Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ -ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ









Το προφίλ του σύγχρονου καταναλωτή-ταξιδιώτη


Σ'αυτη μου την ενότητα θα προσπαθήσω να περιγράψω τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού πελάτη τουριστικων υπηρεσιών οπως η νέα τάξη πραγμάτων και η διαδικτυακή τεχνολογία τον εχει διαμορφώσει.

Ο σύγχρονος καταναλωτής-ταξιδιώτης.

* Επιθυμεί ποιότητα στις υπηρεσίες.

* Προτιμά πιο συγκεκριμένες προσφορές, τόσο όσον αφορά το περιεχόμενο όσο και τις συνολικές δεσμεύσεις.


* Ζητάει περισσότερες πληροφορίες τόσο για το ίδιο το προϊόν όσο και γενικότερα για τον προορισμό και τις επιπρόσθετες υπηρεσίες.

* Έχει μεγαλύτερη κριτική διάθεση και είναι περισσότερο ενήμερος.

* Πραγματοποιεί περισσότερα αλλά μικρότερης διάρκειας ταξίδια (π.χ. λόγω φόρτου εργασίας).

* Αποφασίζει αργά και συνήθως τελευταία στιγμή, κάτι το οποίο μειώνει το χρονικό διάστημα μεταξύ κρατήσεων και χρήσης των κρατήσεων και άρα απαιτεί γρήγορη ανταπόκριση από μέρους των επιχειρήσεων στις επιθυμίες του.


* Διαρκώς κινείται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το επίπεδο σπουδαιότητας της χρήσης κινητής τεχνολογίας για την κάλυψη των αναγκών του οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε χώρο.


* Είναι ενήμερος και πιθανώς ευαισθητοποιημένος σχετικά με περιβαλλοντολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά θέματα.

Ο σύγχρονος πελάτης-ταξιδιώτης δεν ικανοποιείται μόνο με γενικές πληροφορίες σχετικά με ένα προϊόν-υπηρεσία αλλά επιπλέον, επιθυμεί συγκεκριμένες και προσωπικές συμβουλές καθώς και να έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το επιλεγμένο προϊόν-υπηρεσία όταν το εντοπίσει.

[Πηγή : Efficient Electronic Services for Tourists In Action]

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΧΟΧΕΙΟ ΤΗΕ ΜΕΤ -CHANDRIS 16/1/2010




























Μέσα σε μία πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, στο νεόδμητο ξενοδοχείο MET HOTEL CHANDRIS στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ο Σύνδεσμος Ενωσης Τουριστικών γραφείων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ με πρόεδρο τον Κ ΜΑΝΤΟΥΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και γενικό γραμματέα ΤΟΝ Κ. ΘΕΟΛΟΓΗ ΒΥΡΩΝΑ και παρουσία ολων των μελών έκοψαν την Βασιλόπιτα για το 2010 .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των χορηγών της ένωσης του έτους 2009 :
Worldspan-Cyprus airways-Aegean airlines-Interamerican-Κυπριακος οργανισμός Τουρισμού-Αthens Airways-Olympic air-Eπαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καθώς και εκπόσωποι της πολιτείας Νομάρχης κ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ και ο Νομαρχιακός σύμβουλος κ.ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον Σύνδεσμο καλή χρονιά με περισσότερη δράση και παρεμβατικότητα στα δρώμενα της τουριστικής αγοράς.

Μετά την κοπή οι παρευρισκόμενοι ειχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους
του νέου δημιούργηματος της εταιρείας Χανδρή MET Hotel που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία άψογων υπηρεσιών και παροχών οπως τα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας ,τους χώρους ψυχαγωγίας του ξενοδοχείου spa με εσωτερική πισίνα και τζακούζι, χαμάμ, γυμναστήριο, σολάριουμ, όπως επίσης και roof garden με εξωτερική πισίνα και φόντο την πανοραμική θέα της πόλης.

Το ξενοδοχείο αποτελεί επίσης, μία μοναδική πρόκληση αφυπνίζοντας και διεγείροντας τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες τών πελατών με τα 16 έργα σύγχρονης τέχνης διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων οι: Bill Viola, Andrea Gursky, Thomas Struth, Εrwun Wurm, Edward Wright, Daniela Brahm, Jorge Pardo, Jenny Holzer, Γιάννης Βαρελάς, κ.α.,

Στα 212 δωμάτια φιλοξενούνται φωτογραφίες του γνωστού Γερμανού καλλιτέχνη Ralph Baiker και για πρώτη φορά παγκοσμίως ένα εκθεσιακό "concept", βασισμένο σε μουσειολογικές προδιαγραφές υιοθετήθηκε και αναπτύχθηκε στη διακόσμηση των δωματίων και των χώρων ενός ξενοδοχείου.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ VIDEO ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

1. ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ GOT TALENT ΤΟ 2009 " DIVERSITY "





2. ΘΑΥΜΑΣΤΕ TO ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ STAVRO FLATLEY ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ BRITAIN GOT TALENT 2009

http://www.youtube.com/watch?v=7gHvATmUsSg&feature=related



3. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ VIDEO ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ CANDID CAMERA