Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας με τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια 5 + 1 συμβουλές για να ταξιδεύεις πιο οικονομικά,

5 + 1 συμβουλές για να ταξιδεύεις πιο οικονομικά, χωρίς να χρειάζεται να έχεις γνώσεις ταξιδιωτικού πράκτορα .

Ζούμε πλέον στην εποχή των οικονομικών πτήσεων, των πολύ καλών ταξιδιωτικών προσφορών και των έξυπνων do-it-yourself ταξιδιωτικών πακέτων, κάτι που σημαίνει πως όλοι μας, χωρίς καμία εξαίρεση και δικαιολογία, αν κάνουμε τις σωστές αναζητήσεις, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι των ονείρων μας πολύ πιο οικονομικά ή μπορούμε να πετάξουμε για ένα Σαββατοκύριακο σε μια κοντινή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ξοδεύοντας λιγότερα λεφτά από ένα Σαββατοκύριακο εντός της πόλης που ζούμε.   Πώς όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Δεν χρειάζεσαι ούτε γνώσεις ταξιδιωτικού πράκτορα ούτε κάποια ιδιαίτερη τεχνική. Απλά πρέπει να έχεις υπομονή, να ψάχνεις λίγο περισσότερο από ό,τι συνήθιζες στο παρελθόν και να κάνεις συχνά αναζητήσεις μπαίνοντας στις αγαπημένες σου αεροπορικές εταιρείες για να δεις τις προσφορές που βγάζουν κάθε περίοδο.
Είτε έχεις στη διάθεσή σου μόνο ένα Σαββατοκύριακο είτε ετοιμάζεσαι να σχεδιάσεις ένα πολύ μεγαλύτερο ταξίδι, ψάξε για πτήσεις που ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα και απόφυγε το Σάββατο καθώς οι πτήσεις εκείνη την ημέρα είναι πάντα οι πιο ακριβές της εβδομάδας.

Οι καλύτερες προσφορές είναι τον Ιανουάριο

Η καλύτερη περίοδος να κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια είναι τώρα, τον Ιανουάριο, καθώς είναι η στιγμή που οι περισσότερες αεροπορικές κατεβάζουν τις τιμές τους και κάνουν και αυτές εκπτώσεις, λόγω του ότι ο περισσότερος κόσμος, έχοντας κάνει διακοπές και έξοδα μέσα στις γιορτές, δεν κοιτάει ακόμα επόμενα ταξίδια. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερες αναζητήσεις, χαμηλότερες κρατήσεις και συνεπώς πιο οικονομικές προσφορές από τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και τα ξενοδοχεία.

Απόφυγε τα cookies

Στις αναζητήσεις σου για εισιτήρια, για να πετύχεις τις πιο φθηνές πτήσεις, συνδέσου μέσω του παραθύρου ανώνυμης περιήγησης. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν cookies κάθε φορά που συνδέεσαι μέσω του browser σου και γνωρίζοντας τις αναζητήσεις σου σε χρεώνουν πιο ακριβά την επόμενη φορά που θα ξανακοιτάξεις μια συγκεκριμένη πτήση. Μπαίνοντας ανώνυμα λοιπόν μπορείς να γλυτώσεις αυτή την επιπλέον χρέωση.   Αν δε μπορείς να αλλάξεις τις ημερομηνίες των αδειών σου, επίλεξε τουλάχιστον να κινηθείς διαφορετικά από τους υπόλοιπους όσον αφορά στην επιλογή του προορισμού.

Χρήση μηχανών αναζήτησης και alerts

Χρησιμοποίησε μερικές από τις γνωστότερες μηχανές αναζήτησης πτήσεων για να βρεις τις πιο οικονομικές πτήσεις αλλά και τους καλύτερους συνδυασμούς ωραρίων και αεροπορικών εταιρειών. Αφού έχεις βρει την πτήση που σε καλύπτει:
1. Δημιούργησε alert ώστε να σου έρχονται ενημερώσεις για το πότε πέφτει ή ανεβαίνει η τιμή του εισιτηρίου που θέλεις να αγοράσεις.
2. Πήγαινε στο site της κάθε μίας αεροπορικής και αγόρασε από εκεί τα τελικά εισιτήρια ακόμα και αν είναι συνδυασμός δύο αεροπορικών εταιρειών. Να είσαι σίγουρος πως θα έχεις πετύχει το καλύτερο deal.   6.1.2018
Ταξίδεψε μεσοβδόμαδα Είτε έχεις στη διάθεσή σου μόνο ένα Σαββατοκύριακο είτε ετοιμάζεσαι να σχεδιάσεις ένα πολύ μεγαλύτερο ταξίδι, ψάξε για πτήσεις που ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα και απόφυγε το Σάββατο καθώς οι πτήσεις εκείνη την ημέρα είναι πάντα οι πιο ακριβές της εβδομάδας. Αν έχεις για παράδειγμα στη διάθεσή σου ένα τριήμερο, ψάξε για πτήσεις που φεύγουν Πέμπτη βράδυ και όχι Παρασκευή ενώ για επιστροφή προτίμησε πτήσεις που φεύγουν πολύ πρωί τη Δευτέρα. Η διαφορά στην τιμή είναι τεράστια.

Μην ταξιδεύεις όταν ταξιδεύουν όλοι

Μπορεί οι περισσότεροι Έλληνες να παίρνουν άδεια την περίοδο του Πάσχα και αυτή του Δεκαπενταυγούστου αλλά αν εσύ μπορείς να αποφύγεις τις συγκεκριμένες περιόδους, τότε κάν’ το. Ζήτησε άδεια πολύ νωρίτερα ή πολύ αργότερα από τις ημερομηνίες που συνήθιζες μέχρι τώρα ώστε να μπορέσεις να κάνεις πιο οικονομικά το ταξίδι που επιθυμείς.   Καθώς ο περισσότερος κόσμος ψάχνει τιμές και κόστη για συγκεκριμένες ημερομηνίες, αυτό σημαίνει πως η ζήτηση ανεβαίνει αυτόματα και το ίδιο και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλά και των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία. Ταξιδεύοντας σε εντελώς διαφορετικές ημερομηνίες από αυτές του μέσου όρου, πετυχαίνεις καλύτερες τιμές αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση όταν φτάνεις τελικά στον προορισμό σου. Γλιτώνεις τον συνωστισμό, την ταλαιπωρία και φυσικά αρκετά λεφτά.   Αν πάλι δε μπορείς να αλλάξεις τις ημερομηνίες των αδειών σου, επίλεξε τουλάχιστον να κινηθείς διαφορετικά από τους υπόλοιπους όσον αφορά στην επιλογή του προορισμού. Το καλοκαίρι διάλεξε προορισμούς με βουνό ή πόλεις και μέρη χωρίς θάλασσα ενώ τον χειμώνα άσε τα βουνά και κατευθύνσου προς τα νησιά. Δεν θα πιστεύεις τη διαφορά στην τιμή.

Φτάνοντας στον προορισμό σου

Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις ATM ώστε να αλλάξεις συνάλλαγμα όταν επισκέπτεσαι μια ξένη χώρα. Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μην χρεωθείς τρελά χρεώσεις σε σχέση με αυτά των καταστημάτων συναλλάγματος.
Eνα από τα προτεινόμενα sites για να κάνετε την αρχή και να σας βοηθήσει να κάνετε τις συγκρίσεις  σε αεροπορικά ξενοδοχεία ,πλοία και αυτοκίνητα  βρίσκεται ΕΔΩ 

Πηγή: lifo.gr