Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Google Travel Forum: Ημερίδα για τον τουρισμό 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 
Google Travel Forum: Ημερίδα για τον τουρισμό
Πραγματοποιείται στις 2 Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο
Την πρώτη ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τον τουρισμό θα υλοποιήσει η Google Ελλάδας στις 2 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο πλαίσιο της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στον επιχειρηματικό τομέα. Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο στον τουρισμό και να παρουσιάσει λύσεις μέσω της γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών της Google.

Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος, ενώ ομιλητές θα είναι ο γενικός διευθυντής της Google Ελλάδας κ. Σ. Λουκάκος, ο διευθύνων σύμβουλος της youtravel.com και της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aquis Hotels κ. Ι. Κεντ και ο brand strategist κ. Peter Economides, οι οποίοι θα αναλύσουν το τοπίο της σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας και θα συζητήσουν για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις στελεχών της Google με ειδίκευση στον τουρισμό.

Το κοινό της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει στελέχη της κυβέρνησης, εκπροσώπους συνδέσμων και συνεταιρισμών του τουριστικού κλάδου, επιχειρηματίες και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ πριν την ημερίδα θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι πάνω στις δυνατότητες του Google AdWords. 
 
ΠΗΓΗ : ΒΗΜΑ online 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον ελληνικό τουρισμό 2011



Σημαντική αύξηση το 2011

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012
Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον ελληνικό τουρισμό


Ως η καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό θα μείνει στην ιστορία το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από τα 13 κύρια αεροδρόμια της χώρας, για το σύνολο του έτους.

Συγκεκριμένα, η άνοδος των αφίξεων στο διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου ήταν 8,65% σε σχέση με το 2010, με τους εισερχόμενους τουρίστες να φτάνουν σε απόλυτα νούμερα τους 11.528.782 έναντι 10.611.219 που ήσαν το 2010.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλεί ο ΣΕΤΕ από τα αεροδρόμια, όλες οι περιοχές της χώρας, εκτός των Αθηνών, κινήθηκαν με θετικό πρόσημο στις αφίξεις τους, με τη Ρόδο και την Κω να κρατούν ψηλότερα τη σημαία από όλους.

Η μεν Κως σημείωσε άνοδο των αφίξεων 22,41%, η δε Ρόδος πέτυχε άνοδο 22,06%, στο δωδεκάμηνο πάντα. Υψηλά ποσοστά σημείωσε και το Ηράκλειο με άνοδο 12,59% όπως και τα Χανιά με 10.57%, αλλά η ευχάριστη έκπληξη ακούει στο όνομα Θεσσαλονίκη, η οποία σημείωσε αύξηση 11,25%.

Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Αθήνας, αν και στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου παρουσίασε αυξομειώσεις στις αφίξεις, τελικά έκλεισε με πτώση 3,64%.

Σε ό,τι αφορά το μήνα Δεκέμβριο οι αφίξεις σε όλη τη χώρα σημείωσαν άνοδο 1,45% με την Ελλάδα να υποδέχεται 186.095 τουρίστες.

Για το σύνολο του 2011 οι αφίξεις των τουριστών αναμένεται να φτάσουν, βάσει των οριστικών στοιχείων, τα 16,5 εκατομμύρια και τα τουριστικά έσοδα να σημειώσουν άνοδο πάνω από 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αύξηση 10% στα έσοδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των φορέων του τουρισμού, ισοδυναμούν με μια αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας. Την ίδια στιγμή χάρη στον τουρισμό συγκρατήθηκε το 2011 η αύξηση της ανεργίας και περιορίζεται η ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 1 - 2 εκατοστιαίες μονάδες, όπως τονίζεται από τους παράγοντες του κλάδου.

Πηγή :NEWSBEAST.GR

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΑ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Νέος «πύργος της Βαβέλ» στη Σαουδική Αραβία

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal θέλει να κατασκευάσει στην Τζέντα κτήριο ύψους ενός χιλιομέτρου, το οποίο θα αναδειχθεί ως το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο


Ενώ η Ευρώπη παλεύει με τα μέτρα λιτότητας και την οικονομική κρίση, στην Σαουδική Αραβία γίνονται σχέδια για την ανέγερση του πιο ψηλού κτηρίου στον κόσμο ( www.clickatlife.gr/story/taksidi/thaumaste-ti-thea-apo-ta-upsilotera-ktiria-ston-planiti!?id=1963201 ). Εμπνευστής του εγχειρήματος είναι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Alwaleed bin Talal, ο οποίος οραματίζεται τον πύργο ενός χιλιομέτρου ως το κόσμημα της παραθαλάσσιας πόλης Τζέντα. Ο νέος ουρανοξύστης είναι μια σύμπραξη του bin Talal με την οικογένεια bin Laden.
Αν πραγματοποιηθεί το όνειρο του bin Talal, το κτήριο θα είναι το υψηλότερο στον κόσμο, ξεπερνώντας το «Burj al Khalifa» των 828 μέτρων του Ντουμπάι και το «Taipei 101» των 509 μέτρων της Ταϊβάν. Έχει ήδη σχεδιαστεί από την Adrian Smith & Gordon Gill Architecture με έδρα το Σικάγο των ΗΠΑ και η κατασκευή του αναμένεται να διαρκέσει πέντε χρόνια, ενώ το κόστος του θα φτάσει τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο ουρανοξύστης θα χτιστεί στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πόλης με την συνολική αξία των εργασιών να ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Τέτοιες… σπατάλες είναι σχετικά σύνηθες φαινόμενο στη Μέση Ανατολή, όπου υπάρχουν τεχνητά νησιά και χιονοδρομικά κέντρα στην έρημο. Όπως εξηγεί στην Independent ο Jarmo Kotilaine της National Commercial Bank της Τζέντα «Σε μεγάλο ποσοστό αυτά τα project γίνονται για την δημιουργία εντυπώσεων και δημοσίων σχέσεων και δίνουν ταυτότητα σε μια πόλη, υποδηλώνοντας οικονομική ευρωστία».
Ο συντάκτης του Architect’s Journal Rory Ocayto ήταν πιο καυστικός χαρακτηρίζοντας ως «ανούσιο» το χτίσιμο όλο και ψηλότερων κτηρίων, αμφισβητώντας τη χρηστικότητά τους, ειδικότερα από τη στιγμή που η αρχιτεκτονική πλέον, επιτρέπει πιο ενδιαφέρουσες και καινοτόμες κατασκευές.

ΠΗΓΗ : clickatlife.gr 

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

έρευνα Best Workplaces 2011

Ολοκληρώθηκε η έρευνα Best Workplaces 2011



Τη διεξαγωγή της έρευνας "Best Workplaces 2011" ολοκλήρωσε και φέτος το Great Place to Work Institute Hellas και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τις 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

    Στην κατηγορία των εταιρειών με πάνω από 250 εργαζόμενους την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και ακολουθούν κατά σειρά Ελαίς - Unilever Hellas, Tasty Foods, ΥΓΕΙΑ, Media Strom, Pharmathen, Leroy Merlin, Wurth Hellas, Βιβεχρώμ και Accenture.

    Στην κατηγορία των εταιρειών με 50 έως 250 εργαζόμενους την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Xerox Hellas και ακολουθούν κατά σειρά Κρι Κρι - Βιομηχανία Γάλακτος, Imperial Tobacco Hellas, Medtronic Hellas, Genesis Pharma, Data Communication, 3M, Μέλισσα Κίκιζας, Amgen Ελλάς και British American Tobacco Hellas.

    Η έρευνα Best Workplaces 2011 διεξήχθη για ένατη συνεχή χρονιά, από το Great Place to Work Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεργασία του ALBA Graduate Business School. Βασικός στόχος της έρευνας είναι να αναδείξει και να βραβεύσει τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Εταιρείες, που παρά τη δύσκολη κοινωνικά και οικονομικά περίοδο την οποία διανύει η χώρα μας, έλαβαν τη σημαντική απόφαση να επενδύσουν στο Ανθρώπινο Δυναμικό τους και να αποτιμήσουν τις πρακτικές που εφαρμόζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

    Όσον αφορά στη φετινή έρευνα, συμμετείχαν 42 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ανήλθε στους 7.171. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι μισές περίπου από τις εταιρείες που έτρεξαν την έρευνα φέτος, συμμετείχαν για πρώτη φορά στη διαδικασία, κάτι που αποδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια που γίνεται από τις επιχειρήσεις να παρέχουν ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

    Η βράβευση των 20 εταιρειών, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου 2011 κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης. Οι εταιρείες που διακρίνονται στη χώρα μας διαγωνίζονται στη συνέχεια με τις καλύτερες εταιρείες από άλλες χώρες της Ευρώπης για να συνταχθεί η αντίστοιχη λίστα των καλύτερων Ευρωπαϊκών οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Μάιο στο Παρίσι.

    Αναφορικά με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, ο Πρόεδρος του Great Place to Work Institute Hellas, κος Δημήτρης Μαύρος δήλωσε: «Χαιρόμαστε πραγματικά που φέτος, παρά τις δυσμενείς για τη χώρα μας οικονομικές συνθήκες, βλέπουμε πολλές εταιρείες να διακρίνονται για πρώτη φορά στη λίστα των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και πίστη για την πορεία της ελληνικής αγοράς».
ΠΗΓΗ :ΒΗΜΑ