του χάρτη.

Διαμορφώθηκαν profiles στα βασικότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τη διαδραστικότητα αλλά και τον πολλαπλασιασμό του μηνύματος.

Από την πρώτη σελίδα το www.VisitGreece.gr «μυρίζει» Ελλάδα, αλλά και κατά την πλοήγησή σου σε αυτό, με χαρακτηριστικές εικόνες από Ελλάδα να εμφανίζονται στο πάνω μέρος κάθε σελίδας, ανάλογα με το τι επιλέγεις να δεις, πχ θάλασσα, νησιά, μνημεία κλπ.

Όσον αφορά την πλοήγηση, είναι αρκετά εύκολη υπόθεση, με σωστή κατανομή της πληροφορίας για γρήγορη πρόσβαση σε αυτό που ψάχνει ο κάθε επισκέπτης.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ !!!

Μερικές καλοπροαίρετες παρατηρήσεις :

1.
Θα πρέπει να υπάρχει σε περισσότερες γλώσσες και οχι μόνο στα ελληνικά και αγγλικά
2.
το video καλημέρα ΕΛΛΑΔΑ είναι πολύ σύντομο για να συμπεριλάβει τις ομορφιές της χώρας μας ,θέλει εμπλουτισμό και οχι επαναλαμβανόμενα στιγμιοτυπα παλαιότερων video .

Σχολιάστε και σεις το site :