Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Οι πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου για το 2014

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Κεφαλογιάννη - Μπουτάρης για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης



 Κεφαλογιάννη - Μπουτάρης για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Κεφαλογιάννη - Μπουτάρης για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης H τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη, στο υπουργείο Τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό.

O κ. Μπουτάρης διατύπωσε προτάσεις για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού και αναφέρθηκε σε θέματα που έχουν σχέση με προωθούμενες διατάξεις του νέου τουριστικού νομοσχεδίου.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε, εξάλλου, τις δυνατότητες που έχει η Θεσσαλονίκη στον τομέα του τουρισμού πόλεων, τις προοπτικές που υπάρχουν και αναφέρθηκε στη σημασία συντονισμού του έργου μεταξύ των υπηρεσιών.
Η κ. Κεφαλογιάννη επανέλαβε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής είναι ο εμπλουτισμός του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ποιοτική βελτίωση και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσα από την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, ενώ τόνισε ότι πράγματι από τον καλύτερο συντονισμό εξαρτώνται πολλά για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
PHGH :NEWS.GR

Δράσεις του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω

Ο Οργανισμός πέτυχε να κάνει παγκοσμίως αναγνωρίσιμο τον «αριστοτελικό περίπατο», τη η γαστρονομία και τα προϊόντα της περιοχής



Συνέργεια, ενότητα, εθελοντισμός. Αυτό είναι το τρίπτυχο θεμέλιο της επιτυχίας και της αναγνώρισης των προσπαθειών που καταβάλλει εδώ και μια πενταετία ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, για να ενταχθεί το «τρίτο πόδι» της Χαλκιδικής στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
Χρειάζονται πάρα πολλές σελίδες, για να περιγραφεί ο τρόπος και οι συνθήκες ανάπτυξης, δραστηριοποίησης και στήριξης αυτού του οράματος (για την τουριστική ανάδειξη και προώθηση της περιοχής), ώστε να φτάσουμε στο σημερινό ευτυχές σημείο η προσπάθεια να αγκαλιάζεται τόσο θερμά από τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες και την κοινωνία του «τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής.
Το πιο σημαντικό όμως είναι οι δρόμοι που άνοιξε σύσσωμη η τοπική επαγγελματική οικογένεια, για να ταξιδέψουν εικόνες, στιγμές, γωνιές και γεύσεις της Αριστοτελικής γης σ’ όλη την υφήλιο, αναδεικνύοντας έτσι τις πολυποίκιλες θεματικές ενότητες, που μπορεί να προσφέρει ο προορισμός ακόμη και στις πιο απαιτητικές τουριστικές αγορές.
Με στοχευμένες ιδέες και δράσεις προβολής ο Οργανισμός πέτυχε να κάνει παγκοσμίως αναγνωρίσιμο τον «αριστοτελικό περίπατο», που ξεκινά από το Άλσος του Αριστοτέλη και τα Οθωμανικά Σιδηροκαύσια και καταλήγει μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή, βουτηγμένη στην ιστορία και την οργιώδη βλάστηση, στη γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη, τα Στάγειρα.
Αντίστοιχο βεληνεκές απήχησης και αναγνωρισιμότητας έχουν αποκτήσει η γαστρονομία και τα προϊόντα της περιοχής, μέσα από τον ετήσιο θεσμό του “MountAthosAreaKouzina”. Μια δραστηριότητα που ανέδειξε το ειδικό βάρος της μοναδικής ποιότητας και γεύσης των  πέντε γαστρονομικών πυλώνων που επηρέασαν την περιοχή αλλά και των ξεχωριστών προϊόντων του τόπου, όπως της ελιάς, του λαδιού, του κρασιού, του μελιού, των τυριών, των ασύγκριτων αλιευμάτων των θαλασσών, κ.λπ.
Παράλληλα, ο Οργανισμός απευθύνθηκε στην εγχώρια και διεθνή αγορά μέσα από ελκυστικά προγράμματα τουρισμού που εκπόνησε, παρέχοντας κίνητρα σε ηλικίες άνω των 50 ετών, σε ομογενείς με νόστο για την πατρίδα και σε υποψήφιους νεόνυμφους που επιθυμούν η πρώτη από τις όμορφες στιγμές του έγγαμου βίου τους  να καταστεί μια ευτυχής ανάμνηση από κάθε άποψη.
Πριν κλείσει αυτή η σύντομη και περιεκτική σύνοψη των πεπραγμένων του φορέα, κρίνεται απαραίτητο να γίνει ειδική μνεία σ’ όλους τους υπέροχους συνεργάτες του,  δηλ. στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, που όλα αυτά τα χρόνια με την ανιδιοτελή προσφορά τους έδωσαν πνοή και ψυχή στο όραμα.
Όλοι μαζί απέδειξαν πως τα σπουδαιότερα πράγματα και οι πιο μεγαλεπήβολοι στόχοι μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς σπατάλες και καθυστερήσεις, μόνο όταν αποσύρεται  το «εγώ» και μέσα από άδολες συνεργασίες επικρατήσει το «εμείς». 
Κεντρικό πρόσωπο της όλης επιτυχημένης προσπάθειας είναι η διευθύντρια Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Άθω, κ. Μαρία Πάππα. Με καταγωγή από την περιοχή και βαθιά γνώση και αγάπη για την ανάπτυξη του τόπου της, έχει καταφέρει τα δυο χρόνια να «διδάξει» σε δεκάδες δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες και επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, την ιστορία της περιοχής και να συστήσει ουσιαστικά άλλον έναν σπουδαίο ελληνικό προορισμό στο ευρύ κοινό. Με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και σύγχρονες πρακτικές η κ. Πάππα, καταφέρνει να δημιουργεί συνεχώς νέους πρεσβευτές στην «προ του Άθω περιοχή», η οποία μέχρι πρόσφατα αποτελούσε το κρυφό, σχεδόν ανεξερεύνητο κομμάτι της Χαλκιδικής. Εντυπωσιακό είναι το ετήσιο πρόγραμμα marketing που εκπονεί, με ταξίδια στο εξωτερικό, συμμετοχή στις μεγαλύτερες εκθέσεις, προσκλήσεις δημοσιογράφων, tour operators και ειδικών καλεσμένων. Να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ“Mount Athos Area Kouzina” συγκαταλέγεται ήδη στα μεγαλύτερα και πλέον ολοκληρωμένα γαστρονομικά φεστιβάλ της Ελλάδας.
Ο Οργανισμός λοιπόν συνεχίζει στο δρόμο που άνοιξε και χάραξε με υπομονή, επιμονή, πίστη  και δύναμη για ένα ακόμη γοητευτικότερο τουριστικό αύριο της προ του Άθω περιοχής.

