Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ



ΒΙΕΝΝΗ η καλύτερη πόλη του κόσμου

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ βρίσκονται οι 13 από τις 20 καλύτερες πόλεις του κόσμου για να ζει κάποιος, με πρώτη την Βιέννη η οποία ξεπέρασε την περσινή νικήτρια Ζυρίχη. ,στη δευτερη η ΖΥΡΙΧΗ στην τρίτη η ΓΕΝΕΥΗ στηη τέταρτη ΤΟ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ .....

Μεταξύ 215 μητροπόλεων η Αθήνα βρίσκεται στην 76η θέση, στην ίδια δηλαδή κατάταξη με την περασμένη χρονιά, μετά την Κουάλα Λουμπούρ.

Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων, η εταιρεία Μercer χρησιμοποιεί 39 διαφορετικά κριτήρια, που αφορούν μεταξύ άλλων πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά ζητήματα.
Σε αυτά προστίθενται και άλλοι παράγοντες όπως η προσωπική ασφάλεια, οι υπηρεσίες υγείας, οι δυνατότητες για μόρφωση, τα συγκοινωνιακά μέσα και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Στο τέλος του καταλόγου οι 16 από τις 20 πόλεις βρίσκονται στην Αφρική, την τελευταία θέση, πάντως κατέχει η Βαγδάτη.
Πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις όπως το Μόναχο, η Κοπεγχάγη, οι Βρυξέλλες, η Φρανκφούρτη, η Στοκχόλμη και το Βερολίνο φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις- το κόστος ζωής δεν αποτελεί ένα από τα κριτήρια αυτής της λίστας.

Το Λονδίνο βρίσκεται μόλις στην 38η θέση, ενώ πέραν της Ευρώπης σε υψηλές θέσεις βρίσκονται πόλεις του Καναδά, όπως το Βανκούβερ, η Οτάβα και το Τορόντο, και της Αυστραλίας όπως το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη.

Οι καλύτερες αμερικανικές πόλεις να ζει κάποιος είναι η Χονολουλού (29η θέση), το Σαν Φρανσίσκο (30) και η Βοστώνη (35).

ΠΗΓΗ : ΤΑ ΝΕΑ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

4 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΨΟΥΣ 107 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ





Αναλυτικά τα 4 προγραμματα ενίσχυσης ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων που εντάχθηκαν στο Ε.Π.<<ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ >>


“Πράσινος τουρισμός”: Η συμμετοχή του Δημοσίου ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών εγκαταστάσεων των τουριστικών καταλυμάτων όλων των κατηγοριών, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη σωστή και υπεύθυνη διαχείριση του νερού, των αποβλήτων και των απορριμμάτων, καθώς και την ενθάρρυνση δράσεων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

“Εναλλακτικός τουρισμός”: Η κρατική δαπάνη ανέρχεται στα 28 εκατ. ευρώ και αφορά την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων με στόχο τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, καθώς και την άμβλυνση της εποχικότητας της ζήτησης μέσω της αξιοποίησης, ανάπτυξης και προώθησης των εναλλακτικών μορφών, της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και του περιβαλλοντικού αποθέματος της χώρας.

“Εκσυγχρονίζομαι στον τουρισμό”: Στο ύψος των 27 εκατ. ευρώ ανέρχεται η δαπάνη του προγράμματος, το οποίο και περιλαμβάνει την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων με στόχο την αναβάθμιση των ποιοτικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων που διασυνδέονται με τις τουριστικές υπηρεσίες.

“Συνεργάζομαι-καινοτομώ”: Η δαπάνη στη συγκεκριμένη δράση που αφορά την ενίσχυση ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων για τη δημιουργία συνεργασιών και δικτύων (clusters), με στόχο την εισαγωγή και την προώθηση καινοτόμων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και την αξιοποίηση του φυσικού, πολιτισμικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, ανέρχεται σε 22 εκατ.

