Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Με νέα ταυτότητα, από 22-25 Νοεμβρίου η Philoxenia 2012




         Πηγή: Express.gr  28/09/12-08:56



ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ επισκέπτες από τέσσερις ηπείρους θα συγκεντρώσει η Philoxenia 2012, η οποία –με νέα ταυτότητα– πραγματοποιείται από τις 22-25 Νοεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η προσπάθεια προσέλκυσης ξένων tour operators, σύμφωνα με τη Helexpo,  έχει αποδώσει καρπούς και ενδεικτικά στη Philoxenia θα βρεθούν εμπορικοί επισκέπτες από Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιορδανία, Κίνα, Νιγηρία, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία κ.α.
Η φετινή διοργάνωση της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia έχει ως κεντρικό θεματικό πυρήνα τις νέες τουριστικές αγορές της Βαλκανικής και των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ φιλοδοξεί να ενισχύσει το ρόλο της ως το πιο σημαντικό τουριστικό φόρουμ της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.
Η υλοποίηση της φετινής Philoxenia πραγματοποιείται από τη Helexpo σε συνεργασία με την εταιρία Artion Conferences & Events, ενώ η έκθεση είναι υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Στην επιτυχία της έκθεσης συνδράμει με την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία του και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης –η Helexpo αποτελεί ιδρυτικό μέλος του–, ο οποίος παρέχει ενημερωτικά στοιχεία για τη στοχευμένη πρόσκληση εμπορικών επισκεπτών από το εξωτερικό και κινητοποιεί τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς για την καλύτερη διοργάνωση της Philoxenia.
Στη Philoxenia 2012 θα συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές τουριστικές επιχειρήσεις απ'Α όλες τις περιοχές της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορες μορφές τουρισμού και θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους ξένους εμπορικούς επισκέπτες.
Στο επίπεδο των παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia ξεχωρίζει το συνέδριο πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού.
Μέσα από τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου θα αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη, αλλά και η Ελλάδα, ως προορισμός θρησκευτικού-πολιτιστικού τουρισμού και αφετηρία για προορισμούς ανάλογου ενδιαφέροντος στα Βαλκάνια.
Επιπλέον θα αποτυπωθούν οι δυνατότητες των θεματικών μουσείων ως πόλων έλξης τουριστών, αλλά και θα διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ φορέων, όπως η πολιτεία, η εκκλησία και τα τουριστικά γραφεία προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού.

Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και χρηματοδότηση

Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και χρηματοδότηση

«Η κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με σημαντικές προοπτικές μεγάλης κερδοφορίας όταν υλοποιούνται στην πράξη», απάντησαν κατηγορηματικά τρεις νέοι επιχειρηματίες με διαφορετική καταγωγή, σε τηλεοπτική εκπομπή βρετανικού καναλιού αφιερωμένη στην καινοτομία. Και οι τρεις, ο καθένας στον τομέα του, είχαν δοκιμάσει και πετύχει να υλοποιήσουν καινοτόμες ιδέες στην επιχειρηματική πρακτική, δημιουργώντας σε λίγους μόνο μήνες σημαντική κερδοφορία αλλά και brand name, όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όλοι αναφέρονται στο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, στην ανάγκη ύπαρξης καινοτόμων ιδεών και εφαρμογής τους στην επιχειρηματικότητα. Υπάρχουν τελικά σε περίοδο κρίσης Έλληνες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, έστω και σε μικρή κλίμακα επένδυσης; Απευθύνονται στις τράπεζες για χρηματοδότηση και βρίσκουν τις πόρτες ανοιχτές;
Δύο στις δέκα αιτήσεις επιχειρηματικών δανείων την εποχή της οικονομικής κρίσης αφορούν αναπτυξιακά επιχειρηματικά σχέδια, τα περισσότερα από τα οποία περιλαμβάνουν κάποιο είδος εφαρμογής μιας καινοτομίας, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ δάνεια αφορούν αιτήματα για κεφάλαια κίνησης για στήριξη της καθημερινής ρευστότητας, είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από επικοινωνία που είχε η «Κ» με αρμόδια επιτελικά τραπεζικά στελέχη.
«Καινοτομία δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη την υλοποίηση στην επιχειρηματική πρακτική μιας εφεύρεσης, με τη μορφή της δημιουργίας ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας, αλλά την εφαρμογή στις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες καινοτόμων πρακτικών που ήδη προϋπάρχουν», μας επισημαίνει αρμόδιο διευθυντικό στέλεχος τράπεζας. «Με την έννοια αυτή, παρά την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε, το ελληνικό επιχειρείν εξακολουθεί να είναι ζωντανό σε σκέψεις και ιδέες και να μην το βάζει κάτω», μας αναφέρει χαρακτηριστικά.
Δεκάδες είναι οι αιτήσεις που λαμβάνουμε από μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν και έχουν πληγεί καίρια από την κρίση, για χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την ταχύτητα παράδοσης αλλά κυρίως τη μείωση του λειτουργικού κόστους, με την εφαρμογή καινοτομίας που προϋπάρχει, όπως για παράδειγμα την αγορά ενός προηγμένου τεχνολογικά εξοπλισμού κ.λπ., μας αναφέρουν τραπεζικά στελέχη.
Δημιουργία μιας εντελώς νέας «industry», δηλαδή μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας με τη μορφή προϊόντος ή υπηρεσίας που θα προκύψει από τη «μετατροπή» μιας εφεύρεσης σε εμπορική δραστηριότητα, είναι δύσκολο να περιμένουμε στην παρούσα φάση στη χώρα μας, καθώς συνδέεται με μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως τα κονδύλια χρηματοδότησης της έρευνας από την Πολιτεία κ.λπ., που έχει μειωθεί από την κρίση, μας επισημαίνουν.
Χρηματοδότηση, για νέα καινοτόμα προηγμένα μηχανογραφικά συστήματα παραγγελιών, για δημιουργία και λειτουργία σύγχρονης πλατφόρμας διαδικτυακών πωλήσεων με στόχο τη μείωση των εκθεσιακών τους χώρων και του κόστους λειτουργίας. Επίσης, για επιχειρηματικές ιδέες που αφορούν την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων με στόχο την εξαγωγή τους, βελτίωση ποιότητας υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο με τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον τουρίστα, είναι μερικά μόνο παραδείγματα αιτήσεων χρηματοδοτήσεων επιχειρηματικών δανείων που περιέχουν την έννοια της καινοτομίας.
Ακριβά δάνεια
«Τα δάνεια στην Ελλάδα στον τομέα επιχειρηματικής πίστης είναι ακριβά», παραδέχονται και τα τραπεζικά στελέχη. Την παρούσα χρονική περίοδο της κρίσης δεν μπορεί να κάνουμε διαφορετικά, καθώς «πληρώνεται» η έλλειψη ρευστότητας. Απολύτως απαραίτητες για τη χρηματοδότηση οποιουδήποτε επιχειρηματικού σχεδίου, τονίζουν, είναι οι εμπράγματες εξασφαλίσεις, ενώ απόλυτη προτεραιότητα έχουν οι ήδη υπάρχοντες πελάτες της κάθε τράπεζας με μακρόχρονη πελατειακή σχέση, οι οποίοι ζητούν χρηματοδότηση για την εφαρμογή στην παραγωγική τους διαδικασία καινοτόμων εφαρμογών. Συμμετέχουν οι τράπεζες στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με καινοτόμες ιδέες, με τη μορφή joint venture; Στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν συνηθίζεται αυτή η πρακτική στη χώρα μας· υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις.
Του Αλεκου Λιδωρικη
kathimerini.gr

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

INTERLINE TZIMAS TRAVEL ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 17-18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

INTERLINE TZIMAS TRAVEL ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 17-18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

kempinski 5***** THE DIAMOND OF BANSKO
ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ μπροστα στο ΚΕΜΠΙΝΣΚΙ 5*****
o k TZHMAS με πρακτοτες την β.ΕΛΛΑΔΑΣ

disco TZIMAS -CLUB in bansko

Για τρίτη  φορά φέτος το ταξιδιωτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης ΤΖΙΜΑS ΤRΑVEL εξειδικευμένο στον χειμερινό τουρισμό,οργάνωσε  εκπαιδευτικό ταξίδι στο ΜΠΑΝΣΚΟ  προσκαλώντας όλους τους τουριστικούς .πράκτορες της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ   το περασμένο  Σαββατοκύριακο 17-18/12/2012 στο  πιο δημοφιλές ξενοδοχείο 5 αστέρων  ΚΕΜΠΙΝΣΚΙ στο Μπάνσκο.
το  ταξίδι στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία ,ολοι έμειναν ενθουσιασμένοι απο τον κοντινό προορισμό και το υπερπολυτελές ξενοδοχείο ευχόμενοι να έχουμε μια καλή σεζόν . 

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ  ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ
 ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :

HERODOTUS TOURS
ICONS TRAVEL
THEODORAKOPOULOS TRAVEL (LAMIA)
AXIOS TRAVEL ( KOUFALIA)
ANDREADIS TOURS ( VERIA)
DAYRISE HOLIDAYS
ORIGIN TRAVEL          κ.α







Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ματιές στις πόλεις του μέλλοντος

Ο πρώτο στρογγυλός ουρανοξύστης στον κόσμο, δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στην Ασία. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι, έχει 23 ορόφους με υπερ - ταχύτατα ασανσέρ που μεταφέρουν υπαλλήλους από τα γραφεία στα καφέ , στα γυμναστήρια (χωριστά για άντρες και γυναίκες) και στις αίθουσες προσευχής. Το κτίριο στηρίζεται σε ένα διαγώνιο πλέγμα από ατσάλι.




