Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΝΣΚΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ (BANSKO SKI RESORT )



Το Μπάνσκο (Bansko ski resort) χτισμένο σε υψόμετρο 925 μ. με 10.000 κατοίκους με  πανύψηλες κορυφές που ξεπερνούν τα 2900 μ. είναι ένας  από τους πιο εύκολους και προσιτούς προορισμούς για σκι στην Ευρώπη, αφού προσφέρει στους φίλους του αθλήματος τις καλύτερες και πιο μοντέρνες εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων  χιονοδρομικών κέντρων.
Πέρα από εγκαταστάσεις το Bansko διαθέτει μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων κάθε τύπου καταλύματα για όλα τα οικονομικά επίπεδα, από lux ξενοδοχεία με SPA (bansko hotels )και gourmet εστιατόρια μέχρι μικρές παραδοσιακές μονάδες ενός αστεριού η ενοικιαζόμενα δωμάτια πολυτελείας με τζάκι.
Το χιονοδρομικό  είναι ήδη φημισμένο για την ποιότητα και διάρκεια του χιονιού, αφού η χιονόπτωση ξεκινά στις αρχές του Δεκέμβρη και οι χειμερινές δραστηριότητες δεν τελειώνουν πριν τα τέλη Απριλίου.
Στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού του Μπάνσκο (Bansko resort )θα βρείτε, εκτός από καρεκλάκια και συρόμενα, μια οκταθέσια γόνδολα η οποία συνδέει σε 20 λεπτά το χωριό με τις πίστες.
Εντυπωσιακή επένδυση είναι τα ειδικά μόνιτορ που έχουν τοποθετηθεί στη βάση του χιονοδρομικού με σκοπό να μεταδίδουν live εικόνες από τις πίστες και να ενημερώνουν για την ισχύ του ανέμου και την θερμοκρασία, έτσι ώστε κάθε επισκέπτης να γνωρίζει τις
Οι πίστες του σκι βρίσκονται σε υψόμετρο 2000 – 2600μ και χωρίζονται σε δύο τομείς: Chalin Valog (1100 – 1600μ) και Shiligarnika (1700 – 2500μ). 
Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χλμ από το κέντρο του Μπάνσκο –Bansko , στις βορειοανατολικές πλαγιές του όρους  Πιρίν, ενώ οι πίστες του σκι είναι εύκολα προσβάσιμες  χάρη στο νέο τελεφερίκ που ενώνει το Μπάνσκο – Bansko  με το χιονοδρομικό κέντρο.

Το χιονοδρομικό αποτελείται από πίστες με συνολικό μήκος 70 χιλιομέτρων και δεν θα απογοητεύσει τους extreme σκιέρ καθώς προσφέρεται για σκι και snowboard εκτός πίστας (off-piste).  To υψηλότερο σημείο του χιονοδρομικού βρίσκεται στα 2600 μ και η μακρύτερη πίστα σκι έχει μήκος 16 χιλιομέτρων. Ανάμεσα στις πίστες υπάρχουν και φωτιζόμενες πίστες μήκους 7 χιλιομέτρων κατάλληλες για σκι έως αργά το βράδυ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και κρατήσεις     www.bookingolasena.gr









Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ταξιδέψτε στις ακριβότερες πόλεις του πλανήτη!

Ταξιδέψτε στις ακριβότερες πόλεις του πλανήτη!

Ταξιδέψτε στις ακριβότερες πόλεις του πλανήτη!
Ενώ η Σιγκαπούρη έχει ανακηρυχθεί ως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς, σε μία άλλη έρευνα εξετάστηκε ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για την ίδια ομάδα ανθρώπων.
Όχι μην πάει το μυαλό σας στη Νέα Υόρκη, ούτε στο Λονδίνο και φυσικά δεν είναι το Παρίσι. Δεν αναφέραμε τυχαία αυτές τις τρεις πόλεις, καθώς είναι οι... συνήθεις ύποπτοι της ακρίβειας σε αντίστοιχες λίστες. Και όχι μην είστε πονηροί δεν υπονοούμε ούτε την Αθήνα μας.
Η έκπληξη μας έρχεται από την Αφρική, αφού σε έρευνα για το κόστος των συνθηκών διαβίωσης που διενήργησε η συμβουλευτική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Mercer's, νικήτρια στην ακρίβεια αναδείχθηκε η πρωτεύουσα της Αγκόλα, Λουάντα. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας η Λουάντα είναι η πιο ακριβή πόλη για τους υπαλλήλους, όπου το μηνιαίο ενοίκιο διαμερίσματος ενός υπνοδωματίου στο κέντρο της μπορεί φτάσει τα 3.500 δολάρια , ενώ η αγορά ενός τζιν ξεπερνά τα 120 δολάρια.
Πολλοί μπορεί να εκπλήσσονται που η Λουάντα είναι πιο ακριβή από το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, που φιγουράρουν συνήθως στις τρεις πρώτες θέσεις των ακριβότερων πόλεων του κόσμου, αυτή, όμως, είναι η τρίτη χρονιά που η Λουάντα έχει τοποθετηθεί στο νούμερο ένα της λίστας.
Υπεύθυνη για τη θέση αυτή είναι η πετρελαϊκή βιομηχανία της Αγκόλα που αντιπροσωπεύει το μισό του ΑΕΠ της χώρας.
Οι top 10 πιο ακριβές πόλεις είναι οι εξής:
-Λουάντα- Αγκόλα
-Χονγκ Κονγκ- Κίνα
-Ζυρίχη- Ελβετία
-Σιγκαπούρη- Σιγκαπούρη
-Γενεύη- Ελβετία
 
-Σανγκάη- Κίνα
-Πεκίνο - Κίνα
-Σεούλ- Νότια Κορέα
-Βέρνη - Ελβετία
-Ντζαμένα- Τσαντ
ΠΗΓΗ : TRAVELSTYLE