Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αρχιζει η μάχη για το ελληνικό τουριστικό Ελντοράντο

Αρχιζει η μάχη για το ελληνικό τουριστικό Ελντοράντο


Σε αγώνα δρόμου για την ανεύρεση πόρων για τη χρηματοδότηση μεγάλων τουριστικών επενδύσεων ή την συντήρησή τους έχουν μπει τα εμπλεκόμενα επιχειρηματικά σχήματα, αλλά και οι εγχώριοι τραπεζικοί όμιλοι που ελέγχουν μεγάλες μονάδες, όπως η ALPHA BANK, ΕΤΕ και EUROBANK.
Η πρόσφατη ανακοίνωση από την πλευρά της υπουργού τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του ΕΟΤ για έξι ξενοδοχειακές επενδύσεις, στη Τζιά, τη Μήλο, την Ίο, τη Βοιωτία, την Κρήτη και την Αχαΐα, που προωθούνται μέσω της αρμόδιας γραμματείας για τις επενδύσεις  του ΕΟΤ και έχει σημάνει συναγερμό στους

ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, οι συγχωνεύσεις των τραπεζών, αλλά και η τροπολογία που πέρασε στη Βουλή για τα Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων, που «προικοδοτεί» επενδύσεις, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης ή τα προς αξιοποίηση μεγάλα οικόπεδα του ΤΑΙΠΕΔ φέρνει μπροστά τα σχέδια για αξιοποίηση ξενοδοχείων ή οικοπέδων «φιλέτων», όπως το Χίτλον (APLHA), το King Geroge (EUROBANK), Gerakina Beach (ΕΤΕ).
 
50 εκατ. για επενδύσεις στην Κρήτη από την DCI
  Αρχή γίνεται από την εταιρία Dolphin Capital Investors που προωθεί την επένδυση Plaka Bay, σε συνεργασία με ισχυρούς τοπικούς παράγοντες, αλλά έχει ενδιαφέρον και για άλλα σημεία στην ανατολική Κρήτη και τη Σητεία. Το project αυτό αναπτύσσεται σε μία έκταση άνω των 4.000 στρεμμάτων, στην περιοχή  και αφορά στη δημιουργία ξενοδοχείων πέντε αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 2.510 κλινών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν προωθείται ως επένδυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος, η οποία έχει αυξημένους συντελεστές δόμησης, αλλά ως resort πολυτελείας. Φορέας υλοποίησης εμφανίζεται η εταιρεία «Εταιρεία Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης Α.Ε.», στην οποία η DCI ελέγχει το 60% μέσω της άλλης θυγατρικής της, DolphinCI Twenty Two Limited, όπου συμμετέχουν επιφανή πρόσωπα της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Το κατασκευαστικό μέρος της επένδυσης έχει αναλάβει η J & P.
 
Έτσι, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Dolphin Capital Investors εγκρίθηκε την Τρίτη 23/10 από τους μετόχους της, η έκδοση 204 εκατ. μετοχών συνολικής αξίας 50 εκατ. ευρώ  οι οποίες, κατόπιν αιτήματος προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά AIM το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου. Η έκδοση είχε ανακοινωθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου, με χρηματοοικονομικό σύμβουλο την  Axia Ventures, η οποία με τη σειρά της απευθύνθηκε στην Third Point για την άντληση χρηματοδότησης .
Η Third Point, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι εγγεγραμμένος σύμβουλος επενδύσεων στη SEC και διαχειρίζεται περισσότερα από $9 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στην επένδυση στη Σητεία με το ελάχιστο ποσό των €30 εκατομμυρίων.
 
Η έκδοση "απευθύνεται" σε επενδυτές και εκτός Μ. Βρετανίας. Μάλιστα, καθώς, η τιμή των νέων μετοχών είναι 0,195 Λίρες και η τιμή της μετοχής σήμερα είναι γύρω στο 0,285, διαορφώνεται ένα discount στις νέες μετοχές της τάξης του 30%.
  
