Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

2o ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ PHILOXENIA






PHILOXENIA 25η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 29/10-1/11/2009


2o Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού

Στο πλαίσιο της 25ης PHILOXENIA




Ημερομηνία: Παρασκευή 30-Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Τόπος: Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», Θεσσαλονίκη


Θεματικές ενότητες:


Communication Strategies & Crisis Management
(Στρατηγικές Επικοινωνίας και Διαχείριση Κρίσεων)


* City Breaks (Τουρισμός Πόλεων)

* Ecotourism & Sustainable Tourism (Οικο-Τουρισμός και Αειφόρος Ανάπτυξη)

* Travel & Tourism: The Day After (Η επόμενη ημέρα στον τουρισμό)

* Special Forms of Tourism (Ειδικές Μορφές Τουρισμού)

a) Yachting and Sea Tourism (Θαλάσσιος Τουρισμός και Σκάφη Αναψυχής)

b) Sports Tourism (Αθλητικός Τουρισμός)

c) Religious Tourism (Θρησκευτικός Τουρισμός)

d) Gastronomy (Γαστρονομικός Τουρισμός)


Ομιλητές: Εκπρόσωποι


Της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού

Ξένων κυβερνήσεων,

Της Ελληνικής κυβέρνησης

Διεθνών οργανισμών

Συνδέσμων τουριστικών επιχειρήσεων

Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Σε ποιους απευθύνεται:


Μέλη φορέων και οργανισμών

Επενδυτές

Επιχειρηματίες

Ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων

Εκπροσώπους ΜΜΕ.


ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΖΙΜΑΣ TRAVEL STO BANSKO 12/10-13/10/2009 ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009






PHILOXENIA 2009: 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού


Στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της Helexpo, από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2009, θα πραγματοποιηθεί η 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia", η οποία αποτελεί πλέον θεσμό και την κορυφαία συνάντηση επιχειρηματιών του τουρισμού από την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.



1. Τι είναι η PHILOXENIA:

* Είναι η κορυφαία συνάντηση, των επιχειρηματιών από το χώρο του τουρισμού, στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
* Είναι ένα forum, όπου η διεθνής εμπειρία ανταλλάσσεται με τρόπο δημιουργικό. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, ότι πιο σύγχρονο έχει ν’ αναδείξει η τουριστική βιομηχανία διεθνώς, γίνεται κτήμα και υπόθεση όλων.

2. Ποια είναι τα σημαντικότερα «ατού» της PHILOXENIA:

* Ο καταλυτικός της ρόλος στις εξελίξεις στη Βαλκανική αγορά και το ειδικό βάρος που έχει σ’ αυτές η σύγχρονη τουριστική επιχείρηση.
* Η πρωτοφανής σε όγκο επισκεψιμότητά της.
* Η 25χρονη επιτυχημένη παρουσία της στο χώρο του εκθεσιακού τουρισμού, της οποίας τη διαρκή ανοδική πορεία εγγυάται η εμπειρία της HELEXPO.

3. Ποια είναι τα οφέλη από τη συμμετοχή της τουριστικής επιχείρησης στην 25η PHILOXENIA:

* Η προβολή της επιχείρησής σου διεθνώς.

* Η άμεση επικοινωνία με κορυφαίες ομοειδείς και όχι μόνο επιχειρήσεις, που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα των αναγκών και των ενδιαφερόντων σου.

* Η προοπτική των άμεσων επαγγελματικών συμφωνιών – συνεργασιών, που διευρύνει δραστικά την πελατειακή σου βάση και…

* Η εξασφαλισμένη δυνατότητα για νέες πολυεπίπεδες συνεργασίες μέσω του προγράμματος hosted buyers. Προκαθορισμένα ραντεβού ΜΟΝΟ των εκθετών, με προσκεκλημένους από τη HELEXPO ξένους Tour Οperators.