πηγη :NEWS.GR

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Πού πήγαν στην Ελλάδα 3 εκ. τουρίστες


Πού πήγαν στην Ελλάδα 3 εκ. τουρίστες

Με εντυπωσιακή αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών κατά 20,4%, έκλεισε το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 500.000 επιπλέον αφίξεις εξωτερικού στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΤΕ ενισχύεται η εκτίμηση της επίτευξης του στόχου για 19 εκατ. διεθνείς αφίξεις το 2014.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, εξαιρώντας μεμονωμένες περιπτώσεις, η αύξηση της μέσης τιμής δωματίου παραμένει, στο σύνολο του κλάδου, οριακή παρά την θεαματικά αυξημένη ζήτηση, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, Μαΐου 2014.
Αξίζει να επισημανθεί η συνεχιζόμενη αύξηση των αφίξεων της Αθήνας, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία παρατηρείται για τον μήνα Μάιο αύξηση 30,4% και για το πεντάμηνο 34,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΣΕΤΕ για 750.000 επιπλέον αφίξεις φέτος στην πρωτεύουσα της χώρας.

Οι πρώτοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία στη χώρα μας κατά το πρώτο πεντάμηνο του έτους έφτασαν 2,9 εκατ. τουρίστες από διάφορες χώρες του εξωτερικού. Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση κατέγραψε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατά 53,3%, που ουσιαστικά διπλασίασε τις αφίξεις της σε σχέση με πέρυσι. Ακολούθησε η Σαντορίνη με 34,2%, τα Χανιά με 26,6% και η Σάμος με 25,7%.
Διψήφια ποσοστά ανόδου κατέγραψαν ακόμη η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Ρόδος και η Σκιάθος. Τους περισσότερους ποσοτικά ξένους τουρίστες υποδέχτηκε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου 395.425 και ακολούθησε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με 393.478 επιβάτες (δεν διαχωρίζει έλληνες και ξένους) και της Ρόδου με 269.585 τουρίστες.
Η ανακοίνωση του ΣΕΤΕ υποστηρίζει, στην ενίσχυση της θετικής εικόνας της Αθήνας, έχουν συμβάλλει οι δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ τους τελευταίους 3 μήνες, μέσω της Marketing Greece, έχει υλοποιήσει ενέργειες στοχευμένης δημοσιότητας σε βασικές αγορές στόχους όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ρωσία καθώς και η ευρύτερη Ευρώπη και η Αμερική, με θετική κάλυψη της Αθήνας από υψηλής αξίας ΜΜΕ.
Σημειώνεται ότι η Marketing Greece έχει υλοποιήσει εκτενές πλάνο φιλοξενίας ξένων δημοσιογράφων και bloggers, παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η Αθήνα σε επίπεδο MICE, κοντινών προορισμών «ήλιου & θάλασσας» και προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Υπολογίζεται ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έχουν δημιουργήσει διαφημιστική αξία άνω των 3 εκατ. Ευρώ.
PHGH : NEWS.GR 