Εκκαθαρίζουν τα ξενοδοχειακά τους χαρτοφυλάκια οι τράπεζες
  Με δεδομένες τις δυσκολίες της εγχώριας αγοράς τραπεζικοί όμιλοι που ελέγχουν ξενοδοχεία «σύμβολα», όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το Hilton Aθηνών και το King George αναζητούν επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, για την παραχώρησή τους, ώστε να ενισχύσουν και την κεφαλαιακή τους βάση.  Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Αστέρα Βουλιαγμένης υπάρχει έντονος προβληματισμός, για τον τρόπο που μπορεί να παραχωρηθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα προκειμένου να διασφαλισθεί το μέγιστο οικονομικό αποτέλεσμα για τη νέα τράπεζα, που δημιουργείται μετά τη συγχώνευση με τη Eurobank. Για την επόμενη εξαετία, πάντως, τη διαχείριση του τουριστικού συγκροτήματος του «Αστέρα Βουλιαγμένης» (εξαιρουμένης της πλαζ Astir Beach) θα έχει η Starwood Hotels and Resorts Worldwide Inc, κάτι που καθιστά την πώληση ή την παραχώρηση σύνθετη διαδικασία. Η Starwood, ωστόσο, δεν ενδιαφέρεται για αγορά, καθώς στους στόχους της εταιρίας είναι η εγκατάλειψη του real estate και η έμφαση στο operation.
 
Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από τη νέα δομή, που θα αποκτήσει η νέα τράπεζα, η οποία θα προικοδοτηθεί με μια σειρά (κοντά στα 300 στον αριθμό) εμβληματικών ξενοδοχείων από τα δύο επιμέρους χαρτοφυλάκια, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμη προίκα.

ΠΗΓΗ :REPORTER.GR 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ CRAZY HOLIDAYS στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Ο  όμιλος εταιρειών CRAZY HOLIDAYS  είναι μια σύγχρονη ταχύτατα αναπτυσσόμενη επιχείρηση με κέντρο δραστηριότητας τη Θεσσαλονίκη και εμβέλεια εξυπηρέτησης  όλη την  Ελλάδα  και όμορες Βαλκανικές χώρες  καθώς και χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. 

ΠΡΩΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΟΤΑ ΤΩΡΙΝΗ  εδρα εγακταστάσεων CRAZY HOLIDAYS αφοί ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ 
Όπως μας δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ   ο όμιλος  με πελατοκεντρική  φιλοσοφία και  σύστημα διαχείρισης ποιότητας  ISO 9001:2000 σε όλες τις  παρεχόμενες υπηρεσίες, προχώρησε στην δημιουργία επιβατικού σταθμού  στην περιοχή απέναντι  από το ΚΤΕΛ  Θεσ/νικης στην οδό Αναγνωστάκη 8 σε έκταση 10 στρεμμάτων με κτίσμα 3000 τετραγωνικών μέτρων που θα φιλοξενήσει στην συνέχεια εκδοτήρια, αποθηκευτικούς χώρους, παρκιν, μαγαζιά εστίασης και υποδοχής, στα πρότυπα ευρωπαϊκών σταθμών, με άδεια κόμβου σύνδεσης κυκλοφορίας με 2 εισόδους και εξόδους μία μεγάλη επένδυση σε βαθος εικασαετίας.

Σκοπός  αυτής της επένδυσης είναι αρχικά η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των διεθνών τακτικών λεωφορειακών γραμμών που εκτελούνται σε Τουρκία. Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Γεωργία κ.α, καθώς επίσης σύντομα με την εφαρμογή του νόμου 3919/ 2011 που αφορά την πλήρη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και την κατάργηση του μονοπωλίου των ΚΤΕΛ να διεκδικήσει και την επέκταση των μεταφορών προς  εξυπηρέτηση των υπεραστικών γραμμών εσωτερικού.

