Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ : ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αύξηση 13,73% σημείωσαν τα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το λιμάνι του Πειραιά το 2011, φθάνοντας τα 936, έναντι 823 το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ) κ. Γ. Ανωμερίτης. Το ίδιο διάστημα οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας άγγιξαν τις 2.515.191 από 1.864.657 το 2010, ενισχυμένες σε ποσοστό 34,89% και κατά 650.534 επιβάτες. Μεταξύ αυτών οι επι-αποβιβασθέντες επιβάτες στον Πειραιά (homeporting) ανήλθαν σε 454.387, σημειώνοντας άνοδο 6,63%, ενώ οι transit άγγιξαν τους 2.060.804, ενισχυμένοι κατά 43,26%. Σε διάστημα δεκαετίας (2002 - 2011) οι μεταβολές ανήλθαν για τους επιβάτες home σε 198% και για τις διελεύσεις transit σε 339%.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις του ΟΛΠ σε υποδομές για την κρουαζιέρα, που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 420 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΛΠ επισήμανε ότι το 2011 εκσυγχρονίστηκε ο Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας Α' (Αγίου Νικολάου), έκτασης πλέον 6.300 τ.μ., τον Απρίλιο του 2012 παραδίδεται ο νέος Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας Β' (Θεμιστοκλέους), έκτασης 5.200 τ.μ. και τον Μάιο του επόμενου έτους παραδίδεται ο νέος Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας Γ' (Μιαούλη), έκτασης 3.200 τ.μ. στον χώρο της πενταγωνικής αποθήκης της «Παγόδας». Παράλληλα τίθενται σε λειτουργία νέες πύλες ελέγχου, ταινιόδρομοι αποσκευών, οχήματα μεταφοράς επιβατών και αποσκευών, θέσεις στάθμευσης οχημάτων, πούλμαν, ταξί κ.λπ., τον ερχόμενο Μάιο παραδίδεται το νέο κρηπίδωμα «Μιαούλη» για δύο νέες θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, έκτασης πρόσθετων κρηπιδωμάτων 8.700 τ.μ., ενώ το 2012 ξεκινά το έργο της επέκτασης του νέου λιμένα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων για έξι νέες θέσεις πλοίων νέας γενιάς, καθώς ήδη ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες και άδειες και το έργο θεωρείται ώριμο.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική του Πειραιά, ο ΟΛΠ αποφάσισε να διατηρήσει σταθερά τα τιμολόγιά του για τα έτη 2013, 2014, 2015 και 2016 (έτος ολοκλήρωσης υποδομών νέου λιμένα) με ετήσια αναπροσαρμογή μόνο κατά τον δείκτη τιμών καταναλωτή, χωρίς άλλες μεταβολές ή προσαυξήσεις. Επίσης καθιερώνεται τιμολόγιο μεγάλων πελατών, ειδικών εκπτώσεων από 5% έως 30%), σταθερών θέσεων πρόσδεσης για μεγάλους πελάτες, ενώ προβλέπονται θέσεις προαναγγελίας και προτεραιότητας στην προσέλευση και προσέγγιση και κοινό check-in στα τερματικά αεροδρόμιου-λιμένος.

Η διοίκηση του ΟΛΠ τονίζει την προτεραιότητα που δίνει ο Οργανισμός στην κρουαζιέρα, ως μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητές του, καθώς σύμφωνα με τις θέσεις ελλιμενισμού ο Πειραιάς υποστηρίζεται ότι παραμένει το μεγαλύτερο και τιμολογιακά κατά 30% φθηνότερο λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου. Επίσης οι χώροι εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας (passenger terminal) αυξάνονται από 5.900 τ.μ. σε 11.200 τ.μ. εντός του 2012.

