Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

15.000 θέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς μέσω της κοινωφελούς εργασίας




Από μέρα σε μέρα αναμένεται η έναρξη της πρώτης φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για το 2014, με 15.000 προσλήψεις ανέργων σε υπουργεία και οργανισμούς του δημοσίου τομέα. Έπονται 35.000 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες, τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Το φετινό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση σε συνολικά 50.000 ανέργους, με την πρώτη προκήρυξη του Οκτωβρίου να αφορά σε 15.000 θέσεις σε υπουργεία και οργανισμούς του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αντί των 10.000 που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου Εργασίας.
Οι αυξημένες ανάγκες των φορέων σε προσωπικό οδήγησαν σε αύξηση των θέσεων, ενώ ακόμα συγκεντρώνονται τα αιτήματα των υπουργείων και άλλων οργανισμών για τις ειδιικότητες. Η τελική κατανομή των θέσεων ανά φορέα θα γίνει αφού σταλούν όλα τα αιτήματα στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, από τον Ιανουάριο του 2014, θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη των ανέργων σε μια από τις 35.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.
Υπουργεία – οργανισμοί Δήμοι – Περιφέρειες
Υγείας 15.000 θέσεις. Προκήρυξη: Οκτώβριος 2014 35.000 θέσεις. Προκήρυξη: από Ιανουάριο 2015
Παιδείας
Πολιτισμού
Δικαιοσύνης
Ασφαλιστικά ταμεία
Σύνολο θέσεων 50000

Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων:  

Κριτήρια μοριοδότησης
1.    Διάρκεια ανεργίας
2.    Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2013).
3.    Ηλικία
4.    Οικογενειακή κατάσταση
5.    Εκπαιδευτικό επίπεδο (όπου απαιτείται).

Ωφελούμενοι
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

16.620 «επιταγές» για εκπαίδευση και πρακτική για 29-64 ετών

16.620 «επιταγές» για εκπαίδευση και πρακτική

Από την Παρασκευή οι αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Από την ερχόμενη Παρασκευή θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά συνδυασμένες δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, για 16.620 ανέργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.
Το πρόγραμμα προσφέρει εγγυημένη απασχόληση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης
Το πρόγραμμα προσφέρει εγγυημένη απασχόληση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης
Το πρόγραμμα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων στην οποία περιλαμβάνονται:
Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (διάρκειας 300 ωρών).
Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.
Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων».
Οι κλάδοι
Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 16.620 άνεργοι, σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας όπως:
ο Τεχνικός κλάδος: κατάρτιση 10.000 ανέργων
ο Κλάδος διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων: κατάρτιση 3.000 ανέργων
ο Κλάδος των Νέων Τεχνολογιών: κατάρτιση 3.620 ανέργων.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 10 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.
Η επιλογή και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση, βάσει κριτηρίων όπως: η διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας, η ηλικία του υποψηφίου το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου και η αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στα αντικείμενα του κλάδου.
Επτά προγράμματα που «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ
1 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ (αιτήσεις από 24 Ιουλίου - επιχορήγηση 15-18 ευρώ την ημέρα).
2 Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και των οργανώσεων μελών αυτών, του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του ΣΕΤΕ (αιτήσεις από 16 Ιουλίου - επιχορήγηση 22-25 ευρώ την ημέρα).
3 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης / ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1 (αιτήσεις μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων - επιχορήγηση 22-30 ευρώ την ημέρα).
4 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» (αιτήσεις μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων - επιχορήγηση 14 ευρώ την ημέρα).
5 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων νέων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού» (αιτήσεις από 30 Δεκεμβρίου 2013 - επιχορήγηση 15-18 ευρώ την ημέρα).
6 Ειδικό τριετές Πρόγραμμα Ενίσχυσης Εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων (αιτήσεις από 22 Νοεμβρίου 2010).
7 Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (αιτήσεις από 22 Νοεμβρίου 2010 - επιδοτείται με 28.000 ευρώ η δημιουργία νέας επιχείρησης).
ΠΗΓΗ: e-theseis.gr 

