Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ




ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 21/12/2010
Α.Π. 4607
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Απελευθέρωση της υπεραστικής συγκοινωνίας του επιβατικού κοινού.


Την τελευταία περίοδο είμαστε όλοι θεατές της απελευθέρωσης, έστω και καθυστερημένα, με την ορθή εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας κάθε είδους περιορισμού στη λειτουργία επαγγελμάτων και υπηρεσιών.
Η εφαρμογή της Οδηγίας 2006/123/ΕΚ του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου καθώς και νομοθετημάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου έφεραν το, για πολλά έτη αναμενόμενο, άνοιγμα των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων και υπηρεσιών προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης της χώρας. Παράλληλα, δημιούργησαν και ένα θετικό περιβάλλον για τους καταναλωτές στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε.
Ενώ, λοιπόν, συμβαίνουν τα ανωτέρω, ένας κλάδος υπηρεσιών παραμένει προκλητικά και ερμητικά κλειστός ενάντια σε όλες τις αλλαγές και δυστυχώς με την ανοχή της Πολιτείας.

Το μονοπώλιο των ΚΤΕΛ Α.Ε. στην υπεραστική μεταφορά του επιβατικού κοινού ανά την Ελλάδα.

Αντίθετα με όσα πρεσβεύει και διακηρύσσει η Πολιτεία για απελευθέρωση και ανταγωνιστικότητα, κάνει τα στραβά μάτια στο μοναδικό φαινόμενο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή τη με νόμο αποκλειστική ανάθεση του συγκοινωνιακού έργου στις ΚΤΕΛ Α.Ε. και σε κανέναν άλλο.

Τούτο, εκτός απ’ το ότι είναι ενάντια σε κάθε λογική ευνομούμενου και δη μέλους της Ε.Ε. κράτους, δημιουργεί λογικές μονοπωλιακών τιμών, που ο καταναλωτής δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, αφού πολύ απλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση ανταγωνισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για την διεθνή διαδρομή Κομοτηνή – Κωνσταντινούπολη ο επιβάτης καλείται να πληρώσει 16 ευρώ, ενώ για την υπεραστική με τα ΚΤΕΛ Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη 23 ευρώ.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση να αναλογιστούν τις διαχρονικές ευθύνες τους απροκάλυπτης προστασίας των ΚΤΕΛ Α.Ε., που βρίσκεται ενάντια στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία περί ελευθέρου ανταγωνισμού και έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια μονοπωλιακές πρακτικές, και να προχωρήσουν νομοθετικά στην απελευθέρωση της υπεραστικής συγκοινωνιακής μεταφοράς επιβατών προς όφελος του ανταγωνισμού, της ανάπτυξης και εντέλει του επιβάτη, όταν μάλιστα δεν υφίσταται κανένας περιορισμός σε όλα τα άλλα είδη μεταφοράς.

Με τιμή,

Η Διοίκηση του σωματείου

«Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης»


Ο Πρόεδρος Ο Γεν.Γραμματέας

Πεζίκογλου Μιχαήλ Αποστολίδης Κων/νος

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ALEXANDER travel.


 ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :

http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1

ΣΑΣ ΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!!! ΜΕ ΕΝΑ 2012 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ και ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΟΔΥΝΗΡΟ .

ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ !!!


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ALEXANDER travel

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ

Πεζίκογλου Μιχάλης ΝΥΝ ΠΡΌΕΔΡΟΣ του συνδέσμου με μέλη του συνδέσμου στο ΣΟΥΛΙ στο πρόσφατο συνέδριο τουρισμού.



ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ομιλών σε πρόσφατο συνέδριο στο ξενοδοχείο REGINA MARE hotel στην ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ μπροστά σε φορείς τουρισμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ -ΗΠΕΙΡΟΥ .


ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ στο ξενοδοχείο REGINA MARE



Σπουδαίος και σημαντικός ειναι ο ρόλος του συνδέσμου Πρακτόρων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελληνική οικονομία ,ο τουρισμός και ειδικότερα ο κλάδος των μεταφορών .


Η '' ισχύς εν τη ενώσει '' ειναι το σύνθημα που επικρατει ,φίλοι συνάδελφοι ελάτε να ενωθούμε για να γινουμε ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ κάτω απο την ομπρέλα ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ που τα τελευταια χρονια ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ του προέδρου ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ και με την βοήθεια των υπόλοιπων μελων του συμβουλίου εχει επιτελέσει σπουδαίο εργο ενάντια στο παρανομο εργο που πραγματοποιείται από μη εχοντες την ικανότητα παροχής του συμμετέχει δε δραστήρια οσο κανείς αλλος στην αναβάθμιση του κλάδου προσφέροντας ανιδιοτελώς με βοήθεια οικονομική και οργανωτική οποιαδήποτε εκδήλωση η ενέργεια που εχει σαν στόχο την αναβάθμιση του τουρισμου και την βελτίωση των συνθηκών των μελών στον κλάδο των μεταφορών τουρισμού.

Ειναι παρόν δε στο κάλεσμα κάθε μέλους συναδέλφου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο .

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης είναι η παλαιότερη επαγγελματική οργάνωση στο είδος της σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.
Μέλη του είναι 120 τουριστικά γραφεία σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Ο Σύνδεσμος που ανήκει στην Ομοσπονδία Τουρισμού Βορείου Ελλάδος, διαθέτει ιδιόκτητα γραφεία στην οδό Τερτσέτη 6 στην Θεσσαλονίκη τα οποία λειτουργούν καθημερινά με πλήρη μηχανογράφηση, γραμματειακή και νόμιμη υποστήριξη, προς όφελος των μελών του.

Ο Σύνδεσμος παρέχει στα μέλη του ουσιαστικές για την επαγγελματική τους δραστηριότητα υπηρεσίες:


· Έχει συνάψει συμφωνίες με τράπεζες και Ασφαλιστικές εταιρίες για την έκδοση εγγυητικών επιστολών και ασφάλιση περιουσιακών στοιχείων των μελών του.


· Προστατεύει το μεταφορικό έργο, που ανήκει δικαιωματικά στα μέλη του, από τις παράνομες μεταφορές που γίνονται από λεωφορεία των ΚΤΕΛ ή των Δήμων για την διακίνηση μαθητών, εκδρομέων, εργατών κτλ


· Συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή της τουριστικής έκθεσης Philoxenia και εκπροσωπείται με εκθεσιακό χώρο περιπτέρου στην ίδια,καθώς επίσης και στην Νομαρχιακή Επιτροπή Προβολής & Ανάπτυξης του Τουρισμού.


ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Ο Σύνδεσμος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης παρέχει ακόμα στα μέλη του μια σειρά από πρόσθετες υπηρεσίες πολύ σημαντικές για την εργασία τους.


Συγκεκριμένα:

* Ενημερώνει τακτικά για εγκυκλίους, αποφάσεις και νόμους του κράτους που ενδιαφέρουν άμεσα και καθοριστικά.
* Προστατεύει τα συμφέροντα των μελών του σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και τους οργανισμούς στον Εθνικό και Διεθνή χώρο (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες, ξεναγούς κτλ)
* Παρέχει νομικές συμβουλές που αφορούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην επαγγελματική δραστηριότητα των μελών του.
* Εκπροσωπεί τα μέλη στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους συνδέσμους ξεναγών, Υπαλλήλων Γραφείου και Οδηγών.
* Διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την κατάρτιση των υπαλλήλων τουριστικών γραφείων και τους οδηγούς.
* Προβάλλει στον τύπο και τα Μ.Μ.Ε. τις θέσεις και τις προτάσεις του κλάδου.
* Στα πλαίσια των Δημοσίων Σχέσεων που καλλιεργεί, πραγματοποιεί μια σειρά συναντήσεων με επικεφαλής φορέων που έχουν άμεση σχέση με τον κλάδο (Τροχαία, Τουριστική Αστυνομία).


Ύστερα από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 4/4/2009 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας- Θράκης, σας ενημερώνουμε για τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΕΖΙΚΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΑΥΓΕΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΚΑΡΑΣΤΕΦΟΥΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ : ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΜΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ : ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
2310533069 ΦΑΞ :2310547024
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΤΕΡΤΣΕΤΗ 6 Τ.Κ 54630 -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
WEB SITE :www.thessaloniki-tours.gr
blog ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ :http://sydesmos.blogspot.com/
e-mail syndesmostourismou@gmail.com



ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 7 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ






Τα τελευταία 20 χρόνια βρίσκονται στον αέρα δεκάδες μικρές η μεγάλες επενδύσεις ένεκα του παραλογισμού του ελληνικού κράτους που ενώ δηλώνει φιλικό προς νέες επενδύσεις με διάφορες όμως ενέργειες τις απομακρύνει .

Το παράλογο στην όλη υπόθεση είναι ότι το Συμβούλιο Επικρατείας μπλοκάρει τις επενδύσεις είτε πριν είτε μετά αφού υλοποιηθούν και λειτουργήσουν , παράδειγμα το COSTA NAVARINO που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στην ΜΕΣΣΗΝΙΑ ξεκίνησε πριν 20 χρόνια με έγκυρες υπουργικές αποφάσεις και έρχεται η δικαστική εξουσία το συμβούλιο της Επικρατείας τώρα να την κρίνει παράνομη .

Δεν είμαστε αντιμέτωποι προς την απόφαση του ΣΤΕ αλλά αντιμέτωποι με την πολιτεία για τον ελλιπή σχεδιασμό ωσ και χάραξη ιδανικού πλαισίου για να διατηρηθούν οι κανόνες για την προστασία της φύσης, περιβάλλοντος και η διευκόλυνση των επενδυτών .

Παρακάτω αναφέρω επενδύσεις οι οποίες έχουν μείνει στα χαρτιά :

1.Καβο Σίδερο επένδυση σε 25.000 στρέμματα της MINOAN GROUP πάνω από 1 δις για κατασκευή ξενοδοχείων ,συνεδριακού κέντρου και γηπέδου golf
2.ATALANTI HILLS επένδυση άνω των 2 δις σε 12.000 στρέμματα στην ΛΟΚΡΙΔΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ που έχει σκοντάψει από την γραφειοκρατία και από ένα μέρος του πληθυσμού .
3.dolphin capital τουριστική επένδυση πάνω από 2 δις στις ΝΗΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ που έχει σταματήσει από τον κόσμο με τις διαμαρτυρίες για περιβαλλοντική επιβάρυνση και για το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες τουριστικές επενδύσεις μικρότερες όπως
OLYMPIA RESORTS στην ΗΛΕΙΑ από ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ επιχειρηματίες , δύο έργα στην ΚΡΗΤΗ από όμιλο ΛΕΠΤΟΥ ,EMERALD DEVELOPMENT από ΚΥΠΡΙΟΥΣ στην ΚΡΗΤΗ , RESDE στην ΚΡΗΤΗ ,εταιρεία promenz στην ΚΑΡΠΑΘΟ κ.α

Ας ελπίσουμε ο νόμος ‘’FAST TRACK “ θεσμοθετούμενος από τον υπουργό ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ ΧΑΡΗ ΠΑΜΠΟΥΚΗ να απλοποιήσει τις διαδικασίες ( έγκριση σε τριάντα ημέρες της αίτησης μιας ξένης μεγάλης επένδυσης) να πατάξει την γραφειοκρατία να έχει σωστό σχεδιασμό προς αποφυγή οι περιβαλλοντικων επιβαρύνσεων
και να προσελκύσει ξένες και εγχώριες επενδύσεις προς ανακαμψη τουρισμού και απασχόλησης.

ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Υπουργός ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Χάρης Παμπούκης στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ





Επαφές Παμπούκη στις ΗΠΑ
Συνεντεύξεις του υπουργού Επικρατείας, Χ. Παμπούκη, σε αμερικανικά ΜΜΕ. Επίσκεψη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ολοκλήρωσε τις επαφές του στη Νέα Υόρκη, προβάλλοντας την κυβερνητική πολιτική για τη «δημιουργία σωστών κανόνων» με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο κ. Παμπούκης επισκέφθηκε χθες τη Γουόλ Στριτ και χτύπησε το καμπανάκι κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, πλαισιωμένος από στελέχη ελληνικών εταιριών, που είναι εισηγμένες στο νεοϋορκέζικο Χρηματιστήριο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής στη Νέα Υόρκη, με πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση επιχειρηματιών, οικονομικών παραγόντων και αναλυτών για το πρόγραμμα της κυβέρνησης στον τομέα των επενδύσεων, ο υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Μπλούμπεργκ» και απαντώντας σε ερώτηση αν η Ελλάδα σχεδιάζει να δημιουργήσει ανάπτυξη και πού απευθύνεται για την προσέλκυση επενδύσεων, σε ποιες χώρες, ποιες εταιρίες και ποιους τομείς, ο κ. Παμπούκης ανέφερε ότι «καταρχήν, η ανάπτυξη είναι ζήτημα πολύπλοκο. Έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, με την έννοια της δημιουργίας σωστών κανόνων, απλών κανόνων, φιλικών προς τις επενδύσεις που θα ελαχιστοποιούν τους μη επιχειρηματικούς κινδύνους, όπως η γραφειοκρατία» .

Ακολούθως, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει τεράστια πλεονεκτήματα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Παραδοσιακά, η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει τουριστικός προορισμός. Επιπλέον, η χώρα είναι ανοικτή στο νέο μοντέλο των πράσινων επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας (ηλιακή, αιολική) και φυσικά η Ελλάδα είναι παγκόσμια δύναμη στον τομέα της ναυτιλίας».

Κληθείς να σχολιάσει την ενδεχόμενη υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο οικονομικής αξιολόγησης Standard and Poors, ο κ. Παμπούκης μετέφερε την έκπληξη της κυβέρνησης για την ανακοίνωση αυτή, την οποία συνέδεσε περισσότερο με τις εξελίξεις ανά την Ευρώπη και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης παρά με την Ελλάδα μεμονωμένα.

«Έχουμε λάβει εντυπωσιακά μέτρα λιτότητας, που αποδεικνύεται ότι έχουν αποτέλεσμα», επισήμανε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για τη δημοσιονομική προσαρμογή, προσθέτοντας «έχουμε μειώσει το έλλειμμα κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ, κίνηση άνευ προηγουμένου και για τον λόγο αυτό και ξαφνιαστήκαμε (σσ. από την ανακοίνωση)» .

Τέλος, σε ερώτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την ευρωπαϊκή οικονομία, το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης της Ιρλανδίας και την προοπτική ανάλογων κινήσεων γι άλλες χώρες, ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης αλληλεγγύης στην Ευρώπη, καθώς και πραγματικής οικονομικής διακυβέρνησης, που θα μειώνει τις διαφορές και θα προωθεί περισσότερο ομοιογενείς οικονομικές πολιτικές ανά την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο υπουργός Επικρατείας αντέκρουσε το εισαγωγικό σχόλιο του δημοσιογράφου περί «ιδιαίτερα πολύπλοκης γραφειοκρατίας, περιπλεγμένης νομοθεσίας και έλλειψης διαφάνειας στην Ελλάδα», παρουσιάζοντας τους πέντε άξονες του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης. Οι άξονες αυτοί, όπως επισήμανε ο κ. Παμπούκης, είναι:

α) η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση,

β) η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του δημοσίου τομέα,

γ) η δημιουργία ευνοϊκών για τις επενδύσεις νομικών προϋποθέσεων,

δ) η διαφάνεια της νομοθεσίας και της φορολογίας

ε) η προώθηση ενός αναπτυξιακού πλάνου φιλικού προς το περιβάλλον.

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για το ενδεχόμενο να υπάρξει πολιτικό κόστος από την προώθηση των αυστηρών αυτών μεταρρυθμίσεων, ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης η οποία, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «πέρασε το πρώτο τεστ, κατά τις πρόσφατες εκλογές» .

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο κ. Παμπούκης παραχώρησε συνέντευξη και στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business News. Επανέλαβε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα είναι ελκυστική στους επενδυτές, ασφαλής, δημοκρατική χώρα, σε πορεία μεταρρύθμισης και σταδιακής εξόδου από την κρίση και με πολύ σημαντικό γεωγραφικό πλεονέκτημα.

Σε ερώτηση για τις ευρωπαϊκές διαστάσεις της κρίσης, ο υπουργός έκανε λόγο για «πανευρωπαϊκή συνεργασία» με στόχο την υπέρβαση της κρίσης, υπογραμμίζοντας την ύπαρξη ισχυρής πολιτικής βούλησης για ενότητα και αλληλεγγύη στην Ευρώπη και για διατήρηση της Ευρωζώνης.

Μιλώντας σε εξειδικευμένο για θέματα επενδύσεων δημοσιογράφο του δικτύου «Μπλούμπεργκ» κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής, ο κ. Παμπούκης αναφέρθηκε στο 12ο Ετήσιο Φόρουμ Επενδύσεων της εταιρίας Capital Link ως το επίκεντρο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ενώ επισήμανε το άνοιγμα της Ελλάδας προς αναπτυσσόμενες παγκόσμιες δυνάμεις, όπως η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ερωτηθείς για τον ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική κρίση, ο υπουργός αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της ελληνικής ομογένειας ανά τον κόσμο, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη δύναμη». Ωστόσο, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «στις επενδύσεις δεν υπάρχει περιθώριο για συναισθηματισμούς, το ζητούμενο είναι το κέρδος και οι ευκαιρίες και για τον λόγο αυτό δεν είναι μόνο οι Έλληνες της διασποράς που θα ενδιαφερθούν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας» .

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεση της Ελλάδας να εκδώσει ομόλογα της διασποράς, ο κ. Παμπούκης ανέφερε ότι η σκέψη αυτή, αν και αρχικά υπήρξε, έχει πλέον ξεπεραστεί διότι, όπως τόνισε, «η ουσία είναι η παραγωγικότητα, η ανταγωνιστικότητα, η δημοσιονομική προσαρμογή και σταθερότητα, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό και την πράσινη οικονομία» .
ΠΗΓΗ :
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