Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Αυστρία: «Η Ελλάδα είναι και πάλι το νούμερο ένα στον τουρισμό»

Αυστρία: «Η Ελλάδα είναι και πάλι το νούμερο ένα στον τουρισμό»


Αυστρία: «Η Ελλάδα είναι και πάλι το νούμερο ένα στον τουρισμό»
 0

«Η Ελλάδα είναι και πάλι "το νούμερο ένα" στον τουρισμό» τιτλοφορεί σημερινό, σχεδόν ολοσέλιδο δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» (Die Presse), στο οποίο παρουσιάζει συνέντευξη του επικεφαλής της νέας, στην Αυστρία, εταιρείας ταξιδίων «Detur», Σένα Ούτσγκερεν.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Ούτσγκερεν, ο οποίος μέχρι πριν ένα εξάμηνο υπήρξε διευθυντής του μεγάλου ομίλου τουρισμού TUI στην Αυστρία, επισημαίνει πως αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα θα είναι και πάλι «ο υπ΄αριθμόν ένα» τουριστικός προορισμός. Η νέα του εταιρεία, η «Detur», η οποία έχει στο πρόγραμμά της τουριστικούς προορισμούς σε Ελλάδα, Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία, είχε ξεκινήσει πριν 20 χρόνια ως μικρό τουριστικό γραφείο στην Τουρκία, βρίσκεται ήδη, από το 1998, στην αγορά τουρισμού στη Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία και από το 2011, στη Δανία, θέλοντας τώρα να δώσει ένα δυναμικό «παρών» και στην αυστριακή τουριστική αγορά.
Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση ως προς την αύξηση των τιμών στην Ελλάδα, έως και 30% εφέτος, επισημαίνει πως ο ελληνικός τουρισμός επανέρχεται σταδιακά στα προ της κρίσης επίπεδα.
πηγή : news.gr  

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

BEDSONLINE -Δείπνο εργασίας στο Mediterranean Palace στην Θεσσαλονίκη




Χθές   Παρασκευή 25 Απριλίου στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στην Αίθουσα «ΔΙΑΣ ΙΙ». η εταιρεία Bedsonline   του ομίλου  TUI που ασχολείται με τις κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία και άλλες υπηρεσίες πραγματοποίησε   με μεγάλη επιτυχία  δείπνο εργασίας με την παρουσία πολλών ταξιδιωτικών γραφείων της θεσσαλονίκης οι οποίοι ήταν καλεσμένοι
Στην εκδήλωση έγινε μία λεπτομερής παρουσίαση  των νέων καινοτομιών της  εταιρείας από τα στελέχη της εταιρείας , η οποία κάνει γοργά βήματα στις νέες τεχνολογίες με σκοπό την απλοποίηση των διεργασιών και την επίτευξη μεγαλύτερης πιτας στην αγορά  του  b2b.
Το σεμινάριο είχε διαδραστικότητα διότι ακούστηκαν προβλήματα και προτάσεις από τους παρευρισκόμενους πράκτορες με σκοπό την περαιτέρω επίλυσης .
Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε δείπνο σε μπουφέ με μεγάλη ποικιλία σε εδέσματα γλυκά  και ποτά μέχρι αργά τα μεσάνυχτα .

Επισκεφθείτε το site της εταιρείας  http://www.bedsonline.com/public/gr/index.html 

ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
 ex Alexander travel





 


Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πού θα ταξιδέψουν Έλληνες και ξένοι το Πάσχα


Πού θα ταξιδέψουν Έλληνες και ξένοι το Πάσχα
 

Ποιους ελληνικούς προορισμούς επιλέγουν οι Έλληνες και 

οι ξένοι ταξιδιώτες φέτος το Πάσχα και πόσο ακριβοί είναι;

Σημαντικές διαφορές σε σχέση με πέρυσι καταγράφονται στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών, όσον αφορά στο που θα ταξιδέψουν για τις διακοπές τους Πάσχα.
Η Αθήνα έρχεται πρώτη στη λίστα των προορισμών των ξένων, ενώ οι Έλληνες μετά από αρκετά χρόνια πρόκειται να ταξιδέψουν και στο εξωτερικό. Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών trivago.gr ερεύνησε και παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δημοφιλέστερων προορισμών.

Οι Έλληνες ψηφίζουν Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Προορισμός                      Τιμή                       
Ρώμη168 €
Παρίσι177 €
Λονδίνο200 €
Κωνσταντινούπολη143 €
Βαρκελώνη131 €
Κέρκυρα104 €
Αθήνα80 €
Φλωρεντία177 €
Ναύπλιο100 €
Βερολίνο94 €
Οι Έλληνες ταξιδιώτες το φετινό Πάσχα φτιάχνουν βαλίτσες, κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια και αναχωρούν για Ευρώπη. Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων έρχεται η Ρώμη με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 168 ευρώ, ενώ δεύτερο και πιο ακριβό (177 ευρώ) έρχεται το Παρίσι. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο και ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη. Ο πρώτος ελληνικός προορισμός εμφανίζεται στην έκτη θέση και δεν είναι άλλος από την Κέρκυρα με μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά τις Άγιες Μέρες στα 104 ευρώ.

Ποιους προορισμούς προτίμησαν πέρυσι

        Προορισμός                                 Τιμή     
Αθήνα79 €
Φηρά104 €
Χανιά58 €
Μύκονος86 €
Ημεροβίγλι183 €
Οία184 €
Θεσσαλονίκη71 €
Ναύπλιο213 €
Ρόδος60 €
Ρέθυμνο78 €
Το Πάσχα του 2013 είχε χρώμα ελληνικό και για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Η λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών περιείχε μόνο Ελληνικούς προορισμούς με την Αθήνα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και τα Φηρά τη δεύτερη. Ωστόσο έκπληξη προκαλεί η απουσία της Κέρκυρας από τη λίστα των αγαπημένων προορισμών για το Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες είναι εντελώς διαφορετικοί από τους ξένους και χρόνο με το χρόνο ενδέχεται να αλλάξουν συμπεριφορά και προτιμήσεις κατά το δοκούν.

