Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 17/10-18/10/2009 ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ TZIMAS TRAVEL


























ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 17/10-18/10/2009 ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ TZIMAS TRAVEL



To ταξιδιωτικό γραφείο TZIMAS TRAVEL που εδρεύει Τσιμισκή 75 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ οργάνωσε διήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι 17-18/10/2009στο Μπάνσκο της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ με στόχο να κάνει γνωστό στους πράκτορες της Β.ΕΛΛΑΔΑΣ τον δημοφιλή χειμερινό προορισμό και κυρίως τις νέες εγκαταστάσεις γηπέδων γκόλφ που θα τον κάνει σε λίγα χρόνια δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό.
Στο ταξίδι παρόν ηταν ο ιδιοκτήτης του γραφείου Κ ΤΖΗΜΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ο οποίος συντόνισε καθ'ολη την διάρκεια της εκδρομής την παρουσίαση των συντελεστών του προορισμού σε όλους τους συναδέλφους πράκτορες.


Το ταξίδι στεφθηκε από μεγάλη επιτυχία και ολοι στο τέλος της εκδρομής ευχαρίστησαν τον κ. ΤΖΗΜΑ ΣΤΕΛΙΟ για την γεναιόδωρη προσπάθεια.

ΜΠΑΝΣΚΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
Το Μπάνσκο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βουλγαρίας, στους πρόποδες του βουνού Πίριν, σε υψόμετρο 940m.

Είναι μια κωμόπολη παλιά, με δική της κουλτούρα και έθιμα, όμορφα παραδοσιακά σπίτια, πλακόστρωτους δρόμους και πολιτιστικά μνημεία.

Στο κέντρο της βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, τα ξυλόγλυπτα και με το περίφημο καμπαναριό της, που έχει ύψος 30m.

Στο Μπάνσκο ανεγέρθηκαν νέες, μεγάλες και υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες με εγκαταστάσεις spa, γυμναστήρια και μοναδικά εστιατόρια, καθιστώντας το ένα ιδανικό χειμερινο θέρετρο και χιονοδρομικό παράδεισο για τους λάτρεις του ski.

Η περιοχή γύρω από το Μπάνσκο και το διπλανό χωριό Ντομπρίνιστε μέχρι και τις βόρειες κορυφές του όρους Πιρίν αποτελούν Εθνικό Δρυμό, τον οποίο έχει εντάξει η UNESCO στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ελάχιστο υψόμετρο πιστών: 990 m.

Μέγιστο ύψος πίστας: 2600 m.

Συνολικό μήκος πιστών: 65 Km. (35% για αρχάριους, 40% για μεσαίους, 25% για προχωρημένους)

Αριθμός πιστών: 17

Αναβατήρες: 1 γόνδολα με οκταθέσια καμπίνα, 5 εναέριοι τετραθέσιοι, 1 εναέριος τριθέσιος, 2 εναέριοι διθέσιοι, 7 συρόμενοι, 10 baby lift.

Κανόνια χιονιού: 161 (50% κάλυψη πιστών)

PIRIN GOLF COUNTRY

Βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από το κέντρο του Μπάνσκο και απλώνεται σε μια έκταση 2.000 στρ. ανάμεσα στα έλατα και το πράσινο.

Η μεγαλύτερη τουριστική οικονομική επένδυση στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 300 εκ. ευρώ, το "Pirin Golf & Country Club", με γενικό διευθυντή της "Parthenon Real Estate", Κώστα Γεωργάκο, το σύμβουλο ανάπτυξης της τελευταίας, Αστέριο Κεφαλά και τον σύμβουλο επένδυσης του "Pirin Golf & Country Club", Βίνσεντ Ρίβις.

Η επένδυση, που περιλαμβάνει δύο γήπεδα γκολφ, χώρους οικιστικής ανάπτυξης, ένα υπό ανέγερση ξενοδοχείο πέντε αστέρων (σ.σ. δυναμικότητας 320 κλινών, που αναμένεται να είναι έτοιμο το επόμενο καλοκαίρι) καθώς και υποδομή κέντρου ευεξίας και spa, έκτασης 4.000 τ.μ., αναπτύσσεται σε μια έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Το 80% του συνόλου του έργου είναι έτοιμο και ήδη, επενδυτές, κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, αλλά και την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση κάποιου ακινήτου στο "Pirin Golf & Country Club", στόχος των ιδιοκτητών του οποίου είναι να αποτελέσει μέσα στα επόμενα χρόνια τον "κορυφαίο προορισμό γκολφ- και όχι μόνο- στην Ευρώπη".

Η αγορά ενός ακινήτου στο "Pirin Golf & Country Club" κυμαίνεται από 1.600-2.000 ευρώ/τ.μ. και στην τιμή, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, περιλαμβάνεται η επίπλωση, οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ο εξοπλισμός κ.ο.κ.

Ένα από τα ισχυρά "χαρτιά" της επένδυσης είναι, σύμφωνα με τους κ.κ. Κεφαλά και Ρίβις, η περιοχή στην οποία αναπτύσσεται η επένδυση, το Μπάνσκο, στις πλαγιές του όρους Πίριν, που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πόλο έλξης τουριστών και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 220 χλμ από τη Θεσσαλονίκη.
Σημαντικό ρόλο στην ανοδική τουριστική πορεία της περιοχής τα τελευταία χρόνια διαδραματίζει το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και το φεστιβάλ τζαζ, με το οποίο η πόλη του Μπάνσκο απέκτησε διεθνές πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Και στο παρελθόν είχαμε επισκεφτεί πάλι τις εγκαταστάσεις του «Pirin Golf & Country Club» και είχαμε ξεναγηθεί τόσο στις κατοικίες του και στην περιοχή downtown όσο και στο καφέ εστιατόριο Country Club που προορίζεται μονάχα για τα μέλη του Pirin Golf.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να τα επισκεφτούμε άλλη μια φορά, και όσες φορές κι αν βρεθούμε εκεί, θα ευχαριστιόμαστε την περιποίηση, το καλό φαγητό, τους πολυτελείς χώρους, την ομορφιά της φύσης με τα δέντρα, τις βουνοκορφές και τις λιμνούλες.

Η περιοχή downtown είναι έτοιμη και κει θα βρίσκει κανείς εστιατόρια με διάφορες κουζίνες (ελληνική, τουρκική, ιταλική, γαλλική, παραδοσιακή βουλγάρικη κ.ά.), σνακ μπαρ, Irish pub, καταστήματα με είδη ένδυσης, βιβλιοπωλείο, αρτοποιείο, φαρμακείο, κομμωτήριο, σούπερ μάρκετ κ.ά.





ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ PIRIN GOLF AND COUNTRY CLUB

http://www.youtube.com/watch?v=koaCcYmi0PU