Το περιοδικό TIME δημοσίευσε 15 κτίρια σε ολόκληρο τον πλανήτη “που δεν μοιάζουν με κτίρια”. Aλλά με… διαστημόπλοια ή διάφορα άλλα  περίεργα “αντικείμενα αγνώστου ταυτότητος”, τα γνωστά  ”UFO”, θα λέγαμε εμείς. Τα κτίρια είναι απίστευτης έμπνευσης και προκαλούν για άλλη μια φορά δέος και θαυμασμό για την ανθρώπινη δημιουργικότητα.  Δίνουν επίσης και μια φευγαλέα εικόνα από τις πόλεις του μέλλοντος…
Δείτε τις φωτογραφίες.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΑΝΣΚΟ 3/11-4/11/2012 ΜΕ ΤΟ TZIMAS travel

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ από το ξενοδοχείο PREMIER
Αχ τι τυχερός είναι αυτός ο ανδρας !
Πάλι με νεαρά όμορφη συνοδό Ο Κ Τζήμας


Τα μελλοντικα   e-agents

esplosion between Tzimas
Ο κ ΤΖΗΜΑΣ  http://www.youtube.com/watch?v=dLIoiP3yM9M
Πολυβραβευμένος ο DJ του ΠΙΡΙΝ 75 club .


 Για δεύτερη  φορά φέτος το ταξιδιωτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης ΤΖΙΜΑS ΤRΑVEL εξειδικευμένο στον χειμερινό τουρισμό,οργάνωσε  εκπαιδευτικό ταξίδι στο ΜΠΑΝΣΚΟ  προσκαλώντας όλους τους τ.πράκτορες της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ   το περασμένο  Σαββατοκύριακο 3-4/12/2012 στο  5 αστέρων  Premier Luxury Mountain Resort,στο Μπάνσκο ελληνικής ιδιοκτησίας  οπου με  φόντο το μαγευτικό όρος Pirin   τα 114 ευρύχωρα και μοντέρνα διακοσμημένα δωμάτια και την  υποδειγματική εξυπηρέτηση ικανοποίησαν πλήρως τους τουριστικούς πράκτορες .
το βράδυ ολη η παρέα ηταν καλεσμένοι απο το ξενοδοχείο MURITE πρώην ξενοδοχείo WHITE FIR VALLEY στην νέα περιοχή του γηπέδου  PIRIN golf 8 χιλιόμετρα από το ΜΠΑΝΣΚΟ για ενα πολύ ωραίο δείπνο σε self -service
Aλλά η νύχτα δεν τελείωσε συνέχισε σε ενα club της πόλης το PIRIN 75 οπου και έγινε το τελικό ξεφάντωμα μεχρι αργα τις πρωινές ώρες στους ήχους του .....νεoφώτιστου disc jokey από ΕΛΛΑΔΑ του famous S.Tzimas
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ  ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ
ΣΤΟ PREMIER MOUNTAIN RESORT 5* ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ :

TZIMAS TRAVEL
KAZAKIS TOURS
MAX TRAVEL
HALKIDIKI TOURS
VASEILIADIS TRAVEL
GKAMPOSIDOU TOURS
AIRFORUM TRAVEL
LIOTSIS TRAVEL
ORIGIN TRAVEL
LE MONDE
KAVALA TOURS
AVENUE TRAVEL

Μελαγχολία θα πρέπει να πιάσει σε όσους δεν παρευρέθηκαν στο ταξίδι αυτό .
Δεν πειράζει όμως υπάρχει άλλο ένα πάλι σέ  5 αστέρων ξενοδοχείο   KEMPINSKI στο ΜΠΑΝΣΚΟ το επόμενο σαββατοκύριακο πάλι με μοναδικές εκπλήξεις και events.

Επ'ευκαιρία τής παρουσίασης αυτής  τo τουριστικό γραφείο ΤΖIMAS travel  προσκαλεί  ολους τους συναδελφους ταξιδιωτικούς πράκτορες την επόμενη εβδομάδα  στις 17-18/11/2012 στο ΜΠΑΝΣΚΟ

Τηλέφωνα συμμετοχής 2310 222 285

Δειτε ενα παλαιότερο εκπαιδευτικό του κ ΤΖΗΜΑ στο μπανσκο 

http://www.youtube.com/watch?v=kpp4g1gXIiY