Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

FAM TRIP -INFO GROUP ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 21/5-22/5/2011 ATHOS TRAVEL












To τουριστικό γραφείο ATHOS TRAVEL με έδρα την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ σε συνεργασία με το MELI TRAVEL  οργάνωσαν διήμερο εκπαιδευτικό  ταξίδι   στη Χαλκιδική   
21/5-22/5/2011 προσκαλώντας τους  τουριστικούς πράκτορες για άλλη μια φορά να γνωρίσουν παραγοντες και υποδομές της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στο πρώτο και δευτερο πόδι

Η Χαλκιδική αποτελεί προορισμό που  φέτος θα προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών πελατών. 
 αφού προσφέρει ποιότητα  σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. 
Η διαμονή της αποστολής εμεινε  στο  πολυτελές ξενοδοχείο  ATHOS PALACE 4* στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
τα ξενοδοχεία που επισκέφθηκαν οι συμμετέχοντες 

1Η ΗΜΕΡΑ 21/05  ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ πρώτο πόδι 
                                ARISTOTELIS BEACH
                                PALLADIUM
                                KASSANDRA PALACE
                                GRAND HOTEL
                                HOTEL DAPHNE
                                HOTEL TROPICAL
                               
2Η ΗΜΕΡΑ 22/05ΣΙΘΩΝΙΑ δεύτερο πόδι
                                VILLAGE MARE
                                BLUE DOLPHIN
                                HOTEL SIMEON
                                PORTO CARRAS
                                HOTEL LAGOMANDRA
                                ANTHEMUS HOTEL
                                ATHENA PALACE
                              
Και σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η νυχτερινή διασκέδαση σε υπέροχο μοντέρνο CLUB της περιοχής το ΑΗΟΙ στην ΚΑΛΙΘΕΑ με γεναιόδωρη προσφορά  απεριόριστων ποτών φρούτων και ξηρών καρπών από τους οργανωτές ΜΕLI TRAVEL και ATHOS TRAVEL.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ Β. ΕΛΛΑΔΑ


GIANNIS TRAVEL
TSANTEKIDOU EVELINA

     ZOLOTA DIMITRA

     KARAGEZOVA ELINA




BUSINESS TRAVEL
LABROPOULOU GEORGIA

     KOURTESI ANTIGONI




SIMEON TOURS
ioannidou aikaterini

     kyriakidis konstantinos

     anthoulakis lefteris
    paleta elena







ALEXANDER TRAVEL
KRITHARIDIS THEODOROS






TASIONAS TRAVEL
PAVLIDOU GEORGIA

     TASIONA KATERINA




TSAKIRIDIS LOUKAS TRV
ANTONAKOPOULOS/DIONYSIOS

    PALAGKAS/ELEFTHERIOS




CHOICE TRV
ΜΑΡΙΑ ΣΙΔΕΡΟΓΛΟΥ




KOSTINOU TRV
KOSTINOU CHRISTINA

    KOSTINOU CHRISTINA




TICKET PLANET
MOUDIOTI LITSA
ROUMELI POPI




TRAVEL MATTERS
TZOUNEIT RIZAOGLOU






PLANET 4 U
BAKARI LITSA




EXCELLENT TRAVEL
VAIA MACHI

     VAIA KONSTANTINA




KAZAKIS TOURS
KAZAKI ELLI

    TSIMERIKA VAIA




CHRISTONI TRAVEL
KARAKOUGIOUMTZI MARIA

   KARAKOUGIOUMTZIS GEORGIOS




IMPERIAL TRAVEL
VRYZA ELENI

    MPATALOGIANNIS DIMITRIOS

   KONTOPOULOS PANAGIOTIS

   KIOTI DOUKISSA




ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’
VALTADOROS KONSTANTINOS

    VALTADOROS KONSTANTINOS.