* Η συνδιοργάνωση της PHILOXENIA με την έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού HOTELIA, καθώς και με το ειδικό αφιέρωμα στα Spa, συνιστούν ένα ολοκληρωμένο πλέγμα επαρκούς κάλυψης των αναγκών του σύγχρονου τουριστικού επιχειρηματία, που δεν εξαντλείται μόνο στη δυναμική προώθηση της επιχείρησής του σε νέες αγορές. Επεκτείνεται παράλληλα, στην κάλυψη των εξοπλιστικών της αναγκών, αλλά και στις νέες τάσεις στον τομέα του ξενοδοχειακού τουρισμού.

Είσοδος
Ελεύθερη για εμπορικούς επισκέπτες με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν ηλεκτρονική προεγγραφή
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5€
Εκθέτες - Εκθέματα

Ξένες Κρατικές Συμμετοχές, Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δήμοι, Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία, Αεροπορικές και Ναυτιλιακές Εταιρίες, Ειδικός Τύπος.
Επισκέπτες
Tour Operators, Travel Agents, Εκπρόσωποι Τουριστικών Φορέων και Επιχειρήσεων Τουρισμού, Ξενοδόχοι, Οικονομικοί Παράγοντες, Δημοσιογράφοι κλπ

Ώρες Λειτουργίας

Πέμπτη και Παρασκευή 11:00-20:00 μόνο για Εμπορικούς Επισκέπτες
Σάββατο και Κυριακή 11:00-20:00 για Εμπορικούς Επισκέπτες και το Κοινό

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 17/10-18/10/2009 ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ TZIMAS TRAVEL


























ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 17/10-18/10/2009 ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ TZIMAS TRAVEL



To ταξιδιωτικό γραφείο TZIMAS TRAVEL που εδρεύει Τσιμισκή 75 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ οργάνωσε διήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι 17-18/10/2009στο Μπάνσκο της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ με στόχο να κάνει γνωστό στους πράκτορες της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ τον δημοφιλή χειμερινό προορισμό και κυρίως τις νέες εγκαταστάσεις γηπέδων γκόλφ που θα τον κάνει σε λίγα χρόνια δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό.
Στο ταξίδι παρόν ηταν ο ιδιοκτήτης του γραφείου Κ ΤΖΗΜΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ο οποίος συντόνισε καθ'ολη την διάρκεια της εκδρομής την παρουσίαση των συντελεστών του προορισμού σε όλους τους συναδέλφους πράκτορες.


Το ταξίδι στεφθηκε από μεγάλη επιτυχία και ολοι στο τέλος της εκδρομής ευχαρίστησαν τον κ. ΤΖΗΜΑ ΣΤΕΛΙΟ για την γεναιόδωρη προσπάθεια.

ΜΠΑΝΣΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Το Μπάνσκο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βουλγαρίας, στους πρόποδες του βουνού Πίριν, σε υψόμετρο 940m.

Είναι μια κωμόπολη παλιά, με δική της κουλτούρα και έθιμα, όμορφα παραδοσιακά σπίτια, πλακόστρωτους δρόμους και πολιτιστικά μνημεία.

Στο κέντρο της βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, τα ξυλόγλυπτα και με το περίφημο καμπαναριό της, που έχει ύψος 30m.

Στο Μπάνσκο ανεγέρθηκαν νέες, μεγάλες και υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με εγκαταστάσεις spa, γυμναστήρια και μοναδικά εστιατόρια, καθιστώντας το ένα ιδανικό χειμερινο θέρετρο και χιονοδρομικό παράδεισο για τους λάτρεις του ski.

Η περιοχή γύρω από το Μπάνσκο και το διπλανό χωριό Ντομπρίνιστε μέχρι και τις βόρειες κορυφές του όρους Πιρίν αποτελούν Εθνικό Δρυμό, τον οποίο έχει εντάξει η UNESCO στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ελάχιστο υψόμετρο πιστών: 990 m.

Μέγιστο ύψος πίστας: 2600 m.

Συνολικό μήκος πιστών: 65 Km. (35% για αρχάριους, 40% για μεσαίους, 25% για προχωρημένους)

Αριθμός πιστών: 17

Αναβατήρες: 1 γόνδολα με οκταθέσια καμπίνα, 5 εναέριοι τετραθέσιοι, 1 εναέριος τριθέσιος, 2 εναέριοι διθέσιοι, 7 συρόμενοι, 10 baby lift.

Κανόνια χιονιού: 161 (50% κάλυψη πιστών)

PIRIN GOLF COUNTRY

Βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από το κέντρο του Μπάνσκο και απλώνεται σε μια έκταση 2.000 στρ. ανάμεσα στα έλατα και το πράσινο.

Η μεγαλύτερη τουριστική οικονομική επένδυση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 300 εκ. ευρώ, το "Pirin Golf & Country Club", με γενικό διευθυντή της "Parthenon Real Estate", Κώστα Γεωργάκο, το σύμβουλο ανάπτυξης της τελευταίας, Αστέριο Κεφαλά και τον σύμβουλο επένδυσης του "Pirin Golf & Country Club", Βίνσεντ Ρίβις.

Η επένδυση, που περιλαμβάνει δύο γήπεδα γκολφ, χώρους οικιστικής ανάπτυξης, ένα υπό ανέγερση ξενοδοχείο πέντε αστέρων (σ.σ. δυναμικότητας 320 κλινών, που αναμένεται να είναι έτοιμο το επόμενο καλοκαίρι) καθώς και υποδομή κέντρου ευεξίας και spa, έκτασης 4.000 τ.μ., αναπτύσσεται σε μια έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Το 80% του συνόλου του έργου είναι έτοιμο και ήδη, επενδυτές, κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, αλλά και την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση κάποιου ακινήτου στο "Pirin Golf & Country Club", στόχος των ιδιοκτητών του οποίου είναι να αποτελέσει μέσα στα επόμενα χρόνια τον "κορυφαίο προορισμό γκολφ- και όχι μόνο- στην Ευρώπη".

Η αγορά ενός ακινήτου στο "Pirin Golf & Country Club" κυμαίνεται από 1.600-2.000 ευρώ/τ.μ. και στην τιμή, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, περιλαμβάνεται η επίπλωση, οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ο εξοπλισμός κ.ο.κ.

Ένα από τα ισχυρά "χαρτιά" της επένδυσης είναι, σύμφωνα με τους κ.κ. Κεφαλά και Ρίβις, η περιοχή στην οποία αναπτύσσεται η επένδυση, το Μπάνσκο, στις πλαγιές του όρους Πίριν, που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πόλο έλξης τουριστών και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 220 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.
Σημαντικό ρόλο στην ανοδική τουριστική πορεία της περιοχής τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και το φεστιβάλ τζαζ, με το οποίο η πόλη του Μπάνσκο απέκτησε διεθνές πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Και στο παρελθόν είχαμε επισκεφτεί πάλι τις εγκαταστάσεις του «Pirin Golf & Country Club» και είχαμε ξεναγηθεί τόσο στις κατοικίες του και στην περιοχή downtown όσο και στο καφέ εστιατόριο Country Club που προορίζεται μονάχα για τα μέλη του Pirin Golf.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να τα επισκεφτούμε άλλη μια φορά, και όσες φορές κι αν βρεθούμε εκεί, θα ευχαριστιόμαστε την περιποίηση, το καλό φαγητό, τους πολυτελείς χώρους, την ομορφιά της φύσης με τα δέντρα, τις βουνοκορφές και τις λιμνούλες.

Η περιοχή downtown είναι έτοιμη και κει θα βρίσκει κανείς εστιατόρια με διάφορες κουζίνες (ελληνική, τουρκική, ιταλική, γαλλική, παραδοσιακή βουλγάρικη κ.ά.), σνακ μπαρ, Irish pub, καταστήματα με είδη ένδυσης, βιβλιοπωλείο, αρτοποιείο, φαρμακείο, κομμωτήριο, σούπερ μάρκετ κ.ά.





ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ PIRIN GOLF AND COUNTRY CLUB

http://www.youtube.com/watch?v=koaCcYmi0PU

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 17-18/10/2009

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟ SKI RESORT OF BANSKO Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ CLIMA HOLIDAYS TZIMAS TRAVEL KAI ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ . VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΒΑΝΣΚΟ


http://www.youtube.com/watch?v=FauWw6Rcb-c

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



Συγχώνευση των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης
Νέος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο Παύλος Γερουλάνος με υφυπουργό την Α. Γκερέκου
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος είναι ο νέος υπουργός του (ενιαίου πλέον) Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με υφυπουργό την κα Aντζελα Γκερέκου.

Τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται σε Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ποιος είναι ο Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία στο Williams College.
Το 1994 απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT.

Πριν και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής για την Photoelectron Corporation, καθώς και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays. Υπήρξε συνεργάτης του κ. Grevile Janner, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Hellenic Resources Institute στις ΗΠΑ.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ως οικονομικός διευθυντής και υπεύθυνος προγράμματος αναδιοργάνωσης της εταιρείας από το 1994 έως το 1998.

Την περίοδο 1999 - 2004, διετέλεσε διαδοχικά ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν σύμβουλος για θέματα διοίκησης προσωπικού στην εταιρεία Egon Zehnger International.

Τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως το 8ο Συνέδριο.
Από τον Μάρτιο του 2008 είναι Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου και έχει δύο παιδιά, την Τατιάνα και την Αλεξάνδρα.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Η Άντζελα Γκερέκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης.
Έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.
Παράλληλα η Άντζελα Γκερέκου έχει μια σημαντική καριέρα στην ηθοποιία. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009




ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.00 Μ.Μ

Τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (πρ. στρατόπεδο Τσιρογιάννη) θα πραγματοποιηθούν, την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στις 19.00, από τον Δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα εμφανιστούν, το μουσικό σχήμα FORTISSIMO, το Κουϊντέτο Πνευστών AEOLOS BRASS και το Συγκρότημα Swing Time που θα ερμηνεύσουν μουσικές του κόσμου σε ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις, ενώ θα εμφανιστεί και η Βυζαντινή Χορωδία «Ιωάννης Δαμασκηνός».

Στην τελετή των εγκαινίων έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, των Εκκλησιαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, της Πανεπιστημιακής κοινότητας, των Προξενικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και του επιχειρηματικού κόσμου, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων, κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Δημαρχείου θα επιτραπεί η στάθμευση στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, έναντι του Δημαρχείου.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ (ΙΔΡΥΣΗ ΑΠΟ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ)




Μια πολύ σημαντική εξαγγελία έκανε από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.
Στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της "Olympic Air" ο κ. Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο "Μακεδονικές Αερογραμμές".
"Έχουμε πάρει κωδικούς και κανείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα", τόνισε ο κ. Βγενόπουλος.

Ο πρόεδρος της MIG είπε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρία της "Olympic Air" με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία "Μακεδονικές Αερογραμμές", προκειμένου να καλυφθούν σύντομα οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής. Πρόσθεσε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με φορείς της Βόρειας Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα, ενώ όπως είπε, η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρία θα είναι προς Γερμανία και Άμστερνταμ.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ με μειοψηφικό πακέτο, σημειώνοντας ότι "θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο είτε όχι".
Ο πρόεδρος της MIG αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την "αντιπαράθεση" που έχει με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους. Επίσης επανέλαβε ότι ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής δεν είναι η MIG, αλλά όλοι οι Έλληνες που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτή την εταιρία.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" την αντιπροσωπεία της Olympic Air υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και άλλοι επίσημοι.

Όπως ανακοινώθηκε οι επιβάτες της παλαιάς εταιρίας που διαθέτουν εισιτήριο για πτήσεις μετά την 29η Σεπτεμβρίου θα εξυπηρετηθούν από άλλες αεροπορικές εταιρίες συμπεριλαμβανομένης και της Olympic Air, βάσει συμφωνιών που έχουν ήδη συναφθεί και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των επιβατών. Όσοι δεν επιθυμούν να πετάξουν με άλλη εταιρία δικαιούνται πλήρη επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου τους.

