Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μήπως έρχεται η ώρα οι Έλληνες να νιώσουμε ξανά περήφανοι για τη χώρα μας;

   
Από την Αναστασία Παρετζόγλου*
Μήπως έρχεται η ώρα οι Έλληνες να νιώσουμε ξανά περήφανοι για τη χώρα μας;



rethink greeceΦέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια, από τότε που οι Έλληνες νιώσαμε για τελευταία φορά πραγματικά περήφανοι. Περήφανοι για τη χώρα μας, που ήταν μέλος της ΟΝΕ, περήφανοι για τα μεγάλα έργα (Μετρό, Ρίο – Αντίρριο, Αττική Οδός, Εγνατία, Ελευθέριος Βενιζέλος) περήφανοι που διοργανώσαμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ζήσαμε ένα μύθο, που άγγιζε τα όρια του θαύματος. Σύσσωμος ο διεθνής τύπος μιλούσε για την Ελλάδα με έναν θετικό τρόπο που μόνο ως «παραμύθι» μπορείς σήμερα να το αντιληφθείς. Η Ελλάδα ήταν μια χώρα γεμάτη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.
Κι ύστερα, ήρθαν όλα αυτά… Χρεοκοπία, Μνημόνιο, ΔΝΤ, περικοπές μισθών και συντάξεων, λουκέτα στις επιχειρήσεις, στρατιές ανέργων, συσσίτια, κοινωνική αναταραχή, αγωνία για την επιβίωση. Από το 2009 που η κρίση μετέτρεψε την Ελλάδα στο «μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», ένα ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας έφτασε να νοσταλγεί ακόμη και τη δραχμή των υποτιμήσεων και του πληθωρισμού, όταν η ίδια ακριβώς κοινωνία είχε συναινέσει στην πολιτική απόφαση να μπούμε στο ευρώ, για να μπει ένα φρένο στην σπατάλη και να εξασφαλιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία.
Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, τα πράγματα βρίσκονται σε μια εύθραυστη ισορροπία. Οι Έλληνες έχουμε αρχίσει να αποδεχόμαστε αυτό που μας συνέβη, αλλά δεν έχουμε αποδεχτεί τι ακριβώς έφταιξε ούτε – ακόμη χειρότερα – μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλη ανάπτυξη που προηγήθηκε ήταν γεμάτη ανισότητες. Δεν συνοδεύτηκε από επιχειρηματική καινοτομία, δεν δημιουργήθηκαν θέσεις απασχόλησης, η Ελλάδα είχε πάψει να παράγει, δανειζόταν, υπήρχε εργασιακή ανασφάλεια και τεράστια κοινωνική ανισότητα.
τεράστιας προσπάθειας που κάνουμε θα μοιραστούν δικαιότερα. Κι αυτό, γιατί αν αναλογιστεί κανείς τι ακριβώς «παίχτηκε» κατά την περίοδο της ευημερίας, θα διαπιστώσει, ότι η
Συνεπώς, το ζητούμενο δεν είναι να ξαναγυρίσει η χώρα εκεί που ήταν πριν δέκα χρόνια, αλλά να κινηθεί προς μια καλύτερη κατεύθυνση. Η χώρα καλείται να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξής της, να ισχυροποιηθεί η οικονομία της κι αυτό απαιτεί όραμα, προσπάθεια, κόπο, επιμονή και υπομονή. Αλλά και σωστές αποφάσεις. Ο καθένας για τον εαυτό του κι όλοι μαζί για τη χώρα. Το ερώτημα όμως παραμένει: Μπορούμε να είμαστε και πάλι αισιόδοξοι;
Οι νέοι επιχειρηματίες δείχνουν το δρόμο
Σε μια χώρα που βιώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, συμβαίνουν και καλά πράγματα δίπλα μας, που σπάνια τα συμπεριλαμβάνουμε στους απολογισμούς αυτής της περιόδου. Γιατί συνηθίζουμε να κάνουμε απολογισμούς με αρνητικό μόνο πρόσημο. Διαβάζω την ελληνική λίστα «40 under 40» που για πρώτη φορά καταρτίσαμε τον Ιούλιο του 2013 στο Fortune. Είναι όλοι νέοι επιχειρηματίες, αυτοδημιούργητοι και παραγωγικοί, που χάρη στην εφευρετικότητα και το ταλέντο τους, εμπνεύστηκαν και έστησαν υγιείς εταιρείες με όπλα την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια.
Από τον τροφοσυλλέκτη άγριων χόρτων Σωτήρη Λυμπερόπουλο του radiki.com και τον Φίλιππο travelplanet24.com – ένα από τα μεγαλύτερα on line ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη – μέχρι την Μαρία Βλάχου της Fereikos-Helix που έστησε με την αδελφή της το πρώτο οργανωμένο εκτροφείο σαλιγγαριών στην Ελλάδα ή την Χριστίνα Μαρτίνη, ιδρύτρια και σχεδιάστρια της Ancient Greek Sandals, είναι όλοι “μέλη” της γενιάς που χτύπησε η κρίση αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Δραστηριοποιήθηκαν μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, σε τομείς όπως η τεχνολογία, η γεωργία, το εμπόριο, οι βιοκαλλιέργειες, τα τρόφιμα, η μόδα, οι υπηρεσίες, η επικοινωνία, το design και τα κατάφεραν. Μπείτε στη λίστα και δείτε ποιοι είναι και πώς έστησαν τις επιχειρήσεις τους! Θέλει, όμως, αρετή και τόλμη η επιτυχία.
