Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Ποιοι επιβάτες απαγορεύεται να έχουν laptops και tablets στην πτήση

Από και προς τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, από 10 αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής


Ποιοι επιβάτες απαγορεύεται να έχουν laptops και tablets στην πτήση
Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα ότι επιβάλλει νέους περιορισμούς στις ηλεκτρονικές συσκευές που επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι επιβάτες που ταξιδεύουν στη χώρα από 10 αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής εξαιτίας μιας αδιευκρίνιστης τρομοκρατικής απειλής.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι πλέον οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ από τα αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μαρόκου και του Κατάρ θα πρέπει να τοποθετούν όλες τις ηλεκτρονικές τους συσκευές που είναι μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στις βαλίτσες τους ώστε να περνούν από τον έλεγχο.
Οι περιορισμοί ισχύουν και για τους Αμερικανούς πολίτες που χρησιμοποιούν αυτές τις πτήσεις, αλλά όχι για το πλήρωμα των αεροσκαφών.
Τα αεροδρόμια που επηρεάζονται από τους νέους περιορισμούς είναι αυτά του Αμάν, του Καΐρου, της πόλης του Κουβέιτ, της Ντόχα, του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης, του Αμπού Ντάμπι, της Καζαμπλάνκας, του Ριάντ και της Τζέντα.
Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν περιθώριο έως την Παρασκευή για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς. Από την απαγόρευση δεν επηρεάζονται οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, διότι καμία εξ αυτών δεν πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από τα εν λόγω αεροδρόμια προς τις ΗΠΑ. 

Περιορισμοί και από τη Μεγάλη Βρετανία

To Λονδίνο αποφάσισε με τη σειρά του, μετά την Ουάσιγκτον, να επιβάλλει περιορισμούς στη μεταφορά από τους επιβάτες ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα, στις απευθείας πτήσεις από την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Σαουδική Αραβία με στόχο την ασφάλεια των επιβατών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος τύπου της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι.
Οι επιβάτες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους στην καμπίνα τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές ή τάμπλετ μήκους άνω των 16 εκατοστών, πλάτους 9,3 εκατοστών και πάχους άνω των 1,5 εκατοστών.
Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης αφορά τις πτήσεις 14 αεροπορικών εταιρειών .
News.gr