Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

20 πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε έστω μια φορά στη ζωή σας (Photos)

TripAdvisor : Αυτές είναι οι 20 πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε έστω μια φορά στη ζωή σας (Photos)

Ημερομηνία: 16 Σεπτεμβρίου 2015
 TripAdvisor : Αυτες ειναι οι 20 πολεις που πρεπει να επισκεφθειτε εστω μια φορα στη ζωη σας (Photos)
Οι ταξιδιώτες - εμπειρογνώμονες του TripAdvisor έφτιαξαν τη λίστα με τα 20 ταξίδια που πρέπει να κάνετε στη ζωή σας ! Δείτε τους προορισμούς  που επιβάλλεται να επισκεφθείτε έστω μια φορά μέσα από το Travelstyle.gr

1 - Κωνσταντινούπολη , Τουρκία

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια ολοζώντανη πόλη. Για την ακρίβεια δεν είναι μια πόλη.. είναι πολλές σε μια! Είναι μια ιστορική πόλη, μια μοντέρνα αλλά ταυτόχρονα και μια παραδοσιακή πόλη! Η πόλη είναι γνωστή για το νόστιμο φαγητό , τα καταπληκτικά καφέ , τις αχανείς αγορές, αλλά και την αρχαία αρχιτεκτονική - συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Σοφιάς! Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, είναι βέβαιο ότι ένα πολυτελές λουτρό θα σας χαλαρώσει.

2 - Ρώμη , Ιταλία

Η Ρώμη είναι μία από τις πιο σημαντικές πόλεις στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού και έχει μια κληρονομιά που εκτείνεται σε περισσότερα από δυόμισι χιλιάδες χρόνια . Οι καλλιτέχνες του δρόμου δίνουν τον ρυθμό καθώς βαδίζετε για να εξερευνήσετε τους δρόμους και τα μνημειώδη αξιοθέατα της αιώνιας πόλης.

3 - Λονδίνο , Ηνωμένο Βασίλειο

dinfo.gr - 20 πόλεις που πρέπει να επισκεφτείτε πριν πεθάνετε!Μαρακές , Μαρόκο

Τα μπαχαρικά που κάποτε ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης του Μαρακές σήμερα υπάρχουν παντού γύρω σας. Πολύβουες αγορές και πολύχρωμα παζάρια, η πόλη είναι ιδανική για όποιον θέλει να πάρει μια γεύση από την παραδοσιακή μαροκινή ζωή.

7 - Παρίσι , Γαλλία

Το Παρίσι είναι ένας θησαυρός πολιτιστικής κληρονομιάς . Η πόλη περιέχει έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής από όλο τον κόσμο, στεγασμένα σε ιστορικούς χώρους όπως το Λούβρο και το Orangerie .

8 - Ανόι , Βιετνάμ

Το Ανόι είναι ένα συναρπαστικό μείγμα Ανατολής και Δύσης. Στη πόλη συνδυάζεται με καταπληκτικό τρόπο ο  παραδοσιακός πολιτισμός του Βιετνάμ με τη γαλλική αποικιακή ατμόσφαιρα. Ευτυχώς , η πόλη έμεινε ανέγγιχτη από τις δεκαετίες πολέμου και σήμερα είναι πιο ζωντανή και δραστήρια από ποτέ. Αξίζει να δείτε την παλιά συνοικία που είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο αλλά και το Μουσείο της Γυναίκας που υπογραμμίζει τον ρόλο των γυναικών στην ιστορία του Βιετνάμ.

9 - Σιέμ Ριπ , Καμπότζη

Αν και είναι σχετικά νέα σαν πόλη, είναι περιτριγυρισμένη από τα αρχαία ερείπια του Angkor Wat, τη Πόλη των ναών και το μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο . Ότι προσφέρει το Angkor Wat από την άποψη της εξερεύνησης και της περιπέτειας, το Σιέμ Ριπ το προσφέρει σε ξεκούραση και χαλάρωση.

10 - Σαγκάη , Κίνα

Η χαρά της Σαγκάης βρίσκεται στους δρόμους που σφύζουν από ζωή. Στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον εμφύλιο πόλεμο, κανείς δεν περίμενε πως η Σαγκάη θα κατάφερνε να σταθεί και πάλι στα πόδια της και επανακτήσει τον τίτλο του οικονομικού κέντρου της Άπω Ανατολής. Και όμως τα κατάφερε. Την απίστευτη εξέλιξη της πόλης πιστοποιούν τα πολυάριθμα καταστήματα, οι ουρανοξύστες και τα ξενοδοχεία της. Τι πρέπει να δείτε: Τον Κήπο Γιού Γιουάν, την παγόδα του Λούνγκ Xουά, το βουδιστικό μοναστήρι με το άγαλμα του Bούδα, τις υπέροχες πλατείες και φυσικά τον Πύργο της Τηλεόρασης, που έχει ύψος 263 μέτρα.

11 - Βερολίνο , Γερμανία

Ακριβώς όπως το Λονδίνο και το Παρίσι έτσι και το Βερολίνο αποτέλεσε και αυτό για αιώνες κέντρο κουλτούρας , τέχνης , και αρχιτεκτονικής. Το Βερολίνο είναι μια κάψουλα του χρόνου. Σε αυτό θα ανακαλύψετε υπολείμματα των χρονικών περιόδων από τη μεσαιωνική έως τη σύγχρονη και από την Πύλητου Βρανδεμβούργου στο Τείχος του Βερολίνου . Εξερευνήστε τον υπόγειο σιδηρόδρομο και την συναρπαστική νυχτερινή ζωή που δεν σταματάει ποτέ.

12 - Νέα Υόρκη , ΗΠΑ

Η Νέα Υόρκη είναι το κέντρο της σύγχρονης δυτικής κουλτούρας . Είτε βγείτε μια βόλτα με το ποδήλατο στο Central Park, είτε χαζεύετε τους ατέλειωτους ουρανοξύστες στο κέντρο, αυτή η πόλη έχει κάτι για όλους.

13 - Φλωρεντία , Ιταλία

Η Φλωρεντία είναι το σπίτι της τέχνης και της αισθητικής. Σε αυτή την όμορφη πόλη της Αναγέννησης βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα μουσεία , γκαλερί , καθεδρικοί ναοί, εκκλησίες , πλατείες και καταστήματα .

14 - Βαρκελώνη , Ισπανία

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη που συνδυάζει το παλιό με το νέο με έναν υπέροχο τρόπο. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι όπως ήταν αιώνες πριν. Παραλιακά θα βρείτε τις σύγχρονες πολυτέλειες και τα απαράμιλλα θέρετρα.

15 - Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Η Αγία Πετρούπολη ονομάζεται και παράθυρο της Ρωσίας προς τη Δύση. Σε αντίθεση με τη Μόσχα , η οποία διαθέτει κόκκινα τούβλα και θόλους , τα κανάλια της Αγίας Πετρούπολης και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής σχεδιασμένα από Ιταλούς , δίνοντας στην πόλη μια πιο ευρωπαϊκή εμφάνιση . Οι μοντέρνες γκαλερί τέχνης και τα υπόγεια κλαμπ δίνουν μια ιδιαίτερη λάμψη τις νύχτες.

16 - Ντουμπάι , Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για την τεχνολογία και λιγότερο την ιστορία τότε το Ντουμπάι είναι η πόλη που πρέπει να επισκεφτείτε. Εδώ βρίσκεται το ψηλότερο κτίριο στο κόσμο ( Burj Khalifa ) , το εμπορικό κέντρο Dubai Mall , το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο και τα καταπληκτικά τεχνητά νησιά. Αν σκεφτεί κανείς ότι το Ντουμπάι ήταν μια μικρή πόλη φυλών μέχρι το 1970 , το σημερινό θέαμα είναι εξωπραγματικό.

17 - Σικάγο, ΗΠΑ

Το Σικάγο είναι το προπύργιο του αμερικανικού Midwest , το σπίτι του μπλουζ και ένα φυτώριο για τη μουσική τζαζ . Εδώ κατασκευάστηκαν οι πρώτοι ουρανοξύστες του κόσμου. Στη πόλη πρέπει να δείτε τη προβλήτα «Navy Pier», η οποία βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας, εκεί όπου εκβάλει ο ποταμός Σικάγο και έχει μήκος περίπου 1 χλμ καθώς και μερικά από τα καλύτερα comedy clubs στην Αμερική .

18 - Κέιπ Τάουν , Νότια Αφρική

Το Κέιπ Τάουν είναι μια μοναδική πόλη, που περιβάλλεται από αστραφτερές θάλασσες και πανέμορφες παραλίες από τη μία πλευρά , και με μια εκπληκτική οροσειρά από την άλλη . Η πόλη είναι μακράν η πιο κοσμοπολίτικη στην Αφρική, γεγονός που εξηγείται από τις αποικιακές ρίζες της.

19 - Μπανγκόκ , Ταϊλάνδη

Η Μπανγκόκ είναι το σπίτι υπέροχων βουδιστικών ναών και εκπληκτικής νυχτερινής ζωής . Η αξία του ευρώ καθιστά αυτή την απίστευτη πόλη ένα σχετικά φθηνό μέρος για να ταξιδέψετε.

20 - Βουδαπέστη , Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη είναι στην πραγματικότητα δύο πόλεις: η Βούδα, στην δυτική όχθη του Δούναβη, μια πόλη κάποιας παλαιότερης εποχής, ενώ στην Πέστη στα ανατολικά μπορεί να βρει κανείς σύγχρονα εστιατόρια, καταστήματα και νυχτερινή ζωή. Προσθέστε σε αυτά τη λαϊκή μουσική, τα φεστιβάλ, το καλύτερο γκούλας που έχετε δοκιμάσει ποτέ και τους χιλιάδες ξενύχτηδες στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά βιολιά, και μόνο τότε θα έχετε πάρει μία γεύση της πολυμορφίας της Ουγγαρίας.

ΠΗΓΗ :TRAVELSTYLE