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η Ελλάδα ο καλύτερος προορισμός της Ευρώπης


Η Ελλάδα ο καλύτερος προορισμός της Ευρώπης
 Την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2014 κατέκτησε η χώρα μας, σύμφωνα με την βαθμολόγηση των συντακτών του κορυφαίου ταξιδιωτικού εκδοτικού οργανισμού Lonely Planet.

Οι ειδικοί καλούν τους αναγνώστες τους να συμπεριλάβουν τους δέκα προορισμούς που επέλεξαν στα καλοκαιρινά τους σχέδια, και εξηγούν τους λόγους.

Το κείμενο που περιγράφει τη χώρα μας καλεί τους αναγνώστες να μην την αφήσουν έξω από τα ταξίδια τους το καλοκαίρι του 2014. Ανάμεσα στους λόγους που οι συντάκτες του περιοδικού ανέδειξαν πρώτη τη χώρα μας είναι τα ηλιόλουστα νησιά και η αρχαία κουλτούρα, τονίζοντας ότι το ταξίδι στην Ελλάδα, είναι πολύ οικονομικότερο από ότι πιστεύουν πολλοί.

Όπως εξηγούν η οικονομική κρίση της χώρας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των επισκεπτών, που οδήγησε στην πτώση των τιμών προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα. Όμως έγιναν και πολλά σημαντικά πράγματα, όπως το ότι η Σαντορίνη προστέθηκε στον Ευρωπαϊκό Δείκτη των Backpacker για το 2014, ενώ το περιοδικό Wine Enthusiast ψήφισε το Αιγαίο ως ένα από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το κρασί το 2014.

Τις υπόλοιπες εννέα θέσεις κατέλαβαν:

2. Λουμπλιάνα, Σλοβενία

3. Νοτιοδυτική Αγγλία

4. Ιταλία

5. Βίκινγκς, Δανία

6. Σεβίλλη, Ισπανία

7. Άουτερ Χέμπριντς, Σκωτία

8. Πίλζεν, Τσεχία

9. Σταβάνγκερ, Νορβηγία

10. Τουλούζη, Γαλλία

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Έρχονται 10 καινοτομίες ως το 2025 που θα αλλάξουν τον κόσμο μας

Έρευνα: Έρχονται 10 καινοτομίες ως το 2025 που θα αλλάξουν τον κόσμο μας


dna
Μπορεί τώρα να ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά μέσα σε 10 χρόνια μπορούν να αλλάξουν πολλά.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Thomson Reuters, δέκα καινοτομίες αναμένεται να έχουν μεταμορφώσει τον κόσμο σε 11 μόλις χρόνια από σήμερα.
Μάλιστα, η έρευνα μελέτησε την επιστημονική βιβλιογραφία, αλλά και τις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας προκειμένου να προχωρήσει στα συμπεράσματα της.
Έτσι, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, οι 10 καινοτομίες του μέλλοντος θα είναι:
- Η ηλιακή ενέργεια θα είναι η κύρια πηγή ενέργειας στον πλανήτη
- Θα επιτρέπεται η ανάγνωση του προσωπικού γονιδιώματος κατά τη γέννηση
- Βιοδιασπώμενα υλικά κυτταρίνης θα δώσουν τέλος στη χρήση του πλαστικού
- Οι ασύρματες επικοινωνίες θα κυριαρχήσουν με νέους ημιαγωγούς που θα επιτρέψουν τη δικτύωση των πάντων
- Διόρθωση ελαττωματικών γονιδίων με θεραπείες βασισμένες στα μόρια RNA
- Οι θεραπείες για την άνοια με την ανακάλυψη και κατανόηση σχετικών γονιδίων θα μειώσουν τον αριθμό των ασθενών με τέτοιου τύπου ασθένειες
- Διατροφική επάρκεια για όλους με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών σε κλειστούς χώρους
- Πιο εξειδικευμένα φάρμακα θα κάνουν λιγότερο τοξικές τις χημειοθεραπείες
- Θα γίνει πραγματικότητα η τηλεμεταφορά δεδομένων ενώ η τηλεμεταφορά και ανθρώπων θα είναι πλέον ορατό επίτευγμα
- Θα εξαπλωθούν με τη χρήση πιο εξελιγμένων μπαταριών τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ θα αναπτυχθούν και εμπορικά ηλεκτρικά αεροπλάνα.