Στόχος του  κ   ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ    είναι να παραμείνει επιχειρηματικά  στην ΕΛΛΑΔΑ  να στηρίξει την ελληνική οικονομία, επενδύοντας εδώ,  την ώρα που πολλές  ελληνικές εταιρείες φεύγουν διώχνοντας  τα κεφάλαια τους σε τρίτες χώρες , και δευτερον  να καταφέρει την συνεργασία συνεκμετάλλευσης με ξένες μεταφορικές εταιρίες που εκτελούν αντίστοιχα διεθνής τακτικές λεωφορειακές γραμμές προς τη χώρα μας , και να τις ενεργοποιήσει  επιχειρηματικά στη ΕΛΛΑΔΑ. 

Πρόεδρος ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ Μ με συνάδελφο .
Είμαστε εδώ για την ανάπτυξη,  για την απασχόληση, για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και φυσικά την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, 
 
Αναφερόμενος στον έτερο πυλώνα ανάπτυξης του ομίλου, την εξωστρέφεια έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συνεργασία  JOINT VENTURE  με κολοσσιαίες μεταφορικές τουριστικές   εταιρείες του εξωτερικού, δημιουργώντας ανταγωνιστικές συνθήκες λειτουργίας και υψηλά standard ποιότητας .

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε ότι και στο προσεχές μέλλον θα συνεχίσει την  δημιουργία νέων επιβατικών  σταθμών και σε άλλες πόλεις όπως ΞΑΝΘΗ, ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟ, κ.α.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

600 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ

E.N.D.: 600 δισ για την Ελλάδα. Και... 50 για την Κύπρο

Η ομάδα END διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Πότε; Από αύριο. Υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, παρουσίασαν το πλάνο τους για τη "σωτηρία" της Ελλάδας, ή μάλλον για την ακρίβεια, για την εξαγορά ολόκληρου του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Η παρουσίαση - συνέντευξη τύπου έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President μπροστά σε πάνω από 500 άτομα. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο ομογενής Αρτέμιος Σώρρας και ο Πρόεδρος της E.N.D., Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανόλης Λαμπράκης που πρόσφατα είχε δώσει συνέντευξη σχετικά με το ζήτημα.
Οι δύο ομιλητές ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.
Κατά την ομιλία τους, τόνισαν ότι απευθύνονται στους "ελεύθερους Έλληνες" και δεν έχουν πολιτικά κίνητρα, αλλά μόνο πατριωτικά. Ξεκαθάρισαν μάλιστα πως δεν ανήκουν στη δεξιά, την αριστερά, ή την άκρα δεξιά, αναφέροντας πως σύμμαχοι τους θα είναι μόνο όσοι "κινούνται με πατριωτικά κίνητρα".
Ο Αρτέμιος Σώρρας συγκεκριμένα είπε: "Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ' ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του".
Στη συνέχεια κατήγγειλε το Μνημόνιο και την παράγραφο που απαγορεύει την εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. "Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει".