Όπως είναι γνωστό η Olympic Air θα πραγματοποιεί πτήσεις στο εσωτερικό δίκτυο από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, καθώς επίσης και στους προορισμούς των άγονων γραμμών κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου προς Σκύρο, Σκιάθο, Ικαρία, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Κάσο, Σητεία, Πάρο, Νάξο, Μήλο, Κύθηρα και Καλαμάτα.Σε ότι αφορά το δίκτυο του εξωτερικού, η εταιρία θα πετά προς Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βιέννη, Μιλάνο, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Βηρυτό, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σόφια, Τίρανα, Τελ Αβίβ, καθώς επίσης και με κοινό κωδικό και συνεργασία με άλλες εταιρείες προς Νέα Υόρκη, Τορόντο, Μόντρεαλ, Αυστραλία, Γιοχάνεσμπουργκ, Ατλάντα και Abu Dhabi.

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές σας καλωσορίζουν στα αεροσκάφη τους και σας εύχονται ένα ευχάριστο και άνετο ταξίδι! Οι Μακεδονικές Αερογραμμές δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στη φιλοξενία των επιβατών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων…..”

Macedonian Airlines [Codes SX / MCS]
Ιστορία της Macedonian Airlines / Μακεδονικές Αερογραμμές

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές, ήταν θυγατρική εταιρία της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Οι Μακεδονικές Αερογραμμές ιδρύθηκαν το 1992, αλλά οι πρώτες πτήσεις της εταιρίας έγιναν το 1998 με παλαιά αεροσκάφη τύπου Β727-200 της Ολυμπιακής.

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές απέκτησαν το 1999 τα πρώτα «δικά» τους αεροσκάφη, δύο Β737-400. Με αυτά τα αεροσκάφη άρχισαν να εκτελούν πτήσεις τσάρτερ, ενώνοντας τα ελληνικά νησιά με Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το 2000 η εταιρία παρέλαβε ένα επιπλέον Β737-400 με 167 θέσεις.


Οι Μακεδονικές Αερογραμμές είχαν συνάψει συμφωνίες με διάφορους μεγάλους τουριστικούς ομίλους της Ευρώπης (οι συμφωνίες ισχύουν και μετά την ίδρυση των Ολυμπιακών Αερογραμμών). Την συντήρηση των αεροσκαφών των Μακεδονικών Αερογραμμών είχε αναλάβει η τεχνική βάση της Ολυμπιακής. Τα έτη 2002 και 2003, τα αεροσκάφη των Μακεδονικών εκτελούσαν πολλά τακτικά δρομολόγια της μητρικής εταιρίας, λόγω έλλειψης αεροσκαφών στην Ολυμπιακή. Γι΄ αυτό το λόγο οι Μακεδονικές προχώρησαν σε μίσθωση δύο αεροσκαφών τύπου MD-82, μαζί με πλήρωμα (wet-lease).

Από την 12 Δεκεμβρίου του 2003 οι Μακεδονικές Αερογραμμές μετονομάστηκαν σε Ολυμπιακές Αερογραμμές και αυτή η νέα εταιρία εκτελεί πλέον το πτητικό έργο των εταιριών Ολυμπιακή Αεροπορία (Olympic Airlines), Αεροπλοΐα (Olympic Aviation) και Μακεδονικές Αερογραμμές.
O στόλος της Macedonian Airlines / Μακεδονικές Αερογραμμές

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές είχαν τρία Β737-400 (όλα μισθωμένα) με 167 οικονομικές θέσεις. Τα 2 Β727-200 (πρώην αεροσκάφη της Ο.Α.), πουλήθηκαν το 2002.

Στις αρχές Ιουλίου 2003 η εταιρία μίσθωσε δύο MD83. Τα αεροσκάφη αυτά εκτελούσαν δρομολόγια charter της εταιρίας. Το ένα αεροσκάφος επεστράφη την στα τέλη 2003.