Read more: http://www.neolaia.gr/2014/07/01/ereuna-kainotomies-2025/#ixzz36nKPaoSv

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Οι ωραιότερες πόλεις για πεζοπορία

Οι ωραιότερες πόλεις για πεζοπορία

08:27 |

Οι ωραιότερες πόλεις για πεζοπορία
 28

Τεντωθείτε, κάντε μερικές διατάσεις, φορέστε άνετα παπούτσια και ελάτε να γνωρίσετε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές για πεζοπορία, μέσα από δάση, κορυφογραμμές και ποτάμια... χωρίς να απομακρυνθείτε από τις μεγαλουπόλεις του κόσμου.

Ξεκινήστε τη βόλτα σας σε μαγευτικά μέρη με οδηγό το Lonely Planet.

Το δάσος Tijuca στο Ρίο ντε Τζανέιρο


Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα. Το πρώτο εθνικό πάρκο της Βραζιλίας και το μεγαλύτερο αστικό δάσος του κόσμου βρίσκεται στην καρδιά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μικροί καταρράκτες, πανύψηλα δέντρα και μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας, όλα θα τα βρείτε εδώ.
Μέσα στο δάσος υπάρχουν φυσικά αρκετές διαδρομές για πεζοπορία. Η κορυφή Tijuca (1.022 μέτρα) είναι η υψηλότερη βουνοκορφή του πάρκου, όπου μπορεί να ανεβεί κανείς μέσα από ένα πέτρινο μονοπάτι. Όσοι όμως βρεθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, δεν πρέπει να παραλείψουν μια επίσκεψη στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο, που βρίσκεται μέσα στο πάρκο, όπου υπάρχει το τεράστιο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή (Cristo Redentor).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.parquedatijuca.com.br.

Διαδρομή Great Coastal Walk, Σίδνεϊ


Λίγοι θα διαφωνούσαν με την άποψη ότι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας διαθέτει μία από τις πιο εντυπωσιακές, αστικές ακτογραμμές του κόσμου. Και είναι εφικτό να την περπατήσει κανείς ολόκληρη... και τα 94 χιλιόμετρα που την απαρτίζουν, αρκεί να έχετε μια βδομαδούλα στη διάθεσή σας!
Η διαδρομή ξεκινά στο Barrenjoey, περνά από το Manly, κατευθύνεται προς το Harbour Bridge, φτάνει στο λιμάνι του Σίδνεϊ και καταλήγει στο νότιο προάστιο Cronulla. Κι αν τα 94 χιλιόμετρα πεζοπορίας δεν σας είναι αρκετά, μπορείτε να περάσετε με φέρρυ στο Bundeena και να συνεχίσετε άλλα 26 χιλιόμετρα μέσα από το εθνικό πάρκο Royal National Park.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.walkingcoastalsydney.com.au.

Βόλτες στον Τάμεση (Thames Path), Λονδίνο


Η διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Τάμεση εκτείνεται σε απόσταση 294 χιλιομέτρων. Όμως δε χρειάζεται να απομακρυνθείτε από το Λονδίνο για να απολαύσετε μερικά από τα πιο όμορφα τμήματά της. Ξεκινήστε από το Kingston-on-Thames και σε δύο ημέρες θα βρεθείτε στη διάσημη γέφυρα Tower Bridge ή στο τέρμα της διαδρομής στο Greenwich. Θα περάσετε μέσα από μερικά από τα πιο διάσημα μέρη της πόλης όπως τα: Kew Gardens, Battersea Park, Westminster, Big Ben, London Eye, Shakespeare’s Globe και πολλά ακόμη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.nationaltrail.co.uk/thamespath

