Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Το Μουσείο της Ακρόπολης ,το καλύτερο στον κόσμο






ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ


Το Μουσείο της Ακρόπολης επέλεξαν ως το καλύτερο του κόσμου οι Βρετανοί δημοσιογράφοι που καλύπτουν θέματα τουρισμού


Ως το "Καλύτερο Μουσείο του Κόσμου" αναδείχτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, μέσα από το διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Μεγάλης Βρετανίας, ενώ το βραβείο παρέλαβε το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην βρετανική πρωτεύουσα.

Ο τίτλος του καλύτερου μουσείου στον κόσμο εκτιμήθηκε από πολλούς ότι ανοίγει την πόρτα της επιστροφής των μαρμάρων της Ακρόπολης στον τόπο τους.

Ο Γ. Νικητιάδης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία, τονίζοντας ότι με την κίνηση τους τιμούν τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Ο υφυπουργός, εξήρε τη σημασία των εξελίξεων αυτών για τον ελληνικό πολιτισμό και επεσήμανε την αισιοδοξία για την υπόθεση της επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα.

Η βράβευση απέσπασε ευμενή σχόλια σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Μεγάλης Βρετανίας, όπως ανέφεραν Βρετανοί σχολιαστές, ενώ το βραβείο δεν αποκλείεται να ενισχύσει την τουριστική προσέλευση.

Το Μουσείο της Ακρόπολης

Το Mουσείο Ακρόπολης είναι επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως των Αθηνών.

Το μουσείο κτίσθηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως και στους πρόποδές του, καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.

Το μουσείο θεμελιώθηκε το 2003 ενώ ο Οργανισμός Μουσείου Ακρόπολης ιδρύθηκε το 2008. Τέλος άνοιξε στο κοινό στις 21 Ιουνίου 2009. Περί τα 4.000 αντικείμενα εκτίθενται σε ένα χώρο 14.000 τετραγωνικών μέτρων. Πρόεδρος του οργανισμού του μουσείου είναι ο επίτιμος καθηγητής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτριος Παντερμαλής.

ΠΗΓΗ :NEWS 247