ΠΗΓΗ :TAX HEAVEN 12/5/2010

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ COSTA NAVARINO Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ











COSTA NAVARINO μεγαλη τουριστική επένδυση στη ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Την υλοποιεί η εταιρεία ΤΕΜΕS ΑΕ, του εφοπλιστή κ. Β. Κωνσταντακόπουλου, με συνολικό κόστος 1,2 δισ. ευρώ

Πάνω από 3.000 υπογραφές αρμόδιων υπουργών ως και απλών υπαλλήλων χρειάστηκαν τη 12ετία από το 1997 ως σήμερα για την πρώτη φάση της επένδυσης Costa Νavarino, την οποία υλοποιεί η εταιρεία ΤΕΜΕS ΑΕ, του εφοπλιστή κ. Β. Κωνσταντακόπουλου, στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας

Οι επίσημες διαδικασίες για την κατασκευή της μεγαλόπνοης επένδυσης ξεκίνησαν το 1997 με πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και την ίδια χρονιά διαμορφώθηκε η νομοθεσία που συμπληρώθηκε στις αρχές του 2004, ενώ η οριοθέτηση της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας έγινε το 2001.



Με πάνω από 1.400 στρέμματα με 2 χλμ. αμμουδιά στον Κόλπο του Ναυαρίνου, με αρχιτεκτονική που συνδυάζει στοιχεία από την πιο παλιά αρχιτεκτονική της Μεσσηνίας, τις θολωτές κατασκευές και τα σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα, με ξενοδοχείο 5 αστέρων το πρώτο all-pool villa resort στην Ευρώπη που με ιδιωτική πισίνα και κήπο σε όλα τα ισόγεια δωμάτια, γήπεδο γκολφ 18 οπών, με Ακαδημία & Λέσχη Γκολφ (σχεδιασμό από τον Robert Trent Jones Jr. και λειτουργία από την by Troon Golf)συνεδριακές εγκαταστάσεις, καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής (σχολή καταδύσεων, θαλάσσια σπορ, μαρίνα).


Όσον αφορά στη δόμηση και την αρχιτεκτονική, η κάλυψη δεν υπερβαίνει το 10%. Ο σχεδιασμός του έργου βασίζεται στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Η χρησιμοποιούμενη, ηλεκτρική ενέργεια θα προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές μέσω της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου 22MWp (υπό αδειοδότηση).
Η ενεργειακή κατανάλωση θα είναι μειωμένη, χρησιμοποιώντας σύστημα ανάκτησης θερμότητας με νερό από τη θάλασσα και σύστημα γεωθερμίας τοποθετημένο κάτω από το γήπεδο του γκολφ.


Η εταιρεία προχωρά, για τη διατήρηση του μεσηνιακού τοπίου, σε υλοποίηση προγράμματος μεταφοράς και μεταφύτευσης 6.500 ελαιοδέντρων και 2.000 εσπεριδοειδών και άλλων δέντρων.
Μέχρι την αποπεράτωση, τουλάχιστον 16.000 ελαιόδεντρα και περισσότερα από 8.000 εσπεριδοειδή και άλλα δέντρα θα μεταφυτευθούν.

Διαχείριση νερού Δύο αποθηκευτικές λιμνοδεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 850.000 κυβικών μέτρων, θα αξιοποιούν περίπου το 2% από την πλεονάζουσα επιφανειακή απορροή των τοπικών ποταμών κατά τη χειμερινή περίοδο.
Ακόμη, γίνεται ανακύκλωση νερού με τη χρήση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση των γηπέδων γκολφ και των χώρων πρασίνου. Τέλος, θα υπάρχει δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, σταθμηγράφων και πιεζομέτρων για την παρακολούθηση των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων.

Διαχείριση στερεών & υγρών αποβλήτων: Εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και λειτουργία μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων.

Στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ελληνικού resort σε σχέση με άλλους προορισμούς, η εταιρεία προβάλλει το περιβάλλον (μοναδική φύση με εναλλαγέςε τοπίου και πρότυπες περιβαλλοντικές πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης), την ποιότητα ζωής (παγκοσμίου φήμης εταιρείες σε συνδυασμό με τον αυθεντικό μεσσηνιακό τρόπο ζωής), τις εμπειρίες που θα προσφέρει (συνδυασμό αθλητικών και παραδοσιακών δραστηριοτήτων) και την τοπική κληρονομιά.
20 Μάιου του 2010 θα λειτουργήσει το πρώτο από τα τέσσερα τουριστικά συγκροτήματα, το Νavarino Dunes, το οποίο αποτελείται από δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων το «Τhe Romanos, a Luxury Collection Resort» και το «Τhe Westin Resort», δυναμικότητας 321 και 445 δωματίων, αντιστοίχως, που διαχειρίζεται η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood Ηotels & Resorts.
Μάλιστα, στόχος είναι ένα από τα δύο ξενοδοχεία να έχει δωδεκάμηνη λειτουργία.

Την ίδια εποχή θα λειτουργήσουν το συνεδριακό κέντρο, χωρητικότητας ως 2.000 συνέδρων, κέντρο θαλασσοθεραπείας και το εμπορικό χωριό με εστιατόρια και καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ψυχαγωγίας νέων, υδάτινο πάρκο και ειδικές εγκαταστάσεις για παιδιά και νήπια.
Τον Μάιο θα λειτουργήσει και το γήπεδο γκολφ 18 οπών (το πρώτο signature γήπεδο γκολφ στην Ελλάδα) που έχει σχεδιάσει ο πρωταθλητής του γκολφ Μπέρναρντ Λάνγκερ , σε συνεργασία με την Εuropean Golf Design και θα διαχειρίζεται η Τroon Golf.

Η τελευταία θα διαχειρίζεται και το δεύτερο γήπεδο γκολφ που θα λειτουργήσει στο τέλος του 2010 στην περιοχή του Νavarino Βay, το οποίο σχεδίασε ο Ρόμπερτ Τρεντ Τζόουνς τζούνιορ .
Από το 2012 θα λειτουργήσουν και τα ξενοδοχεία στο Νavarino Βay, στα οποία περιλαμβάνεται το πρώτο Βanyan Τree Resort στην Ευρώπη (allpool-villa resort), άλλο ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, καθώς και εγκαταστάσεις συνεδριακού κέντρου και spa. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι προκρατήσεις συνεδρίων στο συνεδριακό κέντρο, ενώ έχουν υπογραφεί συμφωνίες με μεγάλους tour operators της Ευρώπης (Βρετανία, Γερμανία, Σκανδιναβία). Το φθινόπωρο θα ακολουθήσει και η Ρωσία, ενώ το online σύστημα κρατήσεων θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Πέρα από τον στόχο της δημιουργίας ενός πολυτελούς προορισμού που συνδυάζει το προστατευμένο περιβάλλον, την ιστορία, τις εμπειρίες (μέσα από τις δραστηριότητες) και τις συνεργασίες με σημαντικά σήματα (ως σήμερα οι συνεργασίες της Costa Νavarino αποτελούνται από επτά πολυτελή σήματα), η επένδυση της Costa Νavarino δημιουργεί θέσεις εργασίας στην περιοχή που θα ανέλθουν σε 2.800, ενώ υπολογίζεται ότι 5.500 έμμεσες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις θα δημιουργηθούν είτε για να εξυπηρετήσουν την επένδυση είτε για να εξυπηρετήσουν την αυξανόμενη ζήτηση από επισκέπτες.

Ο αριθμός των επισκεπτών της Costa Νavarino αναμένεται να φτάσει τους 60.000 το 2011, ενώ πολλαπλάσια αναμένεται η αύξηση στην προσέλευση επισκεπτών σε όλη την περιοχή από την αύξηση της αναγνωρισιμότητας.

Από την άλλη, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως το γκολφ στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ορίζοντα τη δωδεκάμηνη λειτουργία, αφού οι μήνες αιχμής για το άθλημα είναι από τον Σεπτέμβριο ως τον Ιούνιο.

Συγχαρητήρια στον ριψοκίνδυνο εφοπλιστη Κ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ για την μεγάλη αναπτυξιακή ιδέα και για την επιμονή που εδειξε στην ολοκλήρωση αυτου του εργου.


ΠΗΓΗ : ΤΟ ΒΗΜΑ ,travel daily news