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΑΝΕΡΓΟΙ 2014 10/01/2014





ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΑΝΕΡΓΟΙ 2014 10/01/2014

Πέντε προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι ανοικτά αυτή την στιγμή και για τους πρώτους μήνες του 2014 για υποβολή αιτήσεων με σκοπό την αύξηση της απασχόλησης των ανέργων αλλά και την επιδότηση τους για να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. 
Συγκεκριμένα 4 προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι ανοιχτά αυτή την στιγμή προς υποβολή αιτήσεων και αφορούν είτε την πρόσληψη σε επιχειρήσεις με επιδότηση είτε την επιδότηση των ανέργων για να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση δίνοντας τους 10.000 ευρώ για να την ανοίξουν.
 Επίσης τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αφορούν την επιδότηση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών των A.Τ.Ε.Ι. και της AΣΠΑΙΤΕ.
 Το πέμπτο και τελευταίο πρόγραμμα θα ανοίξει εντός του Ιανουαρίου 2014 και θα αφορά 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας από 30 ετών εως 66 ετών Ακολουθούν όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ Επιδότηση 10.000 ευρώ σε ανέργους για νέα επιχείρηση Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» που απευθύνεται σε 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών και το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», που απευθύνεται σε 4.000 ανέργους.
Το Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Νέων με έμφαση στην Καινοτομία» έχει στόχο την προώθηση ανέργων νέων έως 35 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία. Ο αριθμός των ωφελούμενων νέων ανέργων μπορεί να φτάσει έως τα 2.000 άτομα και το ποσό της επιχορήγησης τα 10.000 ευρώ. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων στον ΟΑΕΔ, που θα αξιολογούνται με βάση την καινοτομία. Για τις προτάσεις που θα εγκριθούν, θα πρέπει εντός 12 μηνών και σε τρεις δόσεις να καταβληθεί σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία το παραπάνω ποσό. 
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται 11 Περιφέρειες της Χώρας. 
Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής: • 'Αξονας Προτεραιότητας 7 στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, • 'Αξονας Προτεραιότητας 8 στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία, που υπάγεται στο Πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις. Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του Προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr. Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (oaed.gr) από 30/12/2013.
 Η προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ ΟΑΕΔ αίτησεις για προσλήψεις ανέργων με επιδότηση Προσλήψεις με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ Αντίστοιχα, σκοπός του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών», είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση. Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους. Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες. Σήμερα, επίσης, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις που προσέλαβαν ανέργους από τα προγράμματα «επιταγής εισόδου για νέους ανέργους έως 29 ετών» και επιθυμούν να τους διατηρήσουν στη θέση τους για άλλους έξι μήνες. Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τη θέση εργασίας με 15 ευρώ την ημέρα για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών και με 18 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους άνω των 25 ετών. Η προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ 10.000 ευρώ σε νέους για επιχείρηση αιτήση στον ΟΑΕΔ Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης (ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1) Σε ποιούς απευθύνεται: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι πέντε (5) χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή του και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ. Προϋποθέσεις Ένταξης Απαραίτητες προϋποθέσεις υπαγωγής στο ως άνω πρόγραμμα είναι: α) Η μη απόλυση από τις επιχειρήσεις ή τα υποκαταστήματά τους που λειτουργούν στον ίδιο Νομό προσωπικού (απασχολούμενου σε αντίστοιχη θέση μ' αυτή που θα καλυφθεί με το πρόγραμμα αυτό) κατά τη χρονική διάρκεια των 6 μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της σχετικής αίτησης υπαγωγής τους στο πρόγραμμα. Οι επιχειρήσεις για τη μη απόλυση του προσωπικού τους θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την παρ. 6β της παρούσας απόφασης. β) Οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα πρέπει να είναι ή επιδοτούμενοι άνεργοι ή εγγεγραμμένοι επί δυο (2) τουλάχιστον μήνες στα μητρώα ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ , που βρίσκονται στην περιοχή του τόπου κατοικίας τους και να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι 'Έλληνες ομογενείς που απασχολούνται νόμιμα στην Ελλάδα. γ) Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχειρήσεων για μισθωτούς που έχουν απασχολήσει την τελευταία πενταετία πριν την υποβολή της αίτησης τους. όλη η προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών A.Τ.Ε.Ι. – AΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) Ο ΟΑΕΔ δίνει κίνητρο στις επιχειρήσεις και γενικά στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, τις Τράπεζες και στους Φορείς, Οργανισμούς ή Υπηρεσίες που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα, να δέχονται σπουδαστές για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης τους, (ώστε να διευκολύνονται στη διαδικασία άσκησης απαραίτητης για την απόκτηση του πτυχίου τους). Δικαιούχοι και Ωφελούμενοι Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, οι Τράπεζες και Φορείς που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα θα απευθύνονται στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ 2) του ΟΑΕΔ όπου ανήκει η επιχείρηση ή το υποκατάστημα της επιχείρησης στο οποίο θα ασκηθεί ο σπουδαστής. Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα και τα υποβάλλουν μέχρι έξι μήνες μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης του σπουδαστή Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται αναγγελία πρόσληψης στο σύστημα ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) Δικαιολογητικά Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι (εργοδότες) στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ προκειμένου να επιχορηγηθούν είναι τα εξής: Την πρωτότυπη Βεβαίωση Σπουδών του ΤΕΙ ή ΑΣΠΑΙΤΕ - όπου αναφέρεται ότι ο σπουδαστής βρίσκεται στο τέλος του θεωρητικού μέρους των σπουδών και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την εξάμηνη πρακτική άσκηση για την απόκτηση του πτυχίου του. Την Eιδική σύμβαση που έχει υπογραφεί και από τα τρία μέρη (ΤΕΙ - ΑΣΠΑΙΤΕ - ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ) την οποία χορηγεί το ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ. Υπεύθυνη Δήλωση Εργοδότη για Πρακτική ΄Ασκηση Σπουδαστών ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ που χορηγεί η αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ και συμπληρώνεται με τα στοιχεία των δικαιούχων (επιχειρήσεων κλπ) και του σπουδαστή (μετά την λήξη της πρακτικής άσκησης). Α.Π.Δ. (αναλυτική Περιοδική δήλωση) εξαμήνου με αποδεικτικό κατάθεσης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει τον πρακτικά ασκούμενο κατά επαγγελματικού κινδύνου στην 12 ασφαλιστική κλάση για 1% και με πακέτο κάλυψης ΙΚΑ 210. Βεβαίωση απογραφής άμεσα ασφαλισμένου. Οι εταιρείες ΕΠΕ & Α.Ε χρειάζεται να προσκομίζουν πρόσφατη φωτοτυπία του ΦΕΚ που αφορά στην εκπροσώπήση και τη διάρκειά της. Επίσης οι ΑΕ χρειάζεται να προσκομίζουν και φωτοτυπία του καταστατικού τους. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/96, με τα στοιχεία του εκπροσώπου της επιχείρησης που θα δηλώνει τα εξής: α) το Α.Φ.Μ της επιχείρησης, β) το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού για να πιστώσει ο ΟΑΕΔ το ποσό της επιχορήγησης, και γ) ότι αποδέχεται τη προμήθεια της τράπεζας να χρεωθεί στον προαναφερόμενο λογαριασμό. η παραπάνω θα υπογράφεται από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και θα σφραγίζεται με την σφραγίδα της επιχείρησης Αθεώρητο Τιμολόγιο επιχορηγήσεων (παρ. 3 του άρθρου 6 Ν. 4093/2012), Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη ποσού άνω του 1467.36 Ευρώ και Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα για είσπραξη ποσού άνω των 2.934,70 Ευρώ. Ποσό επιχορήγησης Οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κάθε μήνα στον σπουδαστή το 80% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (ΕΣΣΕ) που ισχύει κάθε φορά. Κατόπιν οι δικαιούχοι (επιχειρήσεις) επιχορηγούνται από τον ΟΑΕΔ το 50% του συνολικού ποσού που κατέβαλαν. Επισημαίνεται ότι από 14.2.2012 το νέο κατώτατο ημερομίσθιο ανέρχεται i. στο ποσό των 26,18 Ευρώ για άτομα άνω των 25 ετών π.χ 26,18Χ80%=20,94Χ25= 523,5 Ευρώ και ii. στο ποσό των 22,82 ευρώ για νέους κάτω των 25 ετών π.χ. 22,82Χ80%=18,26 Χ25= 456,5 ευρώ. Εξαιρέσεις επιχορήγησης Ο ΟΑΕΔ δεν επιχορηγεί επιχειρήσεις ή εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, Τράπεζες και Φορείς, Οργανισμούς ή Υπηρεσίες που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα, που έχουν δεχθεί ασκούμενους για τους οποίους επιχορηγούνται από οποιοδήποτε άλλο συγχρηματοδοτούμενο ή μη πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, Ο ΟΑΕΔ δεν επιχορηγεί επιχειρήσεις ή εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, κλπ για ασκούμενους οι όποιοι έχουν απασχοληθεί σε αυτές κατά το παρελθόν, Δεν επιχορηγεί Φορείς και Οργανισμούς που εντάσσονται στο Δημόσιο Τομέα. Στην περίπτωση αυτή οι σπουδαστές που ασκούνται πρακτικά σε Υπηρεσίες του Δημοσίου αμείβονται με το ποσό των 176,08 Ευρώ από τον προϋπολογισμό του εκάστοτε Φορέα. Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 30-66 ετών Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να «ανοίξει» το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών, με επιδότηση 450 ευρώ τον μήνα, σε επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες. Αν και η επιχείρηση επιδοτείται με 450 ευρώ τον μήνα για κάθε εργαζόμενο, ωστόσο το ύψος των μηνιαίων απολαβών μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, αφού θα ορίζεται από τη συμφωνία μεταξύ του απασχολούμενου και της επιχείρησης. Δηλαδή η επιχείρηση θα λαμβάνει την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ ως μέρος του μισθολογικού κόστους και θα καλύπτει μηνιαίως τη διαφορά. Το νέο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία συγκριτικά με παλαιότερα επιδοτούμενα προγράμματα, σύμφωνα με το σχέδιο της κοινής απόφασης των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα δεν δεσμεύονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο που τους υποδεικνύει ο ΟΑΕΔ, αλλά έχουν δικαίωμα να προτείνουν τον άνεργο που επιθυμούν να προσλάβουν. 
Προϋπόθεση, όπως σε όλα τα προγράμματα του Οργανισμού, είναι ο άνεργος: Να έχει την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ με ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς του ή μέχρι και 30 μέρες πριν από την έναρξη). 
Να έχει συμπληρώσει το ατομικό δελτίο (εξατομικευμένη προσέγγιση) για το επαγγελματικό του προφίλ και τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην εργασιακή του αποκατάσταση. 
Να έχει ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενής που έχει δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. 
Να μην έχει απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση, ακόμα και αν αυτή έχει αλλάξει νομική μορφή. 
Η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως, για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα, για 12 μήνες. Μεταξύ των προϋποθέσεων για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα είναι να μην έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού τρεις μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, να μην έχουν προχωρήσει σε αλλαγή εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν (μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση) και να μην χαρακτηρίζεται η επιχείρηση προβληματική.