Μπρίνκμαν του
NYT: To «κύμα» των ελληνικών startups
Το οικοσύστημα των startups που άνθισε στην κρίση
Άλλο λαμπρό παράδειγμα, το οικοσύστημα των startups που ακολουθεί πορεία αντίστροφη από εκείνη της ελληνικής οικονομίας. Νέοι άνθρωποι που καινοτομούν και διακρίνονται, με όρεξη και κυρίως διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα, παρά την δαιδαλώδη γραφειοκρατία, το αναποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και την διοικητική αστάθεια που βρίσκουν μπροστά τους, αποτελώντας πρότυπα επιχειρηματικής καινοτομίας. Σε μια εποχή που η έλλειψη ρευστότητας είναι ο νούμερο ένα εχθρός της επιχειρηματικότητας και η ανεργία φαντάζει σαν τη «λίστα του Σίντλερ», ήρθε η ώρα να ΕΣΠΑ – να βρεις εύκολα χρηματοδότηση, την ώρα που ξέρεις από τις μελέτες και τις στατιστικές ότι ο μέσος χρόνος ζωής τους είναι τα τρία χρόνια κι ύστερα θα ξαναψάχνεσαι.
προσανατολιστούμε στους κλάδους εκείνους που έχουν προοπτικές εξέλιξης και προσφέρουν θέσεις εργασίας. Πόσο μάλλον, όταν πραγματοποιούνται ενέργειες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και υπάρχουν venture capitals που επενδύουν σε ελληνικές ιδέες και startups, αρκεί να γίνει η αναγκαία στροφή από την επιχειρηματικότητα «ανάγκης» στην επιχειρηματικότητα «ευκαιρίας». Δεν ανοίγεις άλλη μια καφετέρια, άλλο ένα bakery shop ή μια σουβλακερί, επειδή μπορείς – στη παλιά λογική της “αρπαχτής” που τώρα ονομάζεται
Μπορούν αυτά τα παραδείγματα να αντιστρέψουν το κλίμα της ύφεσης και να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση; Η απάντηση, σίγουρα είναι σύνθετη. Αλλά είναι τόσο θετική η συνεισφορά τους στην ψυχολογία του Έλληνα, που είναι βέβαιο ότι θα προβληματίσουν και θα παραδειγματίσουν μια γενιά που έχει χάσει τον βηματισμό της. Και όχι μόνο. Κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν ήδη πετύχει ενώ κάποιες άλλες θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο, συνεισφέροντας στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Η τέχνη ξεπερνά την κρίση
Αλλά, για να πάρουμε λίγο «τα πάνω μας», ας αναλογιστούμε τι άλλο θετικό συμβαίνει τούτη την ώρα στη χώρα. Στην κορύφωση της κρίσης και μετά από περιπέτειες ετών, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, είναι έτοιμο για να υποδεχθεί το κοινό του τον Μάιο. Με την υποστήριξη του ΝΕΟΝ (και του Δημήτρη Δασκαλόπουλου), έχουν ήδη δρομολογηθεί μια σειρά δράσεων που δημιουργούν προσδοκίες ότι θα οδηγήσουν σε ένα νέο μοντέλο συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Αφήστε που η Αθήνα, αποκτά επιτέλους Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Διαβάστε: Το πραγματικό success story χτίζεται στο νέο Κέντρο Πολιτισμού
Και όχι μόνο. Το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα, που περιλαμβάνει την κατασκευή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του πάρκου Σταύρος Νιάρχος, βρίσκεται κι αυτό στην τελική ευθεία, με στόχο να είναι έτοιμο το 2015. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου – που καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ανέρχεται στα 556 εκατ. ευρώ. Θα μου πείτε, είναι ο πολιτισμός απάντηση στις τεράστιες ανάγκες που γεννάει η κρίση; Η απάντηση είναι ότι, ναι, στη χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός, είναι και ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση, και όχι μόνο στην ποιότητα της ζωής και της καθημερινότητάς μας, αλλά και αναπτυξιακά. Και επιπλέον θα αλλάξει η εικόνα του παραλιακού μετώπου, με ένα πάρκο – συνολικής έκτασης 170.000 τ.μ. – μέσα στο οποίο θα κατασκευασθεί τεχνητός λόφος, υδάτινο κανάλι και παραλιακή οδός (Εσπλανάδα), ενώ, παράλληλα, θα φυτευτούν περίπου 1.500 δέντρα και περισσότεροι από 350.000 θάμνοι.
