Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Top 10 προορισμοί των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα


Top 10 προορισμοί των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα
Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010



Η ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοχειακών τιμών trivago.gr δημιούργησε μια λίστα με τις πόλεις εκείνες, στις οποίες προτιμούν φέτος οι Έλληνες να περάσουν τις πασχαλινές τους διακοπές.
Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων είναι η Ρώμη, την οποία ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ενώ οι Έλληνες, οι Γάλλοι και οι Ολλανδοί επιλέγουν τη φετινή χρονιά προορισμούς εκτός της χώρας τους για τις διακοπές του Πάσχα, η λίστα των top 10 προορισμών των Ισπανών, των Γερμανών και των Ιταλών περιορίζεται σε κοντινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την έρευνα της trivago.gr, οι Έλληνες επέλεξαν τη φετινή χρονιά πόλεις του εξωτερικού για την πασχαλινή τους εξόρμηση. Η απόσταση δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο.
Οι πρωτεύουσες τις Ευρώπης κυριαρχούν στις προτιμήσεις τους με πρώτη την ΡΩΜΗ δεύτερη την πόλη του ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ,τρίτη ΛΟΝΔΙΝΟ και τεταρτη ΠΑΡΙΣΙ.

Στην πέμπτη και έκτη θέση στις επιλογές των Ελλήνων ταξιδιωτών είναι η Πάφος και η Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα.

Μέσα στους τοπ 10 προορισμούς, στην έβδομη θέση βρίσκεται η Αθήνα, ενώ τις τρεις τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν η Βιέννη, το Αμβούργο και η Βουδαπέστη.

Πολύ κοντά στις τοπ 10 θέσεις βρίσκεται η Μαδρίτη, η Θεσσαλονίκη και το Aμστερνταμ.

Στη λίστα των top 50 προορισμών στους οποίους προγραμματίζουν οι Έλληνες να ταξιδέψουν φέτος το Πάσχα, το 34% είναι ελληνικές και κυπριακές πόλεις (Πάφος, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Λεμεσός, Μέτσοβο, Προταράς κ.ά), ενώ το 14% γερμανικές (Βερολίνο, Αμβούργο, Ντύσσελνορφ, Στουτγγάρδη, Νυρεμβέργη, Μόναχο κ.ά).

Εκτός Ευρώπης οι Έλληνες θα επισκεφθούν τη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη και το Ντουμπάι.

Οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων για τις διακοπές του Πάσχα Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι επέλεξαν να επισκεφθούν τις πρωτεύουσές τους στις διακοπές του Πάσχα. Μόνο οι Έλληνες και οι Ολλανδοί διάλεξαν με μεγάλη διαφορά κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη, τη Ρώμη και το Βερολίνο αντίστοιχα.
Μέσα στις λίστες των τοπ 10 προορισμών σχεδόν όλων των Ευρωπαίων, βρίσκεται το Λονδίνο και το Παρίσι, ενώ από τους αγαπημένους προορισμούς φαίνεται να είναι η Ρώμη και η Βαρκελώνη.

Η κατάταξη των τοπ 10 προορισμών των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα βασίζεται στις αναζητήσεις ξενοδοχειακών τιμών που πραγματοποιήθηκαν στην trivago.gr το Μάρτιο του 2010 για την περίοδο του Πάσχα.

ΠΗΓΗ : TRAVEL DAILY NEWS

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ο ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΩΝ





Ο Ισθμός της Κορίνθου βρίσκεται στο top 10 προορισμών για κρουαζιέρες, σύμφωνα με ψηφοφορία από ειδικούς του τουρισμού στη Μεγάλη Βρετανία (δημοσιογράφους και στελέχη) που εξειδικεύονται στον τομέα των κρουαζιέρων.

Συγκεριμένα, καταλαμβάνει την 9η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε προορισμούς όπως η Αλάσκα, η Ανταρκτική, η Βενετία κ.α.

Η λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς καταρτίστηκε στα πλαίσια του “ The CRUISE Show“, μια έκθεση που θα διεξαχθή στα τέλη του μήνα στο Λονδίνο και η οποία αποτελεί μιά από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Ήδη η είδηση αυτή έχει δημοσιευτεί σε πάρα πολλές ιστοσελίδες που ασχολούνται με τον τουρισμό διεθνώς, κάτι που θα βοηθήσει στην προβολή του Ισθμού, και στην αύξηση της αναγνωρισμότητά του, σαν τουριστικός προορισμός.Δεδομένου του γεγονότος ότι δεν υπάρχει κάποια στρατηγική από τοπικούς φορείς για το τουριστικό μάρκετινγκ της Κορινθίας, η βράβευση αυτή πιστεύω μάλλον τυχαία προήλθε (σ.σ. εννοώ δεν υπήρχε κάποια θεσμική πίεση – lobbying).