πηγή : www.dikaiologitika.gr


ΟΑΕΔ τα ανοιχτά προγράμματα του 2014 για ανέργους ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΑΝΕΡΓΟΙ 2014 10/01/2014 - 11:59 Αξιολόγηση:4.29 1 2 3 4 5 (7 ψήφοι) ΟΑΕΔ τα ανοιχτά προγράμματα του 2014 για ανέργους ΟΑΕΔ τα ανοιχτά προγράμματα του 2014 για ανέργους ΟΑΕΔ τα ανοιχτά προγράμματα του 2014 για ανέργους Πέντε προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι ανοικτά αυτή την στιγμή και για τους πρώτους μήνες του 2014 για υποβολή αιτήσεων με σκοπό την αύξηση της απασχόλησης των ανέργων αλλά και την επιδότηση τους για να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. Συγκεκριμένα 4 προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι ανοιχτά αυτή την στιγμή προς υποβολή αιτήσεων και αφορούν είτε την πρόσληψη σε επιχειρήσεις με επιδότηση είτε την επιδότηση των ανέργων για να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση δίνοντας τους 10.000 ευρώ για να την ανοίξουν. Επίσης τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αφορούν την επιδότηση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών των A.Τ.Ε.Ι. και της AΣΠΑΙΤΕ. Το πέμπτο και τελευταίο πρόγραμμα θα ανοίξει εντός του Ιανουαρίου 2014 και θα αφορά 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας από 30 ετών εως 66 ετών Ακολουθούν όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ Επιδότηση 10.000 ευρώ σε ανέργους για νέα επιχείρηση Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» που απευθύνεται σε 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών και το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», που απευθύνεται σε 4.000 ανέργους. Το Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Νέων με έμφαση στην Καινοτομία» έχει στόχο την προώθηση ανέργων νέων έως 35 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία. Ο αριθμός των ωφελούμενων νέων ανέργων μπορεί να φτάσει έως τα 2.000 άτομα και το ποσό της επιχορήγησης τα 10.000 ευρώ. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων στον ΟΑΕΔ, που θα αξιολογούνται με βάση την καινοτομία. Για τις προτάσεις που θα εγκριθούν, θα πρέπει εντός 12 μηνών και σε τρεις δόσεις να καταβληθεί σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία το παραπάνω ποσό. Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται 11 Περιφέρειες της Χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής: • 'Αξονας Προτεραιότητας 7 στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, • 'Αξονας Προτεραιότητας 8 στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία, που υπάγεται στο Πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις. Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του Προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr. Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (oaed.gr) από 30/12/2013. Η προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ ΟΑΕΔ αίτησεις για προσλήψεις ανέργων με επιδότηση Προσλήψεις με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ Αντίστοιχα, σκοπός του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών», είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση. Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους. Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες. Σήμερα, επίσης, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις που προσέλαβαν ανέργους από τα προγράμματα «επιταγής εισόδου για νέους ανέργους έως 29 ετών» και επιθυμούν να τους διατηρήσουν στη θέση τους για άλλους έξι μήνες. Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τη θέση εργασίας με 15 ευρώ την ημέρα για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών και με 18 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους άνω των 25 ετών. Η προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ 10.000 ευρώ σε νέους για επιχείρηση αιτήση στον ΟΑΕΔ Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης (ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1) Σε ποιούς απευθύνεται: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι πέντε (5) χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή του και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ. Προϋποθέσεις Ένταξης Απαραίτητες προϋποθέσεις υπαγωγής στο ως άνω πρόγραμμα είναι: α) Η μη απόλυση από τις επιχειρήσεις ή τα υποκαταστήματά τους που λειτουργούν στον ίδιο Νομό προσωπικού (απασχολούμενου σε αντίστοιχη θέση μ' αυτή που θα καλυφθεί με το πρόγραμμα αυτό) κατά τη χρονική διάρκεια των 6 μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της σχετικής αίτησης υπαγωγής τους στο πρόγραμμα. Οι επιχειρήσεις για τη μη απόλυση του προσωπικού τους θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την παρ. 6β της παρούσας απόφασης. β) Οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα πρέπει να είναι ή επιδοτούμενοι άνεργοι ή εγγεγραμμένοι επί δυο (2) τουλάχιστον μήνες στα μητρώα ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ , που βρίσκονται στην περιοχή του τόπου κατοικίας τους και να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι 'Έλληνες ομογενείς που απασχολούνται νόμιμα στην Ελλάδα. γ) Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχειρήσεων για μισθωτούς που έχουν απασχολήσει την τελευταία πενταετία πριν την υποβολή της αίτησης τους. όλη η προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών A.Τ.Ε.Ι. – AΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) Ο ΟΑΕΔ δίνει κίνητρο στις επιχειρήσεις και γενικά στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, τις Τράπεζες και στους Φορείς, Οργανισμούς ή Υπηρεσίες που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα, να δέχονται σπουδαστές για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης τους, (ώστε να διευκολύνονται στη διαδικασία άσκησης απαραίτητης για την απόκτηση του πτυχίου τους). Δικαιούχοι και Ωφελούμενοι Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, οι Τράπεζες και Φορείς που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα θα απευθύνονται στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ 2) του ΟΑΕΔ όπου ανήκει η επιχείρηση ή το υποκατάστημα της επιχείρησης στο οποίο θα ασκηθεί ο σπουδαστής. Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα και τα υποβάλλουν μέχρι έξι μήνες μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης του σπουδαστή Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται αναγγελία πρόσληψης στο σύστημα ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) Δικαιολογητικά Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι (εργοδότες) στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ προκειμένου να επιχορηγηθούν είναι τα εξής: Την πρωτότυπη Βεβαίωση Σπουδών του ΤΕΙ ή ΑΣΠΑΙΤΕ - όπου αναφέρεται ότι ο σπουδαστής βρίσκεται στο τέλος του θεωρητικού μέρους των σπουδών και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την εξάμηνη πρακτική άσκηση για την απόκτηση του πτυχίου του. Την Eιδική σύμβαση που έχει υπογραφεί και από τα τρία μέρη (ΤΕΙ - ΑΣΠΑΙΤΕ - ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ) την οποία χορηγεί το ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ. Υπεύθυνη Δήλωση Εργοδότη για Πρακτική ΄Ασκηση Σπουδαστών ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ που χορηγεί η αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ και συμπληρώνεται με τα στοιχεία των δικαιούχων (επιχειρήσεων κλπ) και του σπουδαστή (μετά την λήξη της πρακτικής άσκησης). Α.Π.Δ. (αναλυτική Περιοδική δήλωση) εξαμήνου με αποδεικτικό κατάθεσης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει τον πρακτικά ασκούμενο κατά επαγγελματικού κινδύνου στην 12 ασφαλιστική κλάση για 1% και με πακέτο κάλυψης ΙΚΑ 210. Βεβαίωση απογραφής άμεσα ασφαλισμένου. Οι εταιρείες ΕΠΕ & Α.Ε χρειάζεται να προσκομίζουν πρόσφατη φωτοτυπία του ΦΕΚ που αφορά στην εκπροσώπήση και τη διάρκειά της. Επίσης οι ΑΕ χρειάζεται να προσκομίζουν και φωτοτυπία του καταστατικού τους. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/96, με τα στοιχεία του εκπροσώπου της επιχείρησης που θα δηλώνει τα εξής: α) το Α.Φ.Μ της επιχείρησης, β) το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού για να πιστώσει ο ΟΑΕΔ το ποσό της επιχορήγησης, και γ) ότι αποδέχεται τη προμήθεια της τράπεζας να χρεωθεί στον προαναφερόμενο λογαριασμό. η παραπάνω θα υπογράφεται από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και θα σφραγίζεται με την σφραγίδα της επιχείρησης Αθεώρητο Τιμολόγιο επιχορηγήσεων (παρ. 3 του άρθρου 6 Ν. 4093/2012), Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη ποσού άνω του 1467.36 Ευρώ και Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα για είσπραξη ποσού άνω των 2.934,70 Ευρώ. Ποσό επιχορήγησης Οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κάθε μήνα στον σπουδαστή το 80% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (ΕΣΣΕ) που ισχύει κάθε φορά. Κατόπιν οι δικαιούχοι (επιχειρήσεις) επιχορηγούνται από τον ΟΑΕΔ το 50% του συνολικού ποσού που κατέβαλαν. Επισημαίνεται ότι από 14.2.2012 το νέο κατώτατο ημερομίσθιο ανέρχεται i. στο ποσό των 26,18 Ευρώ για άτομα άνω των 25 ετών π.χ 26,18Χ80%=20,94Χ25= 523,5 Ευρώ και ii. στο ποσό των 22,82 ευρώ για νέους κάτω των 25 ετών π.χ. 22,82Χ80%=18,26 Χ25= 456,5 ευρώ. Εξαιρέσεις επιχορήγησης Ο ΟΑΕΔ δεν επιχορηγεί επιχειρήσεις ή εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, Τράπεζες και Φορείς, Οργανισμούς ή Υπηρεσίες που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα, που έχουν δεχθεί ασκούμενους για τους οποίους επιχορηγούνται από οποιοδήποτε άλλο συγχρηματοδοτούμενο ή μη πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, Ο ΟΑΕΔ δεν επιχορηγεί επιχειρήσεις ή εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, κλπ για ασκούμενους οι όποιοι έχουν απασχοληθεί σε αυτές κατά το παρελθόν, Δεν επιχορηγεί Φορείς και Οργανισμούς που εντάσσονται στο Δημόσιο Τομέα. Στην περίπτωση αυτή οι σπουδαστές που ασκούνται πρακτικά σε Υπηρεσίες του Δημοσίου αμείβονται με το ποσό των 176,08 Ευρώ από τον προϋπολογισμό του εκάστοτε Φορέα. Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 30-66 ετών Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να «ανοίξει» το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών, με επιδότηση 450 ευρώ τον μήνα, σε επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες. Αν και η επιχείρηση επιδοτείται με 450 ευρώ τον μήνα για κάθε εργαζόμενο, ωστόσο το ύψος των μηνιαίων απολαβών μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, αφού θα ορίζεται από τη συμφωνία μεταξύ του απασχολούμενου και της επιχείρησης. Δηλαδή η επιχείρηση θα λαμβάνει την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ ως μέρος του μισθολογικού κόστους και θα καλύπτει μηνιαίως τη διαφορά. Το νέο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία συγκριτικά με παλαιότερα επιδοτούμενα προγράμματα, σύμφωνα με το σχέδιο της κοινής απόφασης των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα δεν δεσμεύονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο που τους υποδεικνύει ο ΟΑΕΔ, αλλά έχουν δικαίωμα να προτείνουν τον άνεργο που επιθυμούν να προσλάβουν. Προϋπόθεση, όπως σε όλα τα προγράμματα του Οργανισμού, είναι ο άνεργος: Να έχει την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ με ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς του ή μέχρι και 30 μέρες πριν από την έναρξη). Να έχει συμπληρώσει το ατομικό δελτίο (εξατομικευμένη προσέγγιση) για το επαγγελματικό του προφίλ και τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην εργασιακή του αποκατάσταση. Να έχει ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενής που έχει δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Να μην έχει απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση, ακόμα και αν αυτή έχει αλλάξει νομική μορφή. Η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως, για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα, για 12 μήνες. Μεταξύ των προϋποθέσεων για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα είναι να μην έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού τρεις μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, να μην έχουν προχωρήσει σε αλλαγή εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν (μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση) και να μην χαρακτηρίζεται η επιχείρηση προβληματική.