Σχολιάζοντας προτάσεις για τη δημιουργία νέου λιμένα κρουαζιέρας στο Φαληρικό Δέλτα, ο κ. Ανωμερίτης ήταν αρνητικός, σημειώνοντας ότι «ο Πειραιάς και το λιμάνι του αποτελούν τον μοναδικό χώρο για ανάπτυξη κρουαζιέρας στην Αττική» και συμπλήρωσε ότι «όπως αποδέχεται και ο Οργανισμός Αθήνας στο σχέδιό του για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής 2021, ο μόνος μικρού μεγέθους συμπληρωματικός χώρος κρουαζιέρας θα μπορούσε να κατασκευασθεί στο Λαύριο υπό προϋποθέσεις, σε καμιά όμως περίπτωση στον Φαληρικό Ορμο»
πηγή :ΒΗΜΑ online 

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

 24/12/2012

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :

http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1

ΣΑΣ ΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!!!

KAI TO NEO ETOS  2012 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΟΔΥΝΗΡΟ,


ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ !!!


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ALEXANDER travel

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σε ρωσικά χέρια πέρασε το ξενοδοχείο «Portes Palace»

13/12/2011
Σε Ρώσους επενδυτές μεταβιβάστηκε το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο «Portes Palace», 4 αστέρων, δυναμικότητας 164 δωματίων, που βρίσκεται στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Κέρδος» ο επικεφαλής του ξενοδοχειακού ομίλου Πόρτες κ. Γεράσιμος Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης αιτιολόγησε την πώληση του «Porto Palace» ως μία στρατηγική κίνηση, την οποία σχεδίαζε τον τελευταίο χρόνο και όχι λόγω οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μπακογιάννης δεν αποκάλυψε το αντίτιμο της πώλησης, αλλά διευκρίνισε ότι οι Ρώσοι επενδυτές, από τους οποίους ο ένας έχει καταγωγή ελβετική, ασχολούνται ήδη με τον ξενοδοχειακό κλάδο σε διάφορες χώρες. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αντίτιμο προσεγγίζει τα 9-10 εκατ. ευρώ.

Στον όμιλο Πόρτες ανήκει το ξενοδοχείο «Portes Beach», 4 αστέρων, 185 δωματίων και το «Ιstion Club & Spa», 5 αστέρων, με 99 δωμάτια και 46 σουίτες, που αποτελεί την τελευταία επένδυση ύψους περίπου 18- 20 εκατ. ευρώ που υλοποίησε ο όμιλος το 2009. Το «Portes Palace» είναι το δεύτερο ξενοδοχείο που απέκτησε ο όμιλος το 2001, ενώ το πρώτο που είχε δημιουργήσει ήταν το «Portes Beach» το 1991.

Ο όμιλος Πόρτες ήδη υλοποιεί επένδυση εκσυγχρονισμού του Portes Beach ύψους 3 εκατ. ευρώ, η οποία υπολογίζει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2012. Η κρίση δεν πτοεί τον όμιλο για νέα επενδυτικά ανοίγματα, καθώς όπως αποκάλυψε ο κ. Μπακογιάννης, βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές για την αναζήτηση ξενοδοχειακής μονάδας ή έκτασης εκτός Χαλκιδικής. Αναζητεί ξενοδοχείο ή έκταση σε Δωδεκάνησα, Επτάνησα, Θάσο και άλλες περιοχές, όπως επισημαίνει. Ακόμη συνεχίζει τις διερευνητικές επαφές, καθώς δεν έχει προβεί στην επιλογή κάποιας έκτασης ή μονάδας από αυτά που έχει εξετάσει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μπακογιάννης δεν ήθελε να αναφερθεί στα οικονομικά του ομίλου, αλλά ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2009 ήταν 8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη περί τα 300.000 ευρώ, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του «Κέρδους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρη Τάσιο, πρόκειται για την τρίτη επένδυση Ρώσων στη Χαλκιδική. Η πρώτη αφορά την εξαγορά του ξενοδοχείου «Ποτίδαια Παλλάς» από το τουριστικό πρακτορείο του κ. Μουζενίδη, που φέρνει τουρισμό από Ρωσία. Η δεύτερη αφορά επένδυση με την επωνυμία Γρηγοριάδης (δεν έχει σχέση με τoν όμιλο Ghotels) που είναι ρωσικών συμφερόντων στο Παλιούρι Χαλκιδικής στο πρώτο πόδι της Κασσάνδρας. Επίσης, σημειώνει ότι έχουν γίνει αγορές εκτάσεων από Ρώσους στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ρώσων ο κ. Τάσιος το αποδίδει στο γεγονός ότι η Χαλκιδική είναι ευρέως γνωστή στους Ρώσους ταξιδιώτες. Παραδέχεται ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα από Ρώσους επενδυτές τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες και καλές τιμές για να προβούν σε μ;iα αγορά ξενοδοχείου. Υπογραμμίζει ότι τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής μέχρι σήμερα έχουν «αντισταθεί» στην κινητικότητα των Ρώσων επενδυτών.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι όσο συνεχίζεται η οικονομική ύφεση, μειώνεται η ρευστότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την υψηλή φορολογία, τις νέες επιβαρύνσεις, αλλά και τη μείωση των τιμών των τουριστικών πακέτων, δεν αποκλείει να αλλάξουν χέρια κάποια ξενοδοχεία στο μέλλον. Ο κ. Τάσιος τόνισε ότι οι πληρότητες μπορεί να είναι καλές στη Χαλκιδική, αλλά οι τιμές είναι μειωμένες και έτσι υπάρχει πτώση του τζίρου των ξενοδοχείων, παρά την αύξηση των διανυκτερεύσεων. 