ATHOS HELLAS S.A
VARIKIAN SAVVAS



ATHOS HELLAS S.A
PAPADOPOULOS CHRISTOS

ATHOS HELLAS S.A.
KOSTIS GIORGOS


ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO :





ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 
ALEXANDER travel  



Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

GOLDEN IRIS 20/5/2011 ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ 850 ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Η κρουαζιέρα φέρνει 20.000 τουρίστες στη Θεσσαλονίκη
Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης θα υποδέχεται με τη thess bonus card τους επιβάτες των 30 κρουαζιερόπλοιων που αναμένονται κατά την τουριστική περίοδο



«Οι φορείς της Θεσσαλονίκης σας καλωσορίζουν στην πόλη. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να κατεβάσετε την εκπτωτική κάρτα thess bonus card για να επισκεφτείτε τα καταστήματα της πόλης». Με αυτό το sms θα υποδέχεται τους περίπου 20.000 τουρίστες που αναμένεται να έρθουν το καλοκαίρι στην πόλη μας με 30 κρουαζιερόπλοια ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Όπως γνωστοποίησε σήμερα σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χαντζαρίδης, από τις 20 Μαΐου, οπότε και φτάνει στο λιμάνι της πόλης το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με περίπου 900 Ισραηλινούς τουρίστες, θα τεθεί σε εφαρμογή μια προωθητική τουριστική δράση του Συλλόγου για την τόνωση της αγοράς της πόλης. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες θα ενημερώνονται μέσω κινητού τηλεφώνου για τη δυνατότητα χρησιμοποίησης της εικονοκάρτας του ΕΣΘ με την οποία θα έχουν έκπτωση στα περίπου 290 καταστήματα.
Παράλληλα, οι τουρίστες θα εφοδιάζονται με έναν χάρτη ο οποίος θα περιλαμβάνει τους βασικούς δρόμους και αξιοθέατα της πόλης, καθώς και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που θα περιέχει τα καταστήματα που πραγματοποιούν εκπτώσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.
«Αυτή μας η προσπάθεια έχει στόχο να αναδείξει την αγορά της πόλης και να προβάλλει τα ιδιαίτερα προνόμια που μπορούν να απολαύσουν οι καταναλωτές», τόνισε ο κ. Χαντζαρίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, την τουριστική περίοδο αναμένεται να έρθουν στην πόλη συνολικά περίπου 20.000 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια που θα δένουν στο λιμάνι της πόλης και οι οποίοι είναι εν δυνάμει καταναλωτές.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, αναμένεται να έρθουν 25 προγραμματισμένες κρουαζιέρες στη Θεσσαλονίκη με 18.450 τουρίστες, ενώ σύμφωνα με τον ΟΛΘ υπάρχουν και 4-7 έκτακτες κρουαζιέρες» εξήγησε ο κ. Χαντζαρίδης.

ΠΗΓΗ :οικονομική εφημερίδα VORIA.GR 

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ιδέες για προβολή και διαφήμιση του ελληνικού προϊόντος απο τον ΠΟΞ

 Οι επιχειρηματίες τουρισμού αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τουςσε ό,τι αφορά την προβολή και διαφήμιση του ελληνικού προϊόντος και το 2011 θα είναι έτοιμος ο νέος φορέας προβολής και διαφήμισης, όπως λέει στο Capital.gr ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ. «Το 2011 δεν έχει χαθεί. Απαιτείται άμεση δημιουργία επαγγελματικού φορέα προβολής διαφήμισης στα πλαίσια του Maison de la France ή Visit Britain.

Ο φορέας αυτός πρέπει να είναι έτοιμος ως τον Οκτώβριο, για να ξεκινήσει για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, επαγγελματική προβολή και διαφήμιση της χώρας. Θα έπρεπε ήδη να έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο ενίσχυσης των συνδέσεων των περιφερειακών αεροδρομίων με τακτικές και πτήσεις χαμηλού κόστους. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον αλλά όχι ο φορέας και η στρατηγική να τις προσελκύσει», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Οι επιχειρηματίες τουρισμού απογοητευμένοι από τις αποσπασματικές κινήσεις της εκάστοτε κυβέρνησης στα θέματα τουρισμού αποφάσισαν ότι δεν πάει άλλο και ανέλαβαν δράση. Ετοιμάζεται λοιπόν το business plan του νέου οργανισμού που θα αποτελεί συνδυασμό τεχνολογίας και σωστού marketing.
«Μελετάμε όλα τα επιτυχημένα μοντέλα και θα καταλήξουμε στο βέλτιστο για μας», λέει ο κ. Ανδρεάδης και τονίζει: «Θα κάνουμε πρόταση στο κράτος να συμμετάσχει στο νέο σχήμα και αν θέλει καλώς, αλλιώς θα προχωρήσουμε μόνοι μας».
Υπογραμμίζει μάλιστα πως «εμείς θεωρούμε ιδιαίτερα θετική τη συμμετοχή του δημόσιου. Όμως μέχρι στιγμής, το ζήτημα κολλάει διότι ο νέος οργανισμός θα δημιουργηθεί για να λειτουργεί με όρους ελεύθερης αγοράς και όχι με κρατική λογική και νοοτροπία».
Στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί -και θα χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια -όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό θα «κουμπώνουν» το προϊόν τους.
Στην πλατφόρμα θα υπάρχει οτιδήποτε έχει σχέση με τον τουρισμό: από τα εισιτήρια (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, εισιτήρια Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων), μέχρι τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα εστιατόρια, τα σκάφη αναψυχής, τα τουριστικά γραφεία, τους tour operators κλπ.
Παράλληλα κάθε ενέργεια διαφήμισης που γίνεται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο ή από κάποια επιχείρηση θα έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Μάλιστα τα έσοδα -από προμήθειες- που θα έχει ο νέος φορέας θα επενδύονται επίσης για δράσεις διαφήμισης και προβολής.
Στόχος, όπως λέει ο κ. Ανδρεάδης, είναι η χώρα να αποκτήσει τουριστική ταυτότητα και να υπάρχει ένας αρμόδιος φορέας για τη διαφήμιση και προβολή που δεν θα εξαρτάται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
Το «κλειδί» είναι να αγκαλιάσει το νέο σχέδιο όλος ο τουριστικός κόσμος, υπογραμμίζει ο κ. Ανδρεάδης, να αισθανθεί ότι η «πλατφόρμα» που σχεδιάζουμε θα μας πάει μπροστά. Όποιος ιδιώτης θελήσει θα μπορεί να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου φορέα.
«Εμείς θα στήσουμε το νέο μηχανισμό για να λειτουργήσει το 2011 και σταδιακά θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 2 χρόνια. Η συμβολή του κράτους στο εγχείρημα μας είναι σημαντική», λέει ο κ. Ανδρεάδης o οποίος συμπληρώνει «όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο μήπως και γίνει κάτι. Οι εξελίξεις τρέχουν».
Τη ίδια ώρα ο ΕΟΤ προχωρά σε δραστικές περικοπές σε δαπάνες, προμήθειες και έξοδα. Το α΄ εξάμηνο του 2010 σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Νικόλα Κανελλόπουλο οι δαπάνες του οργανισμού μειώθηκαν κατά 55% με δημοσιονομικό όφελος 51,38 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΕΟΤ προχώρησε στην επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων που πληρώνει ο ΕΟΤ για το κτίριο της οδού Τσόχα  για το οποίο πέτυχε μείωση 30%-  ενώ για το ακίνητο στη Λ. Αμαλίας η μείωση ήταν 43,5%.

Για το 2010 ο ΕΟΤ εξοικονομεί από τη μείωση στα μισθώματα 539.161 ευρώ το χρόνο. Επίσης όλοι οι πρόχειροι διαγωνισμοί που αφορούν σε προμήθειες υλικών, αναλώσιμα και παροχή υπηρεσιών, αναρτώνται πλέον στο διαδίκτυο. Στις προμήθειες η μείωση της δαπάνης ανέρχεται στα 5,89 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 66%).

Το 2009 για επιχορηγήσεις και δημόσιες σχέσεις ο ΕΟΤ δαπάνησε 12,5 εκατ. ευρώ (μέρος των οποίων παραμένει ανεξόφλητο), ενώ για το πρώτο εξάμηνο 2010 τα αντίστοιχα ποσά έχουν μειωθεί στις 152.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία των υπηρεσιών του ΕΟΤ το α΄ εξάμηνο 2009 εκταμιεύθηκε συνολικά ποσό 93,3 εκατ. ευρώ, όταν φέτος το αντίστοιχο ποσό περιορίστηκε στα 41,9 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 55%.
Σήμερα σήμερα ο ΕΟΤ έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια (-67,3 εκατ. ευρώ), καθώς για το έτος 2009 λογιστικοποιήθηκαν οι υποχρεώσεις του οργανισμού ύψους 106,27 εκατ. ευρώ που δεν είχαν πληρωθεί.


Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ

ΠΩ  ! ΠΩ !  ΤΙ ΕΠΑΘΑ .....ο μαλάκας !

Παρουσιάζεται ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση εις βάρος 32χρονης ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 15 Μαΐου 2011 
ΠΗΓΗ :  ΤΑ ΝΕΑ  ΟΝ- LINE
Ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη αναμένεται να παρουσιαστεί ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ύστερα από τις κατηγορίες για  απόπειρα βιασμού που του απαγγέλθηκαν από τις Αρχές της Νέας Υόρκης, μετά από καταγγελία εις βάρος του 32χρονης καμαριέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Τη θέση του στο ΔΝΤ, ως εκτελών χρέη διευθυντή αναλαμβάνει ο δεύτερος τη τάξη αξιωματούχος, Τζον Λίπσκι, ενώ πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στη Γαλλία.

Χθες το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης), ο Στρος-Καν συνελήφθη μέσα στο αεροπλάνο της Air France στο αεροδρόμιο Kennedy της Νέας Υόρκης. Το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να απογειωθεί για το Παρίσι.

Η αστυνομία σταμάτησε το αεροπλάνο και κατέβασε τον γάλλο πολιτικό για να τον ανακρίνει έπειτα από την καταγγελία της 32χρονης γυναίκας. «Δέκα λεπτά να αργούσαν οι αστυνομικοί, το αεροπλάνο θα είχε απογειωθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν, η γυναίκα που έκανε την καταγγελία σε βάρος του 62χρονου Στρος-Καν είναι μια 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου που απέδρασε από το δωμάτιο μετά την επίθεση. Σύμφωνα με το διευθυντή του ξενοδοχείου, η γυναίκα εργάζεται εδώ και τρία χρόνια ως καμαριέρα στο ξενοδοχείο και η διεύθυνση είναι ικανοποιημένη με το επίπεδο της δουλειάς της.

Ο Μπράουν διευκρίνισε αρχικά ότι ο Στρος-Καν συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλική επίθεση. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΔΝΤ δηλώνει αθώος. Σε επικοινωνία του μέσω e-mail με το πρακτορείο Reuters, ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, αναφέρει ότι ο πελάτης του «θα δηλώσει αθώος».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου αργότερα σήμερα. Τον Στρος-Καν βαραίνουν τρεις κατηγορίες, μία από τις οποίες είναι η απόπειρα βιασμού. Η ανώτατη συνολική ποινή για τις τρεις κατηγορίες είναι φυλάκιση 45 χρόνων, σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Οι συνομιλίες που επρόκειτο να έχουν σήμερα στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Ντομινίκ Στρος-Καν ματαιώθηκαν, δήλωσε κυβερνητική πηγή στη γερμανική πρωτεύουσα.


Πώς συνέβη το περιστατικό
Σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel, στην West 44th Street στη Νέα Υόρκη, κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ. Εκεί, ο γάλλος αξιωματούχος διέμενε σε μία σουίτα, που κοστίζει 3.000 δολάρια τη βραδιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times».

«Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», δήλωσε ο Μπράουν για τις συνθήκες του επεισοδίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, η 32χρονη καμαριέρα κατήγγειλε ότι ύστερα από πάλη ο Στρος-Καν την ανάγκασε να πραγματοποιήσει στοματικό σεξ και προσπάθησε να τη γδύσει.

Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι αποχώρησε πολύ βιαστικά, ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα στο δωμάτιό του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση, που όπως είπε, σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

Ο Στρος-Καν, έφυγε από το ξενοδοχείο μετά το επεισόδιο και επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της Air France το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση για το Παρίσι, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Μπράουν.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος αύριο στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε μία λιτή του ανακοίνωση, το ΔΝΤ ανέφερε πως δε σχολιάζει την υπόθεση προσθέτοντας πως το Ταμείο παραμένει «σε πλήρη λειτουργία».

«Ροζ» παρελθόν

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο γάλλος αξιωματούχος βρίσκεται στο επίκεντρο «ροζ» κριτικής: Τον Οκτώβριο του 2008 είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη «λανθασμένη κρίση» του σε ερωτική σχέση με υφιστάμενή του οικονομολόγο στο ΔΝΤ.