www.dikaiologitika.gr
ΟΑΕΔ τα ανοιχτά προγράμματα του 2014 για ανέργους ΟΑΕΔ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΑΝΕΡΓΟΙ 2014 10/01/2014 - 11:59 Αξιολόγηση:4.29 1 2 3 4 5 (7 ψήφοι) ΟΑΕΔ τα ανοιχτά προγράμματα του 2014 για ανέργους ΟΑΕΔ τα ανοιχτά προγράμματα του 2014 για ανέργους ΟΑΕΔ τα ανοιχτά προγράμματα του 2014 για ανέργους Πέντε προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι ανοικτά αυτή την στιγμή και για τους πρώτους μήνες του 2014 για υποβολή αιτήσεων με σκοπό την αύξηση της απασχόλησης των ανέργων αλλά και την επιδότηση τους για να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. Συγκεκριμένα 4 προγράμματα του ΟΑΕΔ είναι ανοιχτά αυτή την στιγμή προς υποβολή αιτήσεων και αφορούν είτε την πρόσληψη σε επιχειρήσεις με επιδότηση είτε την επιδότηση των ανέργων για να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση δίνοντας τους 10.000 ευρώ για να την ανοίξουν. Επίσης τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αφορούν την επιδότηση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών των A.Τ.Ε.Ι. και της AΣΠΑΙΤΕ. Το πέμπτο και τελευταίο πρόγραμμα θα ανοίξει εντός του Ιανουαρίου 2014 και θα αφορά 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας από 30 ετών εως 66 ετών Ακολουθούν όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ Επιδότηση 10.000 ευρώ σε ανέργους για νέα επιχείρηση Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» που απευθύνεται σε 2.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 35 ετών και το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», που απευθύνεται σε 4.000 ανέργους. Το Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Νέων με έμφαση στην Καινοτομία» έχει στόχο την προώθηση ανέργων νέων έως 35 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία. Ο αριθμός των ωφελούμενων νέων ανέργων μπορεί να φτάσει έως τα 2.000 άτομα και το ποσό της επιχορήγησης τα 10.000 ευρώ. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων στον ΟΑΕΔ, που θα αξιολογούνται με βάση την καινοτομία. Για τις προτάσεις που θα εγκριθούν, θα πρέπει εντός 12 μηνών και σε τρεις δόσεις να καταβληθεί σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία το παραπάνω ποσό. Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται 11 Περιφέρειες της Χώρας. Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής: • 'Αξονας Προτεραιότητας 7 στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος, • 'Αξονας Προτεραιότητας 8 στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία, που υπάγεται στο Πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις. Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του Προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr. Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (oaed.gr) από 30/12/2013. Η προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ ΟΑΕΔ αίτησεις για προσλήψεις ανέργων με επιδότηση Προσλήψεις με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ Αντίστοιχα, σκοπός του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών», είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση. Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους. Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα. Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες. Σήμερα, επίσης, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις που προσέλαβαν ανέργους από τα προγράμματα «επιταγής εισόδου για νέους ανέργους έως 29 ετών» και επιθυμούν να τους διατηρήσουν στη θέση τους για άλλους έξι μήνες. Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί τη θέση εργασίας με 15 ευρώ την ημέρα για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών και με 18 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους άνω των 25 ετών. Η προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ 10.000 ευρώ σε νέους για επιχείρηση αιτήση στον ΟΑΕΔ Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης (ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1) Σε ποιούς απευθύνεται: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απασχόληση 2500 ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για τη συνταξιοδότησή τους από φορέα κύριας ασφάλισης επειδή τους υπολείπονται μέχρι 1500 ένσημα ή μέχρι πέντε (5) χρόνια για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας τους για τη συνταξιοδότησή του και ο τελευταίος ασφαλιστικός τους φορέας είναι το ΙΚΑ. Προϋποθέσεις Ένταξης Απαραίτητες προϋποθέσεις υπαγωγής στο ως άνω πρόγραμμα είναι: α) Η μη απόλυση από τις επιχειρήσεις ή τα υποκαταστήματά τους που λειτουργούν στον ίδιο Νομό προσωπικού (απασχολούμενου σε αντίστοιχη θέση μ' αυτή που θα καλυφθεί με το πρόγραμμα αυτό) κατά τη χρονική διάρκεια των 6 μηνών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της σχετικής αίτησης υπαγωγής τους στο πρόγραμμα. Οι επιχειρήσεις για τη μη απόλυση του προσωπικού τους θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την παρ. 6β της παρούσας απόφασης. β) Οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα πρέπει να είναι ή επιδοτούμενοι άνεργοι ή εγγεγραμμένοι επί δυο (2) τουλάχιστον μήνες στα μητρώα ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ , που βρίσκονται στην περιοχή του τόπου κατοικίας τους και να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι 'Έλληνες ομογενείς που απασχολούνται νόμιμα στην Ελλάδα. γ) Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα επιχειρήσεων για μισθωτούς που έχουν απασχολήσει την τελευταία πενταετία πριν την υποβολή της αίτησης τους. όλη η προκήρυξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών A.Τ.Ε.