Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΕΧΝΗΣ TABULA RASA

ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΣΕ ΜΟΛΙΣ 25 ΕΥΡΩ‼! (ΒΙΝΤΕΟ)

elladara
ΚΥΡΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΛΑΔΑ
Αυτό το διαφημιστικό για την Ελλάδα γυρίστηκε κατά την διάρκεια μαθημάτων διαφήμισης, των μαθητών του σχολείου τέχνης, "Tabula Rasa".
Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από την αγάπη τους για την πατρίδα και πιστεύουν ότι ζουν στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου! Κυρία Κεφαλογιάννη, σας έβαλαν τα γυαλιά‼!

Με όλο το σεβασμό...
Ευχαριστούμε τους αναγνώστες του Μακελειό που μας οδήγησαν στη δημιουργική διαφήμιση των μαθητών. Δείτε το βιντεάκι που στοίχησε μόλις 24,70 ευρώ και τα λέει όλα:


ΠΗΓΗ : MAKELIO.GR

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

  • Ο Μεξικανός κροίσος, ιδιοκτήτης των μεγαλύτερων ορυχείων ασημιού στον πλανήτη, κάνει διακοπές στη χώρα μας με το εκπληκτικό σκάφος του και, όπως είναι φυσικό, δεν περνά απαρατήρητος.
  • Συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και φίλους του, η παρουσία του έγινε για πρώτη φορά αισθητή στην Πάτμο στα τέλη Αυγούστου, όπου γιόρτασε τα γενέθλιά του.
  • Η είσοδος στο λιμάνι της Καλαμάτας του 92 μέτρων υπερπολυτελούς σκάφους, μαγνήτισε τα βλέμματα όλων εκείνων που έτυχε να βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο της πόλης.
  • Λίγες μέρες αργότερα βρέθηκε στο Ναύπλιο, ενώ την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

    ΠΗΓΗ :palo.gr 

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Δρομολογείται λύση για τις αρχαιότητες του Μετρό Θεσσαλονίκης





Λύση κοινής αποδοχής στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις Αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν κατά τις εργασίες κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης προέκυψε από τη σύσκεψη που έγινε στην πόλη με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου και μετά από συστηματική συνεργασία με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» κ. Χρήστο Τσίτουρα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Υπουργό Πολιτισμού και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Μακεδονίας –Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου , ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας , η Γ .Γ Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη , ο πρόεδρος της « ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» κ. Χρήστος Τσίτουρας, ο ειδικός σύμβουλος του ΥΠΠΟΑ κ. Χρήστος Βλασσόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Ζέρβας και κ. Ανδρέας Κουράκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η λύση που συμφωνήθηκε περιλαμβάνει τα εξής σημεία :
1.Κοινή συνισταμένη όλων όσων μετείχαν στη σύσκεψη είναι η πεποίθηση ότι πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το Μετρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
2.Παράλληλα, όμως, συμφώνησαν όλοι ότι πρέπει να προστατευτούν και να αναδειχθούν τα πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στο Σταθμό Βενιζέλου.
3.Εξετάστηκε και έγινε καταρχήν αποδεκτή η νέα, τροποποιημένη πρόταση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», που προβλέπει απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο χώρο του Σταθμού Βενιζέλου.
Η νέα, τροποποιημένη πρόταση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» διαμορφώθηκε μετά από συνεργασία με το ΑΠΘ και το ΤΕΕ και μελετήθηκε σε διαδοχικές συσκέψεις εργασίας του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και του προέδρου της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» .

4.Η νέα τροποποιημένη πρόταση της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», καθώς και η υποβληθείσα από το Μετρό μελέτη απόσπασης , θα εισαχθούν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει.
5.Είναι αυτονόητο ότι για να προχωρήσει η διοικητική αυτή διαδικασία ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραιτηθεί από την εκκρεμή αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας .

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης και υπογράμμισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη
Σαμαρά για όλα τα θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζοντας τους στενούς προσωπικούς και οικογενειακούς δεσμούς που συνδέουν τον Πρωθυπουργό με την πόλη αλλά και με ολόκληρη τη Μακεδονία.

Πηγή : Δελτίο τύπου Υπουργείο Πολιτισμού  και Αθλητισμού  


hareThis Copy and Paste
- See more at: http://traveldailynews.gr/news/article/56114#sthash.kcbxbJbi.dpuf

Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες;

13/8/13
Ενώπιον μίας πολύ μεγάλης αρχαιολογικής ανακάλυψης, της μεγαλύτερης όλων των εποχών για την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο της αρχαιολογίας, βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών. Η ανεύρεση ενός τάφου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει η αρχαιολογική σκαπάνη έχει σημάνει συναγερμό και ταυτόχρονα έχει πυροδοτήσει σειρά συζητήσεων για το εάν αυτό που σταδιακά βλέπει το φως της ημέρας δεν είναι ένας τάφος κάποιου σημαίνοντος προσώπου, όπως ας πούμε της Ρωξάνης και του γιού της με το Μ.Αλέξανδρο, αλλά ο τάφος του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου (!).

Οι πληροφορίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές: Ο τάφος έχει περίμετρο 498 μέτρα (!!), σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα, παραπέμποντας σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για έναν Βασιλιά. Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, με δεδομένα μάλιστα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή.
Ο τάφος έχει θολωτό – πυραμιδωτό σχήμα, στη δε κορυφή του ήταν τοποθετημένο κατά μία προσέγγιση ο γνωστός σε όλους «Λέων της Αμφίπολης», ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι (ποιοί άλλοι;) είχαν αποπειραθεί να το μεταφέρουν – κλέβοντάς το – στην Αγγλία το 1916. Άλλωστε το λιοντάρι είναι το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.

Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από όλα αυτά είναι το εξής: Το υπουργείο Πολιτισμού, μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά και χρηματοδοτεί την εξέλιξη των εργασιών με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ανακαλυφθεί καν η είσοδος για το ταφικό αυτό συγκρότημα! Και να σκεφτεί κανείς ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου εάν οι αρχαιολόγοι βρισκόταν μπροστά σε μία τέτοια σημαντική ανακάλυψη οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα έκαναν το παν για να φέρουν στο φως τα όποια ευρήματα, πόσο μάλλον εάν μιλάμε (ενδεχομένως) για το μέρος που έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, και όχι (μόνο) η Ρωξάνη όπως πιστευόταν αρχικά…


πηγή :aegeanhawk