Αναδεικνύει όμως τις ευκαιρίες που υπάρχουν για προσέλκυψη υψηλού επιπέδου τουριστών (και οι οποίοι συνήθως δαπανούν μεγαλύτερα ποσά κατά μέσο όρο στις διακοπές τους σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες τουριστών), εάν αξιοποίησουμε στοχευμένα με πλάνο την τουριστική ζήτηση που δημιουργεί ο θαλάσσιος τουρισμός.

Η προσέλκυση θαλάσσιου τουρισμού απαιτεί σαν απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη υποδομών (μαρίνες για τα ιστιοπλοϊκά και τα λοιπά σκάφη, λιμάνια που μπορούν να υποδεχτούν κρουαζερόπλοια).

Εφόσον αποφασίσουμε σαν χώρα , ότι ο θαλάσσιος τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μια κύρια αγορά-στόχο στα πλαίσια ενός στρατηγικού πλάνου τουριστικού μάρκετινγκ για τον προορισμό ΑΙΓΑΙΟ ΠΈΛΑΓΟΣ-ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ τότε το αίτημα για δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, από απλή συζήτηση σε επίπεδο ατόμων/επαγγελματιών θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε δυναμική θεσμική διεκδίκηση του από αρμόδιους φορείς του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ .

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΚΑΛΗΜΕΡΑ νεο σύνθημα διαφημιστικής καμπάνιας ΕΟΤ





object width="400" height="300">

Καλημέρα» στη διεθνή τουριστική αγορά


«Καλημέρα» είναι το σύνθημα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ για τη φετινή τουριστική χρονιά, που στο αμέσως προσεχές διάστημα θα επικοινωνηθεί διεθνώς.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι το δημιουργικό της φετινής καμπάνιας δεν κόστισε τίποτα στα ταμεία του ΕΟΤ γεγονός που χαιρετίστηκε και από τους φορείς του τουρισμού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τη μουσική επένδυση του διαφημιστικού «Το Χαμόγελο της Τζοκόντα» του Μάνου Χατζηδάκη, ο κληρονόμος, Γ. Χατζηδάκης πρόσφερε την άδεια χρήσης του έργου αφιλοκερδώς.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της διαφημιστικής προβολής της Ελλάδας για το 2010 αυτό θα ανέλθει στα 10 με 12 εκατ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ το μερίδιο που αναλογεί από τα κέρδη του καζίνο ακόμα δεν είναι γνωστό σε τι ύψος θα ανέλθει.

Η υφυπουργός Τουρισμού κα Αντζελα Γκερέκου ανέφερε ότι μέχρι 15 Μαρτίου θα είναι online η ανανεωμένη πύλη του ελληνικού τουρισμού στη διεύθυνση www.visitgreece.gr μέσω της οποίας η παρουσία της Ελλάδας θα είναι ιδιαίτερη ισχυρή. Τόνισε ακόμη ότι θα αξιοποιηθεί στο έπακρο το υλικό που είχε συγκεντρωθεί, χωρίς όμως να έχει χρησιμοποιηθεί, για την υπάρχουσα πύλη η υλοποίηση της οποίας είχε φτάσει στο υπέρογκο ποσό των τριών περίπου εκατομμυρίων ευρώ.
Η νέα πύλη θα ανανεώνεται και θα ενημερώνεται πλέον συστηματικά.

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ




Τον Μάιο θα ανοίξουν τα Τέμπη
Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Η κοιλάδα των Τεμπών πλημμύρισε σήμερα από δημοσιογράφους κυρίως από Πιερία, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εργασίες αποκατάστασης για το άνοιγμα των Τεμπών από τους υπεύθυνους της εταιρίας ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στον τόπο της κατολίσθησης, όπου οι αλπινιστές πραγματοποιούν τις εργασίες που ξεκίνησαν στα Τέμπη από τις 25 Ιανουαρίου του 2010 με εγκεκριμένο από το δημόσιο χρονοδιάγραμμα 16 εβδομάδων, όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας στη συνέντευξη τύπου που έγινε αργότερα σε ξενοδοχείο στα Αμπελάκια Λαρίσης.
ΟΙ άνθρωποι της εταιρίας διαβεβαίωσαν ότι γίνεται το ανθρωπίνως δυνατόν να συντομευτεί το χρονικό αυτό διάστημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών.