Ι. – AΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) Ο ΟΑΕΔ δίνει κίνητρο στις επιχειρήσεις και γενικά στους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, τις Τράπεζες και στους Φορείς, Οργανισμούς ή Υπηρεσίες που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα, να δέχονται σπουδαστές για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης τους, (ώστε να διευκολύνονται στη διαδικασία άσκησης απαραίτητης για την απόκτηση του πτυχίου τους). Δικαιούχοι και Ωφελούμενοι Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, οι Τράπεζες και Φορείς που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα θα απευθύνονται στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ 2) του ΟΑΕΔ όπου ανήκει η επιχείρηση ή το υποκατάστημα της επιχείρησης στο οποίο θα ασκηθεί ο σπουδαστής. Τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι πρωτότυπα και τα υποβάλλουν μέχρι έξι μήνες μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης του σπουδαστή Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται αναγγελία πρόσληψης στο σύστημα ΙΚΑ-ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) Δικαιολογητικά Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι (εργοδότες) στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ προκειμένου να επιχορηγηθούν είναι τα εξής: Την πρωτότυπη Βεβαίωση Σπουδών του ΤΕΙ ή ΑΣΠΑΙΤΕ - όπου αναφέρεται ότι ο σπουδαστής βρίσκεται στο τέλος του θεωρητικού μέρους των σπουδών και είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την εξάμηνη πρακτική άσκηση για την απόκτηση του πτυχίου του. Την Eιδική σύμβαση που έχει υπογραφεί και από τα τρία μέρη (ΤΕΙ - ΑΣΠΑΙΤΕ - ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ) την οποία χορηγεί το ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ. Υπεύθυνη Δήλωση Εργοδότη για Πρακτική ΄Ασκηση Σπουδαστών ΤΕΙ – ΑΣΠΑΙΤΕ που χορηγεί η αρμόδια Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ και συμπληρώνεται με τα στοιχεία των δικαιούχων (επιχειρήσεων κλπ) και του σπουδαστή (μετά την λήξη της πρακτικής άσκησης). Α.Π.Δ. (αναλυτική Περιοδική δήλωση) εξαμήνου με αποδεικτικό κατάθεσης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να ασφαλίσει τον πρακτικά ασκούμενο κατά επαγγελματικού κινδύνου στην 12 ασφαλιστική κλάση για 1% και με πακέτο κάλυψης ΙΚΑ 210. Βεβαίωση απογραφής άμεσα ασφαλισμένου. Οι εταιρείες ΕΠΕ & Α.Ε χρειάζεται να προσκομίζουν πρόσφατη φωτοτυπία του ΦΕΚ που αφορά στην εκπροσώπήση και τη διάρκειά της. Επίσης οι ΑΕ χρειάζεται να προσκομίζουν και φωτοτυπία του καταστατικού τους. Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/96, με τα στοιχεία του εκπροσώπου της επιχείρησης που θα δηλώνει τα εξής: α) το Α.Φ.Μ της επιχείρησης, β) το ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού για να πιστώσει ο ΟΑΕΔ το ποσό της επιχορήγησης, και γ) ότι αποδέχεται τη προμήθεια της τράπεζας να χρεωθεί στον προαναφερόμενο λογαριασμό. η παραπάνω θα υπογράφεται από τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και θα σφραγίζεται με την σφραγίδα της επιχείρησης Αθεώρητο Τιμολόγιο επιχορηγήσεων (παρ. 3 του άρθρου 6 Ν. 4093/2012), Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη ποσού άνω του 1467.36 Ευρώ και Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα για είσπραξη ποσού άνω των 2.934,70 Ευρώ. Ποσό επιχορήγησης Οι επιχειρήσεις ή οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κάθε μήνα στον σπουδαστή το 80% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (ΕΣΣΕ) που ισχύει κάθε φορά. Κατόπιν οι δικαιούχοι (επιχειρήσεις) επιχορηγούνται από τον ΟΑΕΔ το 50% του συνολικού ποσού που κατέβαλαν. Επισημαίνεται ότι από 14.2.2012 το νέο κατώτατο ημερομίσθιο ανέρχεται i. στο ποσό των 26,18 Ευρώ για άτομα άνω των 25 ετών π.χ 26,18Χ80%=20,94Χ25= 523,5 Ευρώ και ii. στο ποσό των 22,82 ευρώ για νέους κάτω των 25 ετών π.χ. 22,82Χ80%=18,26 Χ25= 456,5 ευρώ. Εξαιρέσεις επιχορήγησης Ο ΟΑΕΔ δεν επιχορηγεί επιχειρήσεις ή εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, Τράπεζες και Φορείς, Οργανισμούς ή Υπηρεσίες που δεν υπάγονται στο Δημόσιο Τομέα, που έχουν δεχθεί ασκούμενους για τους οποίους επιχορηγούνται από οποιοδήποτε άλλο συγχρηματοδοτούμενο ή μη πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, Ο ΟΑΕΔ δεν επιχορηγεί επιχειρήσεις ή εργοδότες του Ιδιωτικού Τομέα, κλπ για ασκούμενους οι όποιοι έχουν απασχοληθεί σε αυτές κατά το παρελθόν, Δεν επιχορηγεί Φορείς και Οργανισμούς που εντάσσονται στο Δημόσιο Τομέα. Στην περίπτωση αυτή οι σπουδαστές που ασκούνται πρακτικά σε Υπηρεσίες του Δημοσίου αμείβονται με το ποσό των 176,08 Ευρώ από τον προϋπολογισμό του εκάστοτε Φορέα. Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 προσλήψεις ανέργων ηλικίας 30-66 ετών Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να «ανοίξει» το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών, με επιδότηση 450 ευρώ τον μήνα, σε επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν για 12 μήνες. Αν και η επιχείρηση επιδοτείται με 450 ευρώ τον μήνα για κάθε εργαζόμενο, ωστόσο το ύψος των μηνιαίων απολαβών μπορεί να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, αφού θα ορίζεται από τη συμφωνία μεταξύ του απασχολούμενου και της επιχείρησης. Δηλαδή η επιχείρηση θα λαμβάνει την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ ως μέρος του μισθολογικού κόστους και θα καλύπτει μηνιαίως τη διαφορά. Το νέο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία συγκριτικά με παλαιότερα επιδοτούμενα προγράμματα, σύμφωνα με το σχέδιο της κοινής απόφασης των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα δεν δεσμεύονται ότι θα πρέπει να επιλέξουν τον άνεργο που τους υποδεικνύει ο ΟΑΕΔ, αλλά έχουν δικαίωμα να προτείνουν τον άνεργο που επιθυμούν να προσλάβουν. Προϋπόθεση, όπως σε όλα τα προγράμματα του Οργανισμού, είναι ο άνεργος: Να έχει την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ με ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς του ή μέχρι και 30 μέρες πριν από την έναρξη). Να έχει συμπληρώσει το ατομικό δελτίο (εξατομικευμένη προσέγγιση) για το επαγγελματικό του προφίλ και τις δεξιότητες που συμβάλλουν στην εργασιακή του αποκατάσταση. Να έχει ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενής που έχει δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Να μην έχει απασχοληθεί τον τελευταίο χρόνο στην ίδια επιχείρηση, ακόμα και αν αυτή έχει αλλάξει νομική μορφή. Η επιχείρηση επιδοτείται με 18 ευρώ ημερησίως, για διάστημα 25 ημερών κάθε μήνα, για 12 μήνες. Μεταξύ των προϋποθέσεων για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα είναι να μην έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού τρεις μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης, να μην έχουν προχωρήσει σε αλλαγή εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν (μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση) και να μην χαρακτηρίζεται η επιχείρηση προβληματική.