Rethink Athens
Άλλο σπουδαίο έργο που ξεκινάει οσονούπω και θα αλλάξει την όψη αλλά και τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας από το 2016, είναι το Rethink Athens. Η διοργάνωση του διαγωνισμού και η χρηματοδότηση όλων των αρχιτεκτονικών, βιοκλιματικών και τεχνικών μελετών χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση. Το συνολικό κόστος της παρέμβασης είναι 92 εκατομμύρια ευρώ, και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ, που σημαίνει ότι το 95% του προϋπολογισμού του έργου θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους. Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο για να πάρετε μια εικόνα για το πώς θα διαμορφωθούν οι οδοί Πανεπιστημίου και Πατησίων (μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο) που μετατρέπονται σε πράσινους δρόμους για μεικτή κυκλοφορία πεζών, ποδηλάτων, του ΤΡΑΜ, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας. Επιπλέον, αλλάζει (επιτέλους) η πλατεία Ομονοίας, επεκτείνεται το Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Αιγύπτου, κατασκευάζονται υπόγειοι ταμιευτήρες βρόχινου νερού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, φυτεύονται 800 νέα δέντρα και θα μπορούμε με ασφάλεια να κινούμαστε στο κέντρο με ποδήλατα!
Rethink Αthens: Οι εικόνες της νέας Αθήνας
H υπόθεση του Ελληνικού
Και επειδή τις τελευταίες ημέρες, έγινε πολλή κουβέντα – και ορθά – για το τίμημα που προσέφερε η Lamda Development για την αγορά του Ελληνικού, αν αφήσουμε στην άκρη τα τεράστια κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από το έργο, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για επενδύσεις που θα ανέλθουν στα 10 δισ., για 35.000 νέες θέσεις εργασίας, τεράστια αύξηση τουριστικών εσόδων, κατασκευή υποδομών και εγκαταστάσεων – δρόμοι, πλατείες, tram, παραλιακή – που αλλάζουν το χάρτη της Αθηναϊκής Ριβιέρας και όλα αυτά, την ώρα που ένα απίστευτο «φιλέτο γης» σαπίζει αναξιοποίητο.
Άλλωστε, τα ίδια ειπώθηκαν και για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Πουλήθηκε φθηνά, γκρινιάζουν κάποιοι. Ναι, αλλά θα γίνουν επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα πολλαπλασιάσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή και όχι μόνο. Μιλάμε για δύο ξενοδοχειακές μονάδες επτά αστέρων, ενώ στη θέση της τρίτης μονάδας που χρόνια τώρα παραμένει κλειστή και αναξιοποίητη, θα κτιστούν δέκα έως δεκαπέντε υπερπολυτελείς κατοικίες εκτιμώμενης αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ η καθεμία.
Δείτε το πριν και το μετά για το Ελληνικό
Τέτοιες εξαγορές είναι κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα, αν θέλουμε να μπει η χώρα στο ραντάρ των ξένων επενδυτών και των ξένων κεφαλαίων.
Είμαστε στα τέλη Μαρτίου και η δημιουργία του πολυχώρου Academy Gardens, μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας , αναμένεται να λάβει «το πράσινο φως». Μιλάμε για μια επένδυση της τάξης των 300 εκατ. ευρώ της Artume από την οποία θα προκύψουν 5.000 θέσεις εργασίας και θα δοθεί ξανά ζωή στην Ακαδημία Πλάτωνος, μια από τις ιστορικότερες περιοχές του κέντρου. Ο πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας Academy Gardens, θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο της πρώην Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, συνολικής έκτασης 55.000 τμ και υπολογίζεται ότι η συμβολή του έργου στο ΑΕΠ θα είναι 46 εκατ. ευρώ κατά τη φάση κατασκευής και 31 εκατ. ευρώ κατά τη φάση της λειτουργίας του σε ετήσια βάση.
Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων, μια χώρα της οποίας εμείς οι πολίτες της ας αναλογιστούμε όχι μόνο πού θέλουμε να φτάσουμε αλλά και ποια είναι τα όπλα μας και ποιος είναι ο καταλληλότερος προσανατολισμός μας. Όχι μόνο ποιες είναι οι αδυναμίες μας αλλά και ποιες είναι οι αρετές μας. Ίσως έτσι μπορούμε να είμαστε και πάλι αισιόδοξοι.
πηγή : FORTUNE

Αλλάζει ο ασφαλιστικός χάρτης: Όλοι σε 3 υπέρ-Ταμεία ως το τέλος του χρόνου


Αλλάζει ο ασφαλιστικός χάρτης: Όλοι σε 3 υπέρ-Ταμεία ως το τέλος του χρόνου


Ένα νέο ασφαλιστικό «χάρτη», με τη δημιουργία τριών υπέρ- Ταμείων, ενοποιήσεις 60 κλάδων και ίδρυση Εθνικού Φορέα Απονομής Σύνταξης σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ως το τέλος του χρόνου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», με τη δημιουργία τριών ταμείων για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ενώ από τη διαδικασία θα εξαιρεθεί το ΝΑΤ. Μετά από τις ενοποιήσεις, τα τρία νέα Ταμεία και το ΝΑΤ θα μπουν υπό την ομπρέλα του Εθνικού Φορέα Απονομής Συντάξεων.
Παράλληλα, με το νέο σύστημα θα καθιερωθεί και Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων. Οι αλλαγές θα φέρουν και ενιαίο μηχανισμό ελέγχου, ώστε να αντιμετωπιστεί η εισφοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα γίνει σε τρία στάδια. Σε πρώτη φάση, θα ολοκληρωθεί η διοικητική αναδιοργάνωση στα τρία ταμεία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.

Στο ΙΚΑ θα υπάρξει ξεχωριστός κλάδος για τους δημοσίους υπαλλήλους και έτσι όλοι όσοι απασχολούνται με σχέση μισθωτής εργασίας-σε Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- θα καλύπτονται από ένα ασφαλιστικό φορέα. Στον ΟΑΕΕ από την άλλη θα ενταχθούν όλοι οι ανεξάρτητοι απασχολούμενοι- δικηγόροι, γιατροί κτλ.- καθώς τα υπόλοιπα ταμεία κύριας ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα δεν θα διατηρηθούν. Εξαίρεση αποτελεί το ΝΑΤ, το οποίο θα διατηρήσει την αυτονομία του.

Σε δεύτερη φάση, θα γίνει η απορρόφηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας από τα τρία ταμεία και θα δημιουργηθούν ξεχωριστοί κλάδοι στο εσωτερικό τους. Για παράδειγμα το ΙΚΑ θα έχει ξεχωριστούς κλάδους για την κύρια, την επικουρική σύνταξη και το εφάπαξ.
Το τρίτο στάδιο της μεταρρύθμισης θα είναι η δημιουργία του Εθνικού Φορέα απονομής Σύνταξης, που θα αποτελέσει «ομπρέλα» για όλα τα ταμεία.

Φωτογραφία: Eurokinissi
http://www.iefimerida.gr/node/148156#ixzz2wmHADGBh

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η Ryanair πουλά 100.000 εισιτήρια αντί 9,99 ευρώ για έξι προορισμούς


Η Ryanair πουλά 100.000 εισιτήρια αντί 9,99 ευρώ για έξι προορισμούς [λίστα]



 
Ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση για την έναρξη των πτήσεων της Ryanair, από τη νέα της βάση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Οι πρώτες πτήσεις της ιρλανδικής εταιρείας θα γίνουν την 1η Απριλίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Raynair Μαίκλ Ο'Λίρι, μέχρι τα μεσάνυχτα της επόμενης Δευτέρας 24 Μαρτίου, όσοι επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις για πτήσεις της εταιρείας στην τιμή των 9.99 ευρώ (μαζί με τους φόρους) προς τους εξής έξι προορισμούς: Χανιά Λονδίνο Μιλάνο Πάφο Ρόδο και Θεσσαλονίκη Συνολικά, σε αυτή την τιμή θα διατεθούν 100.000 εισιτήρια. Προς το παρόν η εταιρεία θα πραγματοποιεί 150 πτήσεις την εβδομάδα από την Αθήνα και συγκεκριμένα καθημερινά, 10 πτήσεις για Θεσσαλονίκη, τέσσερις πτήσεις προς τα Χανιά και δύο πτήσεις για Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο και Ρόδο Σύμφωνα με τον κ. Ο'Λίρι, τον Νοέμβριο του 2014 θα ανακοινωθούν και νέες πτήσεις από τη χώρα μας προς νέους προορισμούς στο εσωτερικό, καθώς ήδη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Τόνισε, μάλιστα, ότι το 2018 στοχεύει να είναι η «Νούμερο 1» εταιρεία στην Ελλάδα. «Τα έξι νέα μας δρομολογια από Αθήνα θα παρέχουν στους Ελληνες καταναλωτές και επισκέπτες μια εναλλακτική σε σχέση με τις υψηλές τιμές εισιτηρίων της Aegean/Olympic, ενώ ταυτόχρονα θα απολαμβάνουν τις χαμηλές τιμές εισιτηρίων της Ryanair» είπε ο κ. O'Λίρι. Πηγή: Η Ryanair πουλά 100.000 εισιτήρια αντί 9,99 ευρώ για έξι προορισμούς [λίστα]

 | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/147799#ixzz2wmE6L3tk

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

OI 20 ταχύτερες ανερχόμενες ελληνικές επιχειρήσεις




πηγη : FORTUNE 
Επιμέλεια Πέννυ Κούτρα, Επεξεργασία και στατιστική ανάλυση: Hellastat A.E.
Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που συνδέει τις εταιρίες που απαρτίζουν τη φετινή λίστα των 20 ταχύτερα ελληνικών επιχειρήσεων, αυτό είναι η τόλμη! Κάποιες εξ’ αυτών ιδρύθηκαν στην αρχή της κρίσης και κατάφεραν μέσα στην τελευταία τριετία, όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν. Άλλες προχώρησαν σε επενδύσεις μέσα σε ένα επισφαλές μακροοικονομικό και μικροοικονομικό περιβάλλον, ενώ οι περισσότερες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις όποιες ευκαιρίες έφερε η κρίση.


Η λίστα δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Θέση Εταιρεία Έσοδα Κέρδη
1 FIX ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε. 45.015.523,48 165.632,51
2 yperagora ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε. 39.677.858,86 701.192,70
3 mondelez_walldecals2 MONDELEZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. 13.081.616,23 849.787,46
4 panou mixahl ΠΑΝΟΥ Δ. ΜΙΧΑΗΛ Α.Ε. 42.358.414,89 2.217.418,61
5 pharmathlen_1846737740 PHARMATHEN INTERNATIONAL 38.806.439,55 314.099,38
6 euejia ΕΥΕΞΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 10.057.226,22 3.751.130,81
7 ανανεώσιμες-πηγές-ενέργεια ΓΙΟΥΒΙ ΕΛΛΑΣ ΑΠΕ Α.Ε. 55.618.846,66 5.053.543,59
8 GF ENERGY GF ENERGY ABEE 43.446.946,91 114.429,84
9 pwc Price Waterhouse Coopers 27.026.872,00 2.273.157,00
10 feel-good-records-2013 FEELGOOD ENTERTAINMENT A.E. 12.160.039,49 317.024,47
11 bambaki ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. 19.501.437,14 326.927,01
12 teleperformance ΤΕΛΕΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ Α.Ε. 12.760.559,58 844.922,63
13 hellas oil HELLAS OIL A.E. 12.609.189,09 72.758,48
14 eTravel Button Logo - New E- TRAVEL A.E. 10.616.044,21 1.538.199,55
15 metaloumin ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ ΑΕΒΕ 12.575.649,21 1.395.792,57
16 win medica WIN MEDICA ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ 23.153.897,86 79.796,53
17 arkhon1 ARKHON PANEL A.E. 12.522.228,56 201.106,88
18 fortune-promo-20-fastest ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΦΟΙ ΑΤΕΒΕ 17.057.296,66 1.618.795,44
19 sidmetal ΣΙΔΜΕΤΑΛ ΑΒΕΕ 25.245.174,01 1.156.518,88
20 mabiz ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ Α.Ε.  15.484.216,37 684.847,05

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle

Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle ΣΧΟΛΙΑ (7) Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 4845 ADVERTISEMENT Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το τρέχων έτος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times. Στο διαγωνισμό "European Cities of the Future 2014", έλαβαν μέρος 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε "Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle" καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 46 πόλεων μεσαίου μεγέθους. Τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών. Το "FDI" εισήγαγε την παράμετρο του πληθυσμού τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής. Όπως δήλωσε στο voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια για την πόλη της Θεσσαλονίκης. "Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων" πρόσθεσε. Πηγή: www.lifo.gr

Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το τρέχων έτος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times. Στο διαγωνισμό "European Cities of the Future 2014", έλαβαν μέρος 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε "Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle" καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 46 πόλεων μεσαίου μεγέθους. Τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών. Το "FDI" εισήγαγε την παράμετρο του πληθυσμού τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής. Όπως δήλωσε στο voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια για την πόλη της Θεσσαλονίκης. "Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων" πρόσθεσε. Πηγή: www.lifo.gr
Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το τρέχων έτος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times. 
Στο διαγωνισμό "European Cities of the Future 2014", έλαβαν μέρος 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε "Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle" καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 46 πόλεων μεσαίου μεγέθους. 
Τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών. 
Το "FDI" εισήγαγε την παράμετρο του πληθυσμού τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής. Όπως δήλωσε στο voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια για την πόλη της Θεσσαλονίκης. "
Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων" πρόσθεσε. 

Πηγή: www.lifo.gr
Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle ΣΧΟΛΙΑ (7) Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε σε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 4845 ADVERTISEMENT Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως η καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το τρέχων έτος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού Foreign Direct Ιnvestments των Financial Times. Στο διαγωνισμό "European Cities of the Future 2014", έλαβαν μέρος 468 περιοχές, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε "Best Mid- Sized city for human capital & lifestyle" καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των 46 πόλεων μεσαίου μεγέθους. Τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών. Το "FDI" εισήγαγε την παράμετρο του πληθυσμού τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής. Όπως δήλωσε στο voria.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, πρόκειται για μια σημαντική τιμητική διάκριση με διεθνή εμβέλεια για την πόλη της Θεσσαλονίκης. "Είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εξωστρέφειας στην οποία επενδύει ο δήμος και οι επιχειρήσεις. Είναι μια επιβεβαίωση του επιπέδου των πανεπιστημίων και των ιδιωτικών σχολείων" πρόσθεσε. Πηγή: www.lifo.gr