Ωστόσο όπως είπαν δεν μπορούν να δεσμευτούν, εάν θα τελειώσουν νωρίτερα, διότι υπεισέρχεται ένα πλήθος τεχνικών προβλημάτων και παραγόντων, τα οποία δυστυχώς μπορούν να ανατρέψουν την πορεία του.
Ωστόσο δήλωσαν ότι υπολογίζουν πως τα Τέμπη θα ανοίξουν στα μέσα του Μαΐου.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

συγχαρητήρια στην
κ. Μαρία Ρούσσου που μαζί με την ομάδα της δημιούργησαν 4 βίντεο – εικονικής περιήγησης σχετικά με την περιοχή της Στυμφαλίας.

Οι εικονικές αυτές περιηγήσεις θα προβάλλονται στο νέο μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία που κατασκευάζεται από το ΠΙΟΠ (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς), και το οποίο επίσημα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την άνοιξη.

Η χρησιμοποίηση των νέων τεχνολογιών δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο “μουσείο”, μιας και οι επισκέπτες θα φεύγουν έχοντας βιώσει μια πιο εμπλουτισμένη εμπειρία, από το απλά να δουν κάποια αρχαία, κάποιες φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα..

Με τις τρισδιάστατες εικονικές περιηγήσεις θα αποκτούν περισσότερη γνώση για την πολιτισμική και φυσική κληρονομιά της περιοχής (μιας και οι εικονικές περιηγήσεις όντας εντυπωσιακές, προσελκύουν πιο έντονα το ενδιαφέρον του κόσμου), θα αποκτούν μια πιο ολοκληρωμένη οπτική γωνία για τη Στυμφαλία, θα “ταξιδεύουν” στο παρελθόν της..

Αυτό είναι (σχεδόν) σίγουρο (σε συνδυασμό με το χώρο, τα λοιπά εκθέματα, το προσωπικό κ.α.) ότι θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην επίτευξη υψηλού βαθμού ικανοποίησης των επισκεπτών που θα έρχονται. Με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται μεσομακροπρόθεσμα για το μουσείο και την περιοχή που βρίσκεται.

Ένα από τα βίντεο που θα προβάλλεται στο νέο μουσείο της Στυμφαλίας:



Περιγραφή:

Μια εικονική περιήγηση στο παρελθόν.. στα σπίτια, τους ναούς και τα δημόσια κτίρια της αρχαίας πόλης “Στύμφαλος” και στο (από το 1225 μ.Χ. κτισμένο από μοναχούς της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας & μέλη του μοναστικού τάγματος των Κιστεριακιανών) αβαείο του Ζαρακά..

Σχετικά με το νέο μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία (και το οποίο θα κάνει ακόμη πιο ελκυστική αυτή την περιοχή της ορεινής Κορινθίας, μιας και πλέον ο επισκέπτης θα έχει έναν ακόμη λόγο να την επισκέπτεται):


Οι καινουργιες αυτές πρακτικές του τουριστικου marketing πρέπει να υιοθετηθούν απο ολες τισ περιοχές της Ελλάδας που θέλει να αναδείξει την περιοχή ως επώνυμη ,ενδιαφέρουσα και ακρως δελεαστική συμβάλοντας στην καταπολέμηση της τουριστικής κρίσης


ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΓΙΑ την αιώνια πόλη την ΡΩΜΗ απο το GOOGLE


Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΤΩΧΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ η Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ;




ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,


Ζούμε στην εποχή της καταστροφολογίας και της παραπληροφόρησης.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο με πολιτική επίθεση από τήν Γερμανία και άλλες δυνάμεις της ΕΕ με διαθέσεις κερδοσκοπικές.

Χρησιμοποιούνται ένα σωρό προπαγανδιστικοί μύθοι και ανακρίβειες, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και να παραλύσουν εκ των προτέρων τις όποιες αντιδράσεις τους στα μέτρα σφικτής λιτότητας που υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώσει εις βάρος του ελληνικού λαού.