Ποιους ελληνικούς προορισμούς προτιμούν φέτος οι ξένοι τουρίστες

     Προορισμός                            Τιμή                
Αθήνα80 €
Ρόδος61 €
Χανιά58 €
Φηρά93 €
Θεσσαλονίκη73 €
Ρέθυμνο69 €
Οία193 €
Ημεροβίγλι169 €
Κέρκυρα104 €
Αγ. Νικόλαος92 €
Η Ελληνική πρωτεύουσα θα αποτελέσει και το Πάσχα πόλο έλξης για τουρίστες από όλη την Ευρώπη αφού την κατατάσσουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων τους για τις Πασχαλινές τους εξορμήσεις. Να σημειωθεί ότι η Αθήνα αποτελεί τη φθηνότερη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με 80 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τις Άγιες Μέρες του Πάσχα, με δεύτερη το Βερολίνο με 94 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών που θα κατακλύσουν την Ελλάδα, καταλαμβάνει το νησί των Ιπποτών με ιδιαίτερα χαμηλή μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά τη διάρκεια του Πάσχα ( 61 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο). Τη χαμηλότερη τιμή ωστόσο ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το Πάσχα, κατέχουν τα Χανιά της Κρήτης με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 58 ευρώ.

Ποιους προορισμούς επέλεξαν το 2013 οι ξένοι που ήρθαν στην Ελλάδα

    Προορισμός                Τιμή                              
Αθήνα79 €
Ρόδος60 €
Θεσσαλονίκη71 €
Κως43 €
Χανιά58 €
Κέρκυρα87 €
Ρέθυμνο78 €
Μάλια63 €
Φηρά104 €
Κέφαλος35 €
Μια ματιά στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών των ξένων τουριστών κατά τη διάρκεια του Πάσχα καταδεικνύει σαφώς ότι οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων δεν αλλάζουν τόσο εύκολα μέσα στα χρόνια. Η Αθήνα καταλάμβανε και τον περασμένο χρόνο την πρώτη θέση με μέση τιμή διανυκτέρευσης 79 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρισκόταν ξανά η Ρόδος και σε αυτή την περίπτωση η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαινόταν ένα ευρώ πιο κάτω σε σχέση με φέτος ( 60 ευρώ). Έκπληξη προκαλεί ότι η Κως παρά το γεγονός ότι καταλάμβανε την τέταρτη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων για το 2013, δεν κατάφερε φέτος να εξασφαλίσει μια θέση στη φετινή δεκάδα των προτιμήσεων.

ΠΗΓΉ :NEWS.GR 

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Οι καλύτερες παραλίες του κόσμου, της Ευρώπης και της Ελλάδας! (λίστες)





elafonissi-beach
Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα και ήδη σε όλους μας έρχονται αναμνήσεις καλοκαιριού!
Στο κλίμα αυτό και η ψηφοφορία που δημοσίευσε το Tripadvison!
Πρόκειται για τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο, όπως τις ψήφισαν οι εκατομμύρια πιστοί της τουριστικής ιστοσελίδας!
Στο Top 10 βρίσκονται πολλές εναλλακτικές επιλογές από τις προβλεπόμενες και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
Αναλυτικά:
1. Ελαφονήσι, Κρήτη
2. Λιμνοθάλασσα του Μπάλου, Κίσσαμος
3. Κόλπος Αγίου Παύλου, Λίνδος
4. Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα
5. Εγκρεμνοί, Λευκάδα
6. Ναυάγιο, Ζάκυνθος
7. Μύρτος, Κεφαλονιά
8. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα
9. Σταλίδα, Κρήτη
10.Περίσσα, Σαντορίνη
Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη
1. Rabbit Beach, Λαμπεντούσα/ Σικελία (Ιταλία)
2. Playa de ses Illetes, Φορμεντέρα/ Βαλεαρίδες (Ισπανία)
3. Rhossili Bay, Σουάνσι (Βρετανία)
4. Playa de las Catedrales, Ribadeo (Ισπανία)
5. Ελαφονήσι, Κρήτη (Ελλάδα)
6. Cala Mariolu, Baunei (Ιταλία)
7. Woolacombe, Γουλακόμπε (Βρετανία)
8. Iztuzu, Νταουλάν (Τουρκία)
9. Porthminster, Σεντ Άϊβς (Βρετανία)
10. La Concha Beach, Σαν Σεμπαστιάν (Ισπανία)
Στην 13η θέση η Λιμνοθάλασσα του Μπάλου, στην 14η ο Κόλπος Αγίου Παύλου, στην 15η η Παλαιοκαστρίτσα, στην 19η οι Εγκρεμνοί.
Οι 10 καλύτερες παραλίες στον κόσμο
1. Baia do Sancho (Βραζιλία)
2. Grace Bay ( Turks & Caicos)
3. Flamenco (Πουέρτο Ρίκο)
4. Rabbit (Ιταλία)
5. Whitehaven (Νησιά Whitsunday)
6. Playa de ses Illetes (Ισπανία)
7. Anse Lazio (Σεϋχέλλες)
8. Lanikai (Χαβάη)
9. Rhossili Bay (Βρετανία)
10. Playa Norte (Μεξικό)
Στην 17η θέση το Ελαφονήσι

πηγή : http://www.neolaia.gr/2014/03/18/ellada-tripadvisor/#ixzz2y0evM8A3