Κατά την τότε εσωτερική έρευνα αποδείχτηκε πως στην υπόθεση εκείνη δεν είχε καταχραστεί τη θέση του ούτε είχε παρενοχλήσει την οικονομολόγο. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, στη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

«Σύνεση» συνιστά η ΓαλλίαΣτο πλευρό του Στρος Καν βρίσκεται πάντως η σύζυγός του, η οποία δήλωσε ότι δεν πιστεύει στο ελάχιστο τις κατηγορίες εναντίον του, δεν αμφισβητεί ότι η αθωότητά του θα αποδειχθεί.
Ήδη πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στη χώρα, καθώς οι εξελίξεις, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, σημαίνουν ότι ο Στρος Καν δεν θα είναι υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου.
«Πρέπει να είμαστε άκρως συνετοί στις αναλύσεις και τα σχόλιά μας», τόνισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Φρανσουά Μπαρουέν αναφερόμενος στην υπόθεση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος Καν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το Παρίσι είναι υπέρ του σεβασμού του τεκμηρίου αθωώτητας. «Η γαλλική κυβέρνηση σέβεται δυο απλές αρχές αυτήν της δικαστικής διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί στις ΗΠΑ από την αμερικανική δικαιοσύνη και βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας και το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Μπαρουέν, που είναι το πρώτο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που κάνει δηλώσεις για την υπόθεση, διευκρίνισε ωστόσο ότι το Παρίσι «δεν θα να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα προς το παρόν». «Πρέπει να επιδείξουμε σύνεση στις εκφράσεις, αναλύσεις και τα σχόλιά μας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ «ο οποίος θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, θα έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί και να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα».

Η απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού στον επικεφαλής του ΔΝΤ είναι «μια συγκλονιστική είδηση», δήλωσε στο Παρίσι, η υποψήφια του Σοασιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία τόνισε πάντως ότι «οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχτούν». «Είναι ένα σοκ. Ολα πρέπει να ερευνηθούν», δήλωσε σε γαλλικό ραδιοσταθμό.

Η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν κατέστρεψαν κάθε ελπίδα του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012.

Πεταλωτής: «Συνεχίζουμε το έργο μας»

Κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψή Στρος-Καν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση «λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση».

Σύμφωνα με δηλώσεις έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου, που δεν κατονομάζεται, στο «Reuters», οι εξελίξεις θα προκαλέσουν βραχυπρόθεσμες καθυστερήσεις στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει «πολύ καλή γνώση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις «δεν θα επηρεάσουν την πολιτική του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4630979

Πηγη :  εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ





ΠΡΟΣ     : ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΘΕΜΑ    : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με την παρούσα επιστολή η Διοίκηση του Συνδέσμου Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σαν επιχείρηση με τους εργαζομένους σε αυτήν ( οδηγούς λεωφορείων και υπαλλήλους γραφείων ) σε πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν 1 – 49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης.
Σκοπός και στόχος των προγραμμάτων είναι η βελτιστοποίηση της χρήσης πόρων, η βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η ανάπτυξη μοντέλων και πρακτικών για την αναβάθμιση του προσωπικού.
Η επιχείρηση για την συμμετοχή της θα επιδοτηθεί καθώς και οι εργαζόμενοί της.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα «τρέξουνε» σε πιστοποιημένο ΚΕΚ είναι 300 ωρών, εκ των οποίων οι 180 ώρες είναι θεωρία σε ΚΕΚ και οι 120 πρακτική στους τόπους εργασίας ( οι ώρες διδασκαλίας θα είναι εκτός ωραρίου εργασίας χωρίς να επηρεάσουν το καθημερινό ωράριο εργασίας).
Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει σε συνεννόηση με εργαζόμενους και επιχειρήσεις, όπως αυτοί επιθυμούν, και μπορεί να γίνει μέσα σε 18 μήνες.
Παρακαλούμε αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε για περισσότερες λεπτομέρειες με τη γραμματεία του Συνδέσμου στο τηλέφωνο 2310-533069.