Επικεντρώνοντας όλη τη συζήτηση στο ύψος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους, επιχειρείται η παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Σε καμιά περίπτωση δεν αρκούν τα ελλείμματα για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία.
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε τι γίνεται στις οικονομικές υπερδυνάμεις Ε.Ε, ΗΠΑ, και Ιαπωνία.


Και οι τρεις, ολόκληρη τη δεκαετία 2001 - 2010 ( για το 2010 αναφερόμαστε σε προβλέψεις) είχαν ελλείμματα και μόνο ελλείμματα και τα δέκα ανεξαιρέτως συνεχή χρόνια!


Η ευρωζώνη 6,6% για το 2010 και 6,2% για το 2009, αλλά και 2,5% το 2002 ή 3% το 2003.
Πολύ χειρότερη η κατάσταση στις ΗΠΑ: έλλειμμα 10% το 2010 και 12,5% το 2009 ή 5,9% το 2008. Επίσης 3,7% το 2002 και 4,8% το 2003.

Στην Ιαπωνία ακόμα χειρότερα τα πράγματα:
έλλειμμα 8% το 2002
8% το 2003,
5,8% το 2008
10,5% το 2009
10,2% το 2010!

Για ολόκληρη τη δεκαετία, τα ελλείμματα της Ιαπωνίας ήταν σαφώς χειρότερα από αυτά της Ελλάδας!

Ναι, λένε κάποιοι, όμως η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος.

Η Ιαπωνία να δείτε!
Στο 135,4% (!) του ΑΕΠ της βρισκόταν το δημόσιο χρέος της ήδη από το 2000 και καθόλου δεν έχει μειωθεί στη διάρκεια της δεκαετίας.
Αντιθέτως έχει εκτοξευθεί στο 197,2% (!), όταν το ελληνικό δημόσιο χρέος ήταν 112,6% το 2009 και εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 125% το 2010.


Αν επεκτείνουμε την ανάλυση στο συνολικό χρέος κάθε χώρας (το σύνολο του ποσού δηλαδή που έχει δανειστεί το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες, άρα δημόσιο συν ιδιωτικό χρέος), η εικόνα αλλάζει εντυπωσιακά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%!


περίπου στα ιδια με την Ελλάδα.

Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα.
Την ξεπερνούν η Ολλανδία(!) με 234%,
η Ιρλανδία με 222%,
το Βέλγιο με 219%,
η Ισπανία με 207%,
η Πορτογαλία με 197%,
η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.

Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν επίσης όταν ασχοληθεί κανείς με το εξωτερικό χρέος μιας χώρας (πόσα χρωστούν δηλαδή το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες μιας χώρας σε ξένες τράπεζες, δεδομένου ότι πάντα ένα τμήμα του χρέους αναφέρεται σε τράπεζες της ίδιας της χώρας).

Περιορίζοντας το δείγμα στις βαλλόμενες μεσογειακές χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και στην Ιρλανδία, η οποία ως... χώρα-φούσκα του νεοφιλελευθερισμού έχει συρρικνωμένο σχετικά δημόσιο χρέος αλλά αστρονομικό χρέος επιχειρήσεων και ιδιωτών, προκύπτει μια εντελώς διαφορετική κατάταξη αυτών των χωρών.

Στο εξωτερικό χρέος, λοιπόν, διαπιστώνουμε ότι η Ιρλανδία χρωστάει στους ξένους το... 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του δικού της ΑΕΠ.


Σε σαφώς καλύτερη μοίρα βρίσκονται η Ελλάδα με 89,5% του ΑΕΠ και η Ισπανία με 80% βάσει των στοιχείων που δίνει η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Υπάρχουν κι άλλες χώρες της ευρωζώνης, λοιπόν, που στην πραγματικότητα χρωστούν περισσότερα στις τράπεζες ή στους ξένους από την Ελλάδα.

Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας!

Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!

Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας.


Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.


Ανασυγκρότηση δυνάμεων λοιπόν και οχι απελπισία και απόγνωση !!!!!

Για αλλη μια φορά εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ θα γίνουμε τα πειραματόζωα που θα γράψουν ιστορία αναδεικνύοντας τα προβληματα της ενωμένης ευρώπης και υποδεικνύοντας θεσμικές λύσεις για την επίλυση τους...

ΚΡΙΘΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ;