Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ




ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ


Η Ελλάδα εδώ και χρόνια κινείται τουριστικά ανάμεσα σε Ζορμπά, συρτάκι, σουβλάκι ,τζατζίκι, ήλιο ,θάλασσα και παραλίες από τη μία μεριά και από την άλλη στην υψηλή

κουλτούρα, που υποχρεωτικά για έναν ξένο στην Ελλάδα είναι τα αρχαία

Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να πουλάμε αυτό το μοντέλο αλλά το θέμα είναι να μην πουλάμε μόνον αυτό

Δεν φταίει δηλαδή η συνταγή αλλά οι υποδομές, που δεν βελτιώθηκαν

Η πρόταση μου λοιπόν για να καταστήσουμε την ΕΛΛΑΔΑ τα επόμενα χρόνια ΕΝΑ BRAND προορισμό άκρως ανταγωνιστικό να επενδύσουμε σε κατασκευή έργων βασιζόμενα στην ιστορία μας έργα που θα αναπαραγάγουν και θα αναδεικνύουν τόσο διαφημισμένη ελληνική αρχαία ιστορία και μυθολογία.

1. Κατασκευή ΚΟΛΟΣΣΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ο Κολοσσός , ένα από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας είναι στην αναμονή για την επιστροφή του στο νησί των Ιπποτών , τη Ρόδοοραμα και του δημάρχου της Ρόδου κ Γιώργο Γιαννόπουλο ζήτημα της ανακατασκευής του Κολοσσού έχει μπει στα σχέδια του Δήμου Ροδίων , από την περίοδο 1997-1998 και από τότε το θέμα προχωρά με αργά και σταθερά βήματα।

Ας προχωρήσουμε όμως σε κάποιες πιο αποκαλυπτικές λεπτομέρειες. Ο Παπαθανασίου λοιπόν πλησίασε πρώτος τον δήμαρχο κ. Γιαννόπουλο και του έθεσε την ιδέα για αυτό το μεγαλόπνοο έργο.Από τότε ως σήμερα έχουν εξεταστεί πολλές πτυχές σε ότι έχει να κάνει με την κατασκευή αυτού του τεράστιου αγάλματος , όπως επίσης και για τον ακριβή τόπο στον οποίο θα πρεπε να ανεγερθεί. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο θεωρείται σήμερα απίθανο αυτό το άγαλμα να βρισκόταν στην είσοδο του λιμανιού της Ρόδου. Όπως υποστηρίζει θα πρέπει να είχε κτιστεί μέσα από τα τείχη της πόλης σε σημείο όμως που θα το έκανε πολύ εμφανές από την κύρια είσοδο του λιμανιού.

Ο Κολοσσός της Ρόδου αποτελεί ,όπως και τα υπόλοιπα 6 «θαύματα» της αρχαιότητας , επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού .Σχετικά με τα προηγούμενα, ενδιαφέρον παρουσιάζει μια πρόταση που έκανε στέλεχός γνωστής αγγλικής τράπεζας στο δήμο Ροδίων.
Πρότεινε λοιπόν , όταν παρθεί η τελική απόφαση για την ανακατασκευή του Κολοσσού να σταλεί από κάθε παιδί της ευρωπαϊκής ένωσης ,ένα νόμισμα , το οποίο θα χρησιμεύσει για την κατασκευή του αγάλματος. Αυτό
φυσικά πέρα από το συμβολικό της κίνησης , θα επιφέρει και εξασφαλισμένους επισκέπτες στο νησί , μιας και θα γίνει στόχος κάθε παιδιού να δει κάποτε από κοντά ένα «θαύμα» στο οποίο έβαλε και αυτό κυριολετικά ένα λιθαράκι στην κατασκευή του!
Ανεξάρτητα από όλες τις παραπάνω πληροφορίες η μελέτη της ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου μας κάνει να αισθανόμαστε δέος μιας και είμαστε
πολύ κοντά στο να δούμε ξανά ένα από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας.

2. κατασκευή υποθαλάσσια αναπαράσταση της χαμένης πόλης ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ

Από πολλούς λέγεται οτι ήταν αυτή που βυθίστηκε και καταστράφηκε στον μεγάλο σεισμό της ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ , τι περιμένουμε λοιπόν ; να δούμε κάτι τετοιο απο τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ σε δικές τους θάλασσες

Οποιος το ξεκινήσει πρωτος αυτό το εγχειρημα θα είναι και ο διεκδικητής της ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ ας προλάβουμε λοιπόν !!

Φανταστείτε οτι το τουριστικό υποβρύχιο στην ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ που εκτελεί Θαλάσσιες βυθίσεις από το 2007 θα ειχε θησαυρό να δείξει και ισως θα χρειαζόταν να δημιουργηθεί ολόκληρος στόλος από υποβρύχια τουριστικά για να ανταπεξέλθουν στην αυξάνουσα ζήτηση λόγω ιδιόμορφου θεματικού παρκου

Το τι θα μπορουσε να δείξουμε στην virtual ancient city θα μπορουσε να συζητηθεί και προταθει απο μεταπτυχιακές μελέτες η από καποιο ΦΟΡΟΥΜ καινοτόμων ιδεών .


3. κατασκευή θεματικού ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ (ΛΙΤΟΧΩΡΟ )

Το २००२ προκυρήχθηκε διαγωνισμός για την κατασκευη του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου αναψυχής στην Ελλάδα στις Αλυκές Αναβύσσου σε χώρο που απλώνεται σε 1650 στρεμματα με θέμα τους 12 άθλους του Ηρακλή, θα καταλάμβανε έκταση 400-450 στρ παράλληλα με

ξενοδοχεία, συνεδριακά και αθλητικά κέντρα, γήπεδα γκολφ και σύγχρονες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση του ναυταθλητισμού και των λουομένων।

θεωρώ οτι καλώς δεν εγινε

γιατί το επιχειρηματικό σχέδιο δεν ηταν βιώσιμο για τρεις ευνόητους λόγους:

  1. δεν εδεναν αφ'ενος μεν με τον στόχο του πάρκου τα γήπεδα γκόλφ , αφ'ετερου εχουν κόστος συντήρησης φοβερά ασύμφορο.
  2. δεν υπήρχε λόγος το πάρκο να ειναι δίπλα ακριβώς στην θάλασσα της οποίας τα μέρη πουλάνε μόνα τους και τα οικόπεδα είναι πολύ ακριβά και μη αποσβέσιμα
  3. η ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ ηταν πολυ μακρυα από την σωστή θέση του θεματικού πάρκου και το προτζεκτ θα αποτύγχανε σε βαθος χρόνου
Δεν ειναι ποτέ αργά αφου η σύλληψη της ιδέας εγινε , να ξεκινήσει το ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ των δώδεκα ΟΛΥΜΠΙΩΝ ,με παρουσιαση της ελληνικης ιστορίας οπως ΑΘΛΟΙ ΗΡΑΚΛΗ , ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ ,ΘΗΣΕΑΣ ,ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ κ α

Στις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ χρησιμοποίησαν την δικιά μας ιστορία και μυθολογία φτιάχνοντας ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ χρησιμοποιώντας τα δικά μας ονοματα ,τους δικους μας θρύλους και την δική μας προικισμένη ιστορία .


Παρόμοιο πάρκο στις ΗΠΑ
http://www.mtolympuspark.com/

Ηρθε η ωρα λοιπόν και η χώρα μας να επενδύσει στον τομεα αυτο .

ΣΎΜΦΩΝΑ με εκτιμησεις κάθε χρόνο οι επισκέπτες του πάρκου θα φτάνουν τα δύο εκατομμύρια (οι μισοί Έλληνες και οι υπόλοιποι τουρίστες).

Η δημιουργία του θεματικού πάρκου στον ΟΛΥΜΠΟ θα ενισχύσει σημαντικά τον τουρισμό της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ και θα ενισχύσει τον ρολο της ΕΛΛΑΔΑΣ στον παγκόσμιο τουρισμό .


4 .κατασκευή γιγάντιας ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στα ΚΕΡΔΥΛΛΙΑ ΟΡΗ στην Ασπροβαλτα .


Σε εκτενές άρθρο το 2008 το περιοδικού Ταχυδρόμος, αναφέρεται ότι η ιδέα γεννήθηκε πριν από πέντε χρόνια από τον γλύπτη Τάσο Παπαδόπουλο, με αφορμή τη γνωστή η επιθυμία του Έλληνα στρατηλάτη προς τον αρχιτέκτονα Δεινοκράτη να λαξευτεί η προτομή του στον Αθω, ώστε να φαίνεται ότι αναδύεται από τη θάλασσα κοιτώντας τις κτήσεις του και τον υπόλοιπο κόσμο।

Η κατασκευή της προτομής του Μέγα Αλέξανδρου θα είναι η μεγαλύτερη τέτοιου είδους (mountain carving) καλλιτεχνική προσπάθεια στην Ευρώπη. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα «Ο επί Όρους Αλέξανδρος», το οποίο έχει ήδη συλλέξει 15 εκατομμύρια δολάρια από προσφορές ομογενών.

Η κατασκευή θα διαρκέσει οκτώ έως δέκα χρόνια. Η προτομή θα εχει ύψος 80 μέτρα και πλάτος 57 μέτρα. Ο βράχος θα λαξευτεί από τέσσερις εκπαιδευμένους γλύπτες που, επεξεργαζόμενοι στοιχεία ειδικού προγράμματος σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, θα προχωρούν την κατασκευή με γεωμετρικού συσχετισμούς. Μόλις το έργο προχωρήσει, οι γλύπτες που θα λαξεύουν το βουνό θα αυξηθούν σταδιακά σε οκτώ. Καθένα από αυτούς θα χρειαστεί δεκάδες εργάτες ως τεχνική υποστήριξη.

Στην πλήρη ανάπτυξη το έργο περιλαμβάνει επιμορφωτικό χώρο, συνεδριακό κέντρο, αμφιθέατρο, σταθμούς ανάπαυσης και αναψυχής, ειδικές οδικές προσβάσεις και χώρους στάθμευσης.

Ο ορεινός όγκος έχει ύψος 600 μέτρα και τις ημέρες που έχει καθαρή ατμόσφαιρα θα είναι ευδιάκριτο από το Αγιον Όρος.

ΙΣΩΣ να το πιστέψατε αλλά δυστυχώς δεν ξεκίνησε τίποτα η πρόταση και η κατασκευή του ΕΛΛΗΝΑ ΓΛΥΠΤΗ συντελεστή των κεφαλών των προέδρων τησ ΑΜΕΡΙΚΗΣ εμποδίσθηκε απο πτηνοοικονομικές οργανώσεις που εθεωρησαν πιο σκόπιμο την προστασια των πτηνών και οχι την ανακαμψη της περιοχής .

Τελως πάντων ποιός αποφασίζει για την τύχη της ΕΛΛΑΔΑΣ ;

Οι οργανώσεις και συντεχνίες των δέκα ατομων που προστατεύουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας η το αυτόνομο ελληνικο κράτος ;

Δυστυχώς ο χρόνος περνάει η οικονομία της χώρας πάει κατά διαόλου ,το χρέος της χώρας μας διευρύνεται συνεχώς η οικονομία μας ειναι σε μεγαλη υφεση και ολα δείχνουν οτι η ΕΛΛΑΔΑ δεν θα βγει απο την κρίση και οτι βρίσκεται στο κατώφλι της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ,ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ σε ολη την υφήλιο.
Πρέπει να προχωρήσει στην αξιοποίηση του υποβάθρου της ελληνικής ιστορικής περιουσίας παραβλέποντας τις μικροσκοπιμότητες των συντεχνιών ,συνδικάτων ,κεφαλαιοκρατών ενεργώντασ μόνο για το δημόσιο συμφέρον και προχωρώντας σε επενδύσεις τετοιου τύπου καινοτόμες τις οποίες γνωρίζουμε πολύ καλά και μας ταιριάζουν καθοδηγώντας την παγκόσμια ιστορία σαν φάρος οπως και παλαιότερα...

ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΙΟIΚΗΣΗΣ και MARKETING

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

ΑΝΙΚΑΝΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ .

Μία ακόμη φορά επανέρχεται το θέμα της πώλησης ελληνικών νησιών, καθώς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του επισημαίνει πως η πώληση ελληνικών νησιών πέφτει θύμα της γραφειοκρατίας
Ειδικότερα, το άρθρο αναφέρεται στην περίπτωση του Antoine Maalouf, γενικού διευθυντή της επενδυτικής
εταιρείας MMC Group με έδρα το Μονακό, ο οποίος επισκέφτηκε λίγο μετά το Πάσχα του 2008 τα γραφεία της τότε υπουργού Τουρισμού, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, με το ασυνήθιστο αίτημα να αγοράσει ένα ελληνικό νησί.

Η επένδυση ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ αφορούσε την αγορά άγονου νησιού του Σαρωνικού, του νησιού του Πατρόκλου που οι ντόπιοι ψαράδες αποκαλούν «Γαϊδουρονήσι», το οποίο θα μετατρεπόταν σε ένα θεματικό πάρκο στο στυλ του Λας Βέγκας.

O Antoine Maalouf σχεδίαζε να κατασκευάσει καζίνο, γήπεδα γκολφ και πολυτελή ξενοδοχεία, ικανά να φιλοξενήσουν περίπου 50.000 άτομα, ενώ η επένδυση θα δημιουργούσε 8.000 θέσεις εργασίας.

«Το μόνο που χρειαζόμουν για να ξεκινήσει η επένδυση ήταν μία επιστολή στην οποία η κυβέρνηση θα δεσμευόταν να συνδράμει για να ξεπεραστεί η ελληνική γραφειοκρατία», σημείωσε ο Antoine Maalouf.

Ανέφερε μάλιστα πως η τότε υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, του ανταπάντησε πως η ελληνική κυβέρνηση του παράσχει την πλήρη υποστήριξή της.

Ωστόσο, στην ερώτησή του εάν θα μπορούσε να έχει μια επίσημη γραπτή δέσμευση, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, του είπε: «δεν εμπιστεύεστε την κυβέρνηση της Ελλάδος;».

Ο Antoine Maalouf υποστηρίζει ότι δεν πήρε ποτέ την επιστολή που αίτησε και η επένδυσή του στο νησί μπήκε στο αρχείο, θύμα της γραφειοκρατικής παράλυσης της χώρας και της θεσμοθετημένης διαφθοράς. Όπως συνεχίζει το άρθρο, το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να φτάσει το 2012 στα 400 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντιμέτωπος με μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως επισημαίνεται, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός πως θα προσπαθήσει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία της χώρας। Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως η πιο πολύτιμη ιδιοκτησία των

Ελλήνων είναι τα 6.000 ηλιόλουστα νησιά τους.

Παρόλο που τα περισσότερα νησιά είναι ιδιόκτητα (κοστολογούνται από 3 έως 150 εκατομμύρια ευρώ), το Κράτος συμμετέχει σε κάθε βήμα αυτής της συναλλαγής πώλησης, από την έγκριση της συναλλαγής, μέχρι τον καθορισμό της τιμής αγοράς και το ποιος επιτρέπεται να αγοράσει κάτι. Ωστόσο, πέρα από τα γραφειοκρατικά εμπόδια, συχνά υπάρχουν προβλήματα εντοπισμού των ιδιοκτητών των νησιών.

Το άρθρο αναφέρεται επίσης στο ενδιαφέρον των Beatles να αγοράσουν το νησί της Αγίας Τριάδας, στο οποίο είχαν διανυκτερεύσει κάποτε, στην εμπλοκή της Εκκλησίας στην έκδοση κατασκευαστικών αδειών και στη γραφειοκρατία την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει ο πιθανός αγοραστής ενός νησιού, καθώς εμπλέκονται οκτώ Υπουργεία στην όλη διαδικασία.

Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας

Πριν από μερικές εβδομάδες η βρετανική εφημερίδα «Τhe Guardian» πρότεινε με ρεπορτάζ της την πώληση ελληνικών νησιών για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους. Το δημοσίευμα προκάλεσε την επίσημη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης μέσω δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Δεν έκαναν βέβαια το ίδιο δεκάδες ιδιοκτήτες ιδιωτικών νησιών στα πελάγη της χώρας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βάζουν αγγελίες για την πώλησή τους σε έλληνες ή ξένους επενδυτές, έστω και αν το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει τόσο... άνετες αγοραπωλησίες. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι ελάχιστες οι αγοραπωλησίες, κυρίως λόγω των πολλών γραφειοκρατικών- πολεοδομικών κωλυμάτων που συνοδεύουν τέτοιου είδους ακίνητα.

Αγορά ελληνικών νησιών με ρίσκο


Αν κάποιος αποφασίσει να αγοράσει ένα νησί, θα πρέπει να ξοδέψει πολλά χρήματα, όχι μόνο για να το αγοράσει αλλά και για να δημιουργήσει υποδομές. Για να αποκτήσει κανείς τις άδειες που απαιτούνται πρέπει να περάσει από τρία υπουργεία: Αμυνας, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, ενώ σημαντικό λόγο έχουν και οι κατά τόπους νομαρχίες. Θα πρέπει επίσης, να εξασφαλίσει άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και από τη Δασική Υπηρεσία. Η βεβαίωση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ότι το νησί δεν θα επηρεάσει την άμυνα της χώρας κρίνεται απαραίτητη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα νησιά ή βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία να αποκλείονται εκ των προτέρων. Αν αλλάξει χέρια κάποιο νησί, το κράτος έχει τη δυνατότητα να το διεκδικήσει από τον νέο ιδιοκτήτη μέσα σε έναν χρόνο.

Οι ελάχιστοι μεσίτες που αποφασίζουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο τονίζουν ότι πρόκειται για αγορές με μεγάλο ρίσκο καθώς συχνά οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις μπορεί να γίνουν αξεπέραστες. Συνήθως οι ιδιοκτήτες μιλούν για νησιά-κληρονομιές τους ή εμφανίζουν και συμβόλαια-τίτλους, ακόμη και από τα τέλη του 1800. Οι περισσότεροι πέτυχαν την έκδοση αποφάσεων κατοχυρώνοντας τίτλους ιδιοκτησίας.

Αυτό που αγνοεί η πλειονότητα είναι ότι το 70% των ιδιωτικών νησιών διέπεται από καθεστώς προστασίας του περιβάλλοντός τους, όντας ενταγμένα στο κοινοτικό πρόγραμμα Νatura, που χαρακτηρίζει ολόκληρες περιοχές ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Αγιος Αθανάσιος

Απέχει 1,5 μίλι από την πόλη της Ιτέας, ενώ βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, τον Παρνασσό και το Γαλαξίδι. Εχει έκταση 2,5 στρεμμάτων και η τιμή του ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ. Υπάρχει η δυνατότητα υδροδότησης.

Ναυσικά

Θεωρείται το καλύτερο ιδιωτικό νησί στην αγορά. Η τιμή του ανέρχεται σε 6.900.000 ευρώ. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος και ανήκει στη δικαιοδοσία της Ιθάκης. Η έκτασή του είναι 1.235 στρέμματα. Στα υπέρ του είναι ότι διαθέτει νερό και λόγω της αθρόας κατά το παρελθόν υδροληψίας από ντόπιους η νομαρχία αποφάσισε τη λήψη περιοριστικών μέτρων στη χρήση επιφανειακών και υπόγειων υδατικών πόρων καθώς και στην εκτέλεση έργων αξιοποίησής τους.

Αγιος Θωμάς

Είναι το ακριβότερο ιδιωτικό νησί προς πώληση καθώς έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται στον Σαρωνικό Κόλπο, κοντά στην Κόρινθο και σε απόσταση μισής ώρας από τα Μέγαρα. Εχει έκταση 300 στρεμμάτων. Η τιμή του φτάνει τα 15.000.000 ευρώ! Διαθέτει ηλεκτρική γεννήτρια και σύστημα υδροδότησης.

Βούβαλος


Εντός του Αμβρακικού κόλπου, έχει έκταση 31,63 στρεμμάτων τα οποία περιλαμβάνουν ελιές, δάσος και, φυσικά, βράχια. Διαθέτει αμμώδεις παραλίες. Η τιμή του δεν ανακοινώνεται από το μεσιτικό γραφείο του εξωτερικού που το διαπραγματεύεται. Χερσόνησος Λυχνάρι
Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από την Κόρινθο. Η τιμή του ανέρχεται σε 3.000.000 ευρώ για έκταση 95 στρεμμάτων. Διαθέτει σύστημα υδροδότησης.


Η περίπτωση του Πάτροκλου
Ανήκει στην οικογένεια Γιατράκου και καλύπτει έκταση 4।200 στρεμμάτων. Βρίσκεται κοντά στο Σούνιο, σε απόσταση 850 μέτρων από την ξηρά. Πριν από περίπου δώδεκα χρόνια είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ισραηλινό όμιλο τουριστικών επενδύσεων, ενώ στην υπόθεση είχε εμπλακεί ακόμη και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, που είχε κατηγορηθεί στο Ισραήλ ότι δωροδοκήθηκε από τον ισραηλινό επιχειρηματία Ντέιβιντ Απελ, για να προωθήσει σχέδιο δημιουργίας τουριστικού θερέτρου εκεί. Σχεδιαζόταν μάλιστα ακόμη και κατασκευή υποθαλάσσιας αρτηρίας για τη σύνδεσή του με το Λαύριο.


Σπετσοπούλα


Είναι νησάκι του Αργοσαρωνικού και
αγοράστηκε το 1965 από τον Σταύρο Νιάρχο. Εχει μείνει στη μνήμη των κατοίκων των Σπετσών για τα ξέφρενα πάρτι της δεκαετίας του 1960.

Σκορπιός

Είναι το νησί που γνώρισε στιγμές αίγλης καθώς πρίγκιπες, βασίλισσες και σταρ του Χόλιγουντ κολύμπησαν στις παραλίες του κατά τη διάρκεια φιλο ξενίας τους από τον Αριστοτέλη Ωνάση. Διαθέτει πολυτελή σπίτια, ιδιωτικούς δρόμους ακόμη και ελικοδρόμιο.

Ρήνεια

Η πρώην υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά κατέχει από το 1978 το 50% της βραχονησίδας, συνολικής έκτασης 550 στρεμμάτων. Το νησάκι βρίσκεται κοντά στη Σκύρο.

Ατοκος

Η Ατοκος, ανατολικά της Ιθάκης, ανή κει στην οικογένεια Τσάκου η οποία το επισκέπτεται πολύ συχνά.

Ρευματονήσι

Βρίσκεται ανάμεσα στην Πάρο και στην Αντίπαρο και ανήκει στην οικογένεια Γουλανδρή.

Σύμπλεγμα Πεταλιών

Η οικογένεια Εμπειρίκου κατέχει ένα από τα παλαιότερα ιδιωτικά νησιά, το σύμπλεγμα των Πεταλιών στην περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου.

ΠΗΓΗ : Bloomberg News


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ 225 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ






Χειρόφρενο -οριστικά αυτή τη φορά- ετοιμάζονται να τραβήξουν οι ιδιοκτήτες 225 τουριστικών λεωφορείων που μεταφέρουν καθημερινά 10.000-11.000 μαθητές σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Ανάλογα θα κινηθούν και οι συνάδελφοί τους στη Χαλκιδική, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και έναν χρόνο, παρότι το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε προ μηνός για παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Ιούνιο (λήξη σχολικής χρονιάς).

Οι συμβάσεις ωστόσο δεν έχουν υπογραφεί, ούτε έγινε η σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι λεωφορειούχοι να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν τα χρωστούμενα όσο και τα χρήματά τους για το τρέχον έτος.

Αυτό σημαίνει ότι αν μέχρι σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Εσωτερικών) δεν παρέμβουν για να λυθεί το ζήτημα, όπως λύθηκε στην ανατολική Αττική και αλλού, τότε οι μαθητές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής θα μείνουν από αύριο στον... δρόμο.

Οι λεωφορειούχοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να αφήσουν τα παιδιά, αλλά η ανοχή τους προς την πολιτεία, όπως λένε, τελείωσε οριστικά. “Δεν ανεχόμαστε άλλο να μας κοροϊδεύουν και να μας εμπαίζουν.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος μας έστειλε έγγραφο στα μέσα Ιανουαρίου ότι παρατείνονται οι συμβάσεις μέχρι τις 30-6-2011 για τη μεταφορά μαθητών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίζει την ισχύ της σύμβασης,


ότι δηλαδή θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω” τόνισε ο πρόεδρος

Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.


Πρόσθεσε δε πως αυτή τη φορά,
και με δεδομένο ότι τα χρέη από το έργο της μεταφοράς φτάνει για το 2010 τα 5 εκατ. ευρώ, οι λεωφορειούχοι δεν θα δείξουν επιείκεια.

Τα λεφτά ήρθαν και... έφυγαν
Οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων ωστόσο οδηγούνται στην απόφαση να τραβήξουν χειρόφρενο, καθώς τους έγινε μεν γνωστό ότι ήδη έχουν εκταμιευθεί περί τα 3 εκατ. ευρώ από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να καλυφθεί μέρος των χρεών τους για το 2010, όμως τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να τα πάρουν. Κι αυτό γιατί ενώ εστάλησαν στα εντελλόμενα (την αρμόδια οικονομική υπηρεσία που ελέγχει τις κρατικές δαπάνες) στη Θεσσαλονίκη, η υπηρεσία δεν τα εγκρίνει, επικαλούμενη περσινή απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

“Με λίγα λόγια, τα λεφτά ήρθαν για να πληρωθούμε, αλλά έφυγαν γιατί τα εντελλόμενα δεν μπορούν να τα εγκρίνουν. Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η κοροϊδία” σημείωσε ο κ. Πετζίκογλου.

Την αποστολή των χρημάτων επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εντελλομένων κ. Γιαννακάκης, λέγοντας πως δεν μπορούν να δοθούν γιατί υπάρχει και δεύτερη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναφέρει ότι “δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης”. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι δεν μπορεί να δοθεί έγκριση για την εκταμίευσή τους παρά μόνο αν υπάρξει παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών.
“Πάντως τα λεφτά υπάρχουν και δεν χάνονται” ανέφερε ο κ. Γιαννακάκης.
Λάβρος με την υπηρεσία εντελλομένων εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Μίμης Φωτόπουλος, λέγοντας ότι μια οικονομική υπηρεσία δεν μπορεί να υποκαθιστά τον νόμο. “Υπάρχει ένσταση των λεωφορειούχων στο ΣτΕ το οποίο τους δικαίωσε επί της αρχικής απόφασης του Ελεγκτικού, άρα τα εντελλόμενα είναι υποχρεωμένα να την εφαρμόσουν” υπογράμμισε ο κ. Φωτόπουλος.

ΠΗΓΗ :ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η VODAFONE ΕΣΒΗΣΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Τι κρύβεται πίσω από την Διαφήμιση της vodafone?? ΔΕΙΤΕ ΤΟ..και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Προπαγάνδα Vodafone για ανεξάρτητη Κρήτη !!!Διαδώστε το...


Δείτε και μία συνέντευξη του θανόντα Δημοσιογράφου
Κακαουνάκη για την ανεξαρτησία της Κρήτης:




ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ,
ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΙΔΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ .

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