Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» στην ΘΕΕΣΑΛΟΝΙΚΗ


Φέτος τα Χριστούγεννα η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται σε Πόλη των Χριστουγέννων.  Ένα γιορτινό σκηνικό με θεάματα, δράσεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους θα απλώνεται σε όλο το κέντρο της πόλης δημιουργώντας το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα.
 Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της πόλης διοργανώθηκε πέρυσι, στους χώρους της HELEXPO, με 120.000 επισκέπτες.
Έναν χρόνο αργότερα  επεκτείνεται σε όλη την καρδιά της Θεσσαλονίκης, στον κάθετο άξονα της πλατείας  Αριστοτέλους μέχρι και το άγαλμα του “Ελ. Βενιζέλου” και περιλαμβάνει:
- το «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» (εντός της HELEXPO)
- τη «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους» (σε όλο τον κάθετο άξονα από την Πλ. Αριστοτέλους μέχρι το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου)
 Με στόχο, η Θεσσαλονίκη να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός και να προσελκύσει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια, ώστε να «ζωντανέψει» το κέντρο και η αγοραστική κίνηση.
 Το  έργο είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΕΟΤ (Υπουργείο Πολιτισμού).
 Το «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» στη HELEXPO
Λειτουργία: 1 Δεκεμβρίου 2011 – 8 Ιανουαρίου 2012 (39 ημέρες)
 Σε μία έκταση 16.000 τ.μ. – εκ των οποίων τα 8.000 τ.μ στεγαζόμενα- θα στηθεί ένας τεράστιος χώρος ψυχαγωγίας και διασκέδασης.
 Δεκάδες δράσεις και θεάματα όπως:
πάρκο διασκέδασης με τρενάκι, carousel, συγκρουόμενα, κά,
παγοδρόμιο,
skate park,
«Μαγικό Μονοπάτι» με την τεχνική του μαύρου θεάτρου,
προβολές βραβευμένων ταινιών από τη Γαλλία,
Σπίτι του Αϊ Βασίλη,
Αφήγηση παραμυθιών από παραμυθάδες και συγγραφείς παιδικών βιβλίων,
15 δημιουργικά εργαστήρια,
θέατρο σκιών,
παιδότοπος,
μουσικοκινητικά παιχνίδια,
«Μεγάλη Σκηνή των Εκπλήξεων» με χορωδίες, ζογκλέρ και άλλα δρώμενα
Εργαστήρι του Μακεδονικό Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και διάφορα μουσικά δρώμενα
Χριστουγεννιάτικη αγορά με χειροποίητα χριστουγεννιάτικα είδη και γαστρονομικά προϊόντα.


Παράλληλα, θα διοργανωθούν και τρία, μοναδικά για την Ελλάδα, γεγονότα:

Η  Χιονόσφαιρα  θα είναι μία τεράστια μπάλα  100 m² από διαφανές υλικό. Μέσα στη χιονόσφαιρα θα δημιουργηθούν συνθήκες κρύου ενώ μηχανές τεχνητού χιονιού, σκηνικά και φώτα θα προσφέρουν μία μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία για τους μικρούς επισκέπτες που θα μπαίνουν μέσα.
Η Χριστουγεννιάτικη κάρτα με τις περισσότερες ευχές στον κόσμο! Στόχος: 1500 ευχές σε μία κάρτα 10 τ.μ. Επί 39 ημέρες όλοι οι επισκέπτες του Πάρκου θα βοηθήσουν τους διοργανωτές να διεκδικήσουν το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness.
Η συνάντηση και επίδειξη των αντιπροσωπειών ομάδων χόκεϊ που θα γίνει στο εσωτερικό παγοδρόμιο του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου θα είναι ένα ακόμα γεγονός που θα προσελκύσει το κοινό και τα μέσα μαζική ενημέρωσης.


Με το εισιτήριο εισόδου: 2,5€ ομαδικό (από 4 άτομα και πάνω), 2,0€ παιδικό και 3€ ατομικό, όλες οι παραπάνω δράσεις και θεάματα είναι χωρίς χρέωση, εκτός από το Παγοδρόμιο (8€/ώρα) και το Fun Park -Carousel, τρενάκι κλπ- (2€/παιχνίδι).
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, για την έκθεση του και τις δράσεις του και μόνο για τις ημέρες και ώρες που είναι ανοιχτό το Πάρκο, θα έχει είσοδο με ειδική τιμή: 1€/άτομο (από 4€ που είναι κανονικά).

