Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

TΑΦΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ



Ο Σημίτης, το εβραϊκό λόμπι και ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (pics+vids)
Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 13:08 - Newsbomb Τελευταία ανανέωση: Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 13:11

Σοκάρουν οι καταγγελίες της αρχαιολόγου, Λιάνας Σουβαλτζή για το ρόλο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού, οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα, κάνει η γνωστή αρχαιολόγος, Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο.
Η κ. Σουλβατζή μίλησε στον Κώστα Χαρδαβέλλα και τη Μάρω Λεονάρδου στον Real Fm 97,8 για τον τάφο της Αμφίπολης, τον οποίο χαρακτήρισε  «μεγάλο εύρημα», αλλά όπως είπε «δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο τάφος ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο».
Η ίδια είχε κάνει ανασκαφές στην Αίγυπτο από το 1989 έως το 1996 αναζητώντας τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά οι εργασίες σταμάτησαν απότομα.

Όπως είπε στον Real Fm ο Αλέξανδρος είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στην Αίγυπτο. Οι έρευνες, που γίνονταν με αυτοχρηματοδότηση, είχαν ως αποτέλεσμα την εύρεση ενός τάφου.
«Βρήκαμε έναν υπέργειο ναόσχημο μακεδονικό τάφο με εμβαδόν  525 τετραγωνικά μέτρα ενώ ο χώρος που ανήκει ο τάφος ξεπερνά τα 12.000 τετραγωνικά μέτρα. Βρέθηκαν μάλιστα 4 αγάλματα λεόντων που φύλαγαν την είσοδο του τάφου» διηγείται η αρχαιολόγος που υποστηρίζει ότι ανακάλυψε και ελληνικές επιγραφές, η πρώτη εκ των οποίων έγραφε: «Αλέξανδρος Άμμωνος Ρα».
Κατόπιν επεμβάσεως της τότε κυβέρνησης, όπως είπε η κ. Σουλβατζή,  με απόφαση του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σταμάτησε το έργο, παρόλο που η κυβέρνηση της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει επίσημα ότι είχε βρεθεί ο τάφος του Αλέξανδρου.






Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη επηρεαζόταν ή πιεζόταν από τον εβραϊκό παράγοντα της Αιγύπτου που δεν ήθελε την πρόοδο των ανασκαφών στη έρημο Σίουα, ενώ ξεκάθαρα ανέφερε ότι ο κ. Πάγκαλος της είχε πει να καθίσει φρόνιμα και να μην σκαλίζει το θέμα με τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί ανεβάζει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και δημιουργεί προβλήματα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που τότε ήταν στην ημερήσια διάταξη!
«Με είχε καλέσει ο κ. Πάγκαλος στο γραφείο του. Τον ξέρουμε όλοι ότι μιλάει ελεύθερα. Είναι γνωστό. Μου είπε ότι δεν είναι τόσο οι ζήλιες των αρχαιολόγων (που σταμάτησε το έργο), αυτές υπήρχαν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνισμό και ότι έπρεπε να είναι οι τόνοι χαμηλοί. Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλεξάνδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Το συνδύασε με την διεκδίκηση των Σκοπίων για το όνομα «Μακεδονία», θέμα που τότε είχε οξυνθεί».
Για τη διακοπή των εργασιών στην έρημο Σίουα το 1996, η Ελληνίδα αρχαιολόγος θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό των Ιμίων, Κώστα Σημίτη.
«Η επέμβαση, όπως μου ανακοίνωσαν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, έγινε από τον τότε πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, ο οποίος έστειλε τον θανόντα Μοσκώφ (τότε μορφωτικός σύμβουλος της Ελληνικής πρεσβείας) να ζητήσει να σταματήσει το έργο και να μη μας δώσουνε τις άδειες. Μου είπαν επί λέξει: «Κυρία Σουβαλτζή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η ίδια σας η χώρα ζητά κάτι τέτοιο. Πηγαίνετε να τα βρείτε και τα λέμε».
Δείτε το βίντεο με τις απίστευτες καταγγελίες της κ. Σουβαλτζή:

ΠΗΓΗ :newsbomb.gr