Η E.N.D. θα... "σώσει" 24 κράτη με επιτόκιο 0,5%
Ο Πρόεδρος της E.N.D κ. Λαμπράκης, καθηγητής ιατρικής χειρουργικής, αφού είπε ότι "οι Έλληνες πατριώτες είναι ώρα να απελευθερωθούμε, χρησιμοποιώντας το δυναμικό που έχουμε και κουβαλάμε από τους προγόνους μας ως Έλληνες", τόνισε ότι η Ε.Ν.D. προσκλήθηκε πριν από μερικές ημέρες στον ΟΗΕ από ομάδα κρατών της Αφρικής και Καραϊβικής, όπου παρουσίασαν το πρόγραμμά τους.
"Πήραμε 24 αιτήσεις για χρηματοδότηση κρατών με επιτόκιο 0,5%. Το επιτόκιο αυτό υπάρχει συμβολικά για να δικαιολογεί τον δανεισμό διότι διαφορετικά θα θεωρηθεί δωρεά και θα υπάρχουν άλλα θέματα. Για τους Κύπριους όμως που είναι υποδουλωμένοι, βρίσκονται υπό καθεστώς κατοχής είπαμε, επιτόκιο 0%. Και καταθέσαμε τα χρήματα στον Καναδά. Τα 600 δις δολάρια για την Ελλάδα είναι και αυτά κατατεθειμένα. Και έχουν ελεγχθεί ως γνήσια".
Η μεγάλη "αποκάλυψη"
"Μας ρωτούν γιατί παρεμβαίνουμε τώρα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Γι' αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη", ανέφερε ο κ. Λαμπράκης, χωρίς όμως να κατονομάζει τον ιδιώτη παρότι ρωτήθηκε σχετικά.
Στη συνέχεια είπε: "Το τρίπτυχο μας είναι Ελπίδα, Δικαιοσύνη, Παιδεία. Δεν έχουμε καμία κομματική τοποθέτηση ούτε εκπροσωπούμε καμία θρησκεία. Είμαστε πάνω απ' όλα Έλληνες.
Εάν οι Ορθόδοξοι ιερείς βάζουν πρώτα την Ορθοδοξία και μετά την Ελλάδα θα μας βρουν απέναντι. Εάν οι αριστεροί βάζουν πρώτα την ιδεολογία τους και μετά την Ελλάδα θα είμαστε απέναντί τους. Το ίδιο ισχύει και για την Χρυσή Αυγή. Πρώτα και πάνω απ' όλα η Ελλάδα".
Λαμπράκης και Σώρρας, ανέφεραν στη συνέχεια πως η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη και παρόλα αυτά δεν τους έχει δεχτεί για επίσημες διαβουλεύσεις, κάτι που έκανε η Κύπρος μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Χριστόφια.
"Εμείς είμαστε ο αντίποδας της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Αυτήν που πρόθυμοι οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου και άλλοι, θέλησαν να υπηρετήσουν. Γι' αυτό δε μας θέλουν", σχολίασε σχετικά ο κ. Λαμπράκης.
Οι όροι για τη συναλλαγή
Πως θα πάρει όμως τα χρήματα η Ελλάδα για να εξαγοράσει το χρέος της των 320 δισ;
-να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους
-να γίνει λογιστικός έλεγχος των χρεών της χώρας. Να εξεταστούν όλα τα οποία κλήθηκε και πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο, να υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη
-να γίνει άρση της βουλευτικής ασυλίας
-να συσταθεί διεθνής επιτροπή διαχείρισης του ποσού
-δέχονται να ελεγχθούν τα ομόλογα και ο τραπεζικός λογαριασμός που έχουν στον Καναδά, κατόπιν όμως, συνάντησης με την Κυβέρνηση
Η ομάδα έχει αποστείλει επιστολές στον Α. Σαμαρά όσο και στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και τον υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο.
Εάν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση τους η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με επιτόκιο 0,5% όπως ορίζεται από τον Ο.Η.Ε. με χρόνο αποπληρωμής τα 100 χρόνια. Κοινώς, δεν πρόκειται για δωρεά.
Τα λεφτά υπάρχουν; Που θα διατεθούν;
Ο κ. Σώρρας υποστήριξε ότι θα διαθέσει χρήματα, πέραν των 320 δισ που χρωστάει η χώρα για να επανέλθουν οι συντάξεις και οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα προ Μνημονίου, στην παιδεία και την ανάπτυξη. Οι δύο άντρες παρουσίασαν τους λογαριασμούς ως custodian accounts.