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: HELEXPO – ATTRACT PRODUCTION


Η «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους»

Λειτουργία: 26 Νοεμβρίου 2011 – 8 Ιανουαρίου 2012 (44 ημέρες)

Η «Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους» φέτος θα είναι φωτεινή και «παιχνιδιάρικη»! Η διακόσμηση και οι δράσεις που θα περιλαμβάνει είναι οι εξής:

δεκάδες φωτεινά αστέρια μέσα στη θάλασσα (στο μέτωπο της Πλατείας Αριστοτέλους) τα οποία θα σχηματίζουν ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο
μία συστάδα 8 φωτεινών δέντρων με ελαφάκια στην πάνω πλευρά της Πλ. Αριστοτέλους
ειδικό Χριστουγεννιάτικο φωτισμό (και στην Αγίας Σοφίας)
Fun Park- παιχνίδια (carousel, τρενάκια, ρόδα, κλπ) και στις δύο πλατείες
1 παγοδρόμιο
Σκηνή για μουσικά θεάματα και παραστάσεις διασκεδαστών
Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια (διάθεση σε ΜΚΟ)
Δημιουργικά εργαστήρια (Σώστε τον Πλανήτη  και το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη)
 Όλες οι παραπάνω δράσεις και θεάματα είναι χωρίς χρέωση, εκτός από το Παγοδρόμιο (8€/ώρα) και το Fun Park -Carousel, τρενάκι κλπ- (2€/παιχνίδι).
Όλα τα παραπάνω είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από τους αναδόχους και όχι από το Επιμελητήριο ή το Δήμο.

Όλοι μαζί ας χαρούμε, μια μοναδική γιορτή που θα κρατήσει από τη 1η Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 
Ιανουαρίου, Θεσσαλονίκη, η Πόλη των Χριστουγέννων, μια ατέλειωτη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2310 533069





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΑΕΚ – ΟΑΕΔ 1-25
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμός μας μετέχει στο παραπάνω Πρόγραμμα με 3 εγκεκριμένα τμήματα 25 εργαζομένων το καθένα, 2 τμήματα για υπαλλήλους και 1 τμήμα για οδηγούς με τουριστικό αντικείμενο κατάρτισης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.
Με την παρούσα επιστολή καλούμε τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως.

Το πρόγραμμα είναι επιδοτούμενο 100% διάρκειας 40 ωρών (10 παρουσίες σε ωράριο που εξυπηρετεί), με επιδότηση 200 € ανά εργαζόμενο. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τον ΟΑΕΔ ανά εργαζόμενο είναι τα παρακάτω:

  1. ΑΦΜ εργαζόμενου – πριν την έναρξη
  2. ΑΜ ΙΚΑ εργαζόμενου (επταψήφιος - όχι ΑΜΚΑ) – πριν την έναρξη
  3. Φωτοτυπία ταυτότητας (την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης)
  4. Φωτοτυπία βιβλιαρίου τράπεζας που φαίνεται ο αριθμό λογαριασμού και ο ΙΒΑΝ (την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης)
  5. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού από Εφορία ή άλλου εγγράφου από το μητρώο που φαίνεται ο ΑΦΜ του εργαζόμενου. (την πρώτη μέρα της εκπαίδευσης)
Επικοινωνήσατε με την γραματεία του συνδέσμου για δήλωση συμμετοχής  2310 533069





Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 31/10-1/11/2011 hotel DIVANI ATHENS ΘΕΜΑ : Τουρισμός Υπόθεση Εθνική

Η παρατεταμένη και δυσχερέστατη για την ελληνική οικονομία περίοδος, απαιτεί πρωτοβουλίες με συναινετικές προσεγγίσεις και ευρύτερες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνεργασίες με στόχο την ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση.

Με δεδομένο, πλέον, ότι ο τουρισμός είναι ο βασικότερος πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, είναι αναγκαίο να επιτευχθούν συνέργιες που προφανώς θα δώσουν πολύ σύντομα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία μας. Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της έχει αναγνωρίσει τη σημασία του τουρισμού και κάθε πρωτοβουλία προς τη στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα θα τύχει ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για αυτό είναι: α. να αναγνωριστεί η τουριστική οικονομία στις υψηλές προτεραιότητες όλων των κομμάτων και β. να συμφωνήσουν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα σε ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων, σε μια εθνική τουριστική πολιτική ως αποτέλεσμα διακομματικής συνεργασίας.

Ο ΣΕΤΕ, ως εκπρόσωπος του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων και ως κοινωνικός εταίρος, επεξεργάζεται ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, ένα κείμενο αρχών, κατευθύνσεων και στόχων για τον τουρισμό, το οποίο θα προτείνει στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων ως στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού για την επόμενη δεκαετία στο πλαίσιο μιας εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Το 10ο Συνέδριο «Τουρισμός & Ανάπτυξη» φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής για τον ελληνικό τουρισμό. Μιας εποχής όπου πολιτικά κόμματα, τουριστικοί φορείς καθώς και επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουριστικού τομέα θα συμφωνήσουν, θα δεσμευτούν και θα συστρατευθούν στην μέσω του τουρισμού προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, του τραπεζικού τομέα, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες, εντός και εκτός του τουρισμού.

Τα Συνέδρια «Τουρισμός & Ανάπτυξη» αποτελούν καθιερωμένες παρεμβάσεις του ΣΕΤΕ στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό και απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ :Σ.Ε.Τ.Ε.