www.dikaiologitika.gr

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 4-5/10/2014 από το ΤΖIMAS travel



Οπως κάθε χρόνο συνεχίζοντας την παράδοση το τουριστικό γραφείο ΤΖΙΜΑS ΤRΑVEL με εδρα την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και εξειδίκευση στις κρατήσεις ξενοδοχείων σε  χιονοδρομικά κέντρα , πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι (FAM TRIP -INFO TOUR,) στο Μπάνσκο  για να γνωρίσουν  οι συνεργάτες , τουριστικά γραφεία  την πρόοδο που έχει γίνει στο εν λόγω χιονοδρομικό.

Η διαμονή ήταν στο ξενοδοχείο PREMIER Mountain Luxury Resort 5* το οποίο ανήκει στην οικογένεια Παπουνίδη από τη Θεσσαλονίκη και υποδέχθηκαν  την αποστολή με επαγγελματισμό και

Τό γραφείο Tzimas Travel εδώ και χρόνια ειδικεύεται στον συγκεκριμένο προορισμό. 
το ταξίδι στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία  και  συμμετείχαν 30 και πλέον στελέχη τουριστικών γραφείων της Βόρειας Ελλάδας που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον προορισμό και τα ξενοδοχεία του, ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν όπως άλλωστε κάνουν πάντα όταν βρίσκονται μεταξύ συναδέλφων. 

Το spa του ξενοδοχείου PREMIER HOTEL  όπου φιλοξενήθηκαν οι συμμετέχοντες  και τα μπαράκια του Μπάνσκο, το βράδυ του Σαββάτου είχαν την τιμητική τους. 

Oι εικόνες μιλούν από μόνες τους  ! 


Συμμετέχοντα τουριστικά γραφεία










STERGIOS TZHMAS : BONY & CLYDE
Ο τροβαδουρος του χιονιού ΤΖΗΜΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ στον ρόλο SANTANA !!
 ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ WIKI travel ποίός ξέρει τι έκανε ολο το βράδυ !!!!!!



ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΖΗΜΑΣ ενας ελευθερος ... παντα αναμεσα σε καλλονές τυχερός ο κύριος  !!

PHGH : KRITHARIDIS THEODOROS