Το ποσό που έχουν συγκεντρώσει, είναι σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Όπως πάντα, ισχυρίζονται. Πρόκειται για αξιόγραφα (τίτλοι) που δεν κατατίθενται σε τράπεζες ως μετρητά. Οι ίδιοι προσκόμισαν έγγραφα που πιστοποιούν το γνήσιο της υπογραφής για τη συναλλαγή με την τράπεζα και τη φύλαξη των ομολόγων.
Όταν ζητήθηκε από τους επικεφαλείς της ομάδας να πιστοποιήσουν την ύπαρξη του ποσού, είπαν ότι δεν μπορούν να δείξουν κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ζητηθεί από την Κυβέρνηση και κατόπιν συνάντησης με την επίσημη πολιτική ηγεσία. Τα χρήματα προέρχονται από ομολογίες που έχουν στα χέρια τους από το 1984 και που η αξία τους σήμερα φτάνει στα 600 δις δολάρια, τουλάχιστον όπως υποστήριξε ο κ. Σώρρας και ο Anthony Diamond, συνεργάτης της E.N.D. που μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype).
Πάντως, δε λείπουν και οι αντιδράσεις και η σχετική επιφυλακτικότητα για το όλο εγχείρημα.
Το site greeknewsonline.com αναφέρει σχετικά:
"Κι αναρωτηθήκαμε πως θα μπορούσε αυτό το ποσό να δηλωθεί ότι υπάρχει, χωρίς πάλι να μπορεί κανείς να ελέγξει του λόγου την αλήθεια (όπως και κάποιοι επιστολογράφοι της Greek News που έχουν σχέση με τους κ.κ. Λαμπράκη και Σώρρα έγραψαν).
Ένας καλός τρόπος είναι δείχνοντας κάμποσες χιλιάδες International Bills of Exchange (ΙΒΟΕ), δηλαδή Διεθνείς Συναλλαγματικές. Των οποίων τη γνησιότητα καταλαβαίνεις μόλις τις παρουσιάσεις για εξόφληση. Μέχρι τότε, τις βάζεις σε έναν λογαριασμό custodian (κηδεμονευόμενο) για να λαμβάνεις statements (παραστατικά) με την ονομαστική τους αξία, και μετά χρησιμοποίησε τα για να ξεγελάσεις κάποιον ότι έχει λεφτά, ώστε να σου δώσει δανεικά (και αγύριστα;)".
Πέραν από την πολεμική που έχει ομολογουμένως αναπτυχθεί και τις αντιρρήσεις, οι υπεύθυνοι της E.N.D. καλούνται να προσκομίσουν επίσημα έγγραφα σε επίσημη συνάντηση με εκπροσώπους της τρικομματικής κυβέρνησης, για να εξεταστεί το κατά πόσο η όλη πρόταση έχει πράγματι ρεαλιστική υπόσταση.
Ποια είναι η E.N.D.
Πρόκειται για μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα και πρόεδρο τον καρδιολόγο στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης. Οι άνθρωποι της ξεκαθάρισαν, ότι καμία σχέση δεν έχουν με την ελληνική ομογένεια, σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της.

ΠΗΓΗ : SigmaLive/news24.7

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! Σε τεντωμένο σκοινί (και σε ύψος 3.000 μέτρων)



To ρεκόρ στην ισορροπία σε ακροβατικό σκοινί θέλησε να πραγματοποιήσει ο Ελβετός stuntman Freddy Nock και αποφάσισε να ισορροπήσει, χωρίς καμία προστασία η υποστήριξη, σε καλώδια τελεφερίκ, πλάτους  5 εκατοστών, την ώρα που αυτό ανεβαίνει στην κορυφή του βουνού Zugspitze, το μεγαλύτερο βουνό της Γερμανίας, ύψους 2.962 μέτρων, στα σύνορα με την Αυστρία.
1012-tightrope-walking-cable-zugspite-mountain-670Ο Freddy περπάτησε όλη τη διαδρομή του τελεφερίκ, από την αφετηρία έως την κορυφή του βουνού ύψους 350 μέτρων και ένα χιλιόμετρο περίπου απόσταση, σε  1 ώρα και 20 λεπτά. Στο τέλος δήλωσε ότι “δεν θέλει να το ξανακάνει, γιατί κουράστηκε”… Σε όλα του τα εγχειρήματα, ο Nock προσφέρει τα χρήματα που συγκεντρώνει σε φιλανθρωπίες. Η “βόλτα” στο βουνό Zugspitze, συγκέντρωσε  19.000 δολάρια τα οποία ο εκκεντρικός Freedy προσέφερε σε γερμανικό ίδρυμα το οποίο υλοποιεί αναπτυξιακά προγράμματα στην Αιθιοπία.  O Freddy Nock ξεκίνησε να ακροβατεί σε ηλικία 11 ετών. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε όλο το κόσμο με τις παραστάσεις που έχει δώσει, μόνος ή ως μέρος μίας ομάδας. Η ισορροπία σε καλώδια τελεφερίκ και τρένων είναι το αγαπημένο του, ενώ έχει μπει αρκετές φορές στο βιβλίο Γκίνες διασχίζοντας πάνω σε σκοινί επικίνδυνα φαράγγια, γέφυρες ή περνώντας ανάμεσα από ουρανοξύστες. Είναι γνωστός ως ο “Master of the Air” και ο πιο extreme αθλητής στον κόσμο.