ΠΗΓΗ :ΚΕΡΔΟΣ online

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Εντυπωσιακή αύξηση ξένων τουριστών στη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακή αύξηση ξένων τουριστών στη Θεσσαλονίκη


Εντυπωσιακή είσοδο τουριστών από νέες αγορές, όπως το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και η Αλβανία, αύξηση τουριστών από παραδοσιακές βαλκανικές αγορές, όπως η Ρουμανία, η Σερβία και η Βουλγαρία, αλλά κι εξίσου εντυπωσιακή άνοδο του αριθμού των Αιγυπτίων, καταγράφουν στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, που «χαρτογραφούν»τις διανυκτερεύσεις στην πόλη, το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011.

Στον αντίποδα, ο αριθμός των Ελλήνων συνεχίζει να συρρικνώνεται, γεγονός που αποτυπώνει μια μεταστροφή στο τουριστικό τοπίο της Θεσσαλονίκης, αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι πελάτες των ξενοδοχείων της πόλης, για σχεδόν 35 χρόνια ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (75%) Έλληνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2011 διανυκτέρευσαν στα ξενοδοχεία-μέλη της 31,09% περισσότεροι αλλοδαποί σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Ελλήνων ήταν μειωμένο κατά 5,5%, διαμορφούμενο στο 58,24%.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στις διανυκτερεύσεις Ισραηλινών (331,67%), Αιγυπτίων (283,01%), Νορβηγών (166,98%), Ουκρανών (122,22%), Ρώσων (96,41%), πολιτών της ΠΓΔΜ (72,04%), Δανών 64,24%), Τούρκων (63,57%), Αλβανών (62,80%), Σουηδών (59,34%) κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τους Αιγύπτιους, η εντυπωσιακή αύξηση αποδίδεται στην κατάσταση που επικρατεί στη βόρεια Αφρική, ενώ η ανοδική πορεία στις διανυκτερεύσεις Νορβηγών και Σουηδών σχετίζεται με τη δημιουργία αεροπορικών συνδέσεων με τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, για τους τελευταίους επισημαίνεται πως οι αριθμός τους είναι δυσανάλογος με τις αφίξεις, όπως αυτές καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", γεγονός που σημαίνει πως η πλειοψηφία επέλεξε κάποιον από τους παραθεριστικούς προορισμούς της περιοχής, κατά τους θερινούς μήνες.


ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Πέντε Προβλέψεις για το Online Travel στην Ευρώπη για το 2011


Η Ευρώπη μπορεί ακόμα να υφίσταται τις επιπτώσεις της ύφεσης, αλλά το online travel συνεχίζει την ανοδική πορεία του, σε όλες τις ποικιλόμορφες και πολύπλοκες αγορές της ηπείρου, σύμφωνα με την έρευνα της PhoCusWright Inc. Οι αλλαγές στην οικονομία και τη βιομηχανία ταξιδιών οδήγησαν σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που οι καταναλωτές ψάχνουν και αγοράζουν ταξίδια. Η Πέμπτη Έκδοση της Επισκόπησης του Ευρωπαϊκού Online Travel της PhoCusWright αναλύει τη δυναμική της online και offline διανομής τουριστικών προϊόντων σε μεγάλες τουριστικές αγορές της Ευρώπης.
Παρακάτω παρατίθενται οι πέντε προβλέψεις για την ευρωπαϊκή online travel αγορά για το 2010:
1. Το Online travel θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου της ευρωπαϊκής αγοράς ταξιδίων.
Ενώ η συνολική ευρωπαϊκή αγορά ταξιδιωτικών γνωρίζει διψήφια μείωση, τα online ταξίδια αναψυχής και τα μεμονωμένα επαγγελματικά ταξίδια, θα αυξηθούν ελαφρώς το 2009. Καθώς οι επιπτώσεις της ύφεσης αναμένεται να εκπνεύσουν το επόμενο έτος, οι καταναλωτές αγοράζουν ολοένα και περισσότερο στο διαδίκτυο ψάχνοντας για καλύτερες τιμές και συμφωνίες. Η διείσδυση του διαδικτύου θα αυξηθεί απότομα από το 28% το 2008 στο 34% μέχρι το 2010.
2. Η Priceline θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό online ταξιδιωτικό πρακτορείο (Online Travel Agent – OTA).
Εδώ και καιρό στην τελευταία θέση μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων παγκόσμιων OTAs (Expedia, Orbitz και Travelocity είναι οι άλλες τρεις), η Priceline έχει κερδίσει έδαφος από την έναρξη της ύφεσης και ιδίως μέσω της επιτυχίας της κυριότερης ευρωπαϊκής απόκτησής της, την Booking.com. Ανάμεσα στην Orbitz που σκοντάφτει και την Expedia που κάνει «παιχνίδι» με τη θυγατρική της την Venere, η Priceline πρόκειται να γίνει ο νούμερο δύο OΤΑ σε παγκόσμιο επίπεδο και πολύ πιθανόν να είναι ο μεγαλύτερος OTA στην Ευρώπη (αν και η Expedia μπορεί να έχει τελευταία λέξη σε αυτό…).
3. Οι μηχανές metasearch θα επιτύχουν στην Ευρώπη τελικά
Το ιδιαίτερα κατακερματισμένο τοπίο του ευρωπαϊκού online travel -μεταξύ OΤΑs και προμηθευτών- θα μπορούσε να αποδειχθεί γόνιμο έδαφος για μηχανές metasearch. Η ανάπτυξη των metasearch στην Ευρώπη καθυστέρησε σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, αλλά η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης ιστοσελίδων online αγορών οδηγεί περισσότερους καταναλωτές να επισκεφθούν τοποθεσίες metasearch όταν σχεδιάζουν το ταξίδι τους.
4. Η Γερμανία κερδίζει έδαφος εν μέσω της ύφεσης
Η γίγαντας της online ταξιδιωτικής αγοράς της Ευρώπης αποκτά μεγάλο μερίδιο της περιφερειακής αγοράς. Η μεγάλη αγάπη των Γερμανών για ταξίδια βοηθά στη στήριξη της ζήτησης την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές αγορές παραπαίουν. Το μερίδιο της Γερμανίας στο ευρωπαϊκό online travel θα φθάσει από το 17% το 2008 στο 20% έως το 2011.
5. Καθώς οι μεγάλες αγορές ωριμάζουν, όλα τα μάτια στρέφονται νότιο-ανατολικά
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά, το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει πάνω από 40% διείσδυση στο διαδίκτυο. Η Γαλλία και η Γερμανία ακολουθούν. Τώρα που οι εύκολες αγορές (λόγω μεγάλης διείσδυσης του διαδικτύου) απομυζήθηκαν, η online βιομηχανία ταξιδιών αναζητά ευκαιρίες σε αγορές της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης όπου υπάρχει λιγότερη διείσδυση του διαδικτύου. Αναδυόμενες αγορές, όπως η Πολωνία, ίσως προσφέρουν τις πιο ελπιδοφόρες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ :MBATOURISMBLOG