Για το Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος                     Ο  Γεν.Γραμματέας
Πεζίκογλου Μιχαήλ                    Αποστολίδης Κων/νος

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

5/5/2011 ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Θεσσαλονίκη 5/5/2011

Από σήμερα σταματάει η μεταφορά μαθητών από τα τουριστικά λεωφορεία του νομού  Θεσσαλονίκης  και θα συνεχίσει επ’ αόριστον μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των ιδιοκτητών πούλμαν .
Το αντικείμενο  διαμάχης ήταν η  επιστολή της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ  που ζητούσε από  τους  λεωφορειούχους  να μειώσουν κατά 20 % την τιμή των  δρομολόγιων  που έχουν ήδη εκτελεστεί .
 Σκληρή ήταν η απάντηση του  προέδρου του διοικητικού  συμβουλίου  Κ ΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ  του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ προς την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η απάντηση όπως εστάλη :
Κύριε Περιφερειάρχη,              
απαντώντας στο σχετικό έγγραφο σας, έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:             
Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε δεχτεί μειώσεις της τάξεως του 4% - 5% καθώς τον τελευταίο χρόνο  (τελευταίες συμβάσεις) μείωση της τάξεως του 11%.         
 Σε αντίθεση, τα λειτουργικά έξοδα την τελευταία τριετία έχουν αυξηθεί κατά: 50% τα καύσιμα, 15% τα ασφάλιστρα, 10% η μισθοδοσία, 10% τα τέλη κυκλοφορίας, όπως επίσης 15% - 20% η συντήρηση των λεωφορείων (ανταλλακτικά, service κ.α.).
 Προσπαθώντας οι μεταφορείς να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων από τις τέως  νομαρχίες και νυν περιφέρεια, αναγκάζονται να προσφύγουν σε δανεισμό από τράπεζες, χάνοντας έτσι ποσοστό 10% - 15% των δεδουλευμένων απαιτήσεων τους.     
Σήμερα με το από 4-4-11 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών καλούνται όλοι οι μεταφορείς να δεχθούν περικοπή του 20% των τιμολογίων που έχουν ήδη εκδώσει ενώ έχουν πληρώσει για τα τιμολόγια αυτά ΦΠΑ, και έχουν υποστεί παρακράτηση φόρου εισοδήματος για χρήματα που δεν έχουν εισπράξει.
  Όπως εξάλλου γνωρίζετε το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν οφείλει κανένα ποσό από τη μεταφορά μαθητών του 2010, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής έχει εξοφληθεί μέχρι και τον Ιούνιο- εκτός μικρών εξαιρέσεων  μέχρι και το Σεπτέμβριο- ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης  έχει εξοφληθεί μόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 και εκκρεμεί η εξόφληση για τους υπόλοιπους 11 μήνες μέχρι την 31/12/2010.
Διερωτόμαστε λοιπόν :Πως είναι δυνατόν σε αυτό το «Κράτος Δικαίου» να υπάρχουν πολλά μέτρα και σταθμά και να διαχωρίζονται οι πολίτες σε κατηγορίες;  Πως είναι δυνατόν να θέλει το ίδιο το κράτος να μην τηρεί «ιδιωτικά συμφωνητικά» που έχουν υπογράψει οι εντεταλμένοι  εκπρόσωποί του και να τα αναιρεί αφού έχουν πραγματοποιηθεί αυτά που αναφέρονται στα ιδιωτικά συμφωνητικά ως προς την υποχρέωση από την πλευρά των αναδόχων – πολιτών;         
 Κύριε Περιφερειάρχη, θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΛΗΣΤΡΙΚΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ τη συμπεριφορά της κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών με την αποστολή της 4-4-11 επιστολής για μείωση του 20% των δεδουλευμένων απαιτήσεων μας για το έτος 2010.  
Καταδικάζοντας την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών σας απαντούμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι  να δεχτούμε καμιά απολύτως μείωση για τους λόγους που προαναφέραμε και σας γνωστοποιούμε  ότι θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο στο ακέραιο τα ποσά των δεδουλευμένων απαιτήσεών μας  καθώς και νομιμότοκα.
Επίσης, σας δηλώνουμε ότι αν μέχρι την Τετάρτη 4-5-2011 δεν αρθεί η ανωτέρω απόφαση , τότε από την Πέμπτη  5-5-2011 διακόπτουμε επ’ αόριστον τη μεταφορά των μαθητών.           
  
Για το Δ.Σ. 
Πρόεδρος            Γεν.Γραμματέας                                
Χαραλάμπους Γιώτης          Χρήστου Δ