ΠΗΓΗ : SALT.GR


FAM TRIP BOROVETS &EUPHORIA CLUB hotel &spa

EUPHORIA CLUB HOTEL & SPA http://www.borovetseuphoria.com/

κΤΖΙΜΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ  & ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Για πολλοστή φορά το ταξιδιωτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης ΤΖΙΜΑS ΤRΑVEL εξειδικευμένο στον χειμερινό τουρισμό,οργάνωσε  εκπαιδευτικό ταξίδι στο ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ  το περασμένο  Σαββατοκύριακο 29-30/10/2011 σε συνεργασία με το ελληνικών συμφερόντων ξενοδοχείο EUPHORIA CLUB HOTEL &SPA   4 ****
(σε υψόμετρο 1350 μέτρων δίπλα σε ένα από τα πιό δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας) http://www.borovetseuphoria.com/ .

Οι φιλοξενούμενοι ευρισκόμενοι  σε μία ειδυλιακή τοποθεσία ,μέσα στο δάσος με θέα τα βουνά και τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου και σε συνδυασμό με την εξαιρετική αισθητική του ξενοδοχειακού χώρου με  τις  σύγχρονες ανέσεις διαμονής και την  υποδειγματική εξυπηρέτηση έμειναν εντυπωσιασμένοι από το συγκρότημα κάνοντας μία ευχή " να εχουμε ενδιαφερόμενους για να τα γεμίζουμε "


ΤΖΗΜΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ  driver or leader !!!
Το ταξίδι στέφθηκε με  μεγάλη επιτυχία  και  συμμετείχαν  στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων  Βόρειας Ελλάδας που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον προορισμό και το ξενοδοχείο , ενώ δεν έχασαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν όπως άλλωστε κάνουν πάντα όταν βρίσκονται μεταξύ συναδέλφων. 

 Oι εικόνες μιλούν από μόνες τους 



ΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ :


Λιότση Πόλυ Liotsis travel
Αφεντούλα Γισγάκη Relax Travel
Aντωνακόπουλος Διονύσης Tsakiridis
Τασιοπούλου Ισιδώρα Airforum Travel
Βλάχος Δημήτρης Grefis Holidays
Νάτση Ελένη Zorpidis Eptalofos
Kαζάκης Χρισόστομος Kazakis Tours
Καζάκη Έλλη Kazakis Tours
Aσενιόγλου Χριστίνα Vasiliadis Travel
Νέδος Αλέξανδρος Vasiliadis Travel
Χριστοφίδης Δημήτρης Mango Travel
Σταυριανίδης Παναγίωτης Cyprus Airways
Πομάκη Νίκη Herodotus Kalamaria
Πλουμή Στέλλα Travel Look
Σαρόγλου Παναγιώτης Halkidiki Tours
Δεληγιαννίδης Χρήστος Niniatsoudis Travel
Τζίμας Στέργιος Tzimas Travel
Δημητρού Νίνα Tzimas Travel

Στο ταξίδι ελαμψε δια της απουσίας του ο Κ. Κριθαριδης Θεοδωρος του ταξιδιωτικού γραφείου ALEXANDER TRΑVEL