Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πρόμαχος»: Μια ταινία για την επιστροφή των Γλυπτών, γυρισμένη στον Παρθενώνα

Πρόμαχος»: Μια ταινία για την επιστροφή των Γλυπτών, γυρισμένη στον Παρθενώνα


Ταινία με θέμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα γυρίζουν δύο Αμερικανοί σκηνοθέτες, ελληνικής καταγωγής, ο Τζον κι ο Θίοντορ Βούρχες.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας «Πρόμαχος», που είναι συμπαραγωγή Ελλάδας - Αγγλίας - Γαλλίας, μια ομάδα Ελλήνων δικηγόρων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την επιστροφή των περίφημων μνημείων.

Το πρώτο βήμα γίνεται στη Βρετανία, όπου το δικαστήριο ακούει τα επιχειρήματα των μηνυτών, ωστόσο αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να εκδικάσει μια υπόθεση του 19ου αιώνα εν έτει 2014. Στη συνέχεια η ομάδα καταφεύγει στο Δικαστήριο της Χάγης.

Το «πράσινο φως» στα γυρίσματα της ταινίας στην Ακρόπολη έδωσε την Τρίτη το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κάνοντας, πάντως, κάποιες υποδείξεις προς τους δημιουργούς του σεναρίου, που κατά την Α΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ήταν κάπως απλοϊκό.

Το Συμβούλιο πάντως θεώρησε ότι πρόκειται για μια καλή ευκαιρία ανακίνησης του θέματος, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη χώρα μας.
ΠΗΓΗ :tanea.gr

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Esperas hotel Σαντορίνης-Eλληνικό ξενοδοχείο στα 20 πιο ρομαντικά του κόσμου!

Eλληνικό ξενοδοχείο στα 20 πιο ρομαντικά του κόσμου!

14:29 |

Ελληνικό ξενοδοχείο στα 20 πιο ρομαντικά του κόσμου!
 0

Μια ακόμα σημαντική διάκριση κέρδισε η Ελλάδα και συγκεκριμένα το πολυτελές ξενοδοχείο Esperas της Σαντορίνης, κατακτώντας μια θέση στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού Fodor με τα 20 πιο ρομαντικά ξενοδοχεία του κόσμου για το 2014!

Το σωστό δωμάτιο στο σωστό ξενοδοχείο μπορεί να μετατρέψει μια απόδραση σε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και συγκεκριμένα στην ρομαντική απόδραση των ονείρων σας, ισχυρίζονται οι συντάκτες του Fodor και σας προσκαλούν να τη ζήσετε σε ρομαντικά δείπνα υπό το φως των κεριών, πολυτελείς κρουαζιέρες και στιλάτα καταλύματα.
Από την Νότιο Αφρική ως την Πόλη του Φωτός και από την Πορτογαλία ως τη μαγευτική Σαντορίνη, τα 20 κορυφαία ρομαντικά ξενοδοχεία προσφέρουν στους επισκέπτες τους την απόλυτη εμπειρία διαμονής.
Το κείμενο, που περιγράφει το ξενοδοχείο Esperas, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι προσφέρει μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, αφού είναι χτισμένο στην Καλντέρα.
Μάλιστα, προτρέπει τους μελλοντικούς επισκέπτες να παραγγείλουν παέγια με θαλασσινά ή σιγομαγειρεμένο αρνίσιο κότσι στο εστιατόριο Ombra του ξενοδοχείου, με τη συνοδεία, φυσικά των ντόπιων κρασιών του νησιού, που θα ολοκληρώσει μια υπέροχη μέρα στην Ελλάδα.
Η λίστα με τα 20 κορυφαία ρομαντικά ξενοδοχεία του κόσμου είναι η εξής:

Esperas Hotel, Σαντορίνη, Ελλάδα


Auberge du Vieux-Port, Μόντρεαλ, Καναδάς


The Yeatman, Πορτογαλία


The Savoy, Λονδίνο, Αγγλία


Sofitel Montevideo Casino Carrasco & Spa, Ουρουγουάη


Ellerman House, Κέπ Τάουν, Νότια Αφρική


Auberge du Jeu de Paume, Παρίσι, Γαλλία


Twin Farms, Βέρμοντ, ΗΠΑ


Solage Calistoga, Καλιφόρνια, ΗΠΑ


Holualoa Inn, Χαβάη


Cavas Wine Lodge, Αργεντινή


Jamaica Inn, Τζαμάϊκα


Hotel St. Regis Punta Mita, Πουέρτο Βαλάρτα, Μεξικό


Le Royal Monceau Raffles Paris, Παρίσι, Γαλλία


Amangiri, Γιούτα, ΗΠΑ


Punta Tragara, Κάπρι, Ιταλία


Cliveden House, Αγγλία


St. Regis Resort, Bora Bora, Μπόρα Μπόρα


The Peninsula Beverly Hills, Λος Άντζελες, ΗΠΑ


Las Ventanas al Paraíso, Λος Κάμπος, Μεξικό


 ΠΗΓΗ : news.gr