Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Sold out... και φέτος το Άγιον Όρος: Πάσχα στη χερσόνησο του Άθω

19:16 | 

Sold out... και φέτος το Άγιον Όρος: Πάσχα στη χερσόνησο του Άθω
 0 
Στη επιβλητική χερσόνησο του Άθω, η ημέρα της Αναστάσεως αλλά και του Πάσχα δεν θυμίζει σε τίποτε ακόμη και τις πιο κατανυκτικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσουμε εμείς εδώ στον... έξω κόσμο. 
Στην ιερή πολιτεία του Αγίου Όρους, οι καμπανάρηδες των μοναστηριών, μια ειδικότητα για την οποία λίγοι εκπαιδεύονται, αφού σε μερικές περιπτώσεις, όπως στη μονή Μεγίστης Λαύρας, ο "μαέστρος" χτυπάει αρμονικά δεκαεφτά καμπάνες ταυτοχρόνως και στο ρωσικό μοναστήρι μία που ζυγίζει δώδεκα τόνους, κατευθύνουν με απίστευτη άνεση τις αλυσίδες χωρίς να τους ξεφεύγει "νότα", δημιουργώντας μια νυχτερινή πανδαισία κάτω από τον έναστρο ουρανό στο γαλήνιο "Περιβόλι της Παναγίας".
Και μέσα στο ναό του μοναστηριού, την ίδια ώρα, οι γιγαντιαίοι πολυέλαιοι περιστρέφονται ασταμάτητα, "όπως η γη γύρω από τον ήλιο", ενώ οι μελωδίες των δίχως άλλο καλύτερων βυζαντινών χορωδιών, γλυκαίνουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα αναγγέλλοντας το "Χριστός Ανέστη".
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τις ημέρες αυτές της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, το Άγιο Όρος βουλιάζει από πιστούς.
Χιλιάδες είναι αυτοί που ανηφόρισαν και φέτος στο Άγιον Όρος για να ζήσουν την μοναδική αυτή εορταστική πασχαλινή εμπειρία στο Όρος και ακόμα περισσότεροι, εκείνοι που δεν μπόρεσαν να βρουν ένα κρεβάτι για διανυκτέρευση σε κάποιο μοναστήρι ή έστω σ' ένα κελί. Μέχρι και οργανωμένες εκδρομές από τουριστικά γραφεία από όλη την Ελλάδα προγραμματίζουν για πελάτες τους πασχαλιάτικο προσκύνημα στο Άγιον Όρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα μοναστήρια έχουν δηλώσει πληρότητα μέχρι και τις 6 Μαΐου, ενώ δεν υπάρχει στα πλοία της γραμμής από την Ουρανούπολη και την Ιερισσό εισιτήριο ούτε για δείγμα...
news.gr