Hoerikwaggo, Κέιπ Τάουν


Ξεκινώντας νότια από το Cape Point, στο Ακρωτήρι Καλής Ελπίδας, η 75 χιλιομέτρων διαδρομή περνά μέσα από το Table Mountain και ολοκληρώνεται μέσω τελεφερίκ πάνω από το κέντρο του Κέιπ Τάουν. Η διαδρομή, που κατασκευάστηκε από 162 άνεργους της περιοχής, ολοκληρώνεται μέσα σε πέντε ημέρες με τέσσερις διανυκτερεύσεις σε κατασκηνώσεις που συναντάτε στην πορεία. Οι κατασκηνώσεις διαθέτουν κουζίνες και τουαλέτες, όμως χρειάζεται να έχετε μαζί τα τρόφιμά σας. Η διαδρομή δεν έχει σημάδια κατευθύνσεων, γι’ αυτό φροντίστε να παραμείνετε πιστοί στους χάρτες σας ή να προσλάβετε κάποιον οδηγό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.sanparks.org

Τείχος του Βερολίνου


Γνωστή στους κύκλους των ποδηλατών, η διαδρομή αυτή των 160 χιλιομέτρων ακολουθεί την πορεία του... Τείχους του Βερολίνου. Είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη και διαθέτει πολλές ενημερωτικές πινακίδες, που εξιστορούν την ιστορία του Τείχους και το διαχωρισμό της Γερμανίας. Η διαδρομή είναι χωρισμένη σε 14 τομείς, 7 και 21 χιλιομέτρων, και είναι εύκολα προσβάσιμη με δημόσια μέσα μεταφοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.berlin.de/mauer/mauerweg/index/index.en.php.

Seawall, Βανκούβερ


Αν θέλετε να δείτε τα καλύτερα αυτής της πόλης, δε χρειάζεται να ξεφύγετε και πολύ από τα 22 χιλιόμετρα της διαδρομής. Κι αν είστε τυχεροί μπορείτε και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, στο τέλος της πορείας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.vancouver.ca/parks-recreation-culture/seawall.aspx.

South Mountain Park, Φοίνιξ


Μην περιμένετε να δείτε ένα τυπικό, αστικό πάρκο με μονοπάτια και προσεχτικά σχεδιασμένα δρομάκια. Εδώ θα δείτε κάκτους και θάμνους. Το πάρκο διαθέτει περισσότερα από 80 χιλιόμετρα διαδρομών για πεζοπόρους, ιππείς και ποδηλάτες. Η πιο εντυπωσιακή πάντως είναι η διαδρομή που οδηγεί στο όρος Dobbins Lookout. Από εκεί θα απολαύσετε μια μοναδική θέα στην πόλη του Φοίνιξ.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://phoenix.gov/parks

Coast to Coast Walk, Όκλαντ


Μόνο στη Νέα Ζηλανδία μπορείτε διασχίζοντας 16 χιλιόμετρα μπορείτε να περάσετε από τον Ειρηνικό Ωκεανό στην θάλασσα της Τασμανίας. Η διαδρομή ξεκινά στο λιμάνι Viaduct, περνά μέσα από το κέντρο της πόλης, δρόμους και πάρκα στα προάστια, πέντε ηφαίστεια και καταλήγει στο προάστιο Onehunga στο λιμάνι του Manukau.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.aucklandcouncil.govt.nz  

Arthur's Seat, Εδιμβούργο


Μπορεί τα 8 χιλιόμετρα να σας φαίνονται λίγα, όμως έχει τόσα να δει κανείς, που μπορεί να χρειαστούν ώρες για να ολοκληρώσετε τη διαδρομή σας. Ξεκινήστε τη βόλτα σας στο Holyrood car park στο Queen’s Dr, πίσω από το κτίριο της σκωτσέζικης Βουλής.

Πεζοπορία στο Χονγκ Κονγκ


Η διαδρομή Hong Kong Trail είναι μία από τις τέσσερις πιο μεγάλες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια πόλη, καλύπτοντας απόσταση 50 χιλιομέτρων. Χωρίζεται σε 8 τομείς, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να απαιτούν πεζοπορία τριών ή τεσσάρων ημερών, αν τους συνδυάσει κανείς και με άλλες δραστηριότητες. Ξεκινήστε από την κορυφή Victoria, όπου θα πάτε με το Peak Tram. Η επιστροφή σας από το Tai Long Wan μπορεί να γίνει είτε με λεωφορείο, είτε με το μετρό.

PHGH :NEWS.GR