Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΓΟΡΑ MIRAMARE ΑΠΟ ΚΑΤΑΡ

Σε καταριανά χέρια το ξεονοδοχείο Miramare της Κέρκυρας

Σε κεφάλαια του Κατάρ περνά, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιστορικά ξενοδοχεία της χώρας, το γνωστό Miramare της Κέρκυρας. Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στην Κέρκυρα, διαθέτει 250 δωμάτια, bungalows και βίλες και είχε βγεί προς πώληση εδώ και μία τριετία περίπου, με αρχική τιμή στα πέριξ των 42 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, το οποίο είχε κατασκευασθεί από τον Γεράσιμο Πατρονικόλα, σύζυγο της Καλλιρρόης Ωνάση (αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση) τη δεκαετία του '60 σε έναν ελαιώνα 50 στρεμμάτων δίπλα στη θάλασσα και είχε εγκαινιασθεί από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Το 1994, το ξενοδοχείο αποκτήθηκε από τους αδερφούς Σούρλα, οι οποίοι προχώρησαν σε εκτενείς ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις. Το 2002, οι αδελφοί Σούρλα αποφάσισαν να επεκτείνουν το ξενοδοχείο και σε μία έκταση 25 στρεμμάτων κατασκεύασαν το Miramare Park που ξεκίνησε τη λειτουργία του τη ''χρυσή'' χρονιά του 2004. Με την προσθήκη του Miramare Park αυξήθηκε η δυναμικότητα της μονάδας στα 250 δωμάτια συμπεριλαμβανομένων και των bungalows. Tα τελευταία χρόνια, η μονάδα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εξ' ού και το πωλητήριο βγήκε στην πορεία.
Τώρα οι πληροφορίες θέλουν το Κατάρ να έχει ήδη κλείσει τη σχετική συμφωνία αγοράς, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το τελικό τίμημα, το οποίο πάντως εκτιμάται χαμηλότερα των 42 εκατ. ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για τη δεύτερη μεγάλη επένδυση των Καταριανών στην περιοχή του Ιονίου, όπου είναι γνωστή η προτίμησή τους, αν ληφθούν υπόψη και οι προηγούμενες, πρόσφατες κινήσεις για την απόκτηση του νησιού Οξιά αλλά και γειτονικών νησίδων από τον Εμίρη Αλ Θανί. Τα σχέδια του Κατάρ για την ευρύτερη περιοχή κάνουν λόγο για την ανάβαθμισή της σε υψηλού επιπέδου, πολυτελούς τουριστικού θερέτρου που θα περιλαμβάνει κατοικίες αλλά